Saturday, November 14, 2009

Nasik Lemak Already Gone ~ Surat cinta untuk suami

Aku ada buat Pinky Lady Contest. Mari mari join :) Goodluck semua =p

Hehe akhirnya.....akhirnya ;) ade jugak nasik lemak buatan tangan sendiri di rumah ini. punya lah lama aku nak buat tapi asik terbantut dek kerana tuanbesarmk agak tidak berkenan dgn nasik lemak. haish. patotlah dia kekurangan lemak. teeettt =p ops sori sayang i bukan umpat u. siann u kalo terbatuk di sana. i kat sini. tak dapat i jaga u kalo sakit T_____T. Owh sedihnyeeeee.....sebab suami tiada sisi sehingga besok.....

Kekanda,
lekas pulang yer,
besok adinda akan menunggu kekanda di airport seawal jam 5 ptg..
ok adinda gurau je, takdelah pegi awal sgt.
itu ayat metafora je utk menggambarkan betapa tak sabarnya adinda bertemu kekanda.
Uhh lain benar rasanya bile kekanda tiada di sini.
Semua yang adinda lakukan serba tak kena T___T

Adinda memasak nasik lemak kegemaran tekak adinda...
tapi rasanya pelik. tahapa2.
Kalau kekanda di sini mesti semua yg adinda masak jadi sedap.
tapi arini T__________T

Mana la tak pelik, sepatutnye sambal ikan bilis....
tapi adinda dah replace dgn ikan keli masak merah (juga kegemaran adinda)
tapi tetap tak selera di tekak adinda.
Ntah kenapa, rasa lain bila duduk depan makanan, tempat kekanda kosong.
Hanya ada adinda dengan emak. Mujur ada emak. Kalo tiada T__________T

Adinda ade buat telur rebus kegemaran kekanda. owh hampir nak menitis air mata bila nak menelan telur rebus ni. sedihnya bila kekanda yg dicintai tiada di sisi T____T.
Kemudian, berulam pula dgn cili padi yg pedas bangat kegemaran kekanda.
Oh pedas nya lalu menitis air mata.
Konon depan mak mengaku cili pedas sgt sampai menitis air mata.
padahal, adinda termenitis air mata rindukan kanda T_________T

Kanda, balik cepat yer.
Besok jgn lewat pegi airport nanti kena tggl flight pula.
Jgn risau, besok dinda datang awal ke airport utk sambut kepulangan kanda.
Semoga selamat kanda di sana.
Dan smoga selamat pulang ke sisi adinda.
adinda sayang kanda. i love you.
(sambil lap air mata)

Xoxo;
Ciare =)

7 comments:

  1. ala2 siannyer dia..sabar yer adinda ciare..nnt kekandamu pulangla..huhuhu

    ReplyDelete
  2. ciare~~~ ko mmg suka ek makan ngan cili padi mentah2 gitu? aritu tgk gamba pon ade cili padi jgk hehe

    ReplyDelete
  3. ololo cedihnye die..sabar ye..esok dah kekanda nk balik..biase ni..manje tao=p

    ReplyDelete
  4. ^^rdna^^ uuuu tgh bersabar ni (lap air mata T__T)

    ^^muni^^ iye aku mkn cili begitu saje.sgt enak! =) aku anggap cili tu ulam.hihi

    ^^yani^^ alaa besok tu mlm...lambatnyeee ms blalu...ishh buat ape pon sume rasa tak best...T____T

    KEKANDA CEPAT PULANG YUKK. ADINDA RINDUKAN KANDA T_____T

    ReplyDelete
  5. sedih tapi kelakar :D
    sabar ye..hihi

    ReplyDelete
  6. ^^eis^^ huhu T_____T 11 hours to go.....

    ReplyDelete
  7. ganas giler ciare mkn nasik lemak dgn cili padi

    huhu senak jap perut aku nengoknye

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha