Thursday, October 8, 2009

Light makeup for work :)

kekadang rasa ya amaaaat malas noooo nak makeup2 bagai ke opis. huhu. most of the time pakai celak ngn lipstick je. bagi aku celak@eyeliner itu wajib dilakukan tiap kali kuar umah. huhu. sebabnye??
1. aku rasa mata lebih nampak garang @ galak. so kalo nak marahkan org, sila beliakkan biji mata :p almaklumleee mata ai kecik sepek sebenonye. kome sume tertipu ngn eyeliner ai tau ^__-
2. rasa mata lebih beso. mana taknye, sampai 5mm aku calitkan eyeliner! kahkah
3. rasa confident!! hehe

erm biar la tudung keronyot ke, baju tak matching ngn tudung ke, kasot selipar ke.....tapi eyeliner tetap akan dipakai. HAHAHAHA =D

tapi bila tiba2 mood rajen dtg pagi2....aku makeup lah sikit. kata pon keje dok client site kan. nak berurusan dgn manusia sepanjang masa (kalo berurusan dgn kambeng xyah makeup pon xpe). so nak taknak kite kena pastikan diri kita disenangi utk dipandang. kena set betol2 niat tu. jgn la set dlm hati nak makeup lawa2 nak tnjuk kat guys ke (wtf) itu memang nak kena tu!

so ni yang paling minimum la ni. ada 3 steps:
1) jgn lupa pakai bedak dulu. oleskan eyeshadow tona cerah di pangkal mata. rujuk nombor (1). aku pakai soft pink ni.
2) then, sapukan pink dlm tona gelap pulak di hujung kelopak mata. lepas tu ko blendkan sempadan (1) dgn (2). rujuk nombor pd gamba kat atas.
3) akhir sekali pakai eyeliner anda!

Ha kan dah siap. bape menet je nak buat. hmm tp kalo rajen tambah la mascara ngn segala mak nenek bhn2 yg lain tu. korg kan kreatif! :p

pssssstttttt: ini autopublish yer hrp maklum.
biasalah ai busy skg ni. nak setup something :p

Xoxo;
Ciare =)

2 comments:

  1. psstt...aku sgt la kdg² pakai light makeup taw yang. selalu nyer aku smokey kan aku mate aku neh..hehehe.

    :P

    ReplyDelete
  2. ^^zie^^ alaaaaa ai tak terer la wat smokey. kang cam beruang panda jadiknye...huhu T__T

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha