Wednesday, November 11, 2009

Kat Mana yer percutian dan pershoppingan yg bagus?

a) Bandung, Indonesia ~ menurut teman2 tmpat ni sesuai bershopping. yahooo i like =p

b) Bali, Indonesia ~ errr ade tmpat shopping ke kat sini?? HAHA dlm otak nak shopping jer ni. takat nak romantik2 kat umah pon tiap ms bleh kan darling. peeeewiiiittt (^,^)

c) Pulau Redang, Terengganu ~ haish. and again. no shopping here. lgpon musim tgkujuh. apeke bengong?? tp kalo bkn musim tgkujuh pon tak koserrr kot nak pegi. kalo telebih masa ngn duit sgt2 baru pegi. alah, bleh pegi balek ari je pon dr umah mertua :p

d) Phuket, Thai ~ err mcm okay jgk. teman berkata barangannye murah, cantek dan uptodate. yeke?

e) tak dapat pikir dah. nk wat camne, aku ni tak reti sgt bab2 vacation ni.

so tugasan utk korg adalah, sila cdgkan tempat percutian tak kesah lah dlm atau luar negara yg bleh shopping dgn aman dan berpatutan. sape sebut chow kit, jalan tar nak kena sepak?? HAHA. tp aku prefer la oversea kot. emm sabar sarawak pon over~sea gak...lalalalala~~~ haha. baik jumpe lagi, hasta pronto!

Xoxo;
Ciare =)

8 comments:

  1. mahu gi jalan2 ye
    seronoknya, ujung taun berholiday ngan partnet..sonok2..
    *eheeheh,perabis duit bomus suami*

    cadangan ye: luar negeri tak reti sgt lah,i mana biasa gi oversea..dalam negeri pun tak habis jalan lagi

    pe kata gi sabah ciare..gi pulau2 dia. tp tang shopping tak pasti lah

    ReplyDelete
  2. pegi la bandung tuh...utk yg kaki shopping cam kita ni mmg seswai pi bandung...sumpah x tipu brg2 kt sana amat berpatutan...rs cam nk shopping 1 kapal terbang utk sy jek...sila tahu sy tamak yer...muahahaha!!

    so sy cadangkn bandung...selamat bershopping yer...hikss!!!

    ReplyDelete
  3. gi bandung/jakartalah..kalo gi sana..rasa cam org kaya..kalo gi singapore..bankrup..

    ReplyDelete
  4. sarawak bukan tempat untuk shopping2 sangat...more to beaches and natures...tapi kalo nak bli murah2 macam telekung ke...ade..and souvenir..and sarawak byk makanan best2~ :P

    sabah byk beaches!! and sangat chantek :)

    bali: mmber ckp kat cnh susah sgt nak carik tempat solat sbb mostly byk temple... T___T mmber asal indonesia..tp bandung ok :)

    ReplyDelete
  5. ^^Muni^^ adeh biar betik muni?? s'pore?? baek pegi london terus..ahaha :p bleh kot, tp aku seberang bridge ade pastu pulang semula ke tnh air T__T

    ^^Dayu^^ hehe betol betol.untung kompeni jepun bg bonus.keh3.itu le dlm malaysia x abes pusing ade ati nak pegi obersea :(

    ^^eyzaladyangel^^ wow! ni smgt nak g bandung ni! aja aja fighting!! =D

    ^^Dee^^ yeaay nak pegi pegi. insyaAllah :)

    ^^hareqsha^^ wuaaa gitu yea? TQ for the info :) baik mmg smgt da ni nk g bandung ;)

    ReplyDelete
  6. ciare..gi bandung la or jakarta..dna pun dah servey2 cam nk gi shopping kt sna..tp skrg ni cam takut lagi..tunggu reda2 sikit..next year maybe..hihihi..makcik ckp best shopping kt sana..lgpun senang nk cr maknan halal..bali???emm takde tmpat nk shopping sgt..brg pun bukan murah..branded perfume murahla kt bali..
    hujung thn g shopping kt singapore la ciare..christmas n new year mega sale..best..tp kopak gak la duit

    ReplyDelete
  7. ^^rdna^^ hehe. TQ puandina for the advice :)

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha