Friday, November 20, 2009

mana datang idea utk berblogging ;)

Aku ada buat Pinky Lady Contest. Mari mari join :) Goodluck semua =p

Hmm for me, utk berblog tak memerlukan idea bernas2 sgt. tak macam buat esei time nak exam SPM dulu. huhu. time tu ko kena buat isi penting dulu pastu kena ada pendahuluan, lepas tu hurai2 kan isi2 penting tadi. tiap point 1 perenggan. lepas tu jgn lupa penutupnya mesti ada kesimpulan, pengajaran @ nasihat (ceh ceh mcm pelik aku ingat lagi formatnye. haha =p) anyway thats why lah BM BI dapat score A kan. hehe.

But now, bila org tanya "bila masa ko update blog ha?"..."bila masa ko pikir nak buat entri tu?"....."panjangnye entri ko, bape jam ko taip?"

HUHU soalan2 di atas sgt2 mcm paparazzi dah kaedahnye T___T seram kooo nak jawab. ape2 pon jawapannye hanya satu NAK 1000 DAYA, XNAK 1000 DALIH. so now u know la kan??

sbb aku rasa utk membuat satu entri plg lama pon 15 minit kot. lama kan 15 min? mana taknya...dengan kelajuan brodband mcm siput bab*nye, lepas tu nak edit2 codingnye, nak bold2 text, nak hyperlink text, nak buat caption gamba bla bla bla. so 15 minit tu maximum utk 1 entri.

Response to reader's comment?? erm yang ni kacang kok. eventho aku buat comment tu mesti kena approve dulu, tapi aku laju aje approve kan ye dop? (pada yg rasa komen dia tak approve tu, lu pikir la sendiri =p) Sebabnye, aku online email bleh katakan selagi aku celik, aku online email. so comment korg terbang terus ke email aku. so senang aje lah aku nak response komen korg. maybe nak reply komen tu lambat sket kot. tp aku rasa kalo komen yg berunsurkan pertanyaan tu wajib aku jawab.

MULTITASKING. ya! blogging maybe sesuai utk org yg tau nak buat multitasking. sbb aku ni walo sesibuk mana pon pasti ada entry. dan aku bleh blogging sambil bercoding system (coding kat tempat keje arrr) lepas tu bercoding blogging skali. HAHA. so kerja dalam bidang IT ni agak memudahkan aku utk berblogging. erm bukanlah maksudnye aku amek kesempatan utk online dekat opis manjang sbb aku dah ade brodband. so entries yg korg baca ni sumpah aku dah scheduled kan awal2. bila aku taip?? tak perlu la gtau. tu ikot suke la bila masa aku nak taip. Cuma aku rasa bkerja dlm bidang IT memudahkan serba serbi lah aku nak bercoding~codingan utk template blog ni.

Erm sekian aje kot. see?? menda ni pon aku modalkan utk berblogkan? blog is simple and no need to work ur brain mcm nak pecah. just open 'new post' and type whatever you want. its easy huh? :)

Xoxo;
Ciare =)

2 comments:

  1. yup..sesuai untuk org yg multitask..
    =)

    ReplyDelete
  2. klbihn utk org IT kan..msti dh terror coding2 ni..hehehe

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha