Tuesday, October 13, 2009

Emergency Food =p

Haiyaa mcm pelik aje tajuknye emergency food. hehe. nape aku kata emergency food? kerana........kamu akan tau bila kamu menjadi isteri kepada seorg yang ramai kawan dan kawan2nya rajen mengunjungi rumah =p

Aku cakap begini sebabnye, aku dah tau la pengajaran serba sikit bila berumahtangga gini. dalam umah ko kena alwayssssssss kemas dan tak kucar kacir. barang biar minimize agar nanti senang sket mau kemas. xde susah2 nak berperang kemas umah bila org dtg mengejut ;) i dah ada pengalaman ni. sila dgr yer nasihat kakak ciare ni ^__-

Lagi satu, makanan. em pastikan umah ko sentiasa ada makanan. but i'm not talking about makanan mcm nasik beriyani gam ke char kuey tiow ke huhu =p but i'm talking about kudap-kudap. tau kan ape kudap2? hihi. contoh kudap2 adalah mcm keropok keping ke, nuget ke, buah2an ke, ape2 ajelah yg ringan. So nanti bile ada org datang, xde lah kamu terkial2 xtau nak bagi ape. arini aku dah terima la pengajarannye. sbb lgsung xde jajan nak bagi tetamu. nasebbb ade lagi kordial sarsi dgn buah tembikai kan. Maka, agak okay lah than none kan :)

Ermm mcm makin boring pulak aku rasa blog aku ni. mcm2 tips aku taruk tapi aku x pasti tips2 aku ni berguna ke tak pada org ramai (-_-"). xpe lah syok sendiri pon okkay jugak. teehee.

Xoxo;
Ciare =)

No comments:

Post a Comment

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha