Monday, November 9, 2009

Pajeri Terung dan Cencaru Sumbat Sambal

Tajuk dah menceritakan segala2nya. hihi. erm bile dah masuk alam wifey ni, benda pertama yg obviously berubah adalah pasal makanan. bukan nak cakap berubah dari malay food ke western pulakk. tu namampos namanya. huhu.

I mean ia berubah sgt2 dari segi preparation. ko celik je mata pagi2 dah pikir nak masak ape tghri kang. padahal breakfast pon belom lagik. yg breakfast tu pulak, semalam before ko pejam mata nak tido ko dah pikir. mau migrain aku nak pikir tiap ari pasal ape nak masak. hehe. bukan migraine pasal pasangan terlalu cerewet tp sbb pasangan terlalu TAK cerewet. guane? huhu.

puanciare: u...nk masak ape arini?
tuanmk: ape2 je. i tak kesah.
(dialog diubahsuai menjadi i-u agar org tak geli mdengar pggilan kami :p tp i-u mcm lg geli dop? huhu)

kesimpulannye dialog di atas sering terjadi tak kesah la dlm sms, call, face to face..haish sume jawapan sameee jek. melainkan ada hari2 tertentu dia sendiri pegi pasar dan bawak selambak lauk pauk segar utk dimasak. hah! time tu dia pndai la aturkan.

tuanmk: haa ikan cencaru buat goreng sumbat sambal tu, daging buat sup, sayur kailan bla bla bla
bibikciare (aku lah ni): baik tuan.

HAHAHAHA. tp i tak kisah. lgpon dgn adanya bantuan brodband di umah, segalanya boleh. google aje resepi. agagaga. tp tetiba aku rasa nak makan kuih koci pulut itam (taip aje perot dah kruukkk krukkkk :p) camnooo nak buek. udah le siap kena kukus (which is i takde periuk kukus) dan kena pakai daun pisang bagaiii. adeh mencabar!

pajeri terong. hehe i likeeee. tp aku lebih suke pajeri nenas. err tak kesah la janji sodapppp. hihihi. maaf kualiti gambo mcm wtf sket T____T.

ikan cencaru sumbat sambal (aku xtau kot ada nama lain bg menu ni). kali ni menjadi dan tidak hangit. KAHKAHKAH. sedap w0o0o0. pedas gile pulak tu sambal nye. haish. sedapnyeee. tak apa, aku rasa ada lg 10 ekor dlm peti ais. bleh masak ari2 T___T

Sekian sahaja. resepi tarak!! lenkali arr :)

Xoxo;
Ciare =)

4 comments:

  1. uis sedap nyer pajeri tue,,,ckit r

    ReplyDelete
  2. ^^mazz^^ huhu gambo kat belog mazz tu lg sedap rupanye :)

    ReplyDelete
  3. betul lah ciare
    sebelum tido dah kena pikir, esok bfaz nak buat masak pe
    tgh masak bfaz, sambil kemas dapur kena pikir lagi, pe lak lauk lunck ni..

    tiap ari kat opis, mesti pikir 'malam ni nak masak apa??'
    huhuhu..

    ReplyDelete
  4. ^^dayu^^ tulaaa...ni otomatik ade time da kawen kan..perubahan ketara...smpai badan terdadak2 naiknye T_____T


    arini masak tomyam :)

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha