Friday, November 6, 2009

Movie Review: Pisau Cukur

Oh my Dior!! you should see this film lah darling. oh i rasa tergedik gedik lepas tgk cite ni. HAHA. erm i mean i memang gedik namun lepas tgk cite ni bertambah2 lah gediknya! Oh my Prada!! hihi. Best w0o0o0 cite ni!! thumbs up!! isk tak rugiii aku berkejar2 kuar dari opis td dan berkelajuan F1 ke midvalley sbb mau nonton cite ni. hehe. well well well arini kan rehat panjang :) lepas kuar dari wayang aku terus aje text mawar "Oh my prada! best giler pisau cukur tu. u shud c it!" haha. oleh kerana girlfriend aku ni tulis dlm belog dia nak sesangat tgk cite ni, aku sengaja mensemarakkan perasaannya. HAHA. (miss you mawar. sob sob sob)

Namun awas, cerita ini HANYA akan best JIKA:
ada mempunyai sifat2 gedik seperti i =p
err takde dah, 1 syarat aje. hihi

sebab kalo takdo syarat GEDIK di atas kamu pasti akan menyampass kot dgn cite ni. tapi bg aku, aku bg penuh okekkk bintang2 utk cite ni! yeayy mcm ni baru lah bleh sokong cite malaysia. hehe. well i like fazura since filem gol dan gincu lagik =p maya karin plak, lakonan dia mcm makin okay lah kot. sebelum mcm agak kaku dan sesuai jadi pontianak. hehe. but now okay lah lakonan dorg. aaron aziz?? emm opkosss tip top!! yg lain2 pon best bangat sih. hihi. dan jejakan sbg faqir tu pn best sgttt. selamber dan menawan hati. oh! harus dipantau pelakon ni. pandai menari pulak tu :)

Okay ini sinopsis cite ni. kalo kamu nak surprise baik jgn baca sinopsis aku. hehe. sbb aku mmg suke nak wat movie review ni :)

Cerita ini mengisahkan mengenai 2 org sahabat yg masing2 menjadi pisau cukur dan mengejar dato dato seri dan org2 kaya. hehe. namun, hidup mereka bakal berubah bila mula melangkah cruise. bella (maya karin) lari dari kekecewaan lepas kalah dalam rancangan realiti TV who wants to marry a billionaire dan intan (fazura) plak ade skandal dgn dato yg ada isteri. so bella & intan pegi cruise sama2 dan intan nak tlg bella cari org kaya. so cari punya cari jumpe dato' kamarudin (ezlan yusof) tp dlm masa yg sama kenal dgn faqir lelaki sempoi yg misteri jgk. tp lama2 bella sedar mcm dia tak sesuai dgn dato sbb beza darjat. yg si intan plak dok sibuk menjadi penyiasat (kebetulan dia ni pembaca berita)dan tak pasal2 skandal dia yg seorg dato tu dtg ke cruise tu masa dia tgh busy menjadi penyiasat bersama ari (aron aziz yg ensem hehe)...so agak2 lastnye camne??

hehe. okay fine aku taknak anti climax sbb arini baru ari ke2 ditayangkan. kang korg merajuk pulak dah tau ending. HAHA. okay apepon sinopsis aku tak berapa menarik sbb mcm serius. padahal scenes nya banyakkk sgt aksi2 gedik mcm "oh my louis vuitton!!" haha. lawakkk sgt =D. korg sangat2 perlu tgk cite ni okay! best sgt!! tgk tau :)

Xoxo;
Ciare =)

7 comments:

  1. entry kamu membuatkan haku x sabaq nunggu pukul 7pm seperti yg tertera di tiket wayang yang br ku beli sat td...wahahahahahahaaa =)

    ReplyDelete
  2. ciare yani memang naaaaaaaakkk sgt tgk cite ni..masa g KL aritu ingatkan dah keluar cite ni..rupenya x..sedih maaa

    sama la kite..yani pon minat fazura since gol n gincu..suke tgk die yang bershaja

    ReplyDelete
  3. nak tgk gak
    tp en ekwan nak ke temankan??
    dia layan ke citer gedik2 gin
    takpe, umpan dia ngan maya karin

    ReplyDelete
  4. ^^rosma^^ oh my jimmy choo!! :D

    ^^yani^^ meh laa dtg KL nengok...ehh plg dekat wyg kat kuantan eh

    ^^dayu^^ haha umpan ngn maya karin? hihi comel jek. emm g la tgk konfem best. ke nak i temankan :) lenkali kalo nak tgk wyg ajak le kite, ari sabtu i bujang ;)

    ReplyDelete
  5. memang best n comell giler ok citer nie... fazura memang cantik gilerr... abang aaron macam besela..kacak n rasa cam dah terfall in love dengan faqir..cihure gilerrrr

    ReplyDelete
  6. ciare...nape ko da g tgk dulu? aku baru nk ajk ko g tgk. sb aku minat sama itu fazura + a movie by Bernard Chauly yg buat itu cerita gol&gincu.. aku suke ~~

    ReplyDelete
  7. ^^Ana^^ hep hep..jgn dok falling inlove ngn aaron aziz...kang ade org jeles ;) tp mmg bestkannnn cite ni =p


    ^^biku^^ aleeee biku...i tot kamu masih buzy...huu..tak ape tak ape...start pas raya aji, aku booking ko tiap sabtu. HIHI. almaklum le mom i masih di sini :) ni pon aku lari2 tgk cite masa lunch break ari jumaat. teehee :p

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha