Monday, December 14, 2009

Makeover my friend....before and after...amacam? ;p

actually, puan ciare masih berdukacita. oleh kerana entri ni dah discheduledkan, maka aku paparkan aje lah buat korg. demi uols tau.

Alhamdulillah berjaya jugak mengukir bakat pada sebuah wajah comel. hihi. apepon, mencabar babe. ai tengah demam tau masa makeover minah ni. tp, oleh kerana dah berjanji, aku tunaikan jugak lah sessi makeover tersebut. lagpon aku sgt2 excited nak menconteng2 muke org ni. heh ;p

model: Yati, 25 thn, single. ade nak kenalan? ;p

ada iras almy nadia, awek fizz fairuz @ aidil dlm cite Nur Kasih kan? :)
actually aweks ni kawan sekolah teknik yg kebetulan duduk dekat aje dgn umah aku ni.

wuaahhh cun babe. hehe. abes ah kembang di yati ni aku puji dia :D

muke kecik aje dia ni. jimat alat solek aku.
kalo muke aku, erm sekati bedak xcukup kot ;p

owh, this is the best view yg aku sokaaaa :D

i know ada cacat celanya makeup aku ni, apepon it's my 1st time nak makeup muke org berdasarkan fakta2 yg cikgu eyrarizal ajo. hehe :)

eyes: i likeeee, tp ia agak garang mcm nak ke disco. hehe. apepon i'm very thankful to yati becoz she really likes the makeup! berkali2 anto sms ckp cantekk cantekk. mana taknye, lepas siap makeup trus kuar meronggeng ler ko yek! haha

nose: okay la. shading dia agak samar2. xde la mcm patung sgt. kang kalo obvious sgt shadingnye nampak beno tipu ;p

pipi: shading tak byk sgt sbb muke dia kecik. kang nampak mcm cengkung sgt pulak kalo byk shading.

kening: perggh!! gile ah susah. tp maybe sbb aku takde foundation ivory tu dats y agak susah nak cover2 kening yg lintang pukang tuu. cukur kening?? no no way!!

foundation: haaa yg ni naseb baek tak nampak mcm tepung gomak sgt. her skin tone lebih kurang mcm aku. code: NB utk tv paint stick kryolan :)

erm ape lg ek nak komen? xde dah kot. so, now your turn pulak utk komen. sila anta komen membina tauuu. kang aku merajuk ke bulan kang kalo korg kutuk! haha. nampak sgt aku bkn jenis dpt terima kritikan ;p ehh xde laaa, kutuk laa kalo berani nak. HAHAA

Xoxo;
Ciare =)

10 comments:

  1. weh.. bile nak make over aku plakss?

    ReplyDelete
  2. chantek2..
    kalo nak gi dinner ley ler i mintak puan ciare mekapkan nnt kn??

    ReplyDelete
  3. wahh..lawa cia. pandai cia makeupkan org. kalau zie..kompom cam badut muke yg comey tuh jadinya..hahaha

    bagus yang...leh jd mak andam pasnih :)

    ReplyDelete
  4. urm,,eyeshadow tu ciare gune kryolan jgk ke?elok terang je kaler die...

    xoxo
    pja

    ReplyDelete
  5. wah. nak try gak la. wakakaka! jadi azwan ali plak kang.

    ReplyDelete
  6. cantekk...yunk..N nk blaja wat smokey cane...ajar..ajar...y simple2 jekk laa..

    ReplyDelete
  7. Cantik...mmg nampak perubahan yg ketara..dah jd mcm artis terus!caiyok caiyok..

    ReplyDelete
  8. ^^ana^^ :)

    ^^deena^^ bleh bleh :)

    ^^Z^^ mmg on track nak mbuat bisnis ni :) insyaAllah

    ^^pja^^ tidak tidak. jnama MANLY rasanye.tp cikgu mekap i syorkan pakai ni sbb dia mmg terang.kryolan tu mahal T___T

    ^^zack^^ wahaaa u nak ke nyah??ops! ;p

    ^^wawan^^ :)

    ^^N^^ wuaaa nak buat tutorial kt mata sendiri susah sbnrnye.tp kalo i tgh mekapkan kat model sp nak jd photog? huhu. ssh nak mekap + tgkp gamba dlm 1 masa

    ^^kak ili^^ TQ for the moral support :)

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha