Sunday, November 15, 2009

MAC: Which one is FAKE?

Aku ada buat Pinky Lady Contest. Mari mari join :) Goodluck semua =p

Baiklah. arini rasa nak buat amal jariah sbb nak bagi tips2 psl produk MAC. huhu. ape salahnyer berkongsi ilmu ye dop? ;) Actually aku bukan le ada semua koleksi MAC pon. cuma nak kongsi tips yg mana 1 ori atau palsu (fine taknak baca keluar kau!! huhu emo jap T______T)

anyway lately, terlalu banyak fake products bukan takat MAC je tp macam2 produk sume udah difakekan. sampai terlalu real dan org bleh juling bijik mata sbb its too good to be fake. huhu. but its not a problem if you know its fake and u still want to buy it. hmmm. its your choice lah kan. aku penah jgk la beli benda2 makeup psr malam ni. tapi aku dah tau itu ciplak. mana mungkin eyeshadow 10 pallette MAC berharga RM10?? HUHU T____T. but I still bought it for reason "it couldnt be worst right?". HAHA memang le idak worst. tp kalo time pakainye udah bertaburan eyeshadow ke pipi, 10 minit dah hilang....so, kira burn ar RM10 ko tu.

TAPI, ha dengar tu, ade tapi okay. Aku bukan nak kondem sume brg makeup kat pasar @ booth2 shopping complex tu, sbb ade sesetengah yg mmg ok barang dia. aku penah beli celak cap ape tah siap ade tulisan cina tp bile pakai....perghhh meletops i tell you. xtau lah dorg buat celak tu dari arang kayu ke sbb serius hitam pekat mantapppp. i likeee =)

So skrg, lets see the differents between original and fake for MAC :)

1# Produk eyeshadow MAC tidak dijual secara pallette2 ni. dia hanya dijual secara single. Kalo ade yg pallette pon ia adalah customize dan limited edition. yg limited edition pon maybe dalam 4 pallete je kot.

2# Setiap eyeshadow MAC mempunyai code beserta nama unik utk setiap produk. selalunye yg tiruan hanya ada code tp tiada nama unik atau di sebaliknya. Contohnya CODE: X123, NAME: Carbon. haa gitu la. Carbon tu eyeshadow kaler itam tp code dia i xtau nyah. HAHA =p

3# MAC brushes never come with full set. each brush dijual secara single. Kalo ade pon maybe limited edition maybe dlm 2-3 brushes je. tak penah jual segedebak 15 brushes dlm 1 set. NEVER.

4# eyeshadow never comes with small brushes. maksudnye kan kalo silky girl ke maybelline ke dia jual eyeshadow kecik sekali dgn brush kecik kan? but NEVER from MAC.

5# err ade lg ke ek? adeh tetiba ingat 4 items aje. tak apelah nti bile dah ingat aku update balek list ni eh. HUHU.

for more details, sebelum beli tgk dulu website MAC

ingat, berbelanja dgn bijak okey ;)

Xoxo;
Ciare =)

No comments:

Post a Comment

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha