Friday, February 27, 2009

power puff girls =)

Fuhhh fuhhh fuhhh~~penatnyee aku mengupload ini gambars. bkn pnt ape. pnt nk tgu nye. lamo gile uploading. naik keras jari aku kena ekon ni. sejukkkkk =(

Erm mesti korg tensi nengok blog aku da mcm MAK ORANG aje kan? mana x nye, gambo bebudak comei2 ni yg asik penuh kan ruang posting haku ;)

Baru aku paham rupenye sgt excited bile ade bdk2 kecik di sekeliling kite. patutlaaa bile org yg da kawen asikkkk cite psl anak dia. baru aku paham. ya, baru aku paham. rupanye sgt excited mempunyai anak2 kecik di sekeliling. wlaupon hanya anak sedara tp aku sukaaaa sgt bercerita psl bdk2 kecik nih =) pd korang2 yg xde adik atau xde anak sedara n masih bujang mybe korg xpaham sgt kot perasaan ni. aku pon dulu ms blom ade anak sedara n aku plak ank bgsu, aku mmg xde hati n prasaan lgsg thadap bebudak ni. pastu aku slalu pelik bile kwn2 aku (slalunye si Ina la jd mangsa aku sbb dia ade anak sedara ;n) mcm terlaluuuu sygggggkn anak sedara dia mcm anak sendiri pulok. bg aku bnda tu xlogik sbb tu ank org lain bkn anak ko! haha gile punye pndpt dr mn aku dpt pon xtau lah. tp bile aku ade anak sedara baru aku tau =)

Bile dok melayan bdk2 mmg penuh ngn gelak ketawa lah. tp bile time dorg wat hal meragam smpai berjam-jam dan mbuatkan mak bapaknye ngn org2 lain tensen, jenuh jgk. Ya Allah. memang perlukan kesabaran. Apepon aku msih lg rs excited lepas bjumpe ngn babies ni mgu lepas.

kyra posed beside kyrin. dua2 dok beriba atas mamanye. mamanye xmau masok gambo sbb paham2 aje lah kan. hihi. kalo takdo mekap xmao dia masok ;n eee aku rs kyra tiru gaya aku posing la. abes aaaar anak ko posing cam aku. haa ko ngata lg aku posing cam gediks2 kan anak ko pon dah mcm aku :D kahkahkah

h0h0. x aciii!! kyrin tipu. bkn nk bdiri betui2 tp dok sandar pulok kt kerusi. ape daaa. hihi. pasni balek kmpg make sure suda buleh jln 100% tau ;)

ni aku suruh kyra angkat tangan. si kyrin plak cam angkat sikit aje tgnnye ;n klalo sgguh

time ni plak arahan aku "angkat kaki!" hoho dgn pntas kyra angkat kaki. tp si adik nye udah tertonggeng pulok ms angkat kaki. muehehehe =D

akse bebas :)

ha amek ko..kena ramas ngn kyrin =P

Sekian aje. Bye =)

Love; Ciare =)






Faces @ Reunion =)

Reunion lg =)

Erm memandangkan cikit sgt la gambo aku tepek aritu.....so aku nk ltk la lg muke2 kwn2 yg telah dewasa. eceh ;n iyolah! betui ape? dah 9thn xjumpekan. muke pon da masing2 mcm mak bapak org aku tgk. miahahahahaha (ditujukan kpd diri sndiri jgk ;n). tp mengikut perkiraan aku, xsmpai 20 org yg kawin out of 222 student 1st bacth. tp adik2 batch laen ade yg dah kawen maaaaa. manyak laju woooo ;p

Okay jom lihat siapa yg kenaaaaa ;'D (susunan main hentam je. mls nk susun lawo2. huhu ;n)

cikgu fizik yg bernama juliza cun melecun ni wehh. masih single. sape mau kenal? :p make sure u impress her with good physic theories. h0h0

encik jafni (jepp konon ;n) and cik haslina. dua2 single mingle. korg couple je lah. kan sng =)

me and jue. gaya apo ku buek tuh?? layan jelahhh ;n

caittt!!! aku suh hang tgkp gambaq, hang pi tgkp gamba hang plakkk..aduhhh..kes berat ni. haha
ini lah cik hafiz ahmad n jafni lagi

aku bersama dua awek cun melecungggg iaitu anul & fauziah (jee)

our beloved pengetua. encik bahaudin. skg dah Tuan bahaudin. dialah pengetua ms kitorg blajo dulu. dia baik sgt. we love you ayahanda =)

faces of 1st batch

faces of 1st batch

faces of 1st batch

puan syila and her son. ni la satu2 nye hot mama yg dtg mlm tu bersama baby & suami.

HOT MAMA okay!!! :'D mesti la xlain dan xbukan Puan Ainun ku syg. mu sgtttt comei dgn gya baru ni (gaya baru??? ;n) adoiii.....rs nk picit2 je tang perut tu. hehe.

ni pon awek cun melecung ni haa.. cik ardina yg akan melangsungkan perkahwinannye raya nti. melepas la sume jejaka di luar sna ;n dan cik haslina comeiii. korg masih mcm dulu...:D

awek2 civil engineering. fiza-odah-austin. sume single mingle. bak kata austin, masih available and bleh isi borang sblm tlambat =)

Love; Ciare =)






Baru Sihat Demam.......

Salam.

hye hye bye bye. hihi tetiba udah bye bye. padahal baru nk start engine ;n anyway smlm aku coooti. tak pergi kerja. patutnye amek MC. tp nk pergi klinik pon xlarat. so ape kes?? terpakse lah aku mendeductkan annual leave aku sehari smlm. (T_T) nk wat camne. kena jgk lah cuti. sbb demam aku ni demam yg mcm biskut. kejap ade kejap xde. dahtu bleh plak demam tu dtg dlm masa 5 menet. pelik betul bdn bleh pns scara mendadak tiba2. motippp?? hadoiih. so nak xnak aku cuti n brehat lah kat umah. mkn ubat scra betol dan hasilnye aku dah sihat arini. ubat pon dah spare dlm beg. agak2 nak panas je kang aku telan byk2. h0h0.

Kepala pon dah ringan sket. xde denyut2 tahap kronik dah =)

Wahhh leganyaaaaaa kpale aku ini. TQ panadol. eceh. tetiba plak. mcm la aku duta pndol ;n

Sekian dr menara m#####e, jln duta.

Love; Ciare =)






Wednesday, February 25, 2009

Me @ Majlis Alumni Semetrik 21 Feb 2009

notes**arini mmg aku asik post gambo je memanjang. hoho. malas tahap dewa la nk taip2 ni. so layan jelah gambo reunion alumni sekolah menengah teknik gerik and anniversary ke-9 thn at Regency Hotel Ipoh Tower. (betui ka camni nama hotel ni?;n)

from left: austin (hehe cam austin power lak ;n), ecot, dr. ape eh namanye? dia ni tmn sekolah eddy zafri n sahir, ciare

from left: juliza, haslina, ciare, ardina

from left: mentol, jep, aswad, madal.

hoho yg ni xtau camne nk kenalkan. barisan senget benget ;n

wahhh ramai bangat sih ;n

Love; Ciare =)






Mimik2 Muka Kyra =)

takot

tekejut ;n


comeinye sayeee ;)

ee malulah ;n

alamak!! lupelaaaa ;)

pndainye kakak posing ;)

i'm happy :'D

mau terjun sudahh~~

ni beg sape ni?? ;n

saye suke main beg tgn. beg opah pulak tuu. yeayyy ;)

Love; Ciare =)






Kyra@Kakak Sudah Besar ^_^

notes**malas nk tulih byk. ni aku saje letak incase harddisk laptop aku rosak ke ape ke. senang nk backup. so sukati la nk letak byk2. dan jgk sbg rujukan family aku di masa hadapan =) ni kan personal blog aku so its up to me nk wat apekejadah skali pon. hoho. terganas plak ;n





Love; Ciare =)






Kyrin Tak Selera Makan (T_T)

Salam :)

Wahh bukan main sonok aku blk kmpg aritu. salah satu sbbnye adelah dpt jumpe bdk2 kecik ni haa ^_^. Tp cam sedih tgk si kyrin ni agak susut badannye sbb dah bbrp ari xmau mnum susu. dlm skali sari je dia mau mnum susu. itupon bile da lapo sgt. selebihnye asik meragam aje. kesian lak aku tgk. slalunye dia ni pantang aje mamanye bncuh susu, dgn skali isap abes trus sebotol. tp skg....alahai sikit aje. 1 botol pon xabes sehari. tahap berperang la jgk mama ngn abahnye nk bg dia susu.

tgklaa, kaki ngn tgnnye da kurus. kalo dulu tembam-bam-bam youuu ;n itupon tgh badmood aje tu. opahnye le dok melayan dia. mamanye da tensi-tensi sbb anaknye xmau mnum susu. tp bile mnum air msk mau plak smpai bgelen2. agaknye xserasi ngn susu kot. tah le aku pon xtau sgt. memandai plak kang org ckp :(

hoho. walopon dia xmau mnum susu dia mentennnn mau tgk tv bahhh. haish bdk2 zmn skg. patut la bradpitt ngn angelinajolie larang anak2 dorg tgk tv, even xde tv kat umah dorg sbb takot anak2nye tpgaruh. (yeke xde tv??)

ini plak dia dok ngunyah penutup botoi. adehhh. hang ni kyrin. awat dok ngunyah pnutup botoi?? baek hang mkn nestum kaa mnum susu kaa. (hehe aku ckp style maktok blah penang dia ;n)

Sekian saje alkisah anak sedaraku yg xmau mnum susu T_T

Love; Ciare =)






Tuesday, February 24, 2009

Rentetan Majlis Perkahwinan Ina :)

Salam.

1st of all, tahniah lg skali kpd Ina & Hamzah. erm dah nk dkt sbulan ek korg kawen =). Akhirnye Ina email jgk gambo2 di sekitar majlis dia. nk tgu aku dtg umah ko tah bile la yek ;p xpe xpe nti aku nk serang umah ko. nti ko msk sdp2 ye ina :D kehkeh.

Waduhh aku rs ramai bangat yg nk tahun ni. so scra sngaja@xsngaja aku bermood-kawen memanjang. kt mn aku pegi pon mcm nmpk mende2 yg ade kaitan dgn kawen. pantang tgk butik pngantin. baca majalah baca tang pngantin. surt tenet pon aku masuk wbsite pngantin jgk. kiranye sume pon dah berbaur ke arah itu. nape la agaknye ek? (lagi mau tanya??!!)

Okay lah xlrt taip byk. baru pas telan activfast 2 bijik ni. korang layan jelah :)

1st of all, tunaikan yg wajib dulu. mstilah akad nikah kan =) wowww meriah baju ko Ina. aku sgt sukeee. uuuuu. manik2 tuu marveles okay :D

bergambar dgn suami baru. (hehe mcm ade suami lama plak). btol la kan? bukanke baru nikah ms ni, so suami baru lahh. hehe ;)

selepas sesi nikah setle so baru arr buleh nk gediks2 posing kan. dah SAH la katakan ;) xkesah arr korg nk posing gane. blasah saje yukkk :D

keesokkan harinye adalah majlis besarnye. konfem la adelah bersamaan ari aku menggedik jd pengapit 1 ari suntuk aritu kan ina kan :D h0h0. wahwah. walopon aku ikot tema oren, kaler pink harusssss the vassssss okay ;)

makan beradap & bergambar bsama family. tetiba gamba aku cam comei lak (ahahaha! gile perasan ;p sbb pipi i mcm kuyusss cikit ;n)

sesi bergamba outd0or. aku palingg sukeee gambo ni yang oiii. sgt cantikkk. meletops!! ishh harus aku nk meniru aksi ni nanti. ahahahaha :D

at last but not least, majlis menyambut menantu di sebelah lelaki di terengganu =) simple but sgt nice. aku suke jgkkk yg ni :D btw, terengganu?? hehe ina ko tiru aku ke aku tiru ko? kahkah. dah la si farina pon ngn org kuantan. ala2 ganu kite lah tu. hehe ;n

Okay sekian saje. berjumpe lain kali. even aku ade byk story tp haruss aku simpan dulu yek =)

Love; Ciare =)






I'm Back

Assalamualaikum.

Aduhh. pening bangat sih. balek2 sini tetiba TERdemam plak ms drive smlm. pelik betol. camne la demam bleh dtg tetiba pastu trus panas mendadak. ade sape2 doktor x kat sni? tlg huraikan sket camne aku bleh demam? tp, mybe sbb aku ade terkena ujan kot ms kat kmpg. air ujan tu ape sbnrnye smpai bleh wat org demam? asid ek? huhu. em pastu ms drive pns bangat kot. ape2 jelah. yg pntg aku keje arini walopon kpale agak wengg wengg =(

p/s: uuuu byknyee crite aku nk crite kat sini. tp penin. nggak bisa naip pnjg2. hu hu

Love; Ciare =)






Friday, February 20, 2009

Esok adelah balek kampung ;)

Dikarang pd jam: 1.03pm

Lalalalala~~lalalala (korg nyanyi ala2 belalang dlm cite nujum pak belalang ;n)

Erm walau sehebat mana pon dugaan pekerjaanku arini, aku ttp happy okay! :D sbb esok aku akn balek kmpung!! yeayyy ;)

Lgpon blk kmpg kali agak busy la jgk kot. bkn busy ape. tp busy tettttt. paham2 lah wei. 3 bln lg ni. h0h0. so kena amek borang bagai. pastu nk soalsiasat mcm2 kat pak2sdara aku. nk booking itu. nk booking ini. nk pilih itu. nk pilih ini. (saje tulih berbeli2 bg korg penin n bg pnjg sket entri haku. hahaha ;n). Erk? korg paham ke dak ni? tau ke nape aku busy bangat neh? h0h0. paham2 sndiri lah yek. malas arr nk cite a-z. hihi. so cite a dgn z jelah yuk! huhu mau kena penampo aku ni kang asik memperkotakkatikkan korg ;n

Selain dr sibuk hal ituini, aku ade reunion. pastu blk kmpg nk jumpe cousin aku yg comel yg sdg peknen 3-4bln kot. hihik ;n owh jgn lupe! aku jgk nak anto kain utk dijadikan seekor baju kebaya. (sekor??) dan jgk bbrp psg kain lg utk dijadikan baju kurung tradisi0nal & baju kurung moden. erm byk lak kain yg xjait lg. adess. mak aku dah warning jgn wat baju dah dlm ms 2 thn sbb baju aku dah byk beno. alaa relax arr mum, kalo xjait ni kang rugi la pulak. ok ok ni yg last okay ;) (ahhh nmpk sgt tipu, sbb aku mmg nk beli kain lg. egegege ;n)

Tp yg aku xpuas ati, tetiba tunang aku pon blk kmpg dia jgk. caiiittt! siap naik flight bagai. huuuu ;n aku balek kmpg drive sensorg sajek. naseb kali ni mak ade teman kan mak kan! huuu siap arr mamat tu nti tiap kali balek ganu aku nak naek flight. xmooooo naek keteeee okay! :'D (time ni arr nk demand2 sket ;n) hahaha mampuihhh aku kalo dia baca ni; which is dia xkan baca. kahkahkah. so sukati aku nk tulihhh apeeee. kome jgn laaa wat dajal kat aku g print plak isi belog aku pd dia. ahahahaha. (sedikit ganguan mental di situ ;n)

Sekian. Bye! =)

Love; Ciare =)






Tagged by Redblo0dSnow@Zie@blogGerTegar =)

~~tasks arini sudah siap. so ape lg. meh wat tag ;n~~

Ohho. diriku yg humble ini (???humble?? ;n) telah ditagged oleh CikRedblo0dSn0w =D (saje wat font merah sbb dia suko kaler ini ;n) sgttt terharu okay memandang dia seorg blogger sgtttt tegars. huhu. pluss cunnn tu babe ;n

♥♥Tag rules♥♥
1) Anda dikehendaki mengambil 3 pic di bahagian muka..
2) Pastikan dicrop..
3) Setiap 1 pic hanya boleh menampakkan 1 @ 2 anggota sahaja..
4) Huraikan sedikit tentang pic itu..
5) Tag sape jer asal lebih 5 org..



matasku
maksudnya adelah mata ku yg banyak. lebih dr satu dats y jd matas. h0h0 kalo wat huraian camni agak2 lulUs nggak?;n mau kena ci0man maot dr CikZie ni kang ~lalalala~~ mata aku kecik tp b0lat. dats y aku xsuke gelok beso sbb nti scara ot0matik mateku akan diterkecikkan. so aku wat snyum t0t0p m0l0t then leh jeGIL bijik matasku smpai yg bes0. aku suke pkai eyeliner di atas/bwh mate spya ade ala2 konsep smokey eyes. pastu pkai eyeshadow scra terlampau smpai org yg tgk saket mate. ops! dont forget to wear unstoppable n waterproof mascara :) - terlalu pnjgkah huraiannya??

pipisku
sila abaikan objek yg telah dipangkah oleh 2 garisan tebal berwarna pink. itu bkn adegan censored mahupon 18SG tp itu hanyelah utk menutup 2 lombong bijihtimah yg xbrape byk hasilnye ;n erm pipiKu sgt tembam. kalo xpcaya korg bleh korek sume gambo aku dlm belog ni. sumenye akan membuktikan bhwa pipiKu sGT tembAM dan TIADA TANDINGANNYA. so kalo korg ade tau pertandingan pipi tembam gtau aku eh. kerna aku yakin aku akn dpt trofi juara. eventho sgt tembam n meloyakan sbb kdg2 blusher akn overexposed dek kerana perimeter pipi yg sgt luas. tp aku suke pipi aku sbb itu lah trademark aku. walopon ade jerawats T_T. dialog dua insan:
"ciare? ciare yg mn satu? aku xhingat la"
"alaa ciare yg pipi tembam tuuu"
...see?? nahh sudah terbukti T_T....

taiklalatsku
objek yg mau ditunjukkan adelah taiklalats dan bukannye mol0t yg telah dicontEng Kaler pink tu. aku xbrape suke bibir ke molot eh??sbb aku xreti nk senyum. kekadang smpai senget2 molot aku ms posing. huhu. so aku paling suke kan taiklalats 3 ktui atas molot aku tuh. korg nmpk x? kalo xnmpk maksudnye dah nk dekat la tu.

seKiaN =)

Mangsa Tag ini yg seterusnyeeeee..tadaaaaa~~~~
dakjaat (hewhewhew)
shafie (huahuahua)
Eya (hikhik)
Zahidah (muehehe)
missnorafizan (miahahaha)
AnnGreenStroberi (egegegege)

Love; Ciare =)






© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha