Thursday, January 29, 2009

Majlis Perasmian Alumni Semetrik; 21st Feb 2009

To all my dearest friends,


Pd sape yg terasa dia penah blajo kat SEK MEN TEKNIK GERIK maka adalah amat2 dialukan utk join Majlis Perasmian Alumni Semetrik pd tarikh 21 Feb 2009 bertempat di Syuen Hotel, Ipoh.

Ini adalah majlis rasmi sempena perasmian alumni semetrik. Sebarang pertanyaan sila hubungi hisyam di talian 017-3874417 (amalan keras: jgn korg main miskol2 pulak. ade kena lempang kang!! ^_^)

author's note**wahh aku sgt rindukan skolah ku dulu. rindukan teman2. cikgu2. muahh. rindu kat semua. ksmpulannye aku rindukan zmn skolah. aku plg sygkan skolah aku ni. time kasih cikgu,kwn2. time kasih semetrik. i'm proud to be a part of semetrik. jom kwn2 kite g sama2. sape2 yg nk g ngn aku mari kite carpool. email me at narapidana84@yahoo.com@anta msg kat frenster ke mn2 je lah. aku pon xpasti bape kerat jek yg ade blog/frenster/facebook but do contact me OK :) muaxxx :-*

-nukilan 1st batch super duper senior of semetrik-

Lunch break??

Wahh tepat kul1.00 ms aku tulih post ni. mksdnye lunch break starts now :) ape lg?g arr bli makanang. korg da mkn blom ni? erm senyap sunyinye opis ni. takut plak rs nye sepeti seram sejuk. mn x seram sejuk?? dah naik beku bulu roma aku nih. mybe sbb ramai xdtg arini (ramaike?actually programmer 2 org je. sorg lg xdtg so tggl aku sorg) thats y agak lengang kot. aku pon ala2 badmood nk kuar g mn2 arini. mkn kat luar tuh xmnyihatkan. nasib baik pg td aku smpat cilok mee gorg yg kakak aku msk hehe. mari kite layannn mee goreng :'D

huhu..mkn sensorg..i hate it..tp ttp bslero gituuu. hakhak ;n

Actually bdk2 tuh td ade ajak aku kuar. tp aku mls la pulak. xkan aku nk g mkn kat luar n buang mee aku ni?? atau. xkan aku nk bwk mee ni mkn kat luar?? erm so aku pilih tuk mkn mee grg yg delicioso ni kat meja aku je haaa. amek ko. klaparan ;) erm btapa sojuknye aku siap bersweater bagai. mmg tahap melampau terlampau la tmpat klien aku nih. kot ye pon jgn arr wat ekon centralized. kan da ssh nk cntrol temp. haihhh :'( akakkk jgk yg mnggung kesejukan. nti mule la sesema la demam la. sakit2 bdn la. haishhh. mmg wattaheck la dorg ni. haktuiihh :'O

So ini la aktiviti aku smpai kul 2 kang iaitu surfinggg! yeehaa!! i like ;)

p/s: to fazlinayati@ina yg bakal menikah besok mlm, moga ko tabah ekk ina. insyaAllah mak ko akn kluar spital & kembali sihat sblm ko nikah besok :) doa byk2 n jgn sedih2. pasti ada hikmahnye. sabar yukk my goodfrens. ailebiuu. tggu kemunculan aku di mjlis ko sabtu nti :'D --> gile ke hape pgntin plak tggu kemunculan aku??sepak laju2 kang. hakhak

Sudah berjayeee (^_^)

Akhirnya.......adess. selepas berhempas pulas akhir berjayeeeee \(^o^)/. aku sgt sukeeee. hehe. memandangkan cuaca suram arini. dan tambahan pulak aku sorg jek programmer yg ade hari ni. dok sorg2 kat ruangan cubicle sebanyak 8 bijik (agak menyeramkan). jd aku luangkn la ms aku tuk godek2 blog ni haa. dahle ekon gile sojukk. macam dah -10 dah ni. kalo sesema mau keras cecair idung. br ingus nk meleleh dah keras cam ais batu. jgn geli. aku bg perumpaan aje :)

Ok stret to the point. nk tau aku bejaya hape??haha aku berjaya wat 3 column kat blog aku ni. korg tgk ar sndiri kan. tp ade la jgk mcm semak2 samun sket. tp xpe aku saje nk test power. sbb kalo wat 3 column ruang body tuk post ni akan mengecil sket. haha. nape??ade kena mgena ke??jwpn nye ade. hihi. sbb kalo body tuk post entry ni lebo beno (slang perak), aku taip byk pon rs mcm sikit. so skrg aku nk taip sikit dan nmpk byk sbb bodynye telah mengecil dan nmpk padat :'D

Adeehh apehal lak aku gtau korg nape aku nk wat 3 column kan?sukati nenek jiran kmpg sebelah cikgu skolah tadika tp aku xskolah tadika laaa kannnn. hihik. Hehe. bknnye ape, rs tercabar keimanan aku kalo aku xbjaye wat 3 column guna coding sendiri (bkn guna template okay). yelah, nama pon programmer. sia2 je ilmu aku kalo xdipraktikkan di sini. wat ape nk sumbgkan pd kerjaya jek. sesekali nk gak sumbgkan ilmu ke arah hiburan tuk diri sendiri :)

Kwn2, aku nk beli celcom broadband lah. sape yg tau mn2 tmpat yg ade promosi ke, hage murah sket ke. hehe. i kan kedekut so kena yg murah2 je ;n

Wednesday, January 28, 2009

yELLoW??

Yellow??ughh. aku xsuke kuning tp bile edit gamba scara extreme ni aku rs cam suke yellow touched. erm. adekah aku akan retire ngn pink??



NEVER EVER ;n



huhu jawab ngn aksi meninggi diri. huhu. xbaek oo. best sgt kah kaler pink?? YE. aku ke yg jwb tu? ye ;) owhhh cut the crap. baek aku berhenti menaip sblm aku btukar jd incredible power puff girl ---> harus la costume pink gitu kan.


adios. berambos. daaa~~

notes for me myself and i === nk balek cpt. nk jumpe kyra. nk jumpe kyrin.

notes tuk korg === mood aku xbaek arini. jgn pndg sinis & jelik dgn ape yg aku tulis. sbb aku masih lg dlm mode mencari identiti. bye

Kembali bekerja??????

Salam sume. hmm cuti raye cina mmg sgt best. bleh relax2 n jln2 ngn family. tp tetiba dah stat keje balek plak. adehh potong stim betol la. patotnye bg arr cuti 2 bln kan?? ape2 pon cuti 4 ari nih mmg sgt syok tp xde mood nk cite sbb pg ni teeeetttttttttt!wattaheckkk pagi2 lagi dah ade perkara nk menyakitkan hati aku!! 2 perkara plak tuhh. hampessssssss. ape dia? biarlah rahsia

sesungguhnye aku sgt geram & marah skrg!!!!

Friday, January 23, 2009

Happy holiday ^_*

Selamat bercuti sume :) hargai lah ms cuti ni dgn org2 yg korg syg. jgn nk dok merapu meraban lepaking ngn kengkawan plak. pastuh jgn asek nk datinggg ajee. bwk2 lah wat family gathering ke ;n **padahal aku dengki sbb aku xdpt deting..sobsobsob :( haha** kui. hihi. cuti agak lama gak ni smpai 4 ari. msti korg rindu kat aku nti kan. nak amek~~~tadaaaaaaaa :'D

aku tau da lama muke aku xmenempek di sini. kamu pasti kangen kan kan kan :'D aku amek gambo spesel tuk korg bbrp menet lepas dlm jamban plak tuh. haha. gile desperado nk tgkp gambo. tp aku dulik ape kan ;n nasib xnmpk objek jamban. hoho. adehh agak kasar perkataan ku di situ ;n sowi yukk.

Erm skg agak sng sket pas aku bli blutut dogle arituh **camni ke eje dogle tuh. ahh blasah!! hikhik** kalo dulu kena cable bagai. skg its more easier right :) dah sbulan gak aku bli. murah jew. g ar mines syorga shopping. sumenye ade di mines **acecece tetiba pomot mines. sile lantik aku jd duta mines ehh**

okay sume. slamat bcuti. mmmuahh :)

Akibat pakai kasut tumit tggi ;n

yo! wassup ;) erk entry ni xpenting pon. xyah bace pon xpew. hakhak. sbb aku saje nk showoff selipar kelab mlm aku ni. haha. nk tau nape aku pggil ni selipar kelab mlm???? hahh korg tgk then pikir la sndiri gamba di bwh ;n huhu penah ke korg tgk org g opis klien **government plak tuh** pkai selipar cenggini?? hakhak.

santek kannnn :'D erkk...sile abaikan kaki aku yg teettt tuh. haha. harus pegi pedicure ni. dah cam kaki bigfoot aku nengok. ahh comot. but who cares?? sape suh ko tgk. haha!

Kalo andai kata aku terjumpe Dato' & menteri yg dato' hishamudin tuh jenuh aku kena samang sbb langgo rules of clothing **ade ke rules ni?** kat sini. padahal dlm offer letter aku keje pon ade dinyatakan etika pakaian mesti mgikuti etika pakaian tmpat klien. ahhhh! apejadah. xkose aku nk skema bagai. sukati aku la nk pkai ape. bknnye aku pkai mini skirt ke, maskot komenwel ke..hoho. okay la dr aku berkaki ayam itik lembu etc ;)

Haa alkisahnye selipar bling bling ni aku beli ms jenjalan kat klcc aritu. akibat terlalu gewdix nk pkai kasot tomits tggi **sbb aku rasa da lama xpakai kasot tumit tggi** jd kaki aku dah terlalu merana sbb kesakitan. memule cdg nk bli slipar vincci jew sbb kononnye murah. tp bile tgk rs cam xbest jek. so aku teruskan jalan2. skali masok nose. ha kauu! skali aku nmpk selipar bling bling ni terus aku bli. hage pon sgt murah. cam xcaya ade slipar smurah ini kat nose u! ;)

Slipar bkn sbrang slipar, slipar bling bling dr nose ;) yeahhh :'D

circle of life :)

notes**tajuk entry xde kena mengena ngn isi entry. haha

Wah syoknye ari jumaat sudah smpai. mmg ari agung yg aku tggu2. hehe. aku tau korg pon tgu2 jgk ari jumaat kan. jgn nk tipu ehh. sengih2 plak ;n aku ni bile jumaat je mls, bile malas je jumaat. hakhak. iyelah tuh. aku rs ari lain pon aku kemalasan gak. xpe xpe. aku ngaku siap2. kalo ade org ckp "ko ni mls lahh!!" aku dgn pantas dan yakinnye akan bls "haa tau xpe. so jgn suh aku wat keje!!" hehe bestnye kalo bleh jwb camtuh ehh ;) tp aku rs kalo dlm pekerjaan jgn hrp la nk menjawab camtu. ade kang aku dpt notis brenti keje 24jam kang hoho. tp xkan la bos aku kejam sgt kan ;n plg worst pon aku red card sbg amaran jek. hihi. ape aku melaluts ni! stop the crap please!!!

Besok 24 Jan. erm akan ade bbrp org kwn aku yg kawen besok. tp aku end up dgn xpegi satu pon kenduri dorg. sori la kwn2. rumah kome jauh beno. sorg utara. sorg selatan. sorg pntai timur. adess. tp yg pntai timur tuh at least aku wakilkan tunang aku. sbb kebetulan dia blk kg :)

Aku??aku enjoy katak laa wekend ni smpai ari slase. cuti raye cina sapai slase kan? jgn aku TERdatang keje ari slase sudah. bkn leh caye sgt aku ni. ms cuti aku rajen ms keje aku malas. crap!! hihi. Yg plg pnting ujung mgu ni aku nk exercise main badminton. mlm ni gak aku nk sggh alamnda bli sport shoes. hihi. sblm ni aku main pkai slipar je. smpai melecet non. huhu. soo kalo dah ade kasot sokan haruslah aku terlebih rajen kot. mn tau nk joging2 ke ptg2 kan :) **yeaaarite!hahaha**

Lunch arini nk g mn ehh. tetiba rs nk g sushi king :) da lama xusha mamat jepun **yo-000 je jepun tah2 org vietnam ke tailand ke nepal ke huhu** kat sushi king mont kiara tuh. ailaikkk ;n shhhh senyap senyap!! jgn habaq encik t okay..setttt :'D

Okaylah mls nk merepek lebih pnjg sbb aku tau org xsuke sgt wordings berlebihan ni. korg suke tgk gambo kannnnnnn :D tp nk wat camne. empunye blog punye gambo xde la cam mudel mudel kann..kalo ltk pon wat saket mate korg je. dlm hati korg berkata "tau xpe" haha. xpe xpe. aku tau. aku bosan gak kalo gambo aku asek nyemak kat sini. thats y ade menu "gambarsKu" dlm menu pilihan di atas :)

adios-beramboss..hakhak

Thursday, January 22, 2009

Farewell

Farewell
is a wish of happiness or welfare at parting, especially a permanent departure.

Taken from Wikipedia, the free encyclopedia


Style: Mod & Dramatic

Hye all, erm aku rs enjoy lak wat mekap2 ni kan..haha..best best..bln 3 nti aku ade nk wat testimonial kat mjlis akad nikah..hekhek..kalo hasil memberansangkan buleh setup bisnis nih :P utk testimonial ni aku wat for free ala2 amal jariah la kan..nti bile dah ade bisnis harusss dibayar..aku kan mata duitan ($_$) ouchh..gurau je laa..;n

Okay arini aku saje nk gedik2 tnjukkan mekap mata style mod..aku dpt inspirasi ni pas nengok cite ANTM..cam best jekk..ape yg aku paham mod ni adelah gaya ala2 dolu2 sket..kaler plak lebih pd kaler kulit..feshen baju dia plak ala2 70s gitu..tp kalo aku lari konsep pon aku pdulik ape kan. sukati aku la nak namakan style ni ape..haha..gile kejam :P

tips (1): guna wane ala2 coklat pastel sbg pembayang

tips (2): letakkan wane 2 tona lebih gelap dr pembayang mata kat sluruh klopak mata

tips (3): taruk kaler tona gelap cam dark brown kat ujung kelopak mata utk kesan dramatik.

tips (4): pakai eyeliner dgn bhati2. jgn cocok mate

tips (5): pkai mascara scukup rase..hoho..nk lg heaven pd fake eyelashes :)




notes**sgt susah jd model, jurumekap & jurugambar dlm ms yg sama huhu sooo aku tnjuk gambo yg siap je lah..ssh nk tgkp gambo step by step..huhu

Wednesday, January 21, 2009

Sad day :'(

Salam sume :)

walopon SAD aku tetap akan menceriakan atiku..huhuhu..nape aku SAD??adelahhh..P&C okay! **hoho msti korg ckp, kalo p&c bek xyah taruk sini** ahhh xdulik aku nk ckp jgk aku tgh sedih ;n tp cam xsedih pon kan? hehe bese la aku ni..xreti nk tjuk sedih2 sgt. aku wat bodo jek. wat cam xde pape blaku n menten co0L gitew. hakhak. sbb nti aku aku mikirin sgt nti otak aku migrain pastu kang aku teriak satu KL ni mau banjirs. jenuh plak trowong smart kena tutup nti. bile smart tunnel ditotop maka akan jem laa pulak jln aku nk pegi balek keje. hekehek. ape aku merepek ni..duhhhhh :'(

mule2 arini mmg terasa mendung jek hari aku. walopon pns terik tp aku rs mcm ade awan tebal menghujani kete aku. huhu. ehh ayat cam novel plak. ni aku rase nk wat novel ni kang. bese la. suke syok sndiri ;n sambung balek~~ erm tp tetiba aku rs ceriaaa yg teramaaaaattt sgttt :'D korang nk tau nape??haha.. sbb arini pelik dan sgt pelik (ade beza ke pelik ngn sgt pelik?) sbb Dj JJ & EAN speak in malay u know?? :'D hakhak..

aku mmg dah set dah dlm kete aku nomo 1 tuk HITZ.FM my beloved station radio :> tp tetibe..out of nowhere aku dgr ade org ckp bhs melayu kat konti radio tu. haha. korg bygkan laa Dj yg ckp omputih berabukk tetiba nk ckp melayu!! haha..seriyes sgt kelaka..smpai ade caller ckp "are you both real??" sbb she thought they were someone else :'D hakhak..ade gak caller ckp "suara u all menggerunkan" haha..and JJ was like "menggerunkan?its a nice word" hahahaha..nmpk sgttt dorg xtau ckp malay. but they tried, at least. hehe. aku rs kreta aku mcm bgoyang2 sbb aku asik gelakkk gile2 td. haha. smpai skrg ade lg kesan gigil2 gitu bile teringat..yg plg klaka ade caller said "you know what. u're speak in malay. and i'm driving. and it dangerous.." hahaha...korg paham takkk paham takkk???hahahaha. sgt klakar..sape yg xdgr hitz.fm, u should :)

notes**i sound silly when i speak in english. hokhok ^_*

Tuesday, January 20, 2009

Dinner @ Home Town Yong Tow Foo

Ptg menjelang mlm ahad tuh br aku kuar thauu...sempena aku pengsan pas main badminton. haha :'D so kena la kuar lwt sket..ms tu bdn aku dah sakit2 dah. tp oleh krana gian nk kuar aku gagahkn diri aku ;) hakhak..mlm tuh kan ade juara lagu kan..aku ingtkan nk mkn dekat2 jer sbb takot xsmpat nk nengok juara lagu..hewhew ;n

skali bile encek drebar smpai dia kata dia ngidam yong tow foo kat ampang nun??aci x??dr putrajaya ke ampang??adess..lemah lutut aku ms tuuh :( aku dah tbayang2 aku akn smpai umah ms juara diumumkn..giler punye taksub ngn AJL..padahal muzik2 1 episode pon xpenah tgk...aku tgk skali stahun jek yakni pd Anugerah Juara Lagu..hoho..sparuh akhir pon aku tgk result jek..hekhek ;n sbb tuu aku akn rs punah berkecai kalo xdpt tgk AJL..buleh gitew??haha..

Tp nk wat camnekan..encek drebar penat balek dr keje..dr jauh..xkan aku nk hampakan dia ngidam yong tow foo..dahle aku duduk relaxx jek..dia yg drive..itu pon sosah..duduk diam2 suda ciareeee ;n jd aku pon redha jelaaa..ampang pon ampang laa..hekhek :P

Actually aku mmg suke mkn kat situ sbb mknnye sihat. xde oily2 ni..sup mcm rebus gitu2 je..sayur pon msk gitu2 je..ikan pon ala2 rebus dulu br masak gitu2..hehe tp kooo..walopon gitu2..hasilnyee sodap tuu..baek utk diet..aku mkn nasik sparuh jek..gile meroyan ke hape??hehe ;n

okay dah smpai kedai daaaa..hikhik..kedai bese je tp sggup rempit dr putrjaya...hihi..pas mkn2 trus balek..encek drebar takot aku nanges guling2 kat kedai tuh nti kalo xsmpat ninguk AJL ;p


Sekian..daaaa~~~

notes**other gewdixx picturess available in here :)

Lovely Sunday :)

Korg nk tau ari ahad aku wat ape??hoho. ari ahad aku sgt memenatkan :p (padahal korg xkesah apo pon ape aku wat ari ahad kannn..tp pd sape2 yg nk tau tuu teruskan membace yukk ;n) adess mcm laa aku arthisttt pon korg nk tau ape aku wat kan..kehkeh..ahh dulik ^_^ aku tulih gaks..hoho

aktiviti ahad aku berjalan dgn lancar :) sepeti yg dirncang oleh aku ngn kakak aku jd laa jgk bersenam iaitu main badminton..;) memandangkan dua2 dah makin tembun sooo masing2 paham nape masing2 nk besenam :'D kakruby, sabtu ahad ni bandminton lg ehh \(^_^)/ rs gian lak aku nk main. hikhik. xckup ngn badminton kitorg blasah main basket ball plakk..haha..sah gile meroyan nk kurus ;) tp kalo xkurus pon xpew, yg pntg sihat luaran dan dalaman. tembun pon xpe. aku redha ;n

pas main ape lg..aku pengsan smpai kul 1 lebih..ke pukul 2 ehh..hoho..sedar2 jee kakak aku da siap msk. hehe. mak aku sporting, dia biyo jek aku tido. haha. kalo xde 'hal' ptg tu khonnphemm aku tido smpai mlm pg senin br bgn. hakhak :'D

alaa aku xde snap gambarss ms main badminton..apejadah nk tayang gambo senaman kan. hikhik. konfem la muke cam merah lada sbb pns & bpeluh2 (bpeluh ke ek?;p). xkose nk ltk dlm belog. hahaha :D ehh tp aku ade tgkp gambo samting. nti ahh aku ltk okies.. choww :)

miooowwww ni laa aku jumpe ms nk main badminton tuh..hakhak :'D

sgt manje okayyy..siap mau gesel2 lg bahhh..haha..tp aku xsabo nk main so xde la aku lyn kucin ni..pastu dia pon blah..sekian ;n

notes**best jgk ade hobi baru kannn ;)

tak sukeeeeee!! mencik!!!!

Bodoh bodoh!! aritu ms kitorg tgk wayang aku tersangatttt laahhh saket atiii mcm rs nk bunuh jek org kat blakang aku tuh..blehh plakk dia vibrate krusi aku??!! motippp??? aku pon takot gak tgk cite tuu tp xde laa smpai aku gerudi kusi depan aku tuh!! hampess..siriyes mcm org kejutan budayes xpenah nengok wyg!! ishhhhh ni nyahhh marah ni!! **tetibe ade ayat auwww hikhik**

al kisaah nye aku ngn bertiga ms tgk wyg tuh. with cousin ngn her buddy. yg org gile dok blkg aku tuh plak 4 org. 3 girls & 1 boy..budak skolah agaknye..sangatttt annoyinggg okayy..mamat tuh dok gerudi krusi kitorg smpai nk tepelanting popcorn aku!! mmg dasar tettttttttt. isk mls nk kuar pkataan xbaek pg2 nih :( tp prangai dorg tuh wat aku hangin satu badan!! memula aku sound ar begini:

aku: Dik, jgn goyang krusi kitorg bleh?? (dgn nada sopan lg memule)

girl: u goyang kaki kew? (awek tanye ke balak)

mamatsengal: mn ade (padahal sambil tu kaki dia dok goyang..mmg teeeeetttt!!!!)

pastu kaki dia x goyang dah..fuhhh lega..bleh konsentrate balek nengok cite..xlama kemudian, mase ade babak cemas mule bgoyang balek..adesss..tension guweeee...mmg dasar tettttttt..hoho..aku ms tuh dah redha jek sbb aku dah takot giler ngn cite tuh..tp spupu aku ngn membe dia plak xthn dgn vibrate kaki gajah kat blkg tuh!! huhu..dorg xde lah smbur laki bdk tuh sbb mamat sengal ngn girl dia dok wat movie lak kat blkg. bih kurg camni laah:

girl: you..ape jd you..da abes kee (dgn sore sgt manje. spupu aku kate pempuan dok tutup2 mate dia gitu smbil potpetpotpet tanye kat mamat sengal tuh update crite. kire ala2 dia xtgk arr cite tuh tp balak dia yg tlg critekan)

mamatsengal: blom lg yangg..ni org ni tgh mkn org ni...blablabla

girl: you..da abes ke you.... (nada sagt manje okay..uweeeel..nasib aku xmuntah ijo)

kesimpulannye dorg kat blkg asik you you..da abes ke you....eee nyampas aku..kalo cmtuh baek ko nyorok dlm baju pakwe ko jee..nasib aku ketakutan ms tuh..kalo x abes aku sepak ko tau..hik mcm brani :p

part paling klaka, pas abes cite tu and lampu dah bukak smule, kitorg bertiga saje nk saketkan ati org..kitorg pon ape lg...tiru balek aksi dorg dgn penuh gewdix okayy..you you...da abes ke you...i takot laa...

hahaha..padan muke..dorg pon ape lg siap jeling maut lagikkk..aku pdulik apeee!!buddy cousin aku siap ckp "ape tgk2??ade mslh ke??" heheh..sgt selamba si kecik itew ;)

sekian saje...ops! gamba sume ade di sini :)

Movie Preview: REC (Spain:18 PL)

As i mentioned last week, aku akan kuar poye2 ngn cousin aku kann ;) kitorg g KLCC & motip utamanye nk tinguk wyg. but pas tgk wyg aku rs lg tensionnn banget. huhu. patotnye aku tinguk cite katun jek. aku ni kan pnakot. tgk cite 18PL plak tuh. adehh. amek ko. pdn muke gatai sgt nk tgk cite camtuh :( sobsobsob. genre cite ni of kos la HORROR kan. hewhew sadis aku. tunang aku dah kate jgn tgk cite seram. nti mlm xbleh tido la mimpi ngeri laa. tp aku jgk yg gewdix nk tgk sgt kan. so tanggung arr sndirik!! huh. dah tu smlm aku mc. dok umah sensorg. asik tbayang bukan2. mmg pnakot giler aku nih. isk :(

Okay mari aku cite kan synopsis psl REC okay~~

While covering the night shift at a small-town fire department, an ambitious young television reporter and her cameraman follow the crew on a call to rescue an elderly woman who is unable to escape the inferno consuming her home. Upon their arrival at the scene, the calm midnight air is pierced by the sound of horrific screams, and the television report takes an unexpectedly dark turn.

Hewhew..sinopsis ni aku cilok dr website tgv ;) baeeeekk punye cilok :'D kahkahkah. huhu berdasarkan sinopsis di atas maybe korg rasee bese jek kot. tp aku rs cite ni sgt mnakotkan. ms cite tu br start 30-40menet aku rase xsabo nk kuar dah. asik tanye jam pukul bape kat cousin aku..huuuuu takottt :( erm nk crite btape takotnye aku mmg xleh nk gambarkan lah. kalo korg nk tau tinguk arr sndirik eh. aku nk ltk gambo cite tu pon xbrani. padahal xdela seram pon gambonye. tp bile tgk gambo tu aku pasti akan tbayang2 saat2 cemas ms tengok crite tu..

Okay itu saje wat kali ini. tata ;n

I'm back \(^o^)/

Hye guys n girls :)

Today ciare kembali dgn bykkk crite panassssss utk dikongsi besamaa...teeeeeetttt :'D hakhak..aku tahuuu ramai yg rindu bangattt sama aku sbb aku mc smlm (huahuahua)...alaa nk wat camne..aku hanye manusia biasa yg kadangkala sakit jgk..ye dak...:p

Bak kate si erieq, cuti mmg best..tapi kalo cuti saket, xde maknenyeee okayy... berhempas pulas berguling2 dok umah..bkn best pown..nk drive pon xlrt..adehhhh..sobsobsob..

But, I'm back & sudah sihatt sepeti bese...hiks..;) **eja sepeti tu aku tbayang spegeti plaks..hiks**

i know u love me, XOXO :'D

muaaaxxxxx :-*
~~Ciare~~

notes**crite2 pns akan disambung kemudian...:)

Monday, January 19, 2009

AKU MC ARINI :(

merujuk kpd tajuk di atas..aku MC arini yakni ari senin/19 Jan..adess..saket ape??tetttttttt :p

erm bosan sgt arini...amek MC kena rm25..haruss aku claim pd opis..hikhik..pastu bosann dok umah..xde cite best..xde cd best mahupon dvd best..pastu aseik ngntuks pas mkn obats..

tetiba da mlm ni hosmet aku bukak laptop dia kan..aku tmpg arr 2 tgn 2 kaki..hoho..laptop dia ade streamyx..laptop aku adee..ade ape ehh??hihi ;)

okeh..itu sajee...:)

wassalam..

notes**alaa MC sari jewk..isk..sok kena kojo sepeti bese. sgt bosan okayy :(

Friday, January 16, 2009

Please hire me T_T

haha title sgt tak boleh blah okay :) koraanggg....kompeni korg keje skg xdew keje kosong ke yg bkaitan ngn IT ehh? xkesah la ape2 pon. programmer ke system analyst ke team leader ke project manager ke....?? haha. over di situ ;n

Alaaa aku bkn ape. dah stat rasa loya2 ni. uhuk. tbatoks laks. adess bukan loya sympthom ibu mngadung ehh tp rs loye sbb aku dah mual. haha loye = mual la kan??? gilos meroyan ke hapee aku nih?? hokhok. alaaa korg paham x ape prasaan aku nii?? korg penah tak rasa dah terlalu boring brd d sstu tmpat dan rase xbsmgt ms keje?? ke aku sorg je yg rase camtuh? ;p smpai arini aku rasa aku dah 2thn 3bln setio kat kompeni aku bkhidmat skg. increment $$$ mmg ade tp increment tu based on sooka ati bos aku nk bg bape kan. xde la fixed stahun naik RM1000 pon. hakhak. tu angan2 tu labuuuu ;n erm walopon plbagai dugaan dan rintangan dah aku telah tempuhi dan masih redahi tp aku msih lg setia ngn kompeni ksygn aku neh. tp bile dah lama sgt dlm 1 projek aku rs cam lemau~~~ lembekkk. xdo smgt gitus. haihhhh T_T. at least bg arr share kompeni dlm 2-3% jd arr kan. bkn nk byk pon. egegege. lariiii larikkkkk :'D

haihh. ape naseb aku pasni ehh. bape lame lg aku akan berada di tmpat aku skrg ek. akan ade ke perubahan drastik dlm idup aku dlm ms tedekat eh? erm mcm2 soklan lg ado dlm pale aku neh. sgt ligat berkate2. mcm fax machine lak otak aku ni. mujur xbley print. kalo x konfem asik xcukop ketas je nk memerintkan dirinya. hahaha. **merepek**

kesimpulannye sape yg tau ade keje kosong yg agak2 seswai tuk seorg yg benama ciare sile habaq nooo. hekhek. erm mn laaa tau kot2 ade bos di antara yg berblogging ni. hohok. okaylahh mari layan lagu matahariku^^. (rasa bersemangat dgr lagu ni ;n) anda juge buleh melihat lirik2 di ciare's music zone :)

Tertutup sudah pintu .. pintu hatiku
Yang pernah dibuka waktu hanya untukmu
Kini kau pergi dari hidupku
Kuharus relakanmu walau aku tak mau

Berjuta warna pelangi didalam hati
Sejenak luluh bergening menjauh pergi
Tak ada lagi cahaya suci
Semua nada beranjak aku terdiam sepi

Dengarlah matahariku suara tangisanku
Kubersedih kerna panah cinta menusuk jantungku
Ucapkan matahariku puisi tentang hidupku
Tentangku yang tak mampu menaklukan waktu

Berjuta warna pelangi didalam hati
Sejenak luluh bergening menjauh pergi
Tak ada lagi cahaya suci
Semua nada beranjak aku terdiam sepi

notes**tiba2 aku rs cam nk wat contest..sape yg jd follower this blog yg ke-50 akn dpt adiah. hehe. isk tp cam xlogik lak. baik aku wat cntest teka-tekuk. hah. aku rasa cam ade entry psl teki before this tp xde sape pon dpt jwb. susa sgt ke??? ;) <-- tanye dgn aksi berlagak :'D

Matahariku ^^

Erm lately aku suke tgkp gambo matahari smpai naik penuh memori fon aku tuh. hoho. papepon sgt mencabar okay tgkp gambo matahari. silap2 nti nmpk cam gambo gerhana bulan plak. egegegege :P

Ape nk buek arini ehh?ades. mksd aku slain wat kojo la kan. means pas keje kang nk wat ape. rs cam nk g jenjalan. tp nk g jenjalan ngn saper kan. seme org pon busy n xnak layan aku. kewcik ati tau. winks ^_*. cdg nk g teeetttttt. mn bleh kabo nk korg psg spy. hikhik.

Bisok dah ade plan dah nk g jenjalan ngn my beloved cousin ;) tp jenjalan ngn cooci mate jelah kan. nk shopping xdo makno nyee. no pitih $$ no shopping okayy.

Sekian saje coretan di pg yg borink~~

Thursday, January 15, 2009

Korg pecaya takkkk??

Wahaiii kwn2 ku skalian...agak2 korg pecaya x??pecaya ape??hihi...sepraaaaiissss!!! cincin aku dah muat kat jari antuuu tauuuu. hakhak. dulu leh pkai kat jari maniss ajeeeee. kalo nk cube kat jari hantu muat smpai takat ke-2 tuu ajeeee. xtipu. kalo xcaye gik arr tanye mak aku. xpon g arr tanye kek tunang aku tu haa. hokhok.

Sooooooooooooooooooo (saje wat wording pnjg2kann bg korg nympah hakhak ;p) kesimpulannyeeeeeeeeeee jari aku dah sdikit kurus okay. jgn marah. hoho. alaa korg ni. aku tau msti korg ckp "Jari kurus pon nk herannnn"...aaaaah tp aku dulik ape sukati aku lah ni jari aku okay. bkn jari SAJE okay tmpat lain pon ade terkurus gak. weeeeeeeeeeweeeeeeeeeeee. sgt2 xsabo nk smpai jd kurus kering cam tunang aku tuh. (aduhhh mampus kalo dia bace ni. nasib dia xde bace blog aku) haha. mau nangis mak aku tgk anak dia kurus kering nti. mak aku dia xbleh kalo kurus2 ni. bg dia big is beutiful. hehe. tp kalo over-big dia riso gak takot obersiti plak kang. pnyakit tu namanye.

Nahh sbg buktinyeeee korg tgk laaaaa ^_^

motip gambo ni bkn cincin okayyy. cincin tuu dah lapok dah sbb dekat sbulan dah pkai. hahaha. nti aku nk request cincin br arr yg size kicik sket (nada angkuh tuu ;n)

notes**gambar ini diambil smlm ms bwk kete. mujur tak ditahan pak polisi ;p

Cute Tagged by Mawar :)

Hello all.. I got this tag from MAWAR my best buddy ;) KO sajee je ehhhh nk aku buang mase jwb mende2 xpaedah ni. hoho. ape2pon aku dgn rela hati sgt3 sooka jwb menatang camni. hokhok.

"The rules are simple. Use Google Image to search the answers to the questions below. Then you must choose a picture in the first page of the results, and post it as your answer. After that tag 6 people." --> i like this rule ;)

I AM

hoho. cam siot jek. hakhak. alaa ape slhnye skali skala nk berangan excellent kan ;)

I REALLY WANT TO GO

to a vacation with my loved one. hakhak. sgt jiwang okay. abaikan kalo rase geli geleman. xpe xpe sabo. pas kawen baru bleh vacation bedua. kalo skg pon bleh gak, tp bleh BLAHHH la kan. hakhak :'D

MY FAVOURITE PLACE

anywhere that I can do this ;n

MY FAVOURITE THINGS

haha. previous picture hanye buleh dilakukan skirenye ade $$$$$. Am i right??hokhok. sgt mate duiten okay ;)

MY FAVOURITE DRINK

yup. jus buah.


MY FAVOURITE FOOD

ulam2

ikan keli bako spatotnye neh ;p

ikan keli msk merah :'D

ayam msk merah ~~~ terliurss

udang msk merah. hoho

tomyam. make sure super duper pedas.

kesimpulannye aku suke mknn kaler merah yakni SGT EXTREM PEDAS. pastu sayur & ikan bako :'D adehhh ms wat n3 ni aku bernafsu sgt tgi terhadap mknn okay. tp xpe. sabarrrr :D


MY FAVOURITE COLOR
pink & white :)

I LIVE IN


same cam mawar ;)

I WAS BORN IN
kat umah. tp aku xde gambo umah aku. bleh gitu ;) mak aku xsmpat g spital ke atau mak aku mmg nk bsalen kat umah ehh? jap aku aku text mak aku ;P

MY SCHOOL/COLLEGE


MY FAVOURITE STORY
^_^

MY HOBBY

I WISH

Aku harap aku akan bjayeee dlm sume bidang yg aku ceburi terutamanye dlm bidang surirumah spenuh masa. hakhak. ^_^

Next tagged should be my dear friend: masviona..hehe saje nk suh kakmasvi0na buang ms wat tag sbb aku tau dia sorg yg busy. hahaha. jahat kan i??hikhik cabottttttt!!! ;n

u've got mail ;n

Salam seme :)

Adess. smlm aku dpt satu sorat chenta. hukhuk. terbang dr selayang nun. 15 menet dr tmpat aku menaip skrg tp 1 jam dr umah aku d ptjy nun. teka aku kt mn? hakhak. Erm tgk smpul je aku dah tau ape isinye. tgk tulihsan pon aku da tau sape yg kasik ;p erm korg ingt x entry aku bbrp ari lepas lepas? dlm tu aku ade tulih aku sdg mnggu lg 1 kad jemputan dr ex-rumet aku kat upm dolu2 kan? haaa itula dianye. dpt sudaa smlm :)

Pengirimnye bernama Ina. bkn Ina ex-tunang mawi ehh ;n yg tu beranak sudahh~~ hiks. tp ini adelah fazlinayati othman. dulu aku ade bercita2 nk jd manager dia kalo dia jd artis. hoho. sore dia sgt sedap okay. kalo dia ade kemahuan nk jd artis mmg gulung tikar le artis wanita kat mesia ni. siriyes okay :)

Ina ni kan, kalo bcakap sgtttttt sopan santun lembuttttt ajek tauuu. ala2 manje gitu. tp original okay. bknnye manje gewdix yg dibuat2. hekhek ;n alaa nk lotak gambau dia pon xde arr. sbb gambo dia&kwn2 aku ms blajo dulu sume dlm pc aku yg dah rosak. hukhuk. mcm2 kenangan ade dlm tuh. sob sob sob T_T

Okay lahh mari layannnnn kad jemputan dr Cik Ina :) x lama lg Puan lah ko yukkk ;)

Kad jemputan tema gold. adesss. baju ko nti tema ape ehhh. gold ehh? aku pon ske gak kaler2 gold ni. hihi** mari kuarkan dr smpols. erm yg kunen ni sponge bob aku ehh. hrp maklum ;p

yeahh ini dia. erm ade nama fazlinayati & hamzah di situ. klik utk besarkn ;) ade 3 lipatan kad ni

woww!! heheh siap ade gambooo tuuu ;) pheeeewiiitttt :'D ni gambo ms ko tunang kan inaa. ke ko dah nikah td xckp kat akuuu?? hiks

lastly ini petanya. korg nk dtg ke?? hihi jom jom. sape yg dpt jmputan jom g sesama ayuhhh :'D

notes**to fazlinayati, aku tau ko bace blog aku (pasan sebentar ;n) sbg silent reader so aku nk wat ucapan di sini yaaa :) Inaaaa.....moga ko ngn Hamzah akan kekal bahagia ke anak cucu ke akhir hayat. moga ikatan perkahwinan korg akan diberkati olehNya. aku tau ko mmg calon yg sesuaiiii tuk jd bini solehah dan taat :) tahniah inaaaa..muaxxx. nti aku dtg awal jd pngapit ko ehhh..yeehaaaak :'D

Wednesday, January 14, 2009

M*****E Project Team ;n

Adeshh..kenyangnyee mkn free la katekan. nasib aku mkn skali sari jer. hihi. teeeetttt ;n Erm td ade session training EES, system yg dihandle oleh rakanku, Dna. so konpem la akn ade makanang pree kan. hewhew. sgt suke. jimat poket okay. tmbah plak aku mkn skali sari je so sgt jimat di situ. hrp2 xde nk bli ape2 dah pasni ;n esok rs cam nk pose pas aku terbakar ngn kata2 smgt sorg makhluk Tuhan plg seksi tu. auwwww. moge bjaye pose besok ciare! aja aja fighting!! ^^ **tetttttt. kalo aku xpose besok korg jgn gelak guling2 plak. egegege ;n

Okay tnpa mbuang masa mari kite layannn gamba team aku yg trn pdg mkn pree td. wueeee ;n hokhok

ni awek serawak ni ;n khusyuk gitew cik yanie

ni plak awek jepun. hoho. cam sape ehh muke dia ni. huhu. ni la anitawati ;n

ni puan training eh. ade training ade matul ade matul ade training. yezza. let me present puan matul yg bakal menjadi ibu x lama lg ;n

mr.azhan tu kompem la xhengat kan. ade mknn ade azhan ade azhan ade mknn. bleh gitu ;n haaa gewe ni plak adelah cik Dna, developer tuk system EES tu :)

at last but not least is kak ina. yg bakal melahirkan baby ke-2 ke bbrp hari lg. hihi. yeke bbrp ari lg?huhu ;n


notes**slamat lunch seme :)

Jemputan Kawen ^^

Salam pagi ceria ari rabu sumeeeee ^^ (pnjg gile greetings. hoho)

Wahhh. ramainye nk kawen bulan ni. sgt jeles okay :p mggu lepas aku da dpt 2 kad jemputan. satu dr gerik, perak satu lg dr batu pahat, johor. tarikh yg sama. satu utara satu selatan. huhu. adess. ssh la camni. xtau nk pgi mn satu. pd ari yg sama ade jgk member of savvy owner's club yg akan melangsungkan perkahwinannye di kelate. hoho. pantai timur plak. jenuh makcik.

Aaa sgt sukar ok. yg mn satu aku nk pigi ni. kena belah 3 la nmpknye. hehe. Okay kad petama dr ex-roomate kesayangan aku selama 3 thn ms kat UPM dulu. muaxxxxx kat Farina. aku rs dlm byk2 ni aku nk pg majlis dia sbb dia yg plg lama aku kenai kan ;) hikhik sbb dah byk sgt so kena pilih arr kan. lgpon aku penah g umah dia ms dia tunang. so itu satu advantage la aku nk g lagi. Tp mslnye aku xde geng plak nk pg. Encik tunang ms tu nk balek ganu. konfem dia g kenduri umah klip^ketas sane. adess. nk g ngn sape eh. ex-roomate aku yg lg sorg tu plak xdpt g sbb dia kawen smggu lepas Farina kawen. harus la dia tgh busy kan. haishhh. kalo sorg dok mau le aku gik ;n

Farina's Wedding Invitation Card ;)

Hah. kad ke2 yg terbang dr Gerik, Perak ni plak adelah kwn skulah teknik aku dolu. haihhh suda 8 thn meninggalkan skolah. huhu. (sigh). Namanye Niza tp aku rs aku xtau pon nm sbona dia smpai aku dpt kad ni. haha. sbb kitorg pggil dia acik. smpai ckgu2 pon pggil dia acik :)

**start merepek**Alamak tetiba tringat zaman skolah dulu. ms tu aku adelah 1st batch student kat sek men teknik gerik tuh. kitorg sgttttt close ngn cikgu. aku plg rindu zaman blaja kat situ. mmg terasa kelainannye. aku ni sorg yg xsuke sgt nk tackle2 hati cikgu spya cikgu syg@whateverkan. aku suke wat keje sndiri dan aku nk org kenal aku sbb prestasi aku dlm plajaran. tp ms kat sek teknik tu sume cikgu sgtttt prihatin dan aku sgt2 syg2kan cikgu2 sekalian. walopon org slalu ckp dak skolah teknik jahat, sosial, etc tp kitorg lain sgt. aku rs skolah agama pon kalah ngn asuhan agama yg aku dpt ms tu. siriyes okay. pastu xwujud istilah buli kat skolah tu. rinduuuunyeee pd ms tu. rs nk blk ke skolah lah ;) **abes merepek;n** ehh ape aku merepek meraban psl skolah ni :p okay balek ke jemputan kawen :'D

Acik's wedding invitation card :)

Haihh. rsnye next week dpt lg satu kad dr my other ex-roomate ms kat UPM :p cant wait :)

notes**sume nk kawen bulan Januari. aku pon nk lah. nk kawen ujung mggu ni. sila dtg beramai2 okay. tp korg sponsor majlis bulehhhh??? hahaha. cabottttt ;n
© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha