Saturday, December 12, 2009

Masih not feeling well

Aku masih tak sihat. tp panas badan ni mcm main2. kejap panasssss sgt. pastu bile aku suh mk rasa kat dahi, dan dan sejuk badan aku. gilo hape? pening kepala toksah cakap lerr. nak berpinar2 bijik mata aku ni. nasebbbb ade suami yg baik hati tlg picitkan kepala ;) tp harus ah time dia picit kepala i dia tertido dulu. siannn dia. dah la arini dia keje. tak pasal2 kena tido lewat jaga bini. dia ajak aku g klinik aku degil malas. hah! pandai2 laaa tahan penyakit sendiri.

Dia dah pegi keje pon. tinggal la aku sensorg kat umah. tak best ah gini. time sakit ni sensitif tuu over nyahhh. kejap2 nak nangis. hihi. gedik aje. malam tadi aku msg2 dgn mak.

mak: adik dah sampai umah ke? (dia tanya da blk keje lom)
aku: dah. arini sampai umah awal. tak jem sgt. mak sihat?
mak: mak sihat. adik sihat ke?
aku: tak sihat sgt. adik demam sesema
mak: demam sesema ada apa2 ke?
-- pause 10 minit --
aku: ada apa2 apa??

pastu mak tak msg dah. HAHAHA. jgn ckp la berapa ramai org dah tanya mcm tu. rupanya mak aku pon tak terkecuali. mak dah ready nak ada cucu ke? hehe ;p apepon aku rasa mcm demam biasa kot. takde pon rasa pelik2 mcm biasa. sakit pinggang biasa la kalo time nak period kan. jerawat pon dah 3 bijik atas muka. nak period lah tu.

apepon terima kasih laaa pd semua yg concern. now aku tak marah2 dah kalo ada org tanya. hihi. sbb bila org tanya aku aminnnnkan aje. heh ;p yg paling kelako, time nak balek keje smlm masa kat parking budak penjaga parking berkata.

penjagaparking: akak berisi la skrg. (aku senyum aje) dah berapa bulan?
aku: 6 bulan dah (sambil senyum)

eh!! pastu aku pikir2 balek soalan dia. dia tanya dah berapa bulan?? ape maksudnye? berapa bulan utk pregnant ke berapa bulan dah kawen?? sbb aku jawab utk "6 bulan da kawen" HAHAHAHA mcm ade misunderstood di situ. adoiii aku dah penin2 lalat soalan org pon tak berapa paham dah ;p

Xoxo;
Ciare =)

4 comments:

  1. Hai ciare..
    sekali lagi 3 bulan penjaga parking tu tengok apsal ciare ni tak cuti2..Haha..jeng jeng jeng..dia ingatkan dah 6 bulan ade isi..hehe..

    ReplyDelete
  2. me tot u pun ade paper bile cakap u demam.. hihihi...

    ReplyDelete
  3. yunk, ko kawen awal 4 bulan dari za..huhu..za pun skrg ngah usaha ke arah org ketiga..dulu mcm plan tp skrg mcm x sabar2 plak nak ade baby..hehe..

    ReplyDelete
  4. ^^yantie^^ hahaaa tu lar psl.kena betolkan statement tu balek besok ;p

    ^^farra^^ doa2kan yer :)

    ^^zaza^^ wuaa awal lg..hehe.mmg lar, bile da kawen otomatik rs nak baby cepat :D

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha