Monday, September 28, 2009

Manisnya di kampung halaman

:)

speechless bila sampai kampung halaman sendiri. dia punye feel tuu lain wooh. hehe. bak kata org "Hujan emas di negeri org, hujan batu ni negeri sendiri"...tapi hujan batu pon batu lah, i dont care at all sbb kampung i ada byk seafood :p acececeh ^__-

seperti biasa bunga api dan mercun2 yg halal ni menjadi kemeriahan berganda kat kmpg kami. oleh kerana raya ke-4 baru sampai kmpg, ada lah sikit saki baki mercun n bunga api nye...kalo mlm raya dah ada kat kg, heaven i tell you! meriahhh bangat dgn panjutnye (pelita ni org perak pggil panjut), bunga api nye dan kemeriahan malam raya tu 4-5x lebih meriah dari negeri suami (ceh ceh saje taknak sebut negeri mana sbb akan mengundang ketidakpuasan hati pd org2 senegeri dia. kan aku dah ckp, ada je org xpuas ati ngn entri aku. kalo tak puas ati jgn ah baca. aku tak paksa ko baca pon T__T). Bukan saje nak kate, tp kat negeri dia takde kemeriahan malam raya mcm main bunga api, pelita sebijik pon takdok (bkn umah dia je, tp dlm 1 kmpung tu ssh sgt nak cari yg ada pelita. ade 2 umah je tak silap aku. kalo kat tmpat aku tiap umah ade. siap ada pertandingan buat panjut) dan jgk takde kemeriahan riuh rendah msk2 rendang ketupat lemang tu. Yang aku tau, pagi2 raya tu rendang dah ade atas meja. tah bila laa MIL aku buat. huhu. Maybe sbb tu org kata, negeri itu meriah time raye aji lebih dr aidilfitri kot. malangnye raye aji kat perak so tak dapek tgk kemeriahannye di aidiladha. taun depan la kot :)

pelita tetap dipasang walo dah raya ke-4 ^__^

gemukkan? aritu aku kecoh berat menten, skali pas raya gedebak gedebuk berat naik 5 kilo!!! haha. tak ape i dont mind at all T___T

baby dania syifa udah beso sket. tangisan dia nyaring babe :p

blkg: abg ed, kakrubi, me & suami.
depan: makngah, mak, aishah, rahim.

Dah masuk raya ke berapa tu aku dah tak matching dah baju ngn suami. almaklum ler, baju aku pink sokmo, tak tercatch-up lah dia asik nk matching aje. hehe. sekali sekala biar dia bebas dgn warna pilihan dia. i kan isteri mithali ^__^


psstttt: korang, aku akan upload gamba mercun baekkk punya pasni.
tungguuuuuu :)

Xoxo;
Ciare =)

3 comments:

  1. weh.. xaci.. aku nyer pic time bebudak men mercun. pelita2 seme.. da ilang.. choiii.. dengki dengki

    ReplyDelete
  2. oh.. beshnya beraya di perak. xsabar nya camni.

    :p

    ReplyDelete
  3. kah kah kah

    gelak kat comment muni

    rase nak pang muni x, ha ha

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha