Sunday, October 18, 2009

Summary Hari Sabtu :)

Hek eleh. nama je bleh online kat umah bagaii, namun tak berupdate jgk belog ye dok?? hehe. nak wat camne. i busy la nyah. tetamu dtg umah bertalu2 (ehh yeke? bukan 2 tetamu jeke? hehe).

Alkisahnye semalam jam 6 pagi (patotnye lah kul 6, tp kami bgn lambat hihi) kami laki bini pegi Kl Sentral amek my cousin, her hubby and her baby. Dorg baru sampai dari Kedah nek KTM. Haiyaaa rasa teringin pulok nak naik tren. sesungguhnya aku tak penah naik ketapi KTM utk perjalanan pnjg tu. takat naik komuter, lrt tu bukan category ketapi kan? haha.

Lepas balek dr Kl Sentral tu aku trus bersilat kat dapur i tell you. nak masak ape?? NASI AYAM!!! yeayyy that was my 1st nasi ayam and the taste? Not Bad lah. bertambah2 jugak tetamu makan nasi ayam i buat. hehe. (resepi & gamba nasik ayam akan di upload kemudian. ehh ade ke yg nak resepi ni? =p)

Nasi ayam tu aku masak byk lah jugak. sbb sekali harung utk tetamu belah petang. hehe. dlm kul2 ptg tu hubby aku pegi anto cousin aku sefamily ke airport. dorg nak balek Kuching mioww mioww. hehe. erm tah bila aku nak merasa g kuching ni? nanti bleh lepak umah dorg. hehe. plus! bleh jumpak sama bloggers di kuching. am i right Z?? hehe

Petang dlm kul 3.30 pm tetamu pertama sampai. iaitu Cik Balkis (yg semakin mengkurus. i jeles T____T), kakak & abg ipar nye, abgnye dan kekasih nye. cewahhh. hehe 1st time jumpe amer a.k.a kekasih putih cik balkis semalam. teeeetttt =p. Dalam kul 4 plak tetamu ke-2 sampai. iaitu preggy-woman sape lagik kalo bukan the bestest ciken litel dalam geng puteri 7; HANA, her hubby and bro-in-law. hehe. hana make sure ko tak tengok ciken litel time pregnant ni. HAHA. ohh lupa nak habaq mai..Cik Balkis & Puan Hana adalah ahli Puteri 7. hmm kiranya tggl Ateh sorg la puteri 7 yang xsampai lagik umah aku. huhu. gambar2nya? hmm next entry lah ye. blom transfer gambaq lg.

Hmm dalam kul 6 gitu, lepas gossip2 ngn raba2 perot pregnant woman yg udah berusia 5 bulan kandungannye tu, dorg pon gerak balek sarang masing2. hehe. eh lupa nak habaq, tetamu smalam semuanya adalah ore klate deh :) hehe. mcm kebetulan jgk. err tp except hana lah kan. dia org kuale kangso (alaa yg aku mekaup dia masa nikah tu. hihi) tp oleh kerana dia dah menetap di kelate so consider org kelate jgk lah hrp maklum yer :)

Lepas tetamu balek, aku terus serang umah jiran sebelah kanan sbb dia buat openhouse jgk. hehe. erm aku rasa bsalah sbb tak tlg jiran utk openhouse dia. besar2an jgk openhouse jiran aku ni. mcm2 lauk dia masak. hehe. adehh camne laa nak diet ni? asek melantak aje kojenye. hehe.

Malam?? haish openhouse lagi la. pas mgrib jer terus serang openhouse bestest friend hubby aku kat Gombak @ Danau Kota. erm dd, dekat je ngn umah ko :p. kat umah dia pulak, siap buat laksa ngn bako satay. ya ampunnnn. dua2 menu kesukaan i. haishh. melantak sakan ler. dlm kul 12 baru balek. almaklum ler, suami i sambil tlg kipas satay dia pegi ngapp bape cucuk satay tah aku tak tau. hrp2 dia membesar dgn jayanya =D

Wuahh pnjg nye. tajuk entri summary tp dah jadik karangan pulak. hehe. ampun yer. selamat berSUNDAY. jgn lupo besok MONDAY aaaa. hehe. time to work. jgn makan macam2 arini. besok ade plak buat alasan cirit birit sbb salah makan ni. hehe. daaaa ~~~~

Xoxo;
Ciare =)

5 comments:

  1. alaaa nak tinguk gamba hana+peja dan biku+amer~

    ReplyDelete
  2. uit!.. xpayah upload ciare..aku super duper comot+selekeh itu hari.sblm tu aku pkai suar trek+tshirt lusuh je sb ngangkut brg umah sewa lame ku..ingt nk g umak ko pkai cenggitu je. tp akak aku suh tukar baju lawa sket (er..lawa ke?)

    ReplyDelete
  3. ^^DD^^ hoho ko tau.bkn main susah nk tgkp gambo.time makan2 tu aku+hana+biku sibuk bergossip.lepas siap mkn dorg nak balek.tang2 tu aku br nak kuar camera.nti lupo den.haish smpat gak tarik biku+hana.peja+amer da slamat kuar umah xkan aku nak tarik dorg plak :p

    ^^biku^^ haish ape yg comotnye?biasa je aku tgk.ko mmg sempoi dr dulu.bukannye comot.ish ish :) wuahh bestkan gosip2..heh

    ReplyDelete
  4. aku keje dulu dorg asek tny je "nape ko comot sgt arini ni?"
    aku keje skang pon ade gak org tny aku "nape comot sgt ni?"..huhu aku mmg xlayak nk jd geng jangok2 ni

    ReplyDelete
  5. ^^biku^^ hrp maklum, gamba kamu telah diupload :P eleh xde maknanya comot. dorg yg lain tu telebih jangok kot =p

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha