Saturday, November 7, 2009

Mee Bandung Muar oleh si isteri yg dilanda kebosanan

Ish tajuk entri tak penahnye menarik. camnelah org len bleh wat tajuk entri cggih2 ye? tajuk entri aku mcm cipanzi kaedahnya T___T. tapi tak apalah, dont judge an entry by its title. bleh gitu? HAHAHA

Alkisahnya saya telah menjadi si isteri yg dilanda garuda kebosanan akibat sang suami bekerja. huhu. haish tak apalah i redha. naseb ah ada mak di sisi. huhu. TQ mak. sian mak kena teman i. ade jugak tempat mengadu domba kan. hihi.

oleh itu, kebosanan tu ditebuslah dgn memasak mee bandung muar selangor. hihi tukar nama sket apekess kena letak muar kan? penat2 aku masak atas bumi selangor. kahkah (org muar jgn marah yer, i gurau2 manje je. skg ni kalo rasa agak pedas sket ayat aku kena mintak mahap siap2 kang ade plak insan meroyan anta komen bebukan kutuk i T____T).

sebenarnya bukan lah susah nak masak mee bandung ni. sebenarnya hanya perlukan perencah mee bandung jenama FAMA. sebenarnya si isteri ni bukan lah seteror supermangirl tau masak everything (berapa banyak sebenarnya daaa). I have the chapters that I suck in it. and i'm suck dalam memasak spesis mee. mcm mee kari ke mee lakna ke. kalo takat mee/bihun/kuetiow GORENG i pass lah. damn it! i'm not perfect. tak ape, at least aku berusaha utk mendapatkan mee bandung walo dgn apa cara sekali pon demi perot kami sekeluarga (ewaah ayat nak power. blah la :p)

dan inilah muke happy si bini lepas memasak mee bandung dgn jayanya. sumpah sedap. thanks to FAMA punye perencah. hehe. i cume tambah udang, telur, sawi, fishcake, garam ngn cili jek. haha. yg lain sume dah ada dalam perencah tu :) aisehh sampai pink2 pipi i sbb kepanasan memasak. oily HARUS. hmm mana taknya, sambil masak aku sempat online FB (siap chat dgn qaseh =p), sambil kemas2 umah, sambil layan hindustan. HAHA. gile multitasking! bini sapeee la rajen ni (okay fine i angkat bakul sendiri T__T). si suami sila bersyukur skrg ^___~

sekian wassalam (padahal mula2 tak bg salam)

Xoxo;
Ciare =)

3 comments:

  1. haku pon masak mee bandung td weh! hahahahaaa~ mak ai kata...sedapppp...anak sape la ni.muekekekekeee....

    ReplyDelete
  2. ^^mawar^^ ehem ehem. tu petanda baik tu :p

    ^^mazz^^ hehe. meh meh rasa :)

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha