Tuesday, March 31, 2009

Harijadi SumOne adalah tak smpai 4 hari dari skrg ^__-

Sgtt tertekan kan?? yelah, tiap kali je ade besday someone atau perkahwinan someone atau kelahiran anak someone msti aku dah penin berhari2. ahahaha. sgt over di situ. orang lain yg besday, kawen, beranak aku pulakkkkk yg penin ;n. Bukan ape nyahhh, aku penin nk bg adiah apeeeeee. tertekan tauuu. xkan asik2 nk bg adiah yg samaaa je. tak ke meroyan haku nk beli yg sama jek. borink lah babe.

Slalunya, ada beberapa kriteria yg perlu ditepati ms beli adiah. Jom tinjau =D

1) Mestilah budget :) tapi ini bukan bermaksud kita kedeks atau tangkai jering or whatsoeva lah kan. budget ni pntg. mana tau kot2 dlm bulan yg sama ada 2,3 org kawan kahwin. So adiah msti kena bg sama adil. xkan nak beli utk A lebih grand dr B @ C. So kita make sure bdget utk tiap majlis kita pergi kita mampu. kalo ade tlebih duit opkosss beli yg mahal sket ;)

2) Bentuk adiah. Hehe. ya ini juga sgt penting. bg adiah tu biar bpada2 lah kan. jgn laa beli yg smthg mudah pecah ke mudah rosak ke. mmg lah bukan salah kita kalo bnda tu pecah@rosak tp bole dielakkan whattt :P

3) Tips: Beli lah adiah yg mudah2an dpt digunakan oleh penerima adiah.

4) Org lain beli adiah ape ek?? erm aku slalu pikir camni. Mmg lah xde mslh kalo adiah kita sama cam org lain bg kan. tp baik bg sesuatu yg lain ;)

5) Nak kongsi ke tak nak?? hehe. ni masuk dlm kategori bdget ni :P

6) Dan byk lagilah aku rasa. mls nk pikir dah. kikikiki ;n

Kesimpulannya di sini, aku xtau nak bg adiah ape sempena arijadi seseorg dlm masa 3 ari setengah dari skrg. uuuuuuu~~~~sbb masa besday aku dia bg adiah best. eeeeii penin2. napa brg2 laki slalu hage mahal ek? so sad +_____+

Sape ada cdgn nk bg ape?? atau posponnnnn aja? wakakaka. aku kijam ^_-


Love; Ciare =)


2 Months Left +____+

Alaaaaa terlupa pulak aku nk bwk blutooth device arini. haishhh +____+. Penat snap sana sini ngalahkan paparazi td. tsskkkk.....

By the way, rasa xcaya count down aku nak jadik bini org tggl two months babe!! YUP, 2 MONTHS. jom gelak ramai2. kahkahkah =D

Nak gelakkan diri sendiri sbb padan muka suke wat keje last menet. Rasa xkeruan sana sini di seluruh lubuk hati jantung paru2 buah pinggang (over!) dan mcm2 lagi lah. Nak pulak ade mcm2 musibah cthnya kehilangan beg duit aku baru2 ni. Tp alhamdulillah dpt jumpa balek ^___^

Aduhhhh rasa lengan aku sakit sengal2 sbb mlm td tido dlm keadaan tak bersedia. terbungkang tahap koma kaedahnya. aku rasa perbuatan terakhir aku adalah menaip sbb aku ade keje opis kena wat kat umah smlm. sedar2 pagi td udah terbungkang dpn laptop. konfem laptop tuh maki hamun aku. kehkeh. kalo dia ada suara lah kan. malangnya aku dah mute kan dia mlm td. erk??

Td aku smpai opis sekitar kul 10.18 am. Mujur smpai sebelum 11am. sbb kalo after 11am maka akan dikira sbg EL half day. mujurrr mujurrrrr. Bukan dtg lmbat sbb sengaja mls etc. Tapi sbb nk wat kad atm baru. kata arituh dah blocked sume kad kannn sbb konon2nya kena curi. muahahaha. so, kena lah wat kad baru. Sbb adalah impossible utk activate kan gituu ajek. sume bank pon kena wat kad baru once udah diblocked. eheh. tetiba ada information berguna. TQ TQ :)

Aik?? napa mcm beralih arah saja ni. td cite psl lain skg psl lain pulak. aisehhh. sindrom tukar topik sudah kembali. Namun, aku akan twisties kan balek. ahahahaha ^_-

Since aku cuma tggl 2 bulan saja tuk wat psiapan, kira sdg2 elok lah kan timing nya. this weekends balek kmpg sbb nak wat hiv test, submit borang kawen etc. Then jumpa wedding planner (hehe saja xnak tulih kakakandam sbb dia bukan andaman aje, whole pakej aku amek kat dia ;n) tuk check baju aku udah siap ke belom. aritu dia kata dah siap body. cuma tggl beadings saje. Oklah tu. aku pon bukan nk pkai mggu dpn. so dont have to rushing and paksa2 dia wat kojo cpt. Btw, fitting baju pon end of April. Ade sebulan lg tuk kurgkan brt bdn. muehehehe (yoooo lah tuh ;n)

Aku jgk nk bayo kat wedding planner haku tuh 50% (yeke??). aritu bayo deposit gitu2 aje. hehe. ape dia ingt aku xde duit???? ahahahha. gila action!! ;) Pastu nk check sume2 brg lah, dari sekecik2 accesories, kasut, tiara, and whatever lah kan. aku ni style sempoi. so xde request pelik2 sgt. haha. janji yg WAJIB tu adalah KAWENNNNN. kahkah

Haa, baru aku teringat! Dlm pakej yg aku amek tuh ada free mandi susu. fuhhhh~~ mcm sedappp ajek. buleh x aku telan susu tu ms mandi?? yekkk. geliiii! haha. tp xtau arr bila masa aku nk wat sume2 mandi susu tuh. replace dgn money $$$$$$$ ting ting ting!! boleh x akak wedding planner?? hikhik. sah mata duitan $___________$.

Last but not least, ada meeting AJK kenduri kawen aku nanti. akan dihadiri oleh sedara2 terdekat yakni adik bradik mak aku & jgk spupu spapat & sape2 ajelah. huhu~~excited beno fmly aku siap nk bkumpul satu fmly bagaiii tuk wat preparation kenduri nanti. thanks semua ^_____^


Love; Ciare =)


Monday, March 30, 2009

Tahniah Yanti & Mail =)

(Scheduled entry #3 for this day ;n)
Hye Hye :) ptg smlm pulak kami (kami adalah lebih dari sorg ;n) pergi ke umah bespren tunang aku yg berada somewhere at errrr...puchong if i'm not mistaken. hehehuhuhaha. aku xtau jln. tau2 udah sampeii bahh~~hiks.

So dlm pukui 4.30 tuh smpai lah kitorg di muka pintu pagar umah dorg tnpa malu2 terus masuk .wakakaka. perlu ke cite camne?? haha. Well well well syabas yanti & mail dan mail & yanti (ade beza kaaa??) sbb uol udah upgrade status sbg mummy & daddy and daddy & mummy (boleh jgn ulang2 benda sama x?? TAK! hihi)
baby and me. aik?? xnampak pon babynya?? hahaha

me and baby in the lift. (woi jgn main2 bleh?? aku lempang kang!! hukhuk)

me. ehh silap sori sori... ni lah baby boy. namanye ermm...errr..ttsss...lupa lah, Sori baby. aunty punya daya ingatan sedikit lemah. kikikiki....

tomeiiii cangat. aiiii geram aku nengok!! dah la kulit halus mulus bak sutera pon kalah babe. nyampasss haku. jeles wokeh!! Makkkk, nape kulit adik xselawo ini? T______T

Erm conok arr tinguks baby cemalam. i Likee....pastuh aku siap nyibuk tlg tengok kakak pd yanti ni mandikan baby segala. fuhh~~mencabar babes. yg daddy nye pulak pon sengihhh manjang. huhu. excited sgt tgk anak dia dlm jarak kira2 10cm. smpai budak tuh pon naik heran "apo dio tinguk2 haku ni?? bagi air kncing sedasss kang"..hukhuk

Fuhhh~~bile dgr lak scara details sang daddy nya ms dia tgk mummy bersalen, perghhhhhhhh~~~bagai nak pngsan aku mdengarnya. huuuuu ngeri babes. ape2pon mummy cuma bertarung selama 15 menet saje. then baby pon berjaya dikeluarkan scara baik2 aje. Alhamdulillah :)

psttttttt...smlm adalah baby ke-4 yg aku melawat tahun ini. adoii~~~


Love; Ciare =)


Lunch at The Manhattan Fish Market

(Scheduled entry #2 for this day ;n)
Aresehe~~~hikhik. Fuhhh smlm I lunch kat Manhattan kooo. Shopping di KL lunch at Manhattan. Msti lah naik Jet Peribadi pegi Manhattan kaaan. hahahahaha. Gile?? Manhattan Malaysia pon mkn pd harga yg mahal bg aku kalo pegi Manhattan kat obersea nun betul2 mau makin botaking laaaa tunang aku. hakhak. Ni pon kecoh nk pegi pusat rawatan rambut Yun Nam kann.. hahahhaa (Astagfirullahalazimmmm, camno TERngumpat tunang sendiri ni. xelok tauuu ;n)
at ampang park sajeee :)

controll cungggggg. hakhakhak. dah cntrol2 pon xde cun2 pon haku tgk. wakakakakakakaka :D

alamak TERfokus org belakang pulak. ahahaha. Cowi yunk :p

Ice lemon tea for two ^_-

fuhhhh~~~ape tahh nama menu ni. lupa daaa. siap bako2 dgn penunu bunson lg. kahkah. mcm dlm lab kimia pulak. eiiiii I dont likeeee chemistry wokeh. Serius!! Menu ni didatangkan dlm kuali separa leper. Lunch for two :)

Nyum Nyummmmm. sedappppp but a litle bit muak lah kan sbb cheesy and penuh mayonis sana sini kan. But I likeeee makanan yg menggemukkan. ahahahaha. gila!

Actually, nk g mkn kat kedai yong tau fu kat area ampang puteri hospital tu. But, ontheway tu aku ternampak Manhattan punye kedai kat simpang 4 ampang park. Tiba2 TERcakap "Erm makan kat manhattan pon sdp jgk ek". Huhuhu seriyesss aku nk ckp dlm ati sajek. Tp mamat tuh terdengar pulak. Ape lg?? dia sanggup u-turn kat dpn KLCC, pastu u-turn balek, pastu terlepas jln masuk parking then u-turn lagik. wakakakaka. Tetiba aku rasa semacam berlakon CInta U-Turn smlm kahkahkah =D

Wellll, demi cinta lah katakan yeeee. sggup uturn smpai pengsan. huhu ~~ anyway girls out there, masa bcinta ni lah korg kena duga pasangan korg teruk2. Bg dia pressure macam2. (tp dari segi duitss tuuu jgn arr kan. bpada2 lah weiii. nanti duit dia abess korg jugakkk sosah. huhu~~). Yelah, kiranya praktis lah kan, utk masa depan. Ajar dia erti kesabaran melayan pempuan. kehkeh. memandai je haku ni. huahuahuahuahua. Bye!!


Love; Ciare =)


Misi Impossible ;)

(Scheduled entry #1 for this day ;n)

Assalamualaikum. Ciare In Da House!!! hikhik. poyo sgguh sbb I dont like word In Da House tuh. Tp aku sebut pulak. Cait!! ;n

Well done well done...Ari ahad iaitu smlm mission imposible aku telah menjadi possible. I very like okay (hancuss lah bahasa. mtk2 teacher aku xbaca blog aku. kahkah).

Apa dia mission impossible aku smlm?? hehe sudah semestinya 100% psl kejadian yang bakal berlaku bulan 5 nanti kannnn. uuuuuu~~~~nebess nebesss ;n

Semalam jenuh jugaklah berperang sana sini dgn penjual2 sekitar KL tuh. Almaklumlah, aku ni cerewet lah jugak kaedahnya. Kata ade tema kan?? so ape2 pon barang nk beli kena ikot lah tema. lagi mau paksa2 aku beli kaler lain. aiiiiii marah nya aku. mau aku suapkan kasut tumit aku dgn penuh perasaan kasih sayang kat penjual2 yg xreti bahasa tu.
iklan ;) ciare the on the go model. wakakakakaka. gelak sama diri sndiri. nk wat camno. penah jugak bercita2 jadik model. haishhh ;) Btw, ni baju aku pkai smlm. Sah2 ikot tema kannnnn. wakakakakaka. puiiiiiiii!! kehkeh

Ape2 pon akhirnya aku berjayas jugak lah mendapat apa yg aku mau. tada~~~opkosss tiada siaran langsung atau unplugged di dalam belog. ngeh ngeh. surpriseeeeee :'D

Sekian saje mission impossible ari ahad yg pnjg :)

Love; Ciare =)


Sunday, March 29, 2009

Stereng keta ^_-

~~~la la laaa la ala laaa~~~

nih just humming ni. xde kena mngena ngn bunyi ape2 pon. haha
adehh tersorok dek stereng keta pulak. beso aku nengok stereng tu. tahap bleh wat stereng kapal selam kaedahnya ^_^

Erm cukup lah satu gamba. hihi. Entri ini tiada motif kot. saje taknak bg blog bersarang. (padahal dah ade 2 entry arini. ni bkn bsarang lah mgkuk tp ni menyemak. ahaha. aiman xkesah okay ;n)

Ehhh tp ade cita la actually. smlm aku jumpe my friend masa matrik dulu. well, she is a blogger tegar area utara u know ;) sape lg kalo bukan SiRibenMerah hehe. Unfortunately xdo gamba dlm cmera aku. nti nk curi kat blog dia. Iyraaa cecepat update belog ya =D Best smbg ngn kamu aritu. tp kejap bangat. xnyempat nk gosip byk. hikhik.

Okay uols. Gudnite. I nk bersms dan berkasih syg ni. daaaa~~~


Love; Ciare =)


Saturday, March 28, 2009

Do Not Pull The Switch

1* Aku xpercaya korang akan tutup lampu@sumber elektrik mlm ni. Yelah, mcm adalah tidak percaya kan. Sebabnye, semua org tak semestinya berada di rumah pd masa tu. Kalo ade yg mandi ke masa tu, nak ke ko mandi dlm gelap sedar2 ada tgn extra tlg gosok ko mcm dlm cite antu. Ke ko tgh berak ke, mau terbantut kan?? haha. Atau pon ko dlm proses nk siapkan paperwork, xkan nk wat dlm golap kan?? mmg nyalakan lilin buleh, tp ade plak yg smpai tbako kang. Yelah, org zaman moden ni pkai lilin masa candle light dinner aje. Tah2 stok lilin pon korg xda. hihi

2* Kalo korg nak tutup pon, msti teragak2 dan tgk2 dulu umah lain dah tutup ke belom kan?? eeeeeekkkk jgn tipu2 K. =P

3* Hehe aku tau msti ada yg xpuas ati masa baca entri ni. erk?? anyway DO I CARE?? hihi

4* nape entri aku mcm cari gadohhh aje?? sebabnya aku sdg TERtekan dan aku mau suma org merasai tekananKu. Cian korg. hukhuk

5* rasa nk tgk wyg malam ni. Sah2 lah golap dlm tuu kan~~~hehe. jgn ada yg buat wayang pulak!! aku parang ko nanti!! hish

6* Aku rasa empunya put****ya konfem suke tutup2 lampu ni. Sbb dia dah lama nk buat camtu since dia realize hanya pembaziran aje kalo tempat tuh terang benderang. hihi

7* Aku xsuke gelap. bulan ni msti bil eletrik umah aku naik sbb aku asik psg lampu masa tido. takot maaa~~ Takpe sis, nti I byr bil letrik yuk.

8* Jgn terkejut besok kuar paper mcm2 kes rompakan, bunuh, or bombing ms sejam bergelap ni. haha. yelah, kita kena prepare for the worst.

9* So sebelum bgolap mlm ni, pastikan sume pintu tgkp dah tutup kunci rapat2. Kalo ade org ketuk pintu bolayan aje. Pastu jgn nak main2 lilin pulak. Ade yg terbako kang.

10* Erm sekian. hehe

Love; Ciare =)


Cita2 ^_-

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum ^____^

Walaupun arini terpaksa mengerah keringat (watta??) utk berkerja, namun aku paksa2kan jugak diri aku utk ceria2. haishhh. kalo ikutkan ati mau aku nangis smpi wujud sungai kat presint 14 tuh. h0h0. mana taknya, patotnyew waktu2 berkualiti ujung mggu g bersantai dan menenangkan pikiran. ini, asik hadappppp laaa codings mcm tahap baca buku komik. pastu bila ade error menangis, bila error is fixed bleh ketawa berdekah2. Bukankah keje seorg pembuat koding (mcm pbuat roti plak kedengarannye. haha) saling tak tumpah mcm seorg pembaca komik. Ade pelbagai mimik2 muka boleh dihasilkan ketika berkoding2an. Sumpah. Tak tipu. Jadi, kalo sape2 yg bercita2 nk jadi penulis komik bleh arr wat koding cam haku ni. And aku plak amek aleh keje ko sbg pembuat buku komik. waakakakakaka :'D

Okay Okay aku tahu. Cara aku tulis belog ni pon dah serupa org hilang akal kan. Mula kat lain abes plak kat lain. Selalu takde kena mengena. Tp takpe lah. Sbb tulih belog aku tak payah fokus2 depan skrin laptop anggaran 10cm kot sbb nak mengerah keringat. Tp dgn menulis belog aku bleh menaip sejauh yg mungkin dari papan kekunci (boleh ke??) dan boleh pandang2 kiri kanan atau terintai2 waktu ada mamat ensem lalu. haha. tipu je. mana ada mamat ensem kat sini. kalo ada, tentu aku tak bertunang dgn tunang aku. haha. mcm tunang aku ensem jek. raut wajah mcm...er....mana bleh aibkan suami (erk??). hehe. berlatih siap2 =P

Hehe kan dah ckp. mula lah melalut sana sini. Aku nk cite ape eh td?? jap eh nk pikir..

.
.
.
.
.
masih



berpikir
.
.
.
Erm tetap xhingat. Haha. padahal nmpk sangat nk cite psl cita2 kan?? ko tak nampak ke tajuk kat atas tuh ciare??? aku lempang ko 3 dasss kang. hikhik. Actually cume nk crita psl cita2 yg penah aku cita2 kan suatu masa dahulu.

polis (sbb ade pistol so leh tembak sape2 yg aku tak suke), nurse (sbb dulu2 nurse pkai skirt cekcii arr..lawooo..hakhak), pramugari (tpengaruh ngn cite jepun), cikgu (sbb cikgu aku byk garang, so aku nk jd cikgu yg lg garang dr cikgu aku. ala2 nk bls dendam lah bukan. ni kes xckp kasih syg dgn cikgu la kaedahnye ni.hikhik), setiausaha (sbb bleh melawo then bos slalu blanje. aik??), superwoman (no komen), ahli forensik (aku penakot tp mcm suke sbb aku slalu ikot mak aku g umah org meninggal then tgk proses2 org mandi mayat smpai kafankan. ke kubur aku xbrani. hihi), penyanyi (sbb slalu prasan suara sedap ms nyanyi dlm jamban. mybe sbb ade pantulan bunyi. tp aku xteruskan cita2 aku sbb aku tau sore aku xsedap. haha), peguam (sbb bleh pkai jubah ngn rambut kerinting palsu kaler putih.), dannnn mcm2 lagi :D

Seeeeee keje aku cita2kan dulu mmg bukan sbb nk berkerja tp sbb pakaiannye ke, environment nye ke..hahaha. gila! So kesimpulannye, keje ape pon, xde yg mudah dlm dunia ni. bersyukur aja dgn apa yg ada :)


Love; Ciare =)


Thursday, March 26, 2009

Movie Review: RACE TO WITCH MOUNTAIN

RACE TO WITCH MOUNTAIN

For years, stories have circulated about a secret place in the middle of the Nevada desert, known for unexplained phenomena and strange sightings. It is called Witch Mountain, and when a Las Vegas cab driver (DWAYNE JOHNSON) finds two teens with supernatural powers in his cab, he suddenly finds himself in the middle of an adventure he can't explain. When they discover that the only chance to save the world lies in unraveling the secrets of Witch Mountain, the race begins, as the government, mobsters and even extraterrestrials try to stop them.

(Source: Buena Vista Columbia Tristar Films) - GSC


haha. msti boringkah baca karangan di atas?? hikhik. erm meh arr aku citekan versi aku tgk cite nih =P

Nombor 1: Ptg tuh, aku g beli tiket. xmo arr booking2 online nih. sbb aku bdget kuota utk booking msti udah penuh~~~almaklumlah most of working people da dpt gaji except me lah kan. So utk mengelakkan situasi kecewa membooking tiket pd mlm rabu seperti yg selalu terjadi pd aku b4, so its better kalo aku g bli aje siap2 tiket tuh at the evening. Jadi aku pon beli lah 3 tiket menonton cite "Race to the witch mountain". Cite keluaran walt disney kan, so harus lah aku suke bangat. haishhh xdpt trima i dah nak kawen youuuu, sbb i masih sukakan cite2 yg fantasi gini. i very the like okay. hakhak. adoiii rosak lah bhs blog aku. tp awas!! bile menulis saje aku berbahasa gini, kalo reality xde lah seteruk ini, malah lebih teruk! miahahahahaha +____+
Nombor 2: Oleh kerana wyg start jam 8, so adalah wajib kena g awal2 dan bermghrib di alamanda. Aku rs jarak alamanda dr umah dlm tambah tolak 3 km or less lah. utk mengelakkan haru biru kelam kabut, so utk lebih tenang baik solat di syana :P So sesampai aje di alamanda, round g rompak bank dulu, smyg n posing2 dulu kannnn. muehehehe.
menunggu wyg nombor 3 menyala lampunye :)

yes yes!! da masuk dahh. dah pukul 8 tp iklan pon xstart lg. cehhhhhhh! ber-iya2 lah kitorg bercepatan padahal lambat jugakkkk mau start. so posing dulu. kihkih. me wit sista. abg ipar aku lmbt msuk =P

Nombor 3: EEEEEEiiiiiii nape lahhhhhhhhh aku slalu berkategori sedikit malang?? (kalo tak sikit byk, kalo x byk sikit. tp msti adelah! haishhh). What happengggg di dlm wyg tsebut??? erm yg terjadi adalah, kitorg TERmalang sbb dpt sit sebelah monyet2 keluar Zoo xreti respek hak org lain. plus sgt tiada tatasusila. bisingggg nak mamposssss budak2 kat sebelah abg ipar aku tuh!!! meroyan kaedahnyew. aku rs dlm 5-6 org jgk lahh dorg tuh. Sgttt mau get attention org ramai lah tuh. yg pempuan dah xtahu malu ckp kuat2 gelak bervolume plg besar. eeeee aku rs nk tgkap aje gambo dorg sekor2 and tepek dlm blog haku nih. isk tapi xberani :P aku berani berceloteh di sini dan terpaksa menyeksa batin org2 yg baca blog haku nih. kehkeh.

Yelah! mana lah kitorg xtensen. dah la bercakap secara kuat, gelak secara kuat, pdahal baru iklan dan aku rasa tiada lawak di situ. aku rasa aku masih ade sense of humor yg kuat sbb aku pon kuat mengilai jgk. tp pd masa yg betul (mesti lah mau backing diri sendiri kan? ehem! ;n). Aku xtau lah kot2 budak2 tuh main geli2 ketiak ke smpai dorg ketawa berdekah2. haipppppp! menambah dosa aku jek ngutuk dorg, tp mmg benar.......mereka sgtttt tidak sopan. aku siap sebut "sssshhhhhhhhhh" kuat2 pon dorg wat bodo ajeee. abg ipar aku smpai nk tuka tempat dah sbb dorg terlalu bising!! camno org lain mau fokus utk nengok wyg??? aku byr tiket wyg bukan nk dgr korg gelak lah ^%$&*&^%!!! sabar. sabar. maaf ya. ini sesi luahan hati. korg skip ajelah blog lain kalo xnak baca T_____________T. Lastly, we all berganjak sikit tmpat dudu kebetulan ade 1 sit kosong sblh aku. legaaa tlinga.

Nombor 4: erm patotnyew nk crita psl movie kali ni. Tp dah xde mood mengingatkan budak2 tidak sopan mlm td. Kesimpulannyew cite ini sgt besstt. nmpak real & xde part yg nmpk animasi. Pelakon2 yg comel. (the rock comel??;n). kesimpulannyewww aku sukeeee cite psl alien =D hehe. i likeeeee. yg penting cite alam fantasi and x logik. kdg2 jemu tgk cite logik sbb dunia sebenar dah logik, ko tgk ajelah hidup ko kalo nk tau cite logik. watpo nk tgk cite logik kt wyg jugak. huhu. so tgk jgn xtgk.
last but not least. shopping :P ni dlm fitting room ni. korg rasa aku beli ke x benda ni?? muehehe


Love; Ciare =)


60 earth hour

**click picture for more details**



Love; Ciare =)


Hati Berbunga2 Riang ^__^

Oleh kerana damn happy yesterday.....^____^....kena lah ade acara yg happy2 jgk. Selain bersyukur & insafffffff yg teramat, tetiba rasa mau mkn. (hehe ade kena mngena ke mkn dgn kes ini?? hahaha. xde kess ape pon konfem suke mkn jgk ;n)

So pas siapkan kad atm maybank cherry aku smlm, trus blk anta kakak aku. nk g wat kad atm cimb rasa mcm dah lewat pulak. almaklum lah, kat bank always ramai org. capek bangat guwe smlm. huhu. after aku anta kakak aku balek opis, aku pon memanjangkn kaki & membazirkan myk keta utk sggh ke alamanda. (xdelah mbazir sgt sbb alamanda harus kulalui jika mau pulang ke umah) Sooooo motipppnyew adalah utk beli mknn yg lazat & tiket wyg. Smlm kan rabu. ehem2. so murah sket.

lalalalala~~aku pon belanja kakak aku ngn abg ipar akuu tgk wyg. sbb dorg pon turut bersusah2 demi menjayakan misi mencari beg duit yg ilang~~~Okay wyg akan diceritakan dlm entri yg lain k :) yg ni nk tayang mknn kat korg duluuuuuuuu. time2 cenggini aku tauuu korg tgh berlapooo kan. hehe. saje mau bikin jiwa korg terseksaaa. muehehe. jom layannnn ^___-





yummyyyyyy..slurpppppppp....hehe gamba tgh mkn ade, tp seksi youuuuu. xpkai tdg arr ms mkn. kalo x bleh tepek sini aksi2 rakus menelan donat big_apple nih. kehkeh

Love; Ciare =)


Wednesday, March 25, 2009

Beg Duit Ku..kamu jgn hilang lagi ye...

Beg duit pinky2ku yg comeyyy. kamu jgn ilang lagi yukkk ^___^. maapkan tuan mu kerna smbil lewa mjaga kebajikan mu. ampunnnn T____T. skrg aku akan lebih mhargai brg2 kepunyaanku. I admit aku mmg jenis clumsy, ltk brg merata2. (alamak!! baru tingat surat beranak aku xjumpe lg. Ya Allah. kau smbuhkahlah pnyakit clumsy hambaMu ni. amiiin)
Ni lah beg duit ku yg xseberapa. walopon xseberapa but still beg duit aku yg plg mahal takat ni okay! erk..jgn bygkan harga angka ratus2. aku ni type kedekuts sket (bukan byk ke?? ahahaha). ape pon pasni kena blaja agar pndai mjaga harta benda sndiri. pasni kena jg harta benda suami plak. muehehehe. nti i nk jd akauntan rumahtgga bole x youuuuu ;)
Fuhhh~~~dah sah jd warganegara & boleh mbawa kereta dgn tenang ^___^. (gamba dikecikkan ;n)
hah!! ape lg salin2 lah no tuh. ahaha. anyway, kad2 ni dah diblocked. dah xdpt access lg ;). hoho
last but not least gamba boss besar ;n (tp lebih kecik dr i. muehehehe)

Love; Ciare =)


Clumsy Dan Kepochi =P

Pertama sekali saya mau memanjatkan syukur ke hadrat Ilahi sbb diatas kehendakNya, ada insan yg baik hati menyimpan beg duitku yg hilang. Alhamdulillah.

Terima kasih byk2 pd insan tersebut. Jasa anda sgt dikenang & mdapat pahala yg byk. moga Allah beri ganjaran yg besar pd anda ^__^. Tp xtau sape yg jumpa beg duit aku actually sbb org yg jumpa tuh dah passing2 kat org lain. Xpelah, yg penting TERIMA KASIH pd semua yg menjayakan misi mencari beg duit ciare iaitu ofismates especially Nana, all MATRADE & SMIDEC staffs (sbb dorg dok email2 kat sume org dlm bgnan tuh. tetiba glemer aku arini ;n), kakrubi yg teman aku ulangalik merentasi cyberjaya-ptjy-jln duta-serdg-cyberjaya. huhu. xpasal2 kakak aku ikot aku bjalan2 arini ;)

Yg penting arini aku bgaikan hidup di atas jln raya sbb dok travel sana sini. fuhhh~~siriyes penat! pastu penat otak nk pikir "pasni nk g mana, nk wat ape....". Bermula dr aku g ke balai polis terdekat dgn Jln Duta bsama Nana cayunk, tak psl2 kitorg tertengok majlis yg sdg dijalankan kat balai polis tuh iaitu tarian rasmi poco2 (ini bkn gurauan! ;n). Nah xpcaya tgk ni. smpat aku snap gambo polis berkawad dlm versi poco2 (patutke??)
Pastu wat laporan kat polis dan kena byr rm2 (esok aku byr duit ko ye nana. cmpur rm2 lg tuk parking ;n). Dah setle aku anta Nana ke jln duta dan aku meneruskan misi aku iaitu buat IC & driving license aku T_____T. bygkan betapa pendatang haramnye aku. rasa takut2 bwk keta sbb xde lesen lg. dah la P! kalo aku TERlanggar org xke naya?? fuhhh~~tp mujurrr selamat spnjg memandu tnpa lesen. alhamdulillah :)

Then, aku ajak kakak aku ke JPN and JPJ tuk wat IC n lesen yg baru. Ops!! luckily, bila smpai je parking JPN, Nana call beg duit aku sudah jumpaaaa ^____________^. LEGAAAAA :'D

aih. pnjgnya cerita aku. haha. penat lah nk taip. itu sahaja laporan saya dari putrajaya :) sblm mengundur kan diri mari dgr lagu Clumsy from Fergie, sbb atas ke-clumsy-an sayalah beg duit ilang T____T.


Love; Ciare =)


Tuesday, March 24, 2009

Semuanyaaa hilangggg!!!!

Tidak tidak!! skrg aku jd pndatang tnpa izin!! ic ku hilang! lesen ku hilang!! sume kad2 bank, cc pon ilanggggg. tidakkkk.. tp sume bank kad n cc dah blocked dah. cume rs xsedap ati xde ic ngn lesen...T______T

Ya Allah, aku mohon padaMu agar jumpekan semula beg duitku dlm keadaan slmt. Biar sume bnda ade. duit ilang xpe sbb ade rm60 jek. Ya Allah, kabulkan doaku Ya Allah.....

uuu~~~sgt sedih T________T. Pas solat nih aku mau pgi report polis. Bye!



Love; Ciare =(

A big Thanks to My Bos :)

Hye hye hye ^_____^

erk! tajuk agak skema di situ =p. erm rindunyaaaa pd opis. rindu kat all my officemates termasuk bos. rasa mcm xpcaya aku ckp cmni. hehe. yelah, keje aku ni mcm sbtg kara, jauh dr opis, kena setle projek kat site (mcm engineer pulak kaedahnye, ape korg ingt engineer jek duduk site?? software engineer pon dok site jgk tauuuu ;n). Rasanya, thn ni aku berada di opis xsmpai 30 minit. aritu pon sggah opis sbb nak amek surat akuan bujang. kalo tak mau ujung thn baru aku dtg kot. xpon masa jamuan rayer ;) muehehehe.

Anyway, walaupon jauh dari mata boss tp sume tindak tanduk kami masih diketahui oleh bos. ape korg ingt aku bleh senang lenang mngular wat mcm opis bapak masing2?? (huhu. kalo bleh camtuh bgs jgk =P). Tp aku masih lg tau etika2 kerja. dan jugak kena tau erti kejujuran. Sbb kalo diikotkan hati binasa weii. yg pntg keja sejujurnya & duit gaji pon berkatttt ^____^.

Oleh itu, saya ingin merakamkan stinggi2 terima kasih pd bos sbb mghargai keringat kami kat sini :) (cehhh ayat cam mau bodekkk aje ;n). Smoga bos sihat, dimurahkan rejeki dan smoga rejeki kami pon sentiasa btambah. hihihihi (ade makna tuh ;n)



Love; Ciare =)


Server down, informix down, everything pon xbleh jalan so apekejadahnye aku dtg awal arini for nothing????

Okay. Aku sgt marah kuasa satu juta arini. harap maklum. bila marah, aku akan bcakap tanpa henti. pastu aku bg email sana sini, cc kat sume org tahap ceo pon dpt. padan muke dorg. camno aku nk wat kojo kalo ini down itu down. abes aku ni korg ingt xpenah nk down2 ke??!! eeiii marahnyew makcik! (tetiba ngaku jadik makcik sbb aku start mbebel mcm makcik. muehehe;n). haip!! serius hokay! aku lempang ko kang ciare. xpenah makan penampo kan??? T_____________T


Erm. bila dah berdepan dgn situasi ni makanya aku akan start menaip tnpa perlu bfikir dulu. kang mulalah nk merepek mcm
2. istighfarrr. so adalah baik sekiranya aku mengundurkan diri di sini.


pstttttttt: ruangan komen akan di disabled kan due to entry luahan hati ^_^

Love; Ciare =)


Tangki Riak

Assalamualaikummmm..yuhuuuuuuuu!! ciare is in the opissss =D

kehkehkeh. okay harap korg bersabar sbb entri ini adalah edisi sebuah tangki riak ^______^. korg tau ke apekejadahnye sebuah tangki riak tuh?? hakhakhak. tangki riak adalah eksperimen yg aku plg sukkaaaa dlm sbjek fizik ms form4@5 dulu. muehehehe. Sape yg xingt sila rujuk semula eksperimen tersebut dlm buku fizik adik2 anda kat umah okay ;)

Well well well. syabas bette syabbas! arini adalah hari terawal aku di tempat kerja. pukul 7.45 dah melahu dpn laptop nih. dan sejurus itu aku mencari smgt utk memulakan ariku dgn sebuah entri berkonsepkan tangki riak ^___^

Tiap org yg aku jumpe pg ni akan ckp "Eh awal nye ko!" ataupun "Td nmpak keta u parking kat bwh, rs cam xpcaya u awl ;n". hehe aku tau korg sindir aku sbb aku dtg paling lwt tiap ari. TAPI...ADE AKU KESAH??? hehe cowi Zie, i pinjam ayat kesukaan u kejap :p

Ops!! jgn korg hingat ini hanya hangat taik2 ayam yek. mulai arini aku akan awal mcm ni. hehe. smgt atsukuru baru lah katakan. (padahal ade sbb2nye. kahkah :P). Well, at least aku bleh berlatih utk bangun awal. nti xde ar trauma laki aku bila tiap2 pg dia ingat aku koma. kahkahkah =D so aku kena arr blatih bgn awal & bsolek2 mcm pelakon opera spya laki aku xkoma tgk muka aku mcm org zman batu baru kaedahnyew ;)
hah! so kamu percayakan setembam ciare dtg awal arini ^__^. arini mood tangki riak adalah berknsep pink pink and pink ;)

psssstttttttt: well, tunang aku pon tkejut tahap gaban td. dia kata "patutnya time cmni u baru nk gerak dr umah atau pun br bgn tido!" kahkahkah. very2 funny. TQ sbb u tau i lebih syg tido dr syg u. (aik??? mampusss aku kalo dia baca. kena potong elaun plak kang. ahahahahaha. Cowi youuuu :p)

Love; Ciare =)


Monday, March 23, 2009

belon dan kami ^_____^

Sgtttt seronot tgk separa belon smlm ^____^. lebarnya senyum makcik! =P anyway, separa belon??sila baca smpai abes. kuikui. saja mau dera rohani korg (erk??). Jeng jeng jeng. best jgk posing2 tgh2 pns dpn org ramai. kihkih. smlm lah pestime aku g monumen alaf baru kat putrajaya tuh. i mean. slama ni mmg dok lalu lalang situ tp baru smlm jejak kaki ke situ. padahal psr malam btul2 dpn monumen alaf baru tuh. huhu gila dekat tp mls gila nk menjenguk ke monumen tu. cop! monumen tu ape ek?? kedengaran seperti seketul pkataan sejarah which is i dont like! yukss!! aku benci subjek sejarah ms skolah duluuu. eiiii rs nk telan2 aje buku teks tuh. ahaha. nyesal aku xminum air rebusan buku teks sejarah tuh, kalo x msti dah dpt A =P Okay balik ke pangkal jalan. Oleh kerana aku rasa pkataan monumen tuh xsedap so thats y xpenah pegi. sbb mcm bkn bunyi shopping complex. kahkahkah. Tp oleh kerana separa belon, maka aku pon pegi lah jgk kan. at least ade somethg yg aku nk banggakan kat cucu2 aku nti.

"Cu Cuu. dulu nenek penah pegi monumen alaf baru. best tau tgk separa belon pns dgn atok kamu. romantik sgt :)"

"Ye ke nenek?? tp nape xde sebut dlm buku sejarah??" erk! aku xsuke pkataan sejarah so aku xlayan soalan cucu2 aku. kahahkahkahgkah :D
yehaaaa. posing is my case of study okay. kahkah. very the gewdix kan. i know i know. tell me bout it =P ehh sapo plak pkai topeng love love tgh2 pns ni?? meroyan kekdahnya ;) u pink my heart ^_______^

okay okay pls stop the jokes. boleh x cabot topeng tuh?? sepak laju2 kang. hoho.

yes i know. jgn mention aku tembam gemuk whatsoever. aku akn reject sape yg komen aku gemuk. hahahahaha =D astagfirullahalazim. mengucap mengucap. terimalah realiti seadanya. bersyukurrrr masih cukup sifat :)

ni aku xtau ape namanye. tp dia terbang smbil mengeluarkan bunyi lalat@lebah. tunang aku ckp dia pkai mesin rmput. kakahkahkahh. pndai u wat lawak :P

sape tau ape ni?? ni lah separa belon. hikshiks. time ni aku rs nk kuar awal2 sbb kalo tggu smpai abes konfem jem bangat nti. so aku layan dr dlm keta ajelah. xsempat arr nk tgk dia fly fly gitu kan. dah la xsmyg asar lg. huhu. lepas tu we all pon menuju ke alamanda utk bershopping emas. ade less beb ;)


Love; Ciare =)


Sunday, March 22, 2009

aku dia dan belon

Erk kedengaran janggal pulak tajuk di atas. xpe xpe xde makna tersirat pon. sah2 aku nk crita psl kejadian belon di putrajaya. pada sape yg xpegi amat rugi. pd sape yg dok malaysia amatlah rugi xpegi. pada sape yg dok oversea amat2lah rugi xpegi. ahahaha. saja bikin sensasi bukan bikin bikini =P Padahal, xde lah sebest mana aku rasa. bolehlah dr xde kan. at least ade jugak modal aku nk hapdet belog kan. x gitu? TQ BELON PNS :)

But anyway, majlis belon pns (majlis??) sgt HOT N HOT dan bukan HOT N COLD mcm lagu katy perry T_____T. Seyes panas beb. okay okay aku tau korg nk ckp sape byk dosa yg pns kan. hoho. how dare you!! ;n

Tp oleh kerana dah malam beno ni, mls nk upload gambo byk2 sbb lama lak uploadingnyew. satu sudahhh. layankan aje aku, spiderman belon dan spongebob belon. hikhik ;) Ops belon2 ni bkn aku yg punya. tp tuk anak2 sedara tunang aku. tp yg spongebob tuh udah separa kempis ms smpai umah!! podaaahcitt!!! choiiiii!!
Good night all, mmuaaaahhhhh ^_^

Love; Ciare =)


Saturday, March 21, 2009

Aku Terima Nikahnya

Yes!!! dah boleh kawen. miahahahaha =D ni type desperate housewife ke hape?? hahah. erm ya betul. cita2ku adalah housewife. namun kpd sang suami, make sure u buleh bg i rm1000 tunai utk shoping, rm500 for makeup, rm500 for my car, rmratus2 utk vacation (op coss with you ;n), dan rmribu2 simpan kat ASB i. haha. ade beran??? okay. itu tipu. aku bukan mata duitan secara tanpa belas kasihan. tapi aku mata duitan $___$ secara berkala saje (ape mksdnye aku pon xtau maaa. h0h0)

Ehh lari tajuk lg! erm penyakit short-term-memori kekdahnya ;n. Okay back to the story. ulang semula yek, ijinkan guwe. YEssss!!! dah boleh kawen =D Sila lihat gambar di bwh. jeng jeng jeng ;)
Okay okay, aku tau korg pon dah ade sijil kusus kawen kan? almaklumlah, aku ni typenya suke wat keje last minit dlm situasi menggila nti. pastu mula lah meroyan sana sini sbb xsiap itu ini. haha. but anyway, lesen tuk kawen (?? lesen?? owh kebetulan lesen aku pon kena renew b4 kawen. hahaha ;n) dah siap dlm ms 2 bln 1 mggu sblm majlis. not bad huh? :)

Pada kekorg yg belom ada, sila lah amek cepat. tp org kata amek cecepat pon xde maknanye kalo lambat lg nk menggunakan sekeping kertas tersebut right?? contoh terbesar adalah tunang aku. dia dah ada sijil tu pd tahun 1999 iaitu masa aku form 3. haha. pndai2 lah korg kira sendiri brapa umur tunang aku yg masih muda tersebut =D. Ops! soryyy yanggg. I terumpat u. cowiiii ;) Tp oleh kerana ku xde lesen lg so dia wajiblah temankan aku tuk amek lesen aku. meanwhile dia bleh renew lesen dia yg dah expired tuh. kahkah. tulah sape suh u amek awal2 kan ke dah kena refresh blk ilmu tuh. miahahahaha. okay better i go 1st sblm merapu meraban lebih kronik. bye!

Love; Ciare =)


aku sesat T_____T

Korg pernah sesat tak seumur hidup korg?? ajaran sesat adalah tak diambil kira 100% dlm konteks ini. kalo nk cita psl ajaran sesat sila beralih ke belog lain ya. bukan di sini. Actually, kisah aku yg sesat arinih adalah tak dapat diterima akal sama skali. aku pasti ada org akan gelak berguling2 sbb setembam ciare telah sesat dgn sgat bergaya arinih. huhu.

Erm kalo sape yg pasan, aku ada mention aku keja patutnya arini. well done sapa yg prasan mngenai hal yg tak berapa pntg dlm idup korg tuh. hihi. Ya ampunnnnn. sgt menggelikan ketiak betul arini. kesimpulannya aku tak pergi kerja sbb aku sesat swaktu nak pergi kerja. ada logik tak kat pikiran korg???

Ya Allah. apalah dosa aku smpai Allah gelapkan jalan aku utk pergi kerja td? Erk. tp aku terima aje. mgkin ada hikmahnya. ntah2 kalo aku teruskan mencari jln nak pergi kerja ade somethg bad happen rite? alhamdulillah aku selamat sampai ke umah.

Pagi td aku kuar umah dlm pukul 9 camtu. bdget kul9.30 camtu bleh smpai ar opis kat jln duta nun kan? But for some reason (psl maulidurrasul kot) the only one jalan yg nak ke jalan duta adalah ditutup tnpa pgtahuan aku!! helloooooo!! at least ltk laa kat iklan bertv tuh yg korg nk tutup jalan!! eeeei marahnye aku smpai berasap kuar idung. mcm naga dah koooooo ;n

So jln yg ditutup start dr sg.besi-susur nk ke jln istana/mahameru tuh. adoiiiii tensi bangat guweeeee!!! haishhh. Jadi, nak taknak aku TERpaksa meneruskan pjalanan ikot jln KL which is sgt aku tak tahu jalannye.

Okay malas nk cite part aku sesat. korg bygkan lah camne aku bleh TERlalu puduraya, bukit aman, dang wangi, bla bla bla, psr seni...bla bla..akhirnya aku stop kat satu caltex tuh then suruh tunang aku dtg selamatkan aku. hahaha. gile btul. at last dlm kul12 tuh br tunang aku jumpe aku. Owhhh penyelamatKuu..action kamen kUUUUU ;)
Percaya atau tidak?? masa sesat pon posing!! ahahahaha. harap xde sapa prasan aku ms ni. sbb aku main driveeee ajek. kuikui. bwk pon kelam kabut. nyaris langgo lmpu merah. kihkih. nyarissssss =D

Love; Ciare =)


Dietke macam ni???

Owhh semalam aku sgt marahkan pd diri sndiri. aku xcintakan diri aku smlm!! (haha. over di situ ;n). Yelah! mana aku xbengang!! kata nk diet bagaiiii.........tp melantak mcm org somalia xmkn berhari2!! ahhhhh!! tensi. Ya Allah kau kuatkanlah smgt aku utk berdiet demi kesihatan hambaMu ini. Amin. Aku risau betul lah. asik nk mkn fastfo0d aje. eventho da lama xmkn fastfood but still rasa guilty babe! aduh~~~xkeruan aku sehari suntuk (fitnah! pdahal ade ati lagi nk mkn lepas tu. ahaha. cume guilty & kesian diri sndiri bila tgk cermin~~uuuuu)

Tapi sebenarnya bukanlah salah fastf0od tersebut. Xkisah lah ade melambak pon kedai fastfo0d di luar sana, tapi kalo IMAN senipis kulit bwg, mauuu bergelora jugak nafsu makan aku ni. hihi. Erm siang td (erk! smlm lah ;n) aku ngn all the gegirls g ar mkn kat luar. kata rehat pnjg time rehat sbb jumaat kan, so ape lg, jauhkanlah sikit langkah tu (langkah ape?? bukan jalan kaki pon) ke mont kiara. Ade kedai fast fo0d kat situ. WENDY's xsilap aku nama kedai tuh. alaaa lebih kurang McD jer. Tp aku suka dagingnya sbb digrill sesempurna mgkin. Which means no oily2 lah kan (alasan nk mkn sbnrnye tuh. kahkah). Eventho rotinye cam ramly bege tepi jalan saje, but well done! i like it. Bg aku ROTI yg tebal2 tu lagi jahat sbb itu yg menggemukkan aku sbnarnya.
Nilah set yang aku beli semlm. Beef burger kot. Nuggets tuh ade 3 ketul. mmg default dlm set tuh. air coke (OMG!! gula berlebihannnn. huhu~~). then fries tu add on tambah rm1.50 je. SEE???? ade hati lagi nk tambah fries bagaiiii?? aku lempang ko karang ciare?? ko nk idup lama x?? kalo nak jgn makan dah menda2 tuh okay! kalo nk pon biar skali dlm masa 2 bln. titik!! tidak boleh dirunding. tetttttttttt (T___T)

Okay. Nak sidai baju japs. ini bukan scheduled entry. haha gile! tak tanya pownnnnn ;)

Love; Ciare =)


Friday, March 20, 2009

The Truth.

100 truths, tag 5 people to do the same.

Last beverage → airsuam atau dlm bhs omputeh adalah skyjus
Last phone call → mak (^__^)
Last text message → my fiance ;)
Last song you listened to → erk!! erm lagu seksis dlm OIAM. sapo tah yg nyanyi lagu ni. aku xikot sgt cite OIAM tuh sbb ade MOMOK. (eh silap). Tomok lah
Last time you cried → few months ago.

HAVE YOU EVER:
Dated someone twice → eh? bukan takat twice malah triple dan smpai sejuta. kahkah :p
Been cheated → yup.
Kissed someone & regretted it → apekah?? nti aku test ciom tunang aku dulu. ahahahaha. larikkk :P
Lost someone special→ yes

IN THE PAST MONTH HAVE YOU:
Fallen out of love → erm maybe.
Laughed until you cried → sangat selalu. aku suke gelak tahap mengilai. nauzubillah. pasni kena behave sket. nk jadi bini mithali =)
Met someone who changed your life → of course!
Found out someone was talking about you → not sure.
How many people on your top friends do you know in real life? → erm erk..lost!! mls nk baca soalan 2x. tanya soalan stret 2 point bleh?? ke aku yg bengong?? ahahahaha :D
How many kids do you want to have → xpenah merancang. Biar Allah yg tentukan :)
How Do u have any pets → I did.
Do you want to change your name → kalo cakap aku nak boleh?? ahahaha. nk tambah puteri kat depan nama aku :P
What time did you wake up today → 7 am.
What were you doing at midnight last night → msg2 dgn tunang i lerrr
Name something you cannot wait for → kahwin kot. pastu nk bahagia smpai ke akhir hayat. amin :)
L
ast time you saw your father→ 20 years ago. he passed away when I was 5 years old.
What's one thing you wish you could change --> terima ajelah qada & qadar
Have you ever talked to a person named Tom --> No

What's getting on your nerves right now --> geram kat someone. rasa nk gigit. hihi
Elementary/Primary School → SKPP
Middle/Secondary School -->
SMKASAS, SMKLLK, SEMETRIK (malas nk taip ;n)
Hair color → PURE BLACK. tapi penah dicolor. namun aku insafffffff
Long or short → lutut. ko xpcayakan?? haha


FIRSTS :
First surgery → erm..erm....erk...TIADA. haha. saje mau suspen.
First piercing → 7 thn
First best friend → aku multifriends. hehe. open-minded & bleh berkwn dgn sume org. namun agak sombong. ahahaha =D
First sport you joined → erk! galah panjang buleh?
First pet → KIWIT. grey cat. very cute mute. pndai antuk kpla kalo kite nk lagakan kpala. ms tu aku umur bape taun tah.
First vacation → cameron kot. ms dajah bape tah

CURRENTLY :
Eating →tgh taip nk eating ape plak??
Drinking → nak kena sepak ke?? aku tgh taip larrrr
Waiting → abes taip sbb xmndi lg.

YOUR FUTURE :
Want kids? → yes
Want to get married?→ yes
Careers in mind? → jutawan yg tidak berkerja goyang kaki. haha. dasarr!!!

HAVE YOU EVER :
Kissed a stranger → apekejadah!! ko nak kena sepak??
Lost glasses/contacts → tiada glasses. mata aku xrabun 100% (sedikit riak)
Ran away from home → No
Broken someone's heart → YES (T____T)
Been arrested → No
Cried when someone died → Yes

DO YOU BELIEVE IN:
Yourself → Yes. Malah aku cintakan diri sendiri.
Miracles → Depends. Aku lebih pcaya Qada & Qadar
Love at first sightErk! Love itu terlalu subjectives.
Heaven → Yes.
Santa Claus → sape pcaya dia meroyan
Angels → Yes

ANSWER TRUTHFULLY :
Is there one person you want to be with right now? → Yes.
Do you believe in God? → Allah The Almighty


Aku nak tagged : Nanti aku pikir ek

Love; Ciare =)


Loving Couple ^_^

Sorang budak itam..jatuhhhh dlm kolam (nyanyi lagu budak itam smpai abes ;n)

ops! lagu di atas xde kena mngena okay. saje nk melalak tgh2 ari bute ni. hohoho. aik?? gelak mcm santaclaus pulak?? nauzubillah.

Eh malalut lg. mari pulang ke jln yg benar. di sini saya nk mengucapkan setinggi2 gunung ledang TAHNIAH pd psgn pengantin baru Sarah & Aji (savoc). Kalo korg pasan dia ada dlm list of bakal pengantin 2009 ;) Tp skrg bukan bakal pengantin lg, tp bakal ayah ibu kot. ehem! Sorry yek sbb xdtg umah ko sarah..ataupon umah ajie besok. mggu lepas ms kat umah sarah aku g kenduri hana nun di utara. pahtu besok ni kat JB aku KEJE maaa (T__T). ampunin guwe. korg jgn arr majuk2 ek. nti ms kenduri kat perak dtg tauuuu. kalo rajen dtg yg ganu skali =P Okay jom layan pengantin di semban ~Sarah&Aji~

pictures: credit to www.savoc.net/forum :)

wahh suwit suwit!! salam cium kasik lama2 sket. ahahaha =D

adoi...jgn reramai..kang senget pelamin ;n

very suwittt the two of you :) tahniah yek =D

Love; Ciare =)


Berbelon panas 4 ari! =D

Kwn2, jom berkasihsayang atas belon! =D (jgn slh paham plak mksd berkasihsayang tuh! sila ikot kesuaian ayats ;n)

credit to berita harian. sila klik gambo :)

Wahwahhhh..rasa ketinggalan 10 gerabak ketapi plak sbb aku yg warganegara putrajaya pon baru tau psl belon panas ni. wuhuuuu terasa mcm oversea pulak ade belon pns ni. wahihihi =D i like....sayangggg!! jom kite pergi sana weekends ni. kahkah (abaikn ayat2 jiwang2 di sini yek. bagi can arr aku berkasih syg dlm belog. sila muntah ijo. kahkah. sape suh korg baca ;n) jiwang

Okay sekian saja. nak tau berita lebih lanjut sila klik link di atas. Bye!

Love; Ciare =)


Sengatan Lebah :'(

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum.

Ape kabo sume di pg jumaat yg mulia ni? adakah sumenya sihat? bgs bgs :) Anyway aku patotnye berada di dlm blk meeting right now. But the person in charge tu aku xnmpk2 lg batang idongnya. huh! eeeeiiii aku geram betui kat org-yg-tak-boleh-didedahkan-namanya tu. ahaha gila pjg nickname dia aku bg. hoho. wataknya jgk amatlah jrg aku warwarkan di sini. kang dia TERaccident baca belog aku, mampus!! wassalam la gamaknya kehidupan setembam ciare. kahkah =D

Alaaaa...tp xjadilah nk cita. aku xmau arr mengotorkan najis2 seperti beliau di pg penghulu segala hari ni. OMG!! insap insappp. besok bleh aku anyam ketupat scra besar2an mengenai insan tersebut. puiiiiihhhh. suweyyyy kalo sebut nama dia. hoho.

Okay berbalik kpd sengatan lebah. IYA. aku terkena sengatan lebah mlm td (T____T). amaatt berdenyut2 smpai aku terasa lapo! ahahaha. gile! actually ms tu duduk2 dpn tv smbil mkn ikan bilis goreng (??? hihi. ni jajan tuk org diet) bersama sup sayur. Then, bila duduk aje............aaaaaaaa!! apejadah kat kaki aku ni terasa sakit ya AMAAATTT!! mula2 xpasan. lelama baru pasan ade sekor binatang da penyek mampuih dah kekdahnya. hahaha. rupanya sblm lebah tuh menghembuskan napasnya yg terakhir, dia sempat menyengat bisanya ke kaki aku!! well done ko lebah. siap ko aku kerja kan. hehe.

Actually, aku ngn kakrubi xbape kenal apekah spesis binatang tu. lalu abg ipar aku tlh mengkonfemkan bhwa itu lebah (T____T).

erk!!!! iklan~~~~ org-yg-tak-boleh-didedahkan-namanya baru smpai opis pada pukul 9.54am padahal dia setupkan meeting jam 9am. meroyan gamaknyew!! hukhuk.

okay smbg psl lebah. then, abg ipar aku kata ltk ubat yg sejuk. So aku tempek arrr vicks tu kat ibu jari kaki aku. ms tu dia dah start membgkak!!! uuuuu (T_T) makin tembam lah ibu jari kaki aku ms tuh. haishhhh. buruk beno rupanya. Aku ade capture gambo tp xmau arr ltk gambo kaki kat belog aku. suweyyyy la ari jumaat aku. hahahaha. esok lah br tepek gambo kaki tu. miahahahahaha =D

Okay sekian saja dr bilik berita, menara ma***de.

Love; Ciare =)


Thursday, March 19, 2009

kebosanan tahap maksima

Gamba ni ditgkp smlm. ditangkap scra kering dan bukannya ditangkap scara basah. sbb camera aku bkn waterproof. kalo waterproof aku bleh mtk keje sbg sorg perenang dan boleh berposing2 di dlm air. (ape ko ingt tgkp bsh ape??!). Smlm pg kan ujan lebat tahap xde tahap kan. So ms nk pergi keje tus, adelah sgt boring sbb kna tggu engine pns. dah le ujan sejuk, so kena pnskan bebetui nti kejung plak engine keta aku kang! miahahahahahahahaa =D

aik?? nape aku kena trgkan sume ni?? cdg nk ltk gambo je tnpa apa2 caption ;n

Hye hye, Bye bye. Adios =D



© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha