Thursday, October 29, 2009

Ikan Cencaru Sumbat Sambal

Wuah bukan main panjang beno yer tajuk makanannye. aku rasa sementara nak sebutkan 'ikan cencaru sumbat sambal' tu aku da abeskan sebelah ikan cencaru tu! hahahaha. Anyway, tidak lah susah utk membuat menu seperti ini. dan bertambah tidak susah dgn adanya mak kat umah aku.

"mak lepas ni nak masuk ape?"

"letak cili dulu ke asam dulu mak?"

"mak bawang nak bape biji?"

See? see? senang bukan? :) Eh eh ini utk certain menu la kan. but utk menu yg jarang jarang kadang kadang dimasak gini, harus lah aku mintak consultant kan. teettt :p
gambar ini ihsan google. aku punye ikan cencaru sumbal sambal tak sempat nak snap pictures dah selamat kena rogol. haha. errk! rogol means...errm paham2 sendiri lah camne rupa ikan yg diserang beramai2 =p

Ape ko ingat aku ni semulajadi tau masak sejak dilahirkan ke ape? aku kalo menu2 tradisional gini harus mintak confirmation dari mak. kang kot tersilap naya weh. tapi kalo takat masak spageti ke crispy wantan ke, aku pegi tanya mak, mau kena lepuk ngn tongkat dia. kahkahkah. haish kome ni, menu2 moden gini sila search google yer. menu2 tradisional baru bleh rujuk mak. hehe.

Sekian, ta!

Xoxo;
Ciare =)

No comments:

Post a Comment

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha