Wednesday, October 7, 2009

Tutorial: Set Your Screen Resolution

Hye hye. dah lama sih tak buat tutorial. Hehe. Actually kali ni aku nak ajar korg betulkan screen resolution pc/laptop korg tu. hehe. alaa ni senang jer actually, ramai yg dah tau. utk yang tau xyah baca :p ai nak tlg org yg xtau jer ^__-



info: for the best view of this blog, please use Mozilla with 1280 by 800 px of screen resolution. so takde la ko tgk idung aku sekerat kat background nun :p ✿
hah kan aku punye status kat atas ni ada ckp pasal screen resolution set to 1280 by 800 pixels kan?? haaa ni cara2 gane nak buatnye ;)

1) mula2 show the desktop pc/laptop screen korg.

2) then click KANAN di mana2 bahagian screen. jgn tekan icons plak :p

3) lepas tu pilih menu properties :)

4) last but not least, dekat Display Properties ni korg kena pilih tab Settings. Dan opkos kena tgk tang aku petak merahkan tu agar memilih screen resolution yg ai cdgkan. hehe.

but sorry! ada sesetengah pc dia punya screen resolution tak mencapai gini pixels nya. maka kamu redha ajelah tgk background2 yg sekerat ni. sbb most of bloggers pakai resolution gini agar impact of the background lebih mabelesss :p

sekian. tata titi tutu!! ^__-

Xoxo;
Ciare =)

2 comments:

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha