Tuesday, November 3, 2009

3 jam weh! 3 jam!!

abaikan gadis gedik di atas berserta lubang idungnya yg beso tu. sah2 idung dia tak mancung pipi pulak tersorong-sorong! nyampah aku nengok!! tapi saje nak bagi sajian breakfast kat pengunjung T____T. maafkan keterlaluan hamba T___T.

Niat di hati (bukan nian di hati lagu cek mek siti ye) nak menjadi seorg pekerja yg gemilang dan rajen bangat arini. maka aku pon keluar umah tepat jam 7.30 i tell you. dgn harapan akan smpai opis client site ni dlm kul 8.15 camtu. fuhh dah berrrrangan nak kembang2 idung sebab dah buat pencapaian yg baik sekali sekala (sbb selalunye aku sampai kul 9 ke atas. kahkahkah. itu lah untungnya tiada punch kad ngeehee. tp aku dtg lambat aku cover balek hours yg aku lambat tu. so aku balek la lambat. idak le dtg lambat balek awal tu namampos namanya. hoho)

Dan aku jugak berazam utk tidak membuat sebarang entry pagi ni (mlm td pon tak sempat nak preparekan scheduled entry. time aku taip entry ni 9.32am) sbb keje dah queue dah. mmg byk keje i tell you. maybe tengahari sket baru reda.

Tapi kan, ko tau tak aku berada di jalan sungai besi SAJA selama 1 jam???? dan total perjalanan arini adalah sejam setengah. sepatotnya perjalanan tersebut makan masa 30 minit aje sbb hanya 35 km! 35 km! means aku dah membazir waktu selama sejam! i hate this f*cking damn traffic jammed!!! (sori 1st time ni mencarut dlm blog sebab dah tak tertahan2 rasa geram).

Kenape geram?? sbbnya aku biasa kuar umah lewat dan sampai opis dalam 9.30am. tapi arini aku kuar awal kul7.30 sampai kul 9.15am baru sampai workstation aku ni haa. satu jam setengah yg berharga telah terbuang mcm tu aje. padahal satu jam lebih tu aku bleh basuh pggan, sapu umah, kemas umah, sidai baju dan mcm2 lagi.

membazir membazir.

smlm pon balek keje lebih kurg sejam setengah. maka purata aku ATAS JALAN sehari adalah 3 jam. 3 jam x 5 hari bekerja x 4 minggu. lu pikir lah sendiri.

Aku tak marahkan ape sebab jammed sama ada accident, keta rosak etc. tp aku tak sukakan pembaziran masa. time is gold. esok harus aku kuar lambat aje dan setlekan keje umah dulu.

abaikan jugak gadis di atas. sebab dia tengah syok sendiri pakai shawl baru dia. err tp idak le asik pakai shawl ini je. but i'm kinda fall in love with this ijau-lumut-shawl.

sekian. wassalam

Xoxo;
Ciare =)

2 comments:

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha