Tuesday, December 22, 2009

Movie Review: Avatar

Sesungguhnya ia sgt best. berbaloi i tell you. i berani jamin you all pasti akan suke tgk citer ni. jgn segan2 jgn malu2. sila lah kunjungi cinema yg terdekat dgn anda dan menonton cerita ini. nak tau ke cerita nye camne? redha tak kalo aku gtau camne ending cite ni? heh ;p


Alkisahnye begini, heronya seorg anggota marin yg cacat kedua kakinya bernama Jake Sully. dia masuk program avatar ni utk replaced abgnya yg bernama Tommy. aku tak ingat nape abg dia mati. hoho ;p so oleh kerana gen Jake dan Tommy (sbb mereka twin) so Jake bleh amek aleh Avatar abg dia yg da mati tu. Sbb mcm waste lah kalo avatar abg dia tak digunakan. maka Jake pon amek aleh tempat abg dia utk projek Avatar di Pandora. Pandora ni mcm sebuah planet jugak lah. tempat ni penuh dgn makhluk2 pelik ni. So manusia dr bumi pegi ke Pandora utk mendapatkan satu benda berharga yg aku lupa nama dia ;p Benda tu sekilo je $20 juta (ke $20 ribu? aku xingat).

Tapi utk mendapatkan benda tu, dorg kena get rid kan 1 kaum ni sbb tempat tinggal mereka lah yg paling byk benda berharga tu. Kaum ni adalah Na'vi. Mcm manusia tp ada ekor. kulit warna biru. Then otot2 dia besar dan kuat. So saintis dari bumi buat lah avatar sebijik mcm kaum Na'vi ni. utk dptkan kepercayaan dr Na'vi so dorg dpt pindah dari tempat dorg ke hutan la. sbb manusia nak dapatkan benda berharga tu.

So since Jake Sully dah jadik avatar dan masuk ke tempat Na'vi tu, dia pon berkenalan laa dgn dorg. dan of koss ade scene jatuh cinta. hehe ;p so dia jatuh cinta dgn sorg awek Na'vi tu. maka, bla bla bla. ade gaduh2 dan action2 which is sgt marvelous sgt animation dia, sampai nampak sgtttt real :D

Akhirnya....nak tau ke? hehe okay aku jahat sket arini dan mau gtau ending. Bila manusia dah serang Na'vi bertalu2. Jake amek keputusan utk sokong Na'vi sbb tentera manusia sgt kejam (tp aku rasa mcm tak aci jgk lar sbb Jake bunuh manusia dan sokong Na'vi. maybe sbb dia dalam badan avatar Na'vi kott). Maka harus lah Na'vi dan geng Pandora yg menang kan. maka manusia pon dihalau dari Pandora. and few human choose to live in Pandora termasuk Jake. Akhir sekali, Jake amek keputusan utk betul2 menjadi kaum Na'vi. dia terus menjadi avatar Na'vi. hehe. sekian;p

aku tau kalo korg tak tgk lagi, korg akan penin baca review dr aku ni. sbb byk terms pelik2 mcm Pandora, Na'vi, avatar blabla bla....so nak tau ke? sila la tonton di wyg terdekat dgn anda :)

Xoxo;
Ciare =)

5 comments:

  1. mmg best..tak sangka tau...rasa mcm nk tgk lagi sekali..

    ReplyDelete
  2. ala mcm best je..tapi ade baby cam susah je ek nak gi tgk wayang..huhu..kene beli pirated punye nihh..huahua :P

    ReplyDelete
  3. kak abg dia mati sbb kena tikam..pastu benda tu harga dia sekilo 20 juta...crt ni mmg best..planet tu cantik sgt...warna warni...mcm nak gk lg skali...tp kalu nak tgk kena booking...sbb kat ioi cpt sold out tiket ni skang...bru pg tgk smlm...

    ReplyDelete
  4. 3 cinema i g, semua full booking, akhirnya semlam dpt gak tengok...

    eywa ibu suci...

    ehhh sowi sesuka je terjah blog u...
    :D

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha