Saturday, November 14, 2009

Movie review: 2012 (memang best gile ah, memang menakjubkan bila hari kiamat digambarkan)

Aku ada buat Pinky Lady Contest. Mari mari join :) Goodluck semua =p

rosma, aku nak wat review ni, baik ko tgk cepat!! HAHAHA.

Bila tgk cite ni..........insaf wei. serius insaf T____T. rasa betul2 nak kiamat dah rasanya. Ya Allah, besarnya kuasaMu Ya Allah................................

Dan jgk, segala2 yg menggambarkan kiamat hampir sama dgn cerita tu (aku ckp hampir okay HAMPIR). Sebab dalam Al Quran mengatakan bila kiamat nanti, dunia akan tunggang langgang. gunung ganang bertembung sesama sendiri, air laut terangkat dan menghempas bumi, tanah terbelah belah...........dan manusia semua berlari bertempiaran.

Haish korg ni, mula lah salah sangka aku nak banding cite ni dgn al quran plak T____T. slalu salah sangka tau huhu. I mean, selama ni kite hanya diberitahu dan xdapat membayangkan segalanya kan? but now, bile udah divisualizekan, baru nampak begitulah rupanya......

tapi saya yakin, hari kiamat yg dijanjikan Allah, lebih dasyat 10000000000000000x dasyat dari filem itu. percayalah. oh~~~~ insaf insaf

Tapi sebenarnya dalam filem tu, sebut je hari kiamat actually ia hanyalah pertukaran peradaban baru :) biasalah bumi suda tua, dia pon mau renovate jugakkan? huhu. ngeri~~~

Ape pon cerita ni sgt best!! real sgt3. dan aku mule membayangkan ntah2 US betol2 tgh buat space ship utk selamatkan warganya T_____T. panggg~~~ pengaruh filem betol =p

Selamat nonton! ^____^

Xoxo;
Ciare =)

1 comment:

  1. dasatkan cite ni :o

    aku tgk mmg xberkelip laa, rase cam aku lakk yg tgh bertempiaran lari dalam tu

    huk huk over

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha