Saturday, December 5, 2009

Movie review: New Moon

yeayyyy eventho tak tgk siri pertama the twillight ni, i still gigih jugak laa pergi ke wayang terdekat dan menyaksikan movie ni. TQ to hubby sebab berjaya mengenepikan kerja2 beliau dan teman bini dia tgk wayang. iyolarr, aku ni asik tgk wyg with the girls aje. lama2 kang ade pulak org ingat aku single ke ape. kot kena ngorat kang parahh. hahha ;) ceh takde maknanya. once dah kawen, aku rasa mcm dah ada label 'married' kat dahi. HAHAHA. dan tak mempedulikkan lelaki2 lain di sekeliling. rasa mcm "hell la kalo ngorat aku. aku married woman okekk" HAHAHA. gile sombong. tiap kali ade mamat2 bg salam weeewittt2 kat aku alamatnye mmg kena ah dia ;p

perrghhh cun gile weh minah ni. ape tah nama betol dia. sila lah google yer. hihi. aku pemalas. yang penting watak dia dalam cite tu adalah 'bella swan' dan lelaki vampire di atas adalah 'edward' di dlm cerita tersebut.

love story rupanya cite ni. its not an action movie yer excuse me. aku tak tahu menahu langsung kewujudan siri pertama movie ni. i was like...errr nape sih aku xtau psl cerita ni?? ketinggalan zaman atau mmg aku terlepas pandang kat cite ni.

tapi walopon tak nengok siri 1, anda tetap bleh paham jalan cerita ni. sbb dia ada flashback sikit2. cuma aku tak dapat menyelami betapa dalam dan kuatnya perasaan cinta anda bella dgn edward. pastu si bella plak mcm senang2 nak suke kat mamat serigala jadian tu pulak. but still, she always cho0se to be with edward la kan. tp mcm terkurang kesan nya di hati i ;p

dan mcm pelik sbb aku takde perasaan time tgk cite ni. i mean, kalo lovestory selalunye aku akan menangis sbb mesti ada bahagian pilu di hati kan ;p contoh, cite SEPI dan CINTA. both aku nonton di cinema dan i cried. i mean, cried a lot. HAHA. tiada sorok2 lagi. maka mengalir lah 1 sungai dalam cinema ^__-

yg penting edward dlm cite ni sgt2 tepung gomak okek. hahaha. adakah vampire berwarna sedemikian. dorg kira mcm ala2 zombie ek? sbb tu dorg nak makan darah sbb dorg tak cukup darah. gitu? HIHIHIHI. pempuan ni pulak please lah. muke dia dlm cite ni pucattt memanjang. aku rasa mcm nak pegi cover eye bags dia dgn tv paint stick kryolan aku. kahkahkah :D

I believe, that my husband slept during watching this movie. heh. congrats syg. u tot i x tau u tido ey?? ;)

Yang penting, tak sabar nak pinjam cd movie siri pertama cite ni utk pahami betapa dalamnye cinta mereka :) dan jugak tak sabar nak tgk siri 3 di mana bella akan menjadi vampire. yeayyy :D

Xoxo;
Ciare =)

3 comments:

  1. hai ciare, berblog hoping and terjumpa blog ni. saya link yer. tq

    ReplyDelete
  2. i download 1st movie kat torrent je...hihi...dh dekat seploh kali tgk ;p

    sgt sooooka kat edward si kuntilanak kachak itew~ cool gile!

    owhh dia mmg putih melepak ala2 pakai tepung gomak sbb dalam novel pon dia digambarkan spt itu :D

    ReplyDelete
  3. ^^farah^^ TQ

    ^^cikchelsea^^ wuaaa masalahnye ngn beruk~band mcm cipan lee nak donlod..tlg donlodkan episode pertama :)

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha