Tuesday, October 13, 2009

Kekangan Bahasa

Ewah tajuk entri mcm masuk pertandingan menulis karangan pulak. hehe. well done :) anyway, arini aku akan mengupas mengenai kekangan bahasa bukan mengupas kulit bawang yer kawan2 :p

Kenapa aku ckp kekangan bahasa? sebab............ia adalah komunikasi penting dlm kehidupan seharian (fine korg dah start menguap baca karangan aku hehe:p). Dalam entri2 sebelum ni, kan aku ada cerita mak mertua @ ma aku dtg sini kan? dan dalam masa yg sama mak aku pon ada kat umah aku. so ko bayangkan.....ma & mak berkomunikasi camne? hehehe :p

lawaking jugak. soalan pertama lagik mak aku dah failed nak jawab! hehehe. biasalah loghat ganu ma aku bleh tahan jugak pekatnye. kalo loghat biasa walopon pekat tapi wordingnya sama la (mostly) tapi slang jer lain sket. but for ganu language, is quite hard for mak to understand. comel jek mak suh i translate :p

erm aku cadang nak senaraikan words ganu yg aku baru belajar. tp mcm...simpan lenkali lah yer.ni buat autopublish laju2 ni. haha. daa~~~~

Xoxo;
Ciare =)

No comments:

Post a Comment

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha