Wednesday, October 21, 2009

Takziah

Ya Allah sedihnye baca beberapa blog ni T_____T (nak nagnes jap 30 menet T_____T). aku mmg silent reader bg blog2 ni. erm tp tak penah anto komen ke ape. mmg takat nak mencedok pengalaman org lain. yer lah, mana tau tak lama lagi turn aku kan (insyaAllah, doakan kami yer). Blogger yang aku maksudkan adalah aishah dan yana. hurmm...nak buat camne, Allah lebih sayangkan bayi yg mereka kandungkan itu. dari sudut islamiknya mereka bertuah sbb insan kesayangan mereka sudah menunggu mereka di Syurga sana. tapi berat mata yang memandang berat lagi bahu yang memikul, bukan?

Sebab aku dah melihat sendiri. my own sister lost her very 1st son (aku ada buat entri pasal ni februari tahun lepas, korek lah kalo rajen). susah nak cakap. dan kalo boleh tak mau nak cerita kat sini. hrp2 my sis tak baca entri kali ni sbb dia pasti sedih. sori yer kakrubi kalo kamu baca. yang dah pergi tetap pergi. kita kat sini kena teruskan idup. sbb yg pergi tu seputih dan sesuci kain putih. dah sah2 dia dibawa ke Syurga. kita kat sini? belom tau Syurga ke Neraka. (saya bukan ustazah yer hrp maklum)

Akhir kata, takziah pd yg kehilangan insan tersayang. semoga tabah dan ingatlah penciptaNya. Dan kpd org yg suke suki g buang anak tu, campak anak merata2, ada yg sampai biar anak kena rogol dgn boifren sendiri (harian metro harini), insaffff lah weh!!! org lain susah nak anak, korg selamber yaaayaa g buang anak!! baik ko gugurkan je janin ko dulu. sama je dosa nye. huhu ni geram sgt ni smpai melalut. maafkan kelancangan kata2ku.

Selamat malam, Wassalam

Xoxo;
Ciare =)

2 comments:

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha