Friday, December 4, 2009

Bila pasir berbisik

Hah tetiba i rasa nak jiwang jiwang karat pulak. heh. ape ingat i tak pandai nak bermadah helah ke? teehee;p tapi mungkin bakat jiwang karat agak pupus since now tak perlu tulis surat cinta lagi. kerna cinta ku always by my side kannn :) errr tp aku rasa mcm takde zaman2 bersurat cinta since dgn mk. almaklum lah, bila bercinta dgn org veteran, dia lebih suka romantik face to face. hihi ;p err oleh kerana belom setahun kami bertunang (err nape x ckp belom setahun berkahwin?? ops!), jadi mcm logika jika aku katakan aku tak tau camne rupa handwriting laki aku. aci tak??? HAHAHAHA

kalo besok tetiba ada org anta surat cinta dan letak nama MK kat bahagian Yang Benar tu, harus aku percaya bulat2 itu surat cinta dari suami. hahahah. lawaking pulak aku rasa ;p (ehh ini entri merepek, before anda pening anda diberi amaran utk pegi ke blog lain T__T)

Weehee. aku blur actually. sbb rasa mcm nak boikot diri sendiri. rasa tak nak publish semua entri yang aku dah scheduled kan. eh tp ini pon scheduled entri jugak. sbb jangan haraplah aku nak sampai opis kul 9 pagi (aku nak setkan entri ni publish kol 9 am ;p bila masa aku taip? rahsia). aku adalah sedikit down sebenarnya. ada antara pembaca blog ini yang mcm...errm ermm emm perlu ke aku ckp? HAHA. alaa small matter sebenarnya. sebab aku selalu la jugak terima kritikan dari sampah2 blog ni.

Tapi utk kes ini, aku rasa mcm perlu utk mempertahankan hak aku sbg seorg blogger bebas dan tidak berdaftar dan bernaung di bawah mana2 organisasi pon blog ni. so aku rasa mcm sedikit berang laa kan. awat asik adeeee je tak puas hati ngn aku. huhu. i am a human being. bukan vampire atau serigala jadian (eceh terpengaruh dgn new moon. nanti2 aku wat movie review k ;p). dan nape laaa ade sorg insan ni sokmo email aku dan nak bagi syarahan agama secara percuma kat aku?

1st of all, terima kasih la banyak atas nasihat anda itu :)

Aku sedikit pon tak marah insan itu. malah aku reply email dia dan berterima kasih tau nyahh. tak melenting sikit pon. tapi dia pulak reply balek email aku dan ada semacam berbaur2 kutukan terhadap aku. apa hak dia utk kutuk aku? dia tiada hak okek. sbg sesama muslim dia hanya berhak menasihati aku bukannye kutuk. malah, aku terima dan kasih dgn nasihat2 beliau.

But as the person keep emailing the SHIT and SHIT (hah amek ko!) so aku rasa mcm ape kessssss. huhu. nape insan tersebut terlalu sayangkan aku dan SUKEEE sgt menasihati aku dan kutuk2 aku? mmg dia kutuk aku sorg atau ada yg lain jadi mangsa. i dont know lah kan. nak kata secret admirer mcm bukan. sbb takkan s.a nak kutuk2 kan? HAHAHA. berangan japs ade peminat. anyway kalo betol pon....EXCUSE ME!!!! aku bini org okeeeeey. gilo ke? nak mampos??

Jadi, utk XXX, jika anda mau nasihati aku atas2 keburukan dan kejelikan aku, apa kata ko bukak satu blog dan kutuk la puas2. at least semua org bleh baca. then, nasihat2 dan kutukan2 itu bleh menjadi pengajaran pada org lain jugak sbg rujukan tesis ke ape. sbb aku pasti ko mmg suke kutuk2 blogger. soo bile ko kutuk2 semua blogger yang ko anti dlm blog ko, kan senang.

baiklah tamat di sini. erm sekali lg dia email aku akan pamerkan email address dia dan isi kandungan email SHIT SHIT dia. i promise tau darling lalats ;p

Xoxo;
Ciare =)

8 comments:

  1. hahahaa..punya la aku igt nk membaca entri ini dgn perasaan feeling-feeling gitu. skali entri versi emosi rupenye :D

    ReplyDelete
  2. kat atas entry jiwang2, sekali ada gak sesi meluah rasa
    alah ciare..seperti biasa, perkara terbaik adalah mengabaikan saja smua2 itu

    kita dulukan selalu tulis surat cinta kat en suami *dulu lah*
    asal cuti sem je.. berpucuk2 surat kirim..

    ReplyDelete
  3. jgn dlayan sgtt org y lebey2 cmtu...b cool sis..

    ReplyDelete
  4. erm..sila publish yer..xsabar nak baca ..gossip girl u know u love me xoxo..hehehe
    ok serius..erm, dunia blogging ni memang camni.. saya pon kene jugak tapi takderla sampai byk2 kali macam ciare kena..ada sekali jer.. and i feel you..be strong k?? just keep blogging the way you are.. dia pun ada hak untuk komen or cakap apa2 as a reader but bear in mind kita ada hak untuk tulis and publish apa kita nak as a blogger. hehe.. ignore jer coz this type of person is looking for attention and response..lagi ciare response, lagi diaorang suka..apapun..chill..:)

    ReplyDelete
  5. biar lar je lar cia..kadang2 orang tu sakit hati bila tau kita senang hati..ahaaha...

    enjoy your blogging..

    ReplyDelete
  6. ^^mawar^^ heh biasalah. aku kan tak ikot protokol.tajuk lain isi lain ;p

    ^^Dayu^^ haha.kite dulu zaman bersurat cinta dgn org lain.HAHAHA

    ^^PrincessN^^ uu mmg xlyn...ni baru 1st time nak luahkan perasaan T___T

    ^^ana^^ huu tu la pasal.takde lah thp membenci tp geram la sikit

    ^^ann^^ yeayy mari kite enjoyyy ^___^

    ReplyDelete
  7. ciareee huhuhuuuuu xsngkeee..
    kenapa lalat itu begitu... xpaham laa akuuuu... klu dah sampai kutuk2, too much nyeee

    ReplyDelete
  8. ^^dd^^ ntah le dd. aku tak pasti la ape motif dia. anti betol dgn ape aku tulih.

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha