Saturday, November 21, 2009

Persediaan Eid Al Adha (Raya Haji lah)

Aku ada buat Pinky Lady Contest. Mari mari join :) Goodluck semua =p

Assalamualaikum. wah wah koraaaanggg, kalo dulu nak sambut aidilfitri mcm2 korg buat yer?? siap checklist bagai. contohnye..........
tempah baju raya 2-3 lai bbrp bulan before puasa. ish ish ish
order kuih raya sana sini, test kuih sana sini seawal bulan Januari. biar betik?? T__T
bergaduh laki bini nak berebut blk kg masing
ok cukup la xpyh byk2.

Kesimpulannye korg berhabis2an utk menyambut Eid Mubarak padahal time tu 1 Ramadhan belom menjelang. ceh! ape tu?? tak baek tau. So kali ni aku nak tanya, ape persediaan Eid Al Adha korg?? (hah ustazah ciare dah dtg ni smbil bawak rotan T__T) Aku rasa begini kot............
tempah baju ~ pakai jelah baju raya aritu, tak baek membazir sbb baru raya aritu 5 pasang (-_-")
order kuih raya ~ ah xpyh lah, kite delivery pizza jeeee (ish ish...omaigod sgguh)
bgaduh laki bini berebut nak blk kg ~ xpayah balek mn2 lah. kite raya kat KL jelah. bleh jalan2 pegi sunway lagoon! (*&*%&$$$!!)

Ish ish ish. ada yg terasa ke? HAHA. sori entri ini tiada kaitan dgn yg hidup atau pon yg telah meninggal dunia. napa ko rasa panas? adakah ko buat ape yg aku ckp di atas? hehe. well, jika ada yg terasa2 tu, pulang lah ke pangkal jalan. sesungguhnya Eid Al Adha perlu disambut semeriah yg ko sambut masa Eid Mubarak.

Bagi puanciare, raya haji tetap semeriah mcm raya aidilfitri. malah mungkin lebih meriah :) em baju raya aji dah siap. sehari dua lagi nak pegi amek kat tailor. 2 lai tau. siap bleh pakai sambut tahun baru. KAHKAHKAH. insyaAllah nak buat biskut kegemaran mak iaitu biskut mazola. hehe. of koss kena buat di bawah pemantauan mak. teehee =p i lemah sket wat biskut ni. dan of kos, kek aku tu menu wajib. org kat kmpung dah request nak kek i. lalalalallaa ~~ kalo wat bisnis dah kaya dah ni. hoho berangan japs.

Aku rasa beza raya aji dgn raya aidilfitri ada satu je, duit raya. hmm yg lain sebijik semua sama. yelah, time raya aji org labur duit nak korban, so xyah bg duit raya. hihi. tahun ni, kami suami isteri tak dapat join acara korban2 ni. i mean, tade amek bahagian. insyaAllah tahun depan kami akan amek bahagian dalam korban. insyaAllah :)

Xoxo;
Ciare =)

1 comment:

  1. aku la salah sorg yg pakai baju yg same tu. hahaha. watpe membazir ;p

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha