Friday, October 23, 2009

Tanda2 penulis bukan 17 tahun

scheduled entri yer. dah berhari2 aku peram entri ni. nah layankan aje. sbb xde masa nak wat entri baru arini yea.

Bila usia dah meningkat gini (ceh padahal i mude lagik br 17 25 tahun tau, dua2 my sis pon masih bujang tauu time umur gini, i jer gedik kawen awal. wakakaka), aku rasa makin cool kot (xbleh blah masok bakul sendiri angkat. abes ko larat ke nak angkat? tak kan? hehe). cool di sini bukan bermakna mcm remaja2 hip hop yg co0l sokmo pakai rantai2 besi tu. no no no. co0l di sini adalah lebih sejuk (okay fine maksud cool=sejuk).

bayangkan gamba di atas tanpa bedak. horror ko tau?

huhu kesimpulannye aku tak cool langsung setelah menyedari sindrom eye bag telah menyerang diri ini T____T. so sad. mana taknya, lepas kawen ni serius busy weh. balek keje, aku tak rehat pon dulu, terus aje serang dapur main masak2 (tq kat suami slalu potong bawang, tp time mak ada aku xbg dia potong bawang sbb takot mak marah i buli menantu dia :p). lepas masak nak kemas dapor nye, mop lantai nye (lantai kena mop kalo x berminyak), basuh baju, sidai baju, lipat baju, sapu umah, kemas umah......kekadang dah tgh malam baru ada masa nak mandi. camno?

Ehh ini bukan entri merungut yer, i tak merungut tp i senaraikan kerja2 i di rumah jek =p supaya org yg tak kawen lagi sedar betapa besarnya tgjawab. bg aku, aku lebih puas masak utk family tercinta. tambah puas hati bila tiap2 hari org kesayangan tu bawak bekalan nasik yg bini dia masak dgn penuh kasih sayang tu ;)

dan oleh sebab2 di atas, seorg isteri telah mendapat eye bag kat mata dia T___T (headlines berita sensasi). ternyata nampak jelas seh lepas kawen ni. itu lah yg jadi bila kena bgn awal, tido lambat, buat mcm2 kerja, kat opis mata hadap laptop lagi. huhu. haish apepon naseb suami i agak veteran umurnya, maka waloapepon jadik, dia still nampak tua dr i. wakakaka. pada kamu yg sebaya dgn pasangan, HATI HATI yeah. wakakaka. keji betol i menakotkan korg. huahuahua.

ta~~

Xoxo;
Ciare =)

5 comments:

  1. salam mrs ciare..nice to know u.. i dh lama jd silent reader kat blog u ni..kerap gak u update blog ya..ada je n3 terbaru..

    ReplyDelete
  2. amboi2 ciare..sjer la tu nk takutkan org yg sbaya dgn husband nyer..dna arr tu...kena jg arr kn klu tak nmpak tua dr mr.hubby

    ReplyDelete
  3. ^^Mira^^ tu laaa....

    ^^irdxora^^ mekasih sbb jadik silent reader..em mana tak kerap sbb entri autopublish ade, entri onthespot pon ade. hihi

    ^^rdna^^ alaaa bkn nak takotkan...huhu..xpe dina kecik comei lote..xde riso sgt

    ^^cikladyangel^^ hehe jaga2 nooo ;)

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha