Tuesday, October 13, 2009

Ramai nak bertunang ngan kawen ujung taun ni :p

Haish biasa lah adat manusia, bila dah sampai seru kena la melaksanakan seru2 tersebut. ye dop? :p haiyaaa ramai gile sih menggoogle pasal2 hal perkahwinan nih :p tiap2 ari mesti ada org google dan mengclick blog ini bila terjumpa hasil dlm google :)


tahniah la ye pada bakal2 yg bertunang ujung taun ni. dan tahniah berganda utk pasangan2 yg bakal melangsungkan moment terpenting dalam hidup iaitu mengikat tali perkahwinan. ko jgn pegi ikat thali mcm org industan kawen plak. itu pengaruh tv namanye. hehe :p

Harap2 hasil google~an kamu semua lalu mengclick link blog mendapat manfaat lah yer dari experience2 yang puan ciare dah alami. start dari persediaan bertunang tu aku rasa paling relax dan mental masih waras lagi. sbb bertunang ni kita fokus kat brg2 hantaran, cincin, baju dengan majlis makan2 aje.

Tapi kalo tang kawen tu, mmg menggila jasmani rohani betol sbb macam dugaan cabaran ko kena pikir. dari sekecik2 bekas telur sampai sebesar2 kanopi tu ko kena pikir. err lain la ko hire wedding planner Alhamdulillah la. tapi trust me, walo ada pon wedding planner, pasti ko akan join kepeningan wedding planner ko dan turut membeli idea ko yg kadang bleh buat org sekeliling menjadik gilak! hoho. bukan ape, kdg2 impian tu tak dpt dibygkan oleh org2 terdekat kamu. contohnya kamu nak buat majlis ala2 garden kan. pastu diberitahu la pada parents niat kamu tu. pada yg parents nya uptodate @ modern okaylah. tapi kalo parents yang lebih kpd tradisional abes lah keluar ayat2 gini "kamu nak buat ape kawen dalam semak2 utan tu???". mana taknya, abes hiasan persekitaran ko nak ala2 garden. kalo jadik xpe, takot salah direalisasikan karang semak samun jadinya :p

Bila dah mcm2 konflik, mula la keluar adegan airmata bagai. tu belom kalo tok kadi korg buat hal mcm tok kadi aku dulu! aku smpai skang tok kadi tu ada hutang something ngn we all. siap dia aku nak tuntut!

Time tu lah moral support dari family ngn kawan2 paling penting. kalo kamu yg baca ni ada sedara mara yg nak kawen, sila la beri support dan bukannya memeningkan lagi kepala otak bakal pengantin tu. contohnya "weh tak lawa langsung la kaler pink terang gni. mau pengsan mak mertua ko kang". at least bg lah teguran yg membina. kalo yer pon nak tegur salah si bakal pengantin tegur lah elok2. time2 gini mereka amat sensitip (owh ai teringat i slalu nanges dulu T__T. tp skrg x lagi. hehe)

Barang2 perkahwinan. erm tang ni, especially kalo kamu jenis yg keluarkan duit sndiri dan org lain xsponsor, harus la nak cari yg the best tapi murah kan? :p i know i know. So kalo utk budget items for weddings, better ko pergi serbu pasar Chow Kit. kalo takat bunga telor & gift utk letak dlm beg goodies the price can be as low as RM27/50 pieces. murah kan? mana nak cari gini. em bakul2 ada, bunga ada. yes i know the place is smelly, messy dan mcm x selamat tapi at least you can save a lot. buat apa nak bazir. biar majlis tu grand dlm kesederhanaan. tak semestinya grand ke expensive tol dok? ^__^

Erm jadik panjang pulok entri ni. hehe okay lenkali kalo rajen lagi i tulis tips2 persediaan ke alam perkahwinan yer :)

psttt: ini autopublish.
bkn taip time opis yer.
opishour is kena working maa :)

(edited on 5.12 pm -- nape autopublish ni mcm xfunction?
aku sendiri kena tekan publish lg sekali. hampessss)


Xoxo;
Ciare =)

6 comments:

  1. sape la golongan yg google keyword2 tu ek?

    lina... ko ek?

    lariiiii~~~ ;p

    ReplyDelete
  2. ^^muni^^ org yg aku paling suspek mengoogle psl ini adelah.....muni, dd, lina....hehehe...... xnak lari xnak lari...betul ape :p

    ReplyDelete
  3. salahhhhh!

    aku gune keyword lain

    kahkah

    ReplyDelete
  4. aku x gugel lagi, hahaha percayelahh ciare :D

    nway entry ko ni aku bace sampai abes, thanx sgt berguna yuk

    ReplyDelete
  5. ^^muni^^ hehe aku tau ko pakai keyword lain, sbb ko xnak ade jejak kat blog aku kan? hehe

    ^^mawar^^ kat nuffnang la sayang :)

    ^^dd^^ cepat gugel skg..nak kawen xbleh buat last menet mcm exam final sem :p

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha