Tuesday, December 15, 2009

Aku ingat ini jambu batu T_____T

haih tak tahu lah nak nangis ke nak gelak ke. kalo aku maybe aku gelak berguling2 kot. tapi, kalo mak tahu harus ah dia nangis 3 baldi sbb kecewa ada anak mcm aku T_____T ;p

ini rupa dia. aku xkupas kulit pon. kulit dia mgerutu sebijik mcm buah jambu batu dan sama besar mcm buah jambu batu

Aku tak tahu lah korg kan. tapi kalo aku, aku mati2 ingat ini adalah buah jambu batu. nampak mcm lembutttt aje kan? mcm sangat sedap. ada manis2 masam gitu. kalo dicicah dgn serbuk asam masam manis tu.....perghhhhh fullamak!! ;) terangkat babe! (adeh meleleh air liur aku japs ;p)


so dengan yakin dan berhati besar aku pon membelah buah tersebut utk disantap oleh kami laki bini. cuti2 ni sedap mkn buah ni smbil bersantai dan berpeluk2 depan tv. (ni cerita weekends sbb tu cuti2) eceh ;p aummm =p


tp bila dikupas ia menjadi begini??? normal ke buah jambu batu begini rupanya?? tak apa aku teruskan memotong buah tersebut.

lantas ku gigit dgn yakin.....

tapi rasanya???? waaahaaaaaa kelattttttt!!! melekat bibir aku dgn getahnye! apekess??


kemudian aku yakin ia bukan lagi buah jambu batu. simpan balek dlm peti ais dgn harapan akan jumpe jawapannye.

ia buah ape yer??

Xoxo;
Ciare =)

14 comments:

  1. tu sayur la. x ingat name ape. tapi biase masak air.

    ReplyDelete
  2. labu air kot tu.. hehe.. zana pun xtau, agak2 je..

    ReplyDelete
  3. kena tunjuk rupanya sebelum dikupas kulitnya..rupa mcm buah mengkudu..hahaha..labu air dia lonjong2 sket..

    ReplyDelete
  4. buah labu air ek..rasenye la kot..x jelas sgt..maybe kalau tgk depan² boleh tau kot..huhu

    ReplyDelete
  5. rasenya buah mengkudu tu..

    ReplyDelete
  6. N pon fail bab2 buah ni....mengkudu muda ke??

    ReplyDelete
  7. ^^lina^^ hey lina :) em tu la lepas dipikirin aku rs ianya sesuai dimasak air...buah ni mcm buah labu tau tp bukan. labu kulit licin dan lonjong.tp ia bolat dan mgerutu. haih

    ^^zana^^ erm bkn labu air.sbb labu air tu mmg biasa beli.wat msk lemak @ masak air je.

    ^^dee^^ akak, gamba 1st tu sblm dikupas.betol, ia bukan labu air...

    ^^zaza^^ bkn...mmg xpenah jumpe makhluk Tuhan mcm ni. haih

    ^^rina^^ bkn. i know mcm mn rupa buah mkudu...

    ^^yani^^ cia yg beli.time beli tu siap tanya ada serbuk asam x nak mkn dgn buah ni.pakcik tu kata tak ada. tah2 dia pon xtau buah apa T____T

    ^^ghostone^^ tu lar pasal ;p

    ^^N^^ haa mgkudu muda tu xpasti. tp kalo mgkudu yg dah masak@tua sket bkn mcm ni..pelikkk ;)

    ReplyDelete
  8. saya pum pernah terkena.tp mase tu kat super market..sye beria tengok..eh..buah jambu.tp mujur sy xbeli sbb ade kawan sy gtao itu bukan jambu.tapi sayur. sy tengok tmpt pum dkt tmpt sayur.uhu... lupe la name.. wuwuuwwuuu..

    ReplyDelete
  9. Haha..kelakar la..org pun tak tau nama buah/sayur tu..slalu nampak kat econsave wat tak tau je sbb confirm tak tau nak masak ape..=)

    ReplyDelete
  10. ciare..member org cakap tu buah kundur..boleh berfungsi menyejukkan badan bila dimasak dan dimakan..hehe..

    ReplyDelete
  11. aku penah makan bende alah ni. Pengasuh aku mase kecik masakkan. Biasa orang cina buat sup sayur ni ;p

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha