Thursday, September 3, 2009

beautiful girls with hijjab vs Nur Kasih

source: google

Sekarang ni kami tertunggu tunggu hari jumaat. sebab nak nengok crite Nur Kasih kat TV3 ni. hehe. macam dah terlambat aje aku tulis psl cerita ni. Bukan ape, mula2nya aku tak layan langsung cerita ni. Tgk tajuk dan iklan pon lgsung tak menarik hati i tell you. Dalam hati berkata


Ahh!

pasti serupa dgn semua drama yg lain. iaitu plot yg lebih kurang sama dan mudah dijangka. skrip yang membosankan. gamba tak menarik. klimaks kat tempat yg tak patot tetiba abes. bla bla bla (kan dah kata aku terer membebel skrg ;p)

Si dia pon macam pandang pelik kalo tertengok cerita ni. so hari2 jumaat masa di awal cerita Nur Kasih di isi dgn aktiviti2 lain seperti shopping shopping dan shopping. haha

Tetiba masa hari pertama sahur di bulan Ramadhan iaitu in the early morning on my birthday
.....



Kami TERmenonton Nur Kasih episode 1 masa bersahur.
lelaki: Eh cite ape ni yang? sedap ah.
wanita: iyelah. mcm best pulak cerita ni. rasanya ada tayang waktu malam ari jumaat.
lelaki: lawa la gamba cite ni.
wanita: (hensem la hero cite ni....dalam hati ;p)
lelaki: heroin dia comel
wanita: apaaa????
tapi dalam hati berkata, memang comel si heroin tersebut. sweet like candy. yumm. lapo lak ;p

but the thing is, aku tau gosip pasal nur kasih ni lebih cepat dari tengok cerita Nur kasih. tetttt. hehe. tapi bulan mulia ni taknak gosip2. so just let it be lah gosip2 dan onar2 yg berleluasa kat internet tu.

yang pasti, kami tak sabar nak menunggu tiap jumaat utk tonton Nur Kasih.

dan menunggu Sabtu & Ahad utk menonton episode Nur Kasih yg kami dah missed di awal ceritanya.


Moral of the story: Jgn lah judge cerita drama melayu sentiasa tak best. kadang2 best jugak.

tetiba teringat filem ayat ayat cinta. sbb cerita nur kasih ni mcm berkonsepkan Islam jgk mcm ayat ayat cinta.

"Jodoh itu rahsia Allah" -- ehh tetiba ending ngan cerita lain. pang!!!!

Xoxo;
Ciare =)

5 comments:

  1. follow citer ni dari 1st episode..sbb minat kat mira mustaffa n khabir bhatia (the director) husband n wife ni..doranglah buat citer sepi, cinta, setem..cinematografi dorang kelasss!!

    ReplyDelete
  2. ^^dee^^ lorh yeke?? cinta dgn sepi best. setem x tgk lagi. ohhh patut lah best =D

    ReplyDelete
  3. Salam

    Nak mintak tolong sikit ni. Kalau bolehlah, upload banner Nur Kasih tu ke blogger sendiri. Kalau directly ambik thru link saya, kiranya mencuri/menggunakan bandwidth saya. =)

    ReplyDelete
  4. hye mr.aidilxsaf

    sori yek. tak terpikir lgsung gitu time copy direct location from google. huhu. biasalah i selalu google2 aje and terbump into the picture from ur blog. anyway sorry :)

    ReplyDelete
  5. hehe.. no need to say sorry lah. its ok. enjoy ur day.. jgn lupo nonton Nur Kasih. =)

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha