Thursday, December 31, 2009

Homemade pizza by mrs ciare :D

Hehehe mood memasak dtg kembali setelah few weeks dapur kurang asap. means KURANG asap k, bukan tak berasap langsung ;p maka setelah teringin pizza buatan sendiri aku pon terpaksa la buat sendiri kan. lgpon kalo ikotkan resepi puan ann langsung tak susah. senang bangatttt ;p

Antara bahan2nya adalah tepung gandum, yis, sosej, capsicum, bawang, cheese, gula, garam, sos prego dan lain2 ikot citarasa :) nak senang pegi blog puan ann yer adik2 sekalian. sana lengkap lg resepi ni. hihi. blog aku bukan blog masak so mls letak resepi. lgpon i bukan pro wat pizza. wat malu je letak resepi padahal pizza i pon bantat :D

okay ini lah doh pizza. bahan2nya tepung gandum, garam, gula, yis. gaul sebati. hehe. cara2nya sila jenguk link di atas yer :)

capsicum merah dan ijau utk memeriahkan suasana :D pastu letakkan cendawan butang dlm tin tu, isi ketam ke, udang ke...ikot korg lah.

haaa ni rupa sebelum bakar. hehe. meriah bukan?? mabelesss wehhh tgk cheese tuuu. huhu

done! hehe cheese tu plg menggoda tauuuu :) em tp roti pizza aku tebal lah weh. lenguh pipi aku nak kunyah roti tu. but next time i tau lar camne nak buat dia bg nipis sket. not bad lah utk 1st time buat pizza. yippieeee :D

Xoxo;
Ciare =)

11 comments:

  1. waahhh bleh try gak nih..mesti!!


    http://kancilbiru.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. wahhh..menjadi!! cOngratz..ley laa jamu bloggers..

    ReplyDelete
  3. nyum2...
    klu mak sy buat dia buat inti pizza yg guna prego tu dgn daging burger yg dilenyek2 dgn mix vege....lg mantop...
    sdp..yummy

    ReplyDelete
  4. adoiii..malu ai u letak link2 resepi ai taw..huhu..to doh tu kan..cia kena kan tepung tu kembang..so kena bahagi 2 lar..so xde lar tebal sangat... kalau inti nye pulak..tak kisah kalau nk letak apa pun..daging hancur ramli tu pun boleh diletakkan juga..tapi goreng sket nagn black paper powder + garam sket ada lar rasa2 daging yang best....

    tahniah...dah cuba resepi kita yang tak seberapa ini..hehhe... tapi apa pun hasil buatan tangan kita..mmg akan jadi sedap dan yang penting penuh keikhlasan dan juga kasih sayang ketika masak...hehhee

    ReplyDelete
  5. macam sedap je. blh ar try pasni. hehe

    ReplyDelete
  6. rupa dah mantap
    rasa mesti best
    ok..lps2 ni boleh order sama pn ciare

    ReplyDelete
  7. wah, terimas kasih kerana berkongsi!
    boleh try ni...dah la mmg minat sgt dgn pizza :D wopps, baru teringat takde tempat bakar..nampaknya kene guna arang kayu la gini huu

    ReplyDelete
  8. sila bahagi2 ye,,,
    hehhe,,
    sedap,,
    cam nk try gak la..

    ReplyDelete
  9. ^^Niza^^ cuba la.best tau :)

    ^^kak lina^^ alaaa kak ina lg teror wat ni ;p

    ^^N^^ hehe hrpn nye gitu lah.hihi

    ^^widda^^ owh yeke? erm nti nak cuba lah resepi ur mom :)

    ^^ann^^ TQ sgt2 for the resepi.pasni tau dah la nak buat camne.bleh enhance lg skill msk ;p

    ^^nedy nadia^^ slmt mencuba :D

    ^^dayu^^ hihi.xde sedap sgt tp nak kena practice bg sedap.nti bleh jamu jiran i ni :D

    ^^Hanie^^ hye hanie tq for stopping by here :) yup best sgt2 kalo tau wat pizza sendiri.lg puas hati.atas kayu arang kang jd roti nan plak ;p

    ^^miloicekaw^^ cube lar ;)

    ReplyDelete
  10. hehehee,,,,,

    cm sodap jer,,,,

    ala x jd t try lg....

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha