Tuesday, September 29, 2009

Jale Jale g Kelate = jalan jalan ke kelantan. huhu :p

Destinasi sebenar kami adalah Pulai Condong dan Pasir Puteh yang terletak di Kelantan. perjalanan yang patotnye hanya 2 jam lebih bertukar jadik 4 jam lebih T__T. eh tapi tetap tak ada kesan kat aku sbb aku tido je dlm keta. hehe.

Niat di hati, nak borong sakan kat KB dan singgah mcm2 lagi tempat menarik di kelantan, malangnya niat tu kena simpan dulu dlm almari. sebab ape? sebab kelantan sgt sesak, diulangi SANGAT SESAK pada cuti hari raya. (raya aji aku tak pasti lah pulak.huhu) Sgt sesak tu tak dapat digambarkan weh. aku rasa KL pon tak sesak mcm tu time raya. aiseh tiada gamba sesak utk ku buktikan. huhu. cuba bygkan, tiap kali ada traffic light (idak le byk sgt pon) kesesakan tuh dah mula terasa 5km dari traffic light. merangkak2 la kaedahnya.

before gerak, posing kat umah dulu :) ehh apesal lain beno rupa MK aku ni? huhu. oh sila abaikan drumstic ai nyah. patotnya aku pose kat blkg dia kat depan. baru stabil T__T

aku rasa ni masjid area Kertih kot. singgah rehat2 dulu. time ni simpang ke Kelantan tu makaihhhh jem nye.

nyamm nyammm ^__-

nur aliya maisara. mcm tajuk lagu pulak :p geram lah kat si gebu ni :)

kami nak ke kanan, pasir puteh :) kalo terus dlm 200 km akan sampai perak. uuuuuu. time pagi raya aku tak nanges, tp bila nmpak signboard nak perak rasa nak nanges pulak. tp nanges dlm ati je :p

canteknyee. aku suke gamba pemandangan. ni rasa nak beli DSLR ni :p

lalu machang pulak. tgk keta bersusun tepi jln sbb xsggup nak harung jem T_T

suami tgh picit jerawat (dia ada jrwt ke??) bini tgh menggewdix :p

xsmpat singgah. lalu je.

capek guwe. muke penat. berpeluh. makeup tah ke mana

ni dah sampai pasir puteh :)

Err yang kelako nye, aku suke tgkap gamba time dlm kereta. pastu bila dah sampai destinasi aku terlupa nak bawak camera n tripod turun keta sbb aku sebuk nak melantak. haha =D

Xoxo;
Ciare =)

8 comments:

  1. raye ke 2 aku gi mache. jalan jammed teruk. ramai betul yang beraya kat kelate ;p

    ReplyDelete
  2. ^^lina^^ eh aku pon g kelate raya ke-2 =D

    ReplyDelete
  3. tapi aku gi sampai mache je. dari kuala krai-mache sket punye jammed.

    ReplyDelete
  4. ^^lina^^ tulah, aku pon tak sangke gitu skali jammed kat kelate

    ReplyDelete
  5. Mek..tu masjid kat JERTEH la..bukey Kertih...Mung nih...

    Aku yg dekat pon xsanggup nk meredah sampai ke JERTEH tu...Lain kali sila roger2 k..leh bg jln pendek ke Pasir Puteh tu...

    ReplyDelete
  6. ^^Nana^^ ai konpius nyahh antara jertih ngan ketereh (mcm jenama budu jek. hihi) last skali jadik kertih..kahkahkah =D

    haish aku plak slalu blur ko dok dungun ke besot? haha...thats y idok bertnya ngn ko..pasni konfem ingat dah umah ko kat besut..dah tau jln dah..sng jek :)

    ReplyDelete
  7. wah, lalu mache, tempat aku tuuu, tapi siyes jem kan, aku cuti dok umah jek, nak g bandar pun jem, huu

    ReplyDelete
  8. This is my first visit here, but I will be back soon, because I really like the way you are writing, it is so simple and honest

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha