Friday, September 11, 2009

Crispy Wantan. sedap. berbaloi =D

Hey hey. i know u miss me :p okay arini kembali menggunakan font trebuchet ms. terbukti font lain tidak diminati olah aku. kahkah. yezaaa! mari tengok ape yg telah aku masak kali ni? teng teng teng ^___^

nama menu ni crispy wantan =D. sumber inspirasi puan ann yer hrp maklum. salasilahnye crispy wantan ni adik beradik popia ler. tapi dlmnye bukan sayuran. sebaliknya adalah isi ayam dan udang. slurpppp ~~~ terliurs i makk :p

bahan2nya mudah didapati. cuma kulit wantan tu jelah kena beli yg betol. jgn beli kulit popia lak. teehee :p bahan2nya isiayam+isiudang+carrot+1bijibwgputih yg dikisar. kisar kering tau uols. bukan kisar basah kang banjirrrr kang. haha. pastu gaulkan bersama daun sup yg dipotong kecik2, lada putih, garam, 1 sudu sos tiram. see?? senang aje sampai aku bleh hafal dowh resepi ni. kahkah.

pas gaul bhn2nya sampai sebati then bunjut2kanlah ke dlm kulit wantan seperti di atas :)

dan......goreng di dlm myk yg pns dan dimakan pns2 =D better start goreng kul 7 b4 berbuka. smpat punye. mkn pnas2 baru bestt. hehe.

erm teman sebilik i berkata "nanti masak kat kmpg tau". kelakar betul. tiap kali aku msk makanan yg bleh tahan sedap dia akan ckp dialog tersebut. dia nk show off kat mak dia yg bini dia tau msk kowt. haha. ape2 jelah yang oiii. tak koseee mak nk msk kat umah mertua. psstttt aku memang berlakon xtau msk kat umah mertua. kehkeh. jgn gtau mertua aku deh ^__^

Xoxo;
Ciare =)

8 comments:

  1. hiks..mmg sume pompuan yg dah kawen camtu eh..kadang2 kat umah sendiri dah masak mende tu banyakkk kali..tetibe kat umah mentua tros cam..nak pegang sudu pon menggeletar..siap takot tak jadik la, tkt tak sedap la..takot terhangus la..memacam..hiks..ini namenye confident diri yg terjatuh menjunam..kikiki..

    ReplyDelete
  2. ci-are mmg pandai memasak... jeles2..

    ReplyDelete
  3. ^^mrsmiera^^ hah ape lg buat lah :p

    ^^fit^^ betui3..aidolaik perasaan tak selesa itu.bkn ape, takot salah buat je kang.huhu.emm tp lama2 nti biasa lah kot.tah bile gamaknye ;)

    ^^kaklong^^ alaa xde pndai sgt tp oleh kerana resepinye sonang tu nampak terer kot. haha

    ReplyDelete
  4. seb baik ko cakap, kalo x, aku da g cari kulit popia da, haha

    ReplyDelete
  5. ^^rose^^ hish jgn kata ko, aku pon UDAH terbeli kulit popia tau.erm kena la msk popia lak weekends ni. huhu

    ReplyDelete
  6. GOOD JOB..akhirnya menjadi jugak resepi tu..hehehehhe..pssstt!!! cia..nati ann nk kuar resepi baru lagi..tgu k...hihhih...

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha