Thursday, October 22, 2009

Yee Mee Sizzling

Ok seriously, thumb up!!! i tak tipu nyah, mak and teman memang mesra i puji tau betap sedapnyeee masakan i kali ni (eh tetiba gedix plak ckp i gini. time gedix otomatik lembik gini nyahh. haha). Fuh ~~ tak sia2 berpeluh2 kat dapo nun (pns sbb takot nak bukak pintu, i kan penakot T__T) namun bila hasil amat memberansangkan gini, maka terubat la semua peluh2 tadi (aik?? terubat ke terkering peluh ko tu ciare??wakakaka)
ape2 pon credit kpd puan ann yg cantek manis ni. aku mmg suke bangat dgn resepi2 dia sbb mudah & buleh dipercayai. hihi. aku tak pecaya sgt resepi2 online yg lain tu. lepas tu cara huraian nak masak mcm nak tak nak aje cerita, camno aku nak follow cara masak ko?? tp cara puan ann ni best tau.

Bahan2nye senang je wei. meh aku wat summary nye. antara bhn2nya adalah bawang putih, bawang merah, halia, cili kering, ayam, cendawan butang kering, sawi, black pepper, sos tiram, kicap, tepung jagung.......em tak ke bahan2nye mudah didapati? :) cara2 nak masaknye g la terjah blog puan ann sbb dia lg layak nak cerita guane nak masak ni. siap ada gambo step by step tau ^__~

Okay lah korg, selamat mencuba!! =D

Xoxo;
Ciare =)

8 comments:

  1. mee kolok lagi sedap.. ha! ha! ha!

    ReplyDelete
  2. hebattt ciareee :D raya haji nanti aku datang umah ;P

    ReplyDelete
  3. ^^Dakjaat^^ mee kolok tu apaa kok? huhu

    ^^Dd^^ adekah bermakna aku kena masak ni raya aji nti? huhu.

    ReplyDelete
  4. habat da dak ciare nih skang ye..mskkan akk smgkuk 2

    ReplyDelete
  5. ^^Eya^^ uu idak ler habat mn :p bleh la utk mkn2 bersama insan2 tercinta ;)

    ReplyDelete
  6. tahniah2..hehehehe..kerna mencuba resepi daku....nati ai upload reseppi lain pulak k..

    ReplyDelete
  7. lain kali u kena panggil i dtg makan lah ciare
    i bawak laki i sekali
    kitaorg bayar..
    boleh?? sebab sian laki kita
    malam2 selalu kena makan makanan yang dimasak tidak dgn sepenuh perasaan oleh bini dia

    ReplyDelete
  8. ^^Ann^^ hehe nti wat lagik resepi2 yg sodap yooo =p

    ^^Dayu^^ erk! tetiba i jadik chef =p huhuuu segan le nyahh siap berbayar2 segala.emm encik suami msti paham kan skg isteri dia tgh peknen.ish nti kena buat sessi mkn2 dgn uols ni.xpenah borak2 lg

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha