Tuesday, December 29, 2009

Projek Pembangunan

Assalamualaikum :) hooo aku dah mcm cacing kepanasan ni sbb mlm td baru beli card reader. melambak hokehh nak cerita kat sini. hehe ;p

Mari kita mulakan dgn projek pembangunan kat umah aku ni. actually ia terdiri dari fasa pertama dan kedua. namun, gabungkan ajelah sekali. huhu. tak koserr nak tayang2 laki i byk kali. sikit2 sudaaaah. HAHA. motif????

tu gardener ai a.k.a teman tapi mesra yang HALAL. SAH? saaaaahhhhh. hehehe :D ni semua projek beliau lah ni. kalo aku tak koserrr nyah nak membangun kan alam semula jadi sekitar rumah. dah lah rumah sewa!! eeee geram tau. aku bantah habis2an utk projek menghijaukan laman ni. sebelum ni ijau jugak ape. ijau dgn rumput setinggi lutut. heh ;p

berapa byk kos abes tanam rumput?? ko pegi tanya dia. naseb ah nafkah shopping dapat seperti biasa. kalo dia cut cost nafkah i semata2 rumput ni . . . . . . siap dia. HAHA. alamatnyer, meragut rumput laaa kat luar ;p (err ini dah jd mcm lawak kami laki bini. kalo xde makanan, sila meragut rumput di luar. huhu)

ni pulak pembangunan fasa 2. 2 hari jugak dia nak siapkan segala mak nenek rumput ni. gigih betul. pg2 bute dah melawat nursery pokok. aku bgn2 tido tgk org sebelah ilang! see?? rumput lg penting dr i?? malam kang u tdo atas rumput bleh?? HOHO (hrp dia xbc blog ni mlm kang ;p)

aku sekadar pemerhati bebas dan snap2 gambo jer. satu hapah aku tak tlg. tak koserr maaaak nk kotorkan tgn gebu i ni. hehe. anyway, kawasan dia luar umah, kawasan aku dlm umah. errr means, kat luar dia yg kemas, kt dalam aku kemas. haa gitu laar

done!! tp time ni nampak tipu2 lg rumput tuu. skrg rumput tu dah gebu2 dah tau. aku plak terlebih rajen nak siram rumput. hehe. kalo dia pijak rumput, aku marah dia. hehe. mcm aku plak yg tanam. hehe. i xtanam, i amek credit jerrr ;p

Sekian saje projek menghijaukan bumi :)

psssttttt: smlm dia nak beli mcm2 dah.
segala pokok dia nak beli. haih.
riso aku kang umah xnampak.
nampak pokok2 aje. hu hu

Xoxo;
Ciare =)

11 comments:

  1. bestnya dear hias2 laman rumah sendiri-walau rumah sewa,tapi rumah yang dihuni bersama..heheh


    xoxo
    pja

    ReplyDelete
  2. nak buat jugak tapi nak beli rumput karpet...sennag jage...hahahaha

    ReplyDelete
  3. uwaaaa.. kalo aku la nyahh.. koser la nak habeskan duit utk uma 'sewa' jek.. kalo uma sendiri xpe gak

    ReplyDelete
  4. baguassss la tu.. berbudi pada tanah..
    sejuk mata memandang... sejukk hati nnti

    ReplyDelete
  5. wwaaahhh!!!
    makin lawa lah laman umah dia
    *umah ko je dayu penuh rumpur tinggi betis...*
    sgt rajin hubby dia
    suami aku dok penuhkan depan tu ngan enjin dan minyak kete..

    ReplyDelete
  6. rjinnya somi dia..hehe..
    umah sewa pn kasi cntik jgk..
    x pe la aslkn ati sng kn..

    ReplyDelete
  7. Kalau umah sendirik lagi la banyak projek pembangunan ni..cepat2 beli umah...

    ReplyDelete
  8. umah i xde laman..iskisk..
    x kan nak tanam rumput kat balcony kot??sob sob..

    ReplyDelete
  9. ^^pja^^ tulah, redha jelah dgn hubby ni. dia kata nak pemandangan cantik bila blk umah :)

    ^^bullet^^ eh ni rumput karpet la ni. ke u nak rumput fake mcm pdg bola tu? ;p

    ^^mira^^ haih lantakkan dia...duit dia..HO HO

    ^^azalina^^ sejuk hati dan sejuk mata.

    ^^dayu^^ HoHo tang laman jeeer yg lawanye.tp tang tempat ltk keta tu penuh gak ngn sparepart kete.hu hu

    ^^juera^^ hihi.tu lar.senang ati tgk :)

    ReplyDelete
  10. ^^kak ili^^ erm belom ade rezeki lg..nak kmpul duit dulu.bg 1 kete abes bayo br bli umah :)

    ^^deena^^ erm kalo xdpt tnm rumput tnm je pkok bunge dlm pasu.yg gantung2 tu pon comei gak :D

    ReplyDelete
  11. baik hati nye mengusahakan rumah sewe kan..mak malas..cuci dah cukup baik..hehe

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha