Friday, September 11, 2009

persiapan raya kami ^__^

diri ini telah ditag hari raya oleh kakceera. huhu. jom layan :)

Baju Raya
Takat nih ade 2 jer baju raya (xtau ah kot2 terbeli lagi besok lusa :p). Seperti yg dah dihebahkan pd entri INI. hehe. satu baju kurung moden dan satu lg baju kurung pahang. baju perak ngn terengganu takdo yer hrp maap :p

Kasut Raya
Dah ada 3. bleh?? haha. lebih byk dari baju. gile sungguh. padahal kaki ada sepasang aje. bukannye ada 4 pasang mcm labah2. (yeke kaki labah2 ada 8? :p)

Family Aku
choiii sgguh. mak sedara aku tak siapkan lagi baju utk mak. so mak terpaksa pakai baju yg aku beli kat dia time aku kawen. naseb aku beli 2 psg kat dia ms tu. raya ke-2 kot baru siap baju dia tu. aisehh T__T

Family Mertua
err utk famili mertua aku tak pasti. haha.

Kuih Raya
errm kuih raya tak beli dan tak buat (tp maybe akan beli kuih last menet masa SALE mlm raya kot. 5 bekas RM10. haha). tp maybe akan buat beraneka kek la bwk blk kg. buat la dlm 5,6 bijik kek.

Rumah Baru
not applicable soalan ni utk aku. hehe

Langsir Baru
The answer is no no no. kata beraya kat kampung kan. so tak ada maknanye nak bertukar2 langsir bagai. ni umur 40 tahun ke atas nti baru pikir kot. hehe

Duit Raya
Erm belum lg ditukarkan menjadik duit yg kicik2. huhu. erm tp apepon ni tugasan suamiku. tugas aku kira duit pastu masuk dlm sampul. kehkeh

Bonus
huh kalo gomen tak dpt bonus tp dpt bantuan (tak semua jwtn dpt kan). aku ni bantuan pon takdok!! rasa nak masuk list kebajikan masyarakat jek T__T. em tapi the good news is suami ai dpt bonus. i lap u cayangggg. weekends ni smbg shopping eh ;)

Blk Kampung
em soklan ni mmg menyedihkan. sbb balek ganu dulu T___T. aku pasti akan menangis sebanyak sebatang anak sg perak kot pg raya nanti T__________________T. yes we all berbincang, but since dua2 kakak aku pon beraya umah mertua so what the hell aku beraya sensorg kt perak kan? huhu. mak aku pon dah kena angkot ke kedah. so raya ke-3 baru pulang ke perak ^___^. time ni sume adik beradik aku pon dah balek perak jgk. yeayyy =D

Plus, nak hormat sket kat mak mertua aku yg baru kehilangan suami dia. mestilah dia hrpkan suami aku iaitu anak sulong dia utk pertama kali raya tnpa suami.

aku berkorban T_______T. ewah byk ah drama ko ciare. relax ah yg penting balek ganu mkn byk2 hehe.

akhir sekali saya mau tag
nano
dayu
fashya
ann
mrs.miera
kaklong
dan sesapa yg sudi.

so sape balek ganu@pantai timur raya ni?? JOM KONVOI =D

Xoxo;
Ciare =)

5 comments:

  1. adeehhh!! kena tag ke? uhuhuhu...eh2..i rasa i balik terengganu ler.. tapi raya ke 3 4 kot..insyaAllah..tengok camner nati..

    ReplyDelete
  2. ai pun raye ganu jugakkkkkk. tsk. marilah sama2 menangis sebanyak satu sungai. haha

    ReplyDelete
  3. aa.. kne tagged.. baik2.. akan d setelkan... :)

    ReplyDelete
  4. ^^ann^^ ehh ann org ganu gak ke?

    ^^xeaa^^ wah ramainye balek ganu. jom jom =D

    ^^mrs.miera^^ ok :)

    ReplyDelete
  5. alamak ciare..baru nak buat ni
    jap ye..
    issskk..respond lambat la i ni

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha