Monday, September 28, 2009

itulah nikmatnye di kampung nelayan :)

Okay sape yang nak meroyan sila mintak diri awal2. kang ada yang ngidam makan ketam fresh ni kang ai tak bertanggungjawab okkek :p

Aritu masa bulan pose aku ada berbuka kat Muara area Port Klang, dan hasilnya mengecewakan kami. tak de lah tak sedap langsung, tp bedal jugak la bg abes sbb lapo. cume rasa dgn harga tu tak berbaloi. kalo mahal rasa sedap i dont mind at all. tapi rasanyaaaa tak sefresh yang ku sangka. so balek raya aritu kami nak balas balek!! :p lagi 1000000x lebih fresh dari tmpat lain yg kononnya menjanjikan fresh! huh ~~

hah! hambek ko!! ketam ni baru tak sampai 2 jam naik dari laut udah masuk perot aku. haha. kukus fresh2...owh nikmatttt ~~~~ sila jgn jeles okekk. hehe. sape nak sila dtg kmpung aku. tu lah masa aku kawen aritu tak mboh dtg. kehkeh :p

siakap 3 rasa. fuhhhhhh sedapnyeee makngah masak ^__^...

fuhh~~~ rendang ayam perak yang kuidam idamkan. menjadi idaman kalbu sampai ke tulang rusuk sedapnye weiiiiiiii. masyaAllah nikmatnye rezeki Allah.

team BBQ. hehe. aku team photographer (konon la :p)

kami berkelah di bawah bot beso. teehee :p

dan di depannya opkos laut yg indah. tapi masa ni air agak2 surut dah. patotnye kalo air pasang air naik sampai pondok ni. dlm gamba ni adalah abdul rahim. si beach boy. ala2 baywatch gitu. kahkah. baru berumur 15tahun dan sudah pandai bawak bot laju. fuhh~~

aih ni suami sape yg comel bergaya tu. auuuuwww :p

bot milik cu ila. bot ni la yg pak sedara aku pakai utk pakai ketam yg aku makan tu. hehe. berjasa byk bot ni.

owh time ni aku atas bot. sempat la capture few pictures :)

dari atas bot: nampak x famly aku tgh berkelah tu? :p

pulau tiada penghuni

jeti kebanggaan kampung. kalo korg perasan byk drama RTM berlakon kat jeti ni. banyak artis aku penah jumpe kat sini. kalo korg perasan jugak, ada chalet2 kat blkg jeti tu. berminat?? ^__^

hah ade pon gambo aku! haha. time ni baru turun bot. si baju merah my bodyguard. kahkahkah

haish pas turn aku, kak rubi plak naik. hehe. almaklum le xbleh naik ramai2. max 3 org dewasa. kang karam lak. haish :p

Xoxo;
Ciare =)

1 comment:

  1. mcm sedap je rendang ayam itu.. :]''

    aiseh aku sebok posing raya kali ni sampai lupe nak snap rendang nangka ngan rendang kerbau mak aku masak.. huhuhu

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha