Sunday, September 27, 2009

Beraya rumah mertua bagaimana?

Assalamualaikum. wahh sudah raya ke-8. teehee :p but trust me, sume masih dlm mood raya walopon besok akan keje bukan? T__T oh cry me a river 5 menet T____T. hiks

Erm tp rasa malas beno nk update pasal raya sebab sume blog pon cakap pasal raya. boring nyahh ;p

Tapi...nak taknak update jgk lah kan sbb aku dah tak ada modal lain. teehee :p So mari kita mulakan Aidilfitri 2009 :)

Raya kami ala2 sederhana je uols. almaklumlah, family mertua pon tak bape nak ceria pd raya pertama. mesti diorg masih bersedih atas kehilangan arwah pa bulan 18 Jun aritu T__T. aku pon sedih maar.

Makanan raya? ops! serius aku tak tgkap makanan raya kat ganu sebab bagi aku (nak mintak maap dulu yer kat org ganu, aku sekadar beri komen) makanan raya dorg sama dgn makanan hari biasa. sebab semua umah sedara mara suami yg aku pegi pon, makanan ala2 sama. kesimpulan aku org ganu:
# suke makan nasik pd hari raya, mcm nasik dagang, nasi minyak, nasi tomato (ni pon sbb bini dia org perak :p)
# rendang dia lain. tak mcm rendang perak. tapi tetap sodapppp. slurpppp
# kurenggg lemang, ketupat nasi....dia ada ketupat palas. tp peliknye, ada yg goreng
# errr apa lg eh...tak de dah kot, yg lain sama je.

Korg jgn salah paham lak. aku komen bukan sbb aku tak suke malahh aku sukeeee sgt! cume kdg2 tu terasa lah lainnye dgn negeri sendiri. itu aje. komen tak semestinya tak suke okkay =D

ni alya...si kecil yg bulu matenya sgt ku jeles. huhu. takyah pakai false eyelashes dah kot :p

mysweetie pegang baby. dah ada bakat jadik papa ni ^__^

my 1st Aidilfitri as a wife.

Xoxo;
Ciare =)

2 comments:

  1. ciare, 1st time raya kat umah mertua mmg semacam je kan..akak dah raya thn lepas...thn ni beraya kat umah akak..tp dpt pengalaman baru kan?nape muka ciare lain je dalam gambar raya ni?huhu

    ReplyDelete
  2. ^^Kak Nani^^ yup walo sebest mn pon raya umah mertua, sayu di hati tu pasti ada. tp pndai2 lah kan, sape suh gatai sgt nak kawen! haha :p erm gamba raya tu nmpak lain sebab........i've gain 5 kilos since 2 days before raye...sbb time tu dah hadap mcm2 mknn..huhu

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha