Tuesday, October 20, 2009

cucu2 mak


Hehe sambil2 baca belog mari kite nyanyi2 eh. jgn lupe click play lagu di atas :) em kalo sape yg perasan, since lepas raya aku bawak mak aku menetap kat umah kami ni. few weeks before raya pulak dia dok kedah smpai raya. senang cite, dah hampir 2 bulan lah dia tak menetap kat umah my 1st sis di ipoh. dengan kata lain, dah 2 bulan dia tak bergurau senda dan bermanja2 dgn cucu2 kesayangan dia tu. sian plak kat mak. tiap malam la aku kena tnjuk gambo cucu2 dia dlm laptop aku ni ha. haishh opah opah ^_~ I bet cucu2 dia pon dah rindu kat opah dorg. em...


Secara halusnye pulak, aku rasa mcm terasa lah jugak. yelah, umah aku kan xde cucu lagi. so mcm tak menarik la bg org2 tua seangkatan mak aku (termasuk in law ni T___T) sbb rumah kesunyian tanpa cucu bukan?

Aku rasa aku jarang nak meluahkan kat dlm blog perasaan gini. tp bila dah terasa dan disindir secara halus (oleh bukan mak aku), kecik lah hati aku kan? yang peliknye, dorg pempuan sama mcm aku. so takkan susah sgt nak paham hati halus pempuan ni. agak2 lah sikit kalo nak bergurau pon. aku tak paham betol ah org ni, kalo tak de rezeki lagi tu maksudnye belom ada rezeki lagi la nyahhh. bukan aku yang tentukan rezeki tp Allah swt. nak aku bg syarahan agama kat ko ke ape? kat sekolah tak belajar ek?

Anyway, kami laki bini relax jer, ada rezeki adalah. takde rezeki takde lah. yang penting berusaha & berdoa. tp tah nape org lain plak kecoh2 n suke suki dah buat conclusion itu ini. haishh naseb ah dasar hormat org tua masih ada dalam diri. err actually kalo takat bertanya elok2 xpe aiman tak kesah pon :) tapi kalo dah tahap buat conclusion beserta pandangan sinis tuuu aku bengang sgt okek (-_-")

Eh Eh tp i tak tension pon. hihi. tak ape kami tetap akan berusaha dan menadah tangah pada Ilahi agar doa kami dimakbulkan sbb kami yakin Dia ada rancangan utk kami. Amiin ^_~

Xoxo;
Ciare =)

8 comments:

  1. alah rileks lah
    belum tiba rezeki kan
    org2 sekeliling yang buat kita tension kadang kan, kita rileks je sebenarnya
    lagipun belum 5 bulan pun lagi
    apa nak kecoh.. abaikan aja kata2 penyibuk tu

    ReplyDelete
  2. waahhhh..sgt2 tertekan sama ok...tah napa org2 suka tanya soklan2 yang sama bg org yang baru kawen cam kita nie..Tuhan belum nk bagi rezeki anak tu pada kita lagi.mungkin nak suh kita stabilkan apa yng patut sebelum begelar ibu ayah...jadi kena lar sabar..tak sepatutnya ckp " bila lagi?ada isi ke blom?(isi perut ada lar..hahaa), kena blajar lar,tak power lar...? heyyyy...ingat kita apa.... kalu benda ni senang jadi lain lar..kena lar sabar...kdg2 tu ciare...dorang bukan kesah hati kita nie...senang2 nak ckp2 gitu...

    yup..yang penting sabar,berusaha dan tawakal je lar..dh tertulis bila nak dapat...cuma kita tak taw...

    wah!! dah jadi cam n3 plak...hehehe

    ReplyDelete
  3. salam..erm pe yg mira blh ckp kat ciare skrg..sbr n abaikan ape yg org lain ckp...sbb cuma kita lbh knl sape diri kita kn..so abaikan je...doa byk2...n kuatkan hati..stp yg jd tue ade hikmahnya kan...mn tahu sok lusa Allah makbulkan doa ciare...erm be happy skrg...persetankan pe2 yg diaorg ckp tue...engat..Allah takkn nguji hambaNYA melebihi kesabaran hambaNYA tue..tul tak...have a nice day...hehehhe...tingin nk jmp ciare face to face...hehhe kalu dtg kenduri anul leh la jmp kn...see u...take care...

    ReplyDelete
  4. ciare..ko terase ke mase aku tny ko xde isi lg mase aritu?maapkan sy penunggu gua. sob..sob (T_T)

    ReplyDelete
  5. huhu..ciare ko trase gk ke time aku tny2 psl tu??sori2..aku saje cri rakan sebaye anak aku je..heheh..dun worry sis..too early to make conclusion..bru bape bln ko kawen..baek enjoy dlu sblm ade anak..n cari duit byk2 tuk anak2 gk..heheh..tpjg lak comen aku ni..daaa..

    ReplyDelete
  6. hana & biku: xde maknanye nak terasa ngn korg. korg kan bestest girlfriends ^__~. i'm talking about org2 yg patotnye paham tp xpaham pastu dan org2 yg xpatot berkata begitu.

    yg seangkatan dgnku, mari berdoa sama2...

    thanks smue bg pendapat, nasihat & sbgnye. dont worry aku xckp psl korg. sbb org itu xkan pernah baca blog aku.

    ReplyDelete
  7. nasib baik bukan aku ~~ uh...ko kawen baru xbpe bulan xkan da nk kecoh2 kn? akak aku kawen da nk masuk5tahun pon xdpt baby lg.die pon gaye mcm budak sekolah pon ade gak tgk kdg2..rezeki masing2 sudah ditentukan.apu pon aku doa ko murah rezeki.amin..

    ReplyDelete
  8. ^^Biku^^ hehe kakak kamu sgguh comel mcm kanak2 ribena. aummm geram rasa nak buat jd adik angkat =p

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha