Sunday, October 18, 2009

Nasi ayam utk kekasih

Aiyarkkk! nak garu ketiak jap dgn tajuk entri kali ni. haha. utk kekasih konon ;) okay fine laaa, kekasih tu merujuk kpd family & tetamu tercinta yer sekian terima kasih ^_-. haish punye lah lembap aku nak menguploadkan segala pictures smlm ni. erm biasa lah i busy berumahtangga sket arini. kemas umah,basuh baju oleh mesin, sidai baju, masak, buat cake...er okay tak payah senarai dah. macam lah org lain tak buat keje umah :p

Ting!! ini dia nasik ayam kampung telok a.k.a nasi ayam utk kekasih namanya. haha. whatever. actually nasik ayam ni dimasak utk tetamu2 aku ari sabtu semalam. ini adalah percubaan nasi ayam pertama dalam hidup okek (i mean sebelum ni jadi tukang sebok kat dapo n tau la skit2 teorinye, but now kena jadik lead chef :p). so kena megah2 sket dlm belog kang bleh bagi 7 generasi baca ;)

nasi ayam utk kekasih. cara masak nasi ni...errr nak tulih resepi ke? xyah lah ek. korg lagi terror aku rasa.

alamak! nape ayam aku ni macam saje nak sabotaj aku jek?? hehe tak macam mana nampak mcm rentung plak ayam ni. actually, adalah tidak rentung yer. biasalah kalo ayam perap dgn kicap, sos tiram segala, harus la nampak itam kalo dah goreng. ada sape berani ckp ni rentung?? aku panggggg kang :p

heh mcm kelaka je sbb nampak gambo ikan kat paper yg lapik nasi ayam ni. almaklum le xde meja makan. makan atas peha je ;) ni sos dan kicap nye yer adik2.

last but not least, haruss the salad :)

See?? menjadi tak nasi ayam aku? ehh lupooo den nak capture gambo si sup ayam nye. halal lah yer. susah lah nak jadi tukang masak, photographer, tukang makan sekali gus. hehe. layannnnn :)

Xoxo;
Ciare =)

2 comments:

  1. haiyyaaa
    rajinnya kamu memasak
    asyik entri masakan je
    kita ni dah makin malas,masak sekadar memnuhkan tanggungjawab
    tu pun lepas suami merengek2 kata lapar..aiyyaaa...

    ReplyDelete
  2. ^^Dayu^^ em dayu..ni bukan masak..ni percubaan masak br ni..huhu..alaa dayu xpe masak yg wajib n mana larat jek..kang penat kang sian baby.kite ni, xde sebab nak malas2..huuu kena rajen2 sket utk pecah lemak T__T

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha