Friday, October 30, 2009

The parcel! The parcel! Hihi.

Hehe hectic ke tak hectic ke kat tmpat keje, aku menten beronline shopping as usuals. hihi. aku mmg byk jugak wat online shopping lately, but at least aku tak bshopping secara physically pergi ke kedai. so it's fair enough la kan. lain ah kalo yg online pon aku rembat yg offline pon aku rembat. tu namampos namanya. HAHA.

Anyway sebab utama aku shoping secara online adalah kerana.....
ia dimodelkan oleh manusia. lebih feel kot nengok manusia yg pakai berbanding patong keras kematu tu.
harga kdg2 jauh lebih murah dr pasaran. pastu ko kena tambah kos pos je. so anggap je kos pos ko tu utk gantikan minyak keta ko utk jalan. malah ia lagi murah berbanding minyak keta, paking cost, toll lagi. haaaa betolkann betolkannn? :)
kan aku aritu aku ada ckp mengidam nak beli foundation kryolan kan? actually time jalan2 kat PAS aritu aku pegi la satu butik tu. sbb dia ada tampal sticker kryolan depan pintu. so aku bdget dia ada jual lah. tapi masuk aje kedai tu, konon lah mcm makeup artis gred A lah konon, buat dekkkk jek. haishh aku ni hati panas sket. nak berniaga buat cara nak bniaga. ko main acting ngn aku silap aribulan lah. terus blah ah ape lg.
err point seterusnya sila buat sendiri :p

Kesimpulannye semalam 3 parcel smpai kat tangan aku. wuahh pantas sgguh itu semua blogshop. hehe. aku pon dah tahap jadi pelanggan tetap jek. hihi. well now kegilaan aku adalah shawls and makeup! hehe. yeayyy dan udah berjaya beli foundation kryolan =D xpe xpe aku nak kumpul satu2. aku dah booking dah kat tuan kedai tu ape aku nak beli bulan depan. wuahh akhirnya! akhirnya!! dan insyaAllah, akan join makeup class after raya aji kot. sbb skrg betol2 pack aku punye scheduled suami isteri (cececeee mcm artis plak ko. puiii :p)

Em aku dah janji kat tuan2 kedai yg aku beli tu utk buat testimonial kat sini. tp adalah tak cukup masa. em nti lah aku buat weekends ni ^__~ nti baru lah aku informkan blogshops terbabit yea. until then, adios!

pssstttt: ini pon scheduled entry jgk.
sori kalo tak sempat reply komen korg.
skg aku sempat approve/reject komen jek.
nti ah ptg2 sket br senang lenang kot.
teeeheee :p

Xoxo;
Ciare =)

4 comments:

  1. tapi klu baju aku suke beli kat kedai sebab bole try dalam fitting room, n ukur baju di badan sendiri :D hehe

    penah beli baju kat online, sekaliii besarr daa~~ walaupun daa suh tuan kedai tu tangkap gamba sendiri pakai baju tu, tapii~~ rupe2nyee sesuai ngn tuan kedai, tidak sesuai ngn aku, tsk tsk

    tapi klu shawl, aku x kesah beli online ;)

    hehe

    ReplyDelete
  2. wah tak pernah sekali beli online sebab bodo IT. kiki

    ReplyDelete
  3. waa ciare....nnt leh buat demo ya...

    ReplyDelete
  4. ^^Dd^^ a'ah betol2..aku rasa mcm shawls sesuai kot beli on9. kalo nak beli baju baik ukur di badan sendiri :)

    ^^Kaklong^^ kadangkala rasa tak perlu membeli on9. only applied to wanita yg mls keluar bjalan kot. semuanya di hjg jari :)

    ^^kak ina^^ baekkk :p

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha