Thursday, April 30, 2009

Aku nak berehat

Ceewahh ayat starting mcm gaya artis cakap "saya mau berehat dlm bidang seni buat sementara waktu" kahkahkah. apa yg kelakar sgt? nape aku gelak? actually gelak dlm menaip aje. realitynye ko tgk lah sendiri betapa panjangnya muncung aku ke depan. kalah pinochio punya idung. hahaha.

Owh alangkah best sekiranya cuti 3 ari ni aku dapat berehat sepuas2nya malah turut pergi mengejoinkan diri ke SPA ke massage ke whatevaaaa lah. namun, sepertinya tidak mungkin.

Besok (Jumaat) = owhh sgt memenatkan bila mengenangkan aku akan balek kampung sensorg, err I mean terpaksa drive sorg2 tnpa driver ke-2. evetho ada makhluk kat sebelah aku nanti, tp apalah ertinya kalo dia hanya bakal memegang lesen L dlm masa 2 mggu lg. apatah lg lesen P! kirim salam ajalah. huhu~~ so aku terpaksa drive sensorg tnpa bantuan sesiapa (mintak kasihan lah konon ;n). MK a.k.a tunang??? err dia pon lesap ke ganu kite tuh. maka takda maknanya dia mau anto aku balek kmpg ke apa ke. xpelah aku kan girlfren-tunang-bakal-bini yang berdikari. huhu~~ T__________T nak nanges 15 menet jap.










huhu jokes! ehh aku xkesah. aku mmg dari dulu lagi occay sgt kalo nk drive ni. I mean, aku bleh bwk diri aku sndiri dgn berhati2. infact, bulan kedua ada lesen dah bwk balek myluvlybabysavvy balek perak, then bulan ke-3 pegi gerik u know. ko xtau betapa jauhnya tempat itu utk driver novice cam haku. cewahh meninggi diri kejap. masyaAllah. tak baik tau arrogant gini. Doakan perjalanan aku ke perak pergi balek selamat yek kengkawan! =)

Okay td bercakap psl plan besok kan? erm maybe aku akan gerak balek ke perak pas anto sis aku ke hentian duta, then amek budakygxdelesensusahbetolxblehtlgtuka2drive kat shah alam then baru gerak ke perak. err mybe around 10 lah gitu baru gerak bebetui dr shah alam kan. Ya Allah, selamatkan lah perjalanan hambaMu pergi balek besok dan seterusnya. Amiiiinn. Mak doakan adik selamat sampai juga tau ^__^

Sesampai aje di ipoh aku nk pegi serang butik wedding planner a.k.a kakakandam aku. Tak sabarrr mau tinguk baju sending ngn nikah aku. gumbiraaaa ^__^. anyway baju tuh xdelah dasyat sangat kan. kira okay dan mantap lah jugak. average saja utk golongan bdget sederhana utk aku. yg pentingnya KAWEN. ceewah ;)

Pastu kitorg akan bergegas balek kmpg sebab ada mak sedara aku mau nikah asar besok. so adalah mkn2 sikit ptgnya. tp kira nikah gantung lah ni. sbb kenduri dia 2 mggu lepas kenduri aku. alaa mana aci dia nikah dulu!! =P kehkehkeh. gataiiiiii. panggggg!!!!!! ;n

Sabtu ahad punya rancangan ada banyak but next week lah story k. daaa~~

Love; Ciare =)


This one is mine now ^__-

Owhh at last! hihi. erm actually utk mendapatkan baju ini sgt thrill. haha. 1st of all aku nmpak baju ni kat style2.info (ni kira mcm dia ske wat review baju2 best kat blog ni haa) di mana ini adalah cinta pandang pertama. bila nmpak aje trus aku mcm kena terpaku gitu lah kan. ceewah! please no drama today! ;)

Pastu aku terus anta komen laju2 kat empunya kedai. huhu~~ rasa mcm kepingin bangat sih sama ini baju. sbb aku masih lagi nk kumpulkan baju yg sesuai dgn legging yg aku beli kat c33ram00n. aku rasa sume org da tau kan ni blog sape? =P

nama baju ni sugar lava ke apetah. pastu sgt comei cam lollipop gitu. ya-a-ow ;) uuuh~~i like! =D ape yg thrill sgt mendapatkan baju ini?? hehe actually xde lah thrill sgt bagi pihak aku. tp bg pihak empunya kedai. sebab bleh plak pos opis kat ttdi nun tutup for renovation. so, dia pon sangatt rajen utk COD ke cyberjaya. err sbb aku mmg suke tmpang opis akak aku kat cyberjaya utk anta parcel. aku kan merewang sana sini sbb xdok opis. so mintak belas ihsan dari kakak aku utk terima sume parcel2 on behalf aku lah kan :)

Dan semalam baju ini selamat sampai ke opis kakak aku dihantar oleh tuan kedai sendiri. huhu~~ balek umah ajeee aku trus sambarrr baju ni. ape lg pakai lah dgn legging segala high heels bagai kan. wakakakaka. bajunye mmg seksiiiiiiiiiiiiiii. so have to wear inner inside unless ko mmg nk tnjuk badan kat org ramai silakan xpakai inner ;)

Kainnya strectable dan ringan. sejuk pulak tuh. haishh ^__- suke bangattt sih. ahahaha =D
lawa kan? ;) erm anyway ini adalah model blog tersebut. bukan cikbakalpuanciare yek. aagagagaga. erm so sapa nk beli baju ala2 gini sila terjah
{theroseattic}

Love; Ciare =)


Penat Capek Tired? Hanya kerana tudung

Kesimpulannya punca2 kesemua penat, capek, tired ini adalah salah sendiri jugak. huhu~~ arini, kami (watak2 adalah rahsia) pergi menyerbu ke Jln TAR masa lunch time. (ehem ehem actually a lil bit early before lunch time. huhu) Tp aku adalah berniat baik, aku just nk beli tudung2 utk majlis aku nti. Well, wedding planner (cewahh nama nak hebat aje, kakakandam lah) aku xsediakan tudung utk pakej tuh. Tp aku pon xsuke mak andam sediakan tudung. Sbb dorg msti suke ikot trend terkini. Di mana trend terkini adalah tudung ekin dan aku tidak menyukai fesyen itu.I'm soooo not into that tudung ekin bagaii. ceewahh. yoOOO je ko ciare. aku nmpak ko pkai tudung ekin tuh besok2 siap ko! ~ kata korg di dlm ati. tp nk wat camne. ceewahh padahal bukan sbb not my taste. tp sebab sesuatuuuuuu T____T

Maka aku adalah amat kecewa sbb 100% kedai ada jual tudung yg tidak disukai oleh aku itu dan purata tiap kedai akan mengandungi 80% tudung ekin dan 20% lagi tudung lain. I hate it!! HATE. huhu nape tah aku benci lihat tudung itu tambah2 lagi bila aku dok terbayang tudung itu kat muka kepala aku ni. (muka kepala?? haha) anyway tudung tuh tak bersalah! yg bersalah adalah pipi aku!! u know what?? bila pkai tudung ekin tuh, muka aku especially tang pipi tuu dok tersembul mcm apetah. eiiii rasa nk sepak aje. benci benci benci. dan bertambah benci bila tgk awek cun2 yg pipi tulus mulus comei tak tembam tersembul cam pipi aku pkai tudung ekin. comeiiiiii sgt. senang cite, aku suke tgk ekin pkai tudung ekin. erk! haha. sgt comel dan lawa. tp kalo aku pkai sgt comot dan lawak. KAHKAHKAH!! =D

Dan aku sgt geram sbb sume kedai yg aku masuk dok promote2 tudung keraskatdepan a.k.a tudung ekin tuh! nyampahhh. pastu bile aku cuba2 tudung tuu dia ckp "lawa laa" "comei laa sesuai ngn akak"

whatta??? ape ko ni buta kaaa??? kot ye pon nk suh aku beli xpayahlah nk puji2 lawa bagai kan. aku sepak jugak ko kang T_____T uuuuu nk jgk pkai tdg ekin tp..tapiii....tapiiiiii 100% xsesuai ngn muke aku. jgn mintak aku wat demo dan tgkp gambo. sumpah aku tutup blog aku nti. kahkahkahkah

Oleh yang demikian, aku nekad utk mcari tudung biasa a.k.a bawal dan berbatu2 berlian2 apejadahkan. taaapiiiiiiiiii T_____T satu kekecewaan kerna tdg tuh dah mcm ilang dari pasaran! woiii!! korg yg buat tudung bawal, pesal ape skg tudung korg dah xlawo? sume kilang tudung bawal dah tutup ke ape? sume dah buat tudung ekin kee?? huuuu nanges lagik T_____T

hasilnya, aku hnya beli 3 tudung bukan ekin. but okay lah. nice gitu2 aje. haishh. harap2 matching ngn baju aku nti. sekian dari balai berita menara matrade ^__-

Love; Ciare =)


~~ Tik Tok Tik Tok! ~~

waaahh pantasnya masa berlalu. huhu ~1 month until our wedding..doakan yg terbaik utk kami~ ceewahh ayat sgt tulus mulus =D erm anyway, pejam celik pejam celik ada lg 1 month jer wei utk menuju ari aku menikahkan diri aku dgn MK. aik?? cam pelik aje ayat. haha. abaikan. mls nk delete. teruskan aja menaip tanpa segan silu. ewahh!! ;n

Erm apa lg nk tulih ni ek? errr..mmm..okay lah tade ape nk tulih wat masa ini. sbb mata pon dah kuyuuu aja ni. xckup tidoooo! (sape suh ko tido lewat?? T___T)

Happy working everyone ^__-

Love; Ciare =)


Wednesday, April 29, 2009

Tepi Kain Aku, Tepi Kain Ko

Assalamualaikum. pertama, aku rasa mcm udah wenggg wengggg sgt pg ni. nape tah aku salu tido lewat lately. sesudah smpai opis +_____+ berpinar lah bijik mata jawabnya. erm xsabo nk tido time lunch break kang. huhu (n_n)

Kedua, aku ada rasa sedikit xselesa ngn sorg acik kat tempat klien aku ni. err namanya aku xingat and xpenah amek pot pon. tp aku xsuke ngn soalan2 tahap michele melodi tuh! huhu~~cthnya:

"Nak pindah mana? dengan sape?"-->err sebab aku nk pndah lahh.huhu
"nape nk pindah?" -->Sukati aku lah
"kakak u transfer oversea ke?" --> neh plg xtahan skali. kakrubi, ko nk pindah oversea ke?? haha ;n
dan soalan2 berikutnya malas nk taip sini T___T
(info: yg kaler kelabu nih menjawab dlm ati jer. huhu~~)

Sebab tu lah aku rasa, dlm opis ni tak smpai 1o org yg tau aku nak kawen. sbb aku tau camni lah jadinya nti. kalo dorg tau (bukan sume lah, tp yg gossipwomen jer), dorg akan korek dari A smpai Z, dari luar smpai celah2 bedah yg plg dalam dorg nk tau! APE KES?? lepas tuh mula lah nk jaja jaja itu ini ke sana ke mari kan. so adalah aku takkan bgtau aku nak kawen. hahahaha =D ops! jgn salah sangka. OPIS yg dimaksudkan bukan opis aku, tp adalah tempat klien yg dah 2 thn 3 bulan aku menetap. fuhh~~2thn 3 bulan ek?? tp aku kenal xsmpai 10 org kat sini. AGAGAGAGGA ;)

Ughh! msti korg ckp

"sombongnya minah ni!"
"euuuuw kereknya nak berahsia bagaiii"
"pot pet pot pet"...

kan kan kan??? xpe xpe aiman xkesah. yg pentingnya, aku xkaco sesapa dan aku happy. cheewahh mcm ayat artis bila kena terjah melodi. huhu~~

Tp jgn riso, di blog a.k.a diary aku ni, aku suke nk bcerita itu ini tnpa org tanya. wakakakaka. sgt different dgn diri aku yg di alam maya masyaAllah bukan main bermuka sombong tahap muncung itik pon kalah tau. kahkah ;n namun, u know i'm not combong when u know me well ^__^. err xpayah kenal well sgt, kenal sejam dua pon ko dah tau mulut aku mcm bertih jagung berpidato (??) sepanjang ari. hahahaha.

Errr macam ada org tuuu, 1st time jumpe dia takot ngn aku weii..kan nana kannn?? tol tak?? dulu ko takot ngn aku sbb garang gile kan?? but now u know me u xtakot dah ngn I kan?? how dare you ;) hihiks

Ehh jadi pnjg plak post ni. padahal aku xpuas ati ngn sorg acik ni jer. agagaga~~

nakbgtaujugak: erm perasaan bakal pengantin ni sensitip tau korg. agak2nya hormon dah jadi apatah smpai org ckp sikit pon nk terasa lah, kecik ati lah...cepat marah pon ada. ngalahkan simptom2 nk pregnant. wakakakaka. haishhh. mgkin sifat kemarahan aku ni hanya utk sementara waktu dlm masa sebulan aja lagi. pasni ciare akan kembali kpd sorg pempuan yg slalu xde prasaan and wat dunno mcm "lantak lah ko kan" haha. kalo org ngata or ngumpat pon aku wat dunno like "errr do i know you??" hahahaah erm tp cth2 yg diberikan still mcm bukan diri aku yg sebenar. huuuu aku rasa aku terlalu EMO and sensitip lah skrg. kalo korg xsggup lg nk baca entri2 selepas ini, xpayah baca pon xpe..uuuu T____T smbung nangis smbil taip laju2 kat MK. "Sayang I nk jumpe U"


Love; Ciare =)


333

haha. jgn pelik pulak ada angka 333 tuh. huhu~~actually this entri adalah entri yg ke-333. yahoooooo. tak sangka aku masih setia di ciare.blogspot.com :) ingtkan mula2 dulu hangat2 taik itik aje. last2 kekal smpai laaa ni. agagaga =p

oleh kerana spesel, maka harus diPINKkan. lalalalala~~ hahaha. kebetulan pulak pd angka 333 yg cantek ni, aku dpt award dr kak amie :) TQ akak ^_-

Rules :

#1. Put this badge in your awesome blog [okay dah taruk dah :p]

#2. Award this badge to 10 bloggers whom you think are inspirational and friendly

#3. Make sure you put the recipients name here, along with their links

#4. Let them know about this

[Okay 1st of all, aku nk langgar pantang larang rules ni. huhu. sbb kalo time tag ngn award ni aku mcm slalu tag n award org yg sama. so mcm unfair. this time, sape2 jer bleh amek dan utk kamu kamu dan kamu. iot! jangan larik! =p]


Love; Ciare =)


Tuesday, April 28, 2009

Gelap. gelita.







Sekarang...


bangunan Menara MATRADE adalah blackout...


bateri laptop tahan 10 menet jer lagi..



SOb sob sob...


T________T






Love; Ciare =)


errr e-invitation card bleh??;)

~aktiviti terkini tuan umah~

= sedang membuat sebuah e-invitation card utk para hadirin sekalian =

ewaaahh. hikhik. bukan apa. tetiba aku terlebih rajen utk buat satu e-invitation card khas utk smua yg singgah kat http://ciare.blogspot.com. hewhew =P

anyway bukan lah beriya sgt mcm nk jemput sampai 1 malaysia kan. alaah, kalo ikotkan berapa kerat lah sgt kwn2 aku dlm dunia maya ni. ceeewahhh. hihi. jadi aku berani larr nk tayang2 invitation kat sini. bukan apa, ini adalah pghargaan utk semua yg singgah sini, beri komen2 bernas dan kata2 semangat utk minah yg cepat tension ni. wakakaka =P. dan jugak pada yg sudi klik2 nuffnang aku tuh smpai beranak. cuma belom bercucu aja lagi. hewhew.

Lagipon aku kan udah cerita dari awal kat sini. maka xsedap hati lah kiranya xmenjemput scra rasmi di sini. hewhew. malunyaaa :">

anyway e-invitation card tuh masih lagi dlm pembinaan. hrp bersabar yer :) maybe dlm mggu ke-2 akan diletakkan di sini. tgguuu. anyway ada sebab2 tertentu napa ku rasa nyampah nk letak kad yg sebenar kat sini. puiiii :V

Ehh tetiba aku rasa kad aku buat lebih lawo dr kedai kad tuh buat. uuuu~~nyesal aku x buat sndirik and anto print aje. haishh.. nyesal xsudah. cobaan cobaan. xpelah. nti korg2 yg akan kawen, baik korg wat sndirik kad tuh. bukan susah beno pon. pastu anto aje ke tempat print. ketas pon korg bleh cari kat tempat murah2 all by yourself. save huh!

Baiklah. xmo lg crita psl KAD. XSUKEEEEE.

nakbgtaujugak: maaf yee sapa yg TERtggu2 kad. insyaAllah mggu pertama Mei aku akan start ngepos :)

Love; Ciare =)


Geo Lens Model ^_-

[iklan]

Hehehe tak dapat jadi model kat tv pon, jadik model dlm blog jadik lah. hohoho. ehh tp takde lah bayaran ribu2lemon cam dlm tibi tuh. just dapat diskaun aja kalo next time mau beli geo lens =D huahuahua ^_-

Okay mls nk cerita banyak, lu terjah arr sendirik =p
**click this picture to view the Geo Lens website**

*updated!*
previous posts about geo lenses
+magic color 2 tones+
+fresh grey+

So click lah mn2 satu link korg suke ^_-

Love; Ciare =)


Nak pindah dah :)

Ngantuknyeeee (err ms taip ni adalah mlm buta iaitu 11.45pm 27apr) tp aku tetap nk buat entri baru. hihi =P

Owh ya, aku td pegi JJ ngn Sista. motip utama nk cari kotak kosong yg "please take one" kat kaunter JJ tuh. malangnya kotak2 telah tiada. ni aku suspek msti budak2 upm yg amek kotak ni sbb nk cuti sem. wakakaka. sesuka ati jer aku serkap jrg. haha. alaa masa study kat upm dulu ada gak amek kotak2 kosong ni. tp masa tuh kat SS rasanya. masa tuh xtau arr JJ nk udah ujud ka belom =P

Oleh kerana tiada maka aku TERshopping sesuatu utk MK. for his belated besday. aritu xmampu nk beli adiah. tggu gaji bulan april baru beli adiah. wakakaka. cant wait to give it to him. kalo dia xsuka siap dia aku nk merajuk smpai 4 bulan. okay nampak sgt tipu. kata nk kawen lg 1 bulan 3 ari kan. mana bleh nk merajuk smpai 4 bulan. okay lah i merajuk 4 ari jer kalo u xsuke adiah dari I. wakakakaka ^_-
Sambil tggu sista aku beli adiah tuk laki dia jugak so aku snap lah gambo. lagipon dah mlm buta ni org xramai dah. wat aja JJ tuh mcm umah sendiri. wuhu. namun, aku xshopping menda lain pon. just usha2 curtain for window master bedroom, sliding door ngn dapo. utk bilik extra tuh xyah curtain lah wat sementara waktu ni. wakakaka =P gile sep lah bukan. wahhah ;n

opkos lah rambang mata kan, so tgk gitu2 ajelah. ada masa nti angkot MK lah suruh dia pilih. aku xreti nk pilih2 ni bleh migrain smpai pg esok.

merujuk gamba di atas, ciare masih xreti2 nk kruskan apa2 yg patot padahal lg sbulan bbrp ari je babe! aku lempang ko kang ciare!!! eiiii geramnyeee.....bawak2 lah diet. susah sgt ke? YA SGT SUSAH. okay dah jgn nk mbebel kat aku. at least aku dah ada corset ngn girdle. So skg ni rajen2 ar pkai menatang tuh so that dpt mgurangkan nafsu mkn.

Okaylah, itu jer wat masa ni. nk tido arr. gudnite =P

Love; Ciare =)


Monday, April 27, 2009

Yang Mana Satu Pilihan Kalbu?

Amat lahhh pyh nk pilih sesuatu yg berbaloi dgn harga yg berpatutan sekaligus tak memporakperandakan idup. ewahh mcm apa jer. padahal aku dlm dilema nak bli foundation aja. wakakakaka.

ada byk foundation dlm list.
1) MAC (saja letak yg termahal dlm list nomo 1. haha. padahal xmampu kot. mampus ada ;n)
2) shuuemura (ni hasil terpengaruh dgn alam sekitar. agagagaga ^_-)
3) maybeline (camni ke eja? who cares. lalala~~. takat ni aku suke pkai mascara dia jer)
4) silky girl (hah kalo nak tau inilah yg aku pkai skrg. the most budget foundation dan yg plg penting muka aku tak berminyak bila pkai. kalo pndai jg & touchup slalu insyaAllah bertahan sepanjang ari ;p)
5) sila cdgkan..
6) sila cdgkan..
7) sila cdgkan..
8) .. ..

Tapi korg tau2 jelah kan. kekadang bila dah pkai sesuatu tuh terlalu lama (xde lah lama sgt, baru setahun) maka nti jd mcm imune pastu dah tak berseri you. haha. gila. maksud aku, aku maukan kelainan. yeah itu dia =D

Ke tak perlu pon pkai foundation ey? tah le aku pon kompius. ngape laaar ujudnya mekap2 bagai ni?? kalo xde sapa yg gatal2 nk cipta sume mekap2 ni kan senang? jimatt duit aku. tp oleh kerana ia udah diciptakan, maka adalah gataiiii aja tangan aku nk beli. hoho. padahal bukan mandatory pon kena beli mekap ni kan.

haishh korang pikir sendiri lar kan. kalo muka LAWA sgt mcm BULAN komfem laaar I need surgery lah baru elok rasanya. haha. korg ingat cantik laksana bulan tu cantik sgt ke? bulan tu dari jauh je lawa woiiiiii dari dekat nauzubillah lah kan berlobang sana sini. maka tension lah aku sbb muka aku sgt bulan dan bulat. haha tetiba kluar topik bulat =D

Ehh tidakkk aku bukan memperkotakkatikkan bulan yg indah ciptaan Allah swt tuu. aku pon bukan kutuk tahap tak bersyukur ngn muke sendiri yg juga ciptaan Allah ni. aku cuma maukan kemajuan sikit. ceeewah ;n Nak jugak terasa cun mcm org lain yg cun kan. kalo nk tggu kulit muka bulanbulat aku ni jadi kulit telurrebusygdikupas tuh gamaknya.......errr maybe 10 years after baru okay kot. hahahahahaha. lagipon aku rasa tah2 sbb pkai produk biasa maka kulit aku tak memperbaharuikan lapisan kulit yg marvelous. maybe lah kan. I'm not scientist kulit ni.

Yes I know korg akan cakap, kena jaga kulit dari dalam, rawat then baru mekap2 bagai kan?? kan? kan? erm tp aku nak dua2. sapa xnak kulit elok kan? so aku bukan amek jalan mudah pakai mekap utk tutup sume hasilbulanygindah kat muka aku ni. aku still lg do something alternatives lah kan utk penjagaan muka aku. erm but of course lah bukan yg mahal2 jugak. hewhewhew.

Produk apa yg aku penah pakai dan xpenah pkai?

aku rasa kalo takat newyorksolution, sendayutggi, natasha, cleopatra, errr dan segala produk cap ayam brand pon aku penah pkai. as long as aku tau produk tu konon2nya utk kulit berjerawat kompom aku beli. huhu~~kalo setakat SKII tuu bukan utk jerawat. yg tuu untuk mentenance utk kulit normal bg jadik lawo..pronya kulit aku TAK NORMAL!!! huhu

ehh napa pjg sgt entri ni. padahal nk tanya pendapat korg aja psl nk pkai foundation yg mana 1? hehe. kan best kalo ada foundation yg bleh tutup cela2 then tutup lubang2 yg tak sekata then bg glowing2 kat muka. waaaaa ailikeeeee ^___^ kalo ada aku nk beli skrg!

BYe!

Love; Ciare =)


Sabtu Ahad Yang Penat dan Tak Dapat Rehat

Ada rasa nk tambah lg title entri aku bg pnjg sket? hahaha ^_-. okay anyway, aku tak ingat bila kali terakhir aku dpt rehat sehari suntuk kat umah. adoiii. rasa mcm nak jem dah sume urat2 saraf2 tunjang aku ni T____T

Mana taknya, bulan ni tiap mggu pack bangat sih rencana program aku. infact ari isnin lagi mesti dah rancang nk buat ape on the next weekend agar sume benda2 yg penting akan berjalan dengan lancar. penat tuh mmg tak terkata tp aku redha je. xpe lah. nti bila dah setle sume ni insyaAllah lah kami (aikk tadi sorg yg penat tetiba lebih dr sorg plak ;n) dpt berehat sepuas2nya. errr tp wallahualam lah kan.

Bulan ni aje 3 kali aku balek perak (termasuk cuti ari buruh ni nti =P) menguruskan ape2 yg patot (kan best kalo bleh menguruskan diri skali) utk majlis yg akan berlangsung di penghujung Mei nanti. Err KAD?? sabo sabooooo. ia akan diposkan kpd kamu kamu dan kamu bermula awal Mei. Sbb rasa mcm beriya2 pulak kalo anta awal padahal majlisnya jauhh lagi. walopun hujung Mei xjauh lagi tp tetap rasa jauh lg. wakakaka apa aku merepek ni?? huhu.

Semalam (Sabtu) seperti biasa aku pergi opis dulu utk menunaikan rukun kerja aku (kerja pon ada rukun ke? ADA ;n) dan tanggungjawab terhadap kompeni. So penat tak penat kena pegi jugaklah kan. redha redha. aku ikhlasss berkerja. ewaaaah padahal $____$. egegegege =p

Balek dari kerja tuh aku bergegas ke alamanda ngn kakak aku utk urusan bisnes. ehem ehem :) akan diceritakan di entri yg lain. InsyaAllah. Lepas tuh pulak, sesudah mgrib aku pergi menyerbu mydin presint 15 beli apa2 yg patot utk bakal umah ku. yeayyy ^___^. Actually beli bahan2 memasak utk arini (ahad). hahahahaha. sangat laaahh menipu korg. xde maknanya aku nak beli bhn2 memasak. fridge pon tak beli lagi camna nk beli bhn memasak. hahah sooooo aku bleh wat alasan taknak masak sebab takda fridge ;) egegegege.

Arini pulak (err ahad lah) pergi bertungkus lumus bermandi manda di umah baru dgn MK. AAAAHHHH tipu tipu tipu jeee. hahaha korg suke btol gossip gossip ni ey ;n Adoiii penat korg cuci umah. Nak longgar sume skru2 badan aku ni. mujur family adik MK; kaknor, abgman, kakak, afiq dan jie; sudi tolong kami cuci umah td. makaaa ringaaaan sket beban kepenatan tuh. TQ uols :)

Tp pas basuh2 umah, mop2 lantai rasa happyyyyy bangat. sbb dah terasa lah sikit kerumahannya tuh. pastu duduk baring2 kat ruang tamu yg beso tuh. errr sume org pon golek2 bukan aku dgn MK jer. huhu. penat sihh. smpai nk terlelap dah td. huhu~~but still syukkeee =D

Ehh ngtuk arr. sila ucap tahniah kat aku sbb aku sggup tulis entri ni dlm situasi kepenatan. namun, demi blog kesayangan kena lah sediakan update for tomorrow. ada ke xde ke org baca belakang kira. yg penting blog tak bersawang. hihi.

K lah dah lewat ni. goodnite all :)

Love; Ciare =)


Saturday, April 25, 2009

Nak Cerita Jugak =P

Egegege. akhir2 ni aku diserang penyakit tak tau nk letak title entri ape jadi aku belasah aje. well better than aku wat tajuk "Ciare Pegi Pasar Malam Lalu Terjatuh Longkang dan telah dikesan oleh blogger2 putrajaya" kahkahkah =D

Okay 1st of all, arini aku shopping walopon gaji tak masok lagi. (erm actually arini is referred to Friday. This is scheduled entry). wakaka. anyway shopping bukan sebarang shopping. sbb aku mmg dah kumpul duit nk beli beberapa brg yg aku dah lama ngidam. Plus, kebetulan ada sales kat sebuah kedai, so aku rembat saja =P

Shopping kat mana? opkoss midvaley sbb itu lah shopping complex yg ada jual brg yg aku nak dan yg plg dekat dgn opis klien aku. Then tghr tadi kul 12 aku, dina ngn nana dah blah rempit ke midvalley. HAHA. gila punya semangat atsukuru. Bukan apa, sbb aku mmg dah ketepikan duit utk beli brg2 yg aku nak ni. Nanti kalo aku tggu n simpan lama2 duit ni msti aku kompius ni duit gaji bulan berapa dan utk apa. errr chop!! tp ni tak bermaksud aku nk abes kan duit gaji bulan ni. ni adalah hasil simpanan yg aku dah ketepikan utk beli brg. awas! aku bukan shopaholic okay. but sometimes I am. wakakakaka. lagi mau deny padahal sah2 shopaholic. hahaha ^__-

Okay back to the topic. tadi kat midvalley mmg motif aku utk beli eyeliner IDAMANKU dan jugak sepasang kasut/sandal/heels/watevarr lah kan. bukan apa kasut tumit vinci aku tuh dah naik rapuh dah sbb dah lama sgt pkai. setahun lebih no. haishh. udah season beno. its time to change for the new pair ^__^

So 1st of all aku serang MAC cosmetic =D haha setelah aku terpengaruh ngn kehebatan eyeliner2 ni MAC oleh bbrp blogger tegar such as RedMummy dan PricessRedbloodSnow, maka aku nekad utk membeli makhluk Tuhan tak bernyawa itu mggunakan duit hasil titik peluh aku bekerja selama arini (eeerr aku rasa mcm xbepeluh aja masa keja. wakakaka ;n). Apa salahnya kan? Aku keja mcm nk mampos kat situ, so I should buy something for myself. mahal pon xpe janji puas ati :) erm lgpon aku dah boring asik pkai makeup2 yg ada kat watson nun, so for the first time aku nk merasa membeli sesuatu yg mahal dan berbaloi. hihi
Nilah hasil shopping di MACCOSMETICS.COM. harganya?? haha kalo korg tgk blog blogger2 tegar nun korg tau ar ;) so kat sini aku ada beli 2 produk iaitu
1) powerpoint eyepencil opkoss kaler itam pekat gitu :)
2) Eye kohl kaler putih utk dipakai di bawah mata agar mata nmpk lebih galak.
Yes!! I like both of it. xpe besok aku nk kuar aku wat demo then tepek sini kay. yahooo!!! :D

Kemudiannya aku mulakan misi mencari kasut pulak. u know what? mencari kasut sgt mudah2 kdg2 pd aku. sbb aku jenis rembat n bayar. toksah byk ckp lagi. haha. tp skg aku nk lebih cerewet sket. Soooo pegi arr segala kedai kasot yg ada di midvalley smpai nk pengsan kan. siap sempat tgk fashionshow kat centrecourt sbb aku rasa mcm dah xde harapan utk jumpa kasut idamanku. Tp tetiba aku nmpak ada perkataan SALE kat sembonia kooo. haha. ape lg terjah la masuk. mula2 taknak letak harapan tlalu tggi utk jumpa kasut tp akhirnya adaaaa jgk kasot yg betol2 totally my taste tau. akak sukaaaa ;n

tadaaaa..lawa tak lawa tak?? hihi

owhh indahnya hidup ini. wakakakaka :D actually aku mmg suke kasot yg berkonsepkan gladiators dlm masa yg sama high heels. tp skg ni mostly kasot gladiator ni tapaknye leper aje..tp tadi bila nampak aja ade sepasang kasot yg mempunyai kedua2 ciri yg aku suka maka terusss rembat. haha. actually this one I want to match it with my new leggings ^__-

Kemudian malamnya pulak after work aku ikot kakak ngn abg ipar aku ke IOI mall and I had this.
slrupppp sedap kannnnnn. Sekian Saja.
Bye!

Love; Ciare Sayang Kamu=)


Friday, April 24, 2009

Menjalani hidup seperti orang lain jgk ^__^

Ewah. tajuk ngeri. mcm lah sebelum ni aku hidup mcm artis. wakakakaka ^_-. erm haishh rasa udah bosan pulak dgn blog ni. I need something to make my blog happening. ewahh ;)

Okay, ada lagi erm lebih kurang 1 bulan 6 hari jer aku bakal mendirikan rumahtnpatangga. hiks =P dan korg pasti akan bosan bosan dan bosan baca blog aku yg tgh tak keruan sbb nak kawen dan dilamun bunga2 cinta ni. kahkahkah. sbb mulai arini aku akan ckp psl kawen kawen dan kawen. sila loya ;n

Yelah, kahwin ni perkara terbesar dlm idup aku wat masa ni. di mana idup aku akan berubah sama sekali. Dan blog bakal menjadi medium utama utk aku berkongsi cerita & mencatat ape yg berlaku dlm proses dan bukan utk menunjuk2 @ bermegah. Just for my personal. Not all lah kan, dan aku bermurah ati utk PUBLICkan BLOG. Sbb ada terniat utk privatekan blog huhuhu~~

Status bujang @ belum berkahwin akan bertukar sbg berkahwin lepas ni. so kalo nk isi ape2 borg please remind me to use 'married'. haha. nanti i tersasyul pulak ingat bujang lagi. huhu

Aku tau ada yg muak ngan crita psl kawen kawen kawen dan kawen ni. tp nk wat camne. sbb kali ni aku yg akan kawen. bukan kakak aku, bukan kawan aku, adik aku (err xde adik lah ;n), jiran aku, TAPIIII ADALAH AKUUU YG NK KAWEN!!

so ko paham tak betapa impak maksimanya perkataan perkahwinan tuh pada diri aku??? ada paham?? hoho emo plaks. So sapa yang tidak berminat sama sekali mbaca entri kawen2 ni, sila blah dari blog ni ek. bg aku kawen dgn tenang. nti pas aku kawen kat perak, kat ganu, honeymoon segala, baru ko masuk balek blog ni. fuhhh~~~bleh tahan pedass jugak ayat2 cinta aku ni. bravo ciare! (clap2 :p) Whateverrr lah kan. puiiiii ;V aik ciare?? awat pagi2 lagi dah nk sound2 ni. hoho. sesungguhnya waktu bgini aku mmg emo. pantang org silap sikit siap lah ko. haha.
okay mari kenali ciare dari beberapa aspek:
1. at workplace
mujur korg bukan satu opis ngn aku. errr I mean bukan opis. erm camne nk ckp ey? aku Okay ngn opismate, tp kalo seantero vendor2 lain, client2 yg siot, maka aku adalah sedikit garang, tidak suka bergaul mesras, xde huu-haa-huu-haa, sangat serius pasal kerja, jangan nk main2 mulut serang2 email ngn aku mmg siap la ko aku balas smpai bos plg atas aku CC email tu, make sure bcakap ada black and white, keluarkan point bdasarkan fakta, kalo takat ckp2 biasa2 xde bukti mmg cari nahas lah ko. xkan senyum2. serius muke sombong. HOHO ade beran??? takotkan? aku pon tak sangka aku camni. lalala~~
2. at college@tmpat aku penah belajar.
1st time jumpa. serius muka sombong gile xmau senyum. actually pipi aku tembam sgt. aku rasa aku dah cube utk snyum sikit (sikit jer laa kan xkan 1st time jumpe nk sengih2 cam kerang busuk) tp org ttp akan nmpak aku mcm xsenyum muke sombonk gile. adeke patot?? huhu. erm bila dah 2,3 ari kenal, maka keluar kan sume sifat2 yg ada kan. bila aku rasa dah bleh masuk sekepala n ngam ngn org tuh maka baru aku tnjukkan sifat sebenar. eeewah ;)
a) gelak frekuensi tggi
b) suke cuit2 gaya gediks. erm tp dah lama xwat camne sbb aku dah jadik serius bila dah keje
c) aku akan tmpg tido katil org lain sbb aku penakot tido sorg
d) bercerita nonstop pastu ckp laju2 smpai org xpaham
e) aksi gigit kuku tahap kronik. kalo baru kenal, aku malu jgk nk geget kuku. hoho
f) bercerita psl fmly (err yg ni org yg rpattt aje aku crita)
g) ceria tahap gaban smpai org konpius betulke aku yg bermuka sombong itu. jgn xtau aku penah dpt award pelajar paling ceria dlm kelas aku tau. kmpp-F4-p3 =)
h) terkenal dgn watak players (ee ni ms skolah menengah ngn matrik arr. kat U dah tau setia. eewahh ;p)
i) dan mcm2 lagik

3. at shopping mall
haha kalo kat sini kompom korg akan tgk aku yg versi sombong bersama geng keras dan jugak mekap tebal2 serta busana yg xtau pesyen apetah. haha =D
4. at tempat makan
aku akan makan tanpa segan silu. xkose nk malu. sapa malu lapo lah jwbnya.
5. at jalan raya
erm jgn ko nak memain ngn aku. mmg aku kejor keta ko smpai abes myk. haha. ewaaah mcm berani aja. anyway, aku x akan bg chance org nk potong queue especially at toll. mmg lantak lah ko keta harga sejuta sekalipon. ko ingat aku kesah?? haha. mmg lantak pii arr ko. nasibb keta aku comel dan bergaya, buleh nyettttnyetttt kedepan tanpa bg peluang kat org lain. thanks to my baby (keta lah) =D
5. at blogging world
sangatttttt sopan santun (ewahhh! ada rasa nk sepak x?? huhu). aku rasa aku cuba menjadi ciare yg terbaik di sini. sbb aku tau kat luar aku agak berMUKA sombong. so di sini aku nk jadi sangattt peramah. tp jangan salah paham pulak. aku mana ada sombong weii. korg just perlu mulakan conversation then I'll do the rest. hahah. gila ape?? =P

Owh. aku rasa tertarikmenarik membaca blog bakalcikpuanfashya sbb ada info yg aku suka di situ :) nak copy paste sket yek. yg lelain korg baca sendiri :)

Erm artikel mengenai keserasian kita dgn pasangan. aku anak bongsu. so aku nk cari sape yg sesuaiii dgn aku. ewahhh =P panduan: biru adalah lelaki pink adalah aku :)

Bongsu - Bongsu
Berhati-hatilah! Bersama pasangan yang seirama memang menyenangkan. Namun bila tidak melihat kenyataan, kamu akan sulit untuk mengawal situasi. (patutla. aku pernah lalui situasi ni T____T)

Tengah - Bongsu
Hubungan ini akan berjalan lancar, bila si anak tengah cenderung bersikap seperti anak sulung. Jika anak tengah menunjukkan ciri sejati, maka ia akan terbawa-bawa gaya si bongsu yang lebih santai dan suka mengikut kehendak diri sendiri. Ini berlaku, terutama apabila anak tengah ini adalah pihak perempuan. (hah kes yg tgh-bgsu ni byk tjadi zaman aku players dulu. wakakaka)

Sulung - Bongsu
Kombinasi paling serasi. Si sulung dapat mengajarkan pasangannya, untuk bertindak lebih teratur dan dewasa, terutama saat menghadapi masalah serius. Sementara, si bongsu dapat seimbangkan sikap serius si sulung dengan mengajaknya bersantai atau sekadar duduk sambil berkhayal mengenai masa depan ^___^ yeayyy sudah terbukti. ewahhh. anyway MK adalah sulung. InsyaAllah. I want this to be forever SYG =)

Love; Ciare =)


Thursday, April 23, 2009

Announcement Hari Kamis

Dengan ini saya mengisytiharkan (camni kaa aja dia?? huhu;n) besok adalah jumaat dan bukan hari raya. then ada pasar jual tudung, baju, blablabla kat depan LHDN Jln Duta dan aku akan menyerang pasar tersebut. wakakakaka. kendian diikuti pulak dgn pasar tani di putrajaya di mana aku mau mengUSHA beberapa barang. huhu T____T duit lagik! Ops! aku mmg suke shopping di pasar mlm. jgn terkejut total RM yg dikeluarkan..hoho..kdg2 brg2 kat pasar mlm lagik best dari shopping mall. persetankan brand2 ni. kalo ada brand pon kualiti cam cikai boleh jalan daa. ewahhh tetiba nak emo. lempang mau?? ;n tp awas! brg makeup jgn beli yg kat pasar malam pulak! nanti rosak muke ko. beli jer yg ORI. kalo tak mampu yg mahal beli lah yg murah cthnya mcm aku. egegegege ;)

Announcement yg sebenarnya adalah tidak ada apa2. hahaha. aku suke wat tajok entri yg larik dari isi kandungannya. wakakakaka =D
gambar ini ditangkap pada hari semalam. muka yg comot compang camping dahi keronyot keronyot akibat membuat kerja yang tak pernah abes, u know? haishh...aku tak pernah bergaya masa kerja. walopon pagi dari umah sgt berjaya dan cun chommel (egegegegegesejakbilapandaiangkatbakolsendiri?;n) tp bila sampai pat keje mesti hancus semua gaya aku. adoii. susah lah camni. jap! ape kena mengena kerja ngn bergaya? ADAAA. msti lah. aku kan dok kat opis klien so xkan mau comot2 kan. tak professional sgguh. tp kalo dah tak lawo tuh tetap lah tak lawa jugak unless ko wat plastic surgery kan. wakakakaka ^____^

merujuk pada gamba di atas. aku kena kuruskan pipi aku, ilangkan parot2 jerawat kat pipi, kurangkan eyebags yg overdose then bleh kawen. hahahaha. kalo sume parasit ni ada lagi, maka adalah tak cun pd majlis kawen aku nti T_____T
dan ini lah kerja ku. ngadap laptop Dell Inspiron 640m yang tak berapa canggih selama minimum 9 jam sehari. haha. btw, ni laptop kompeni. hahahaha. laptop aku akan dibeli tak lama lagi mengguna sumber kewangan org sebelah. hahahahahapemaksudnyaakupontaktau =P

Happy working amigos ^_-

Love; Ciare =)


Wednesday, April 22, 2009

Teaser: My Wedding Card


toink toink toink...cam melompat pakai spring pulak. huhu. erm cewaaahh rasa malu nk letak teaser kad kawen ni. aku dah nk kawen ke?? biar betik?? betik betik betik! =D cam xcayakan. segalanya berlalu dgn pantas. hampir 80% urusan kawen dah siap. dah 10% lagi tuh cuma yg melibatkan aktiviti membayar aje. then another 10% kena bli brg sket2 lg. insyaAllah akan setle pd tghbulan 5 nti. aminnnn ^___^

Perihal kad di atas: Ada peristiwa yg sangat PAHITTTTT (puii puiii) lebih pahit dari hempedu (ewahh ;n) sewaktu proses membuat mendapatkan kad kemudian terkejut sendiri ada makhluk Tuhan plg TAK SEKSI pd KAD aku.

NAMUN AKU REDHA. PASRAH AJALAH WALAUPON ADA CELANYA. NAK REPRINT KAD BARU TAKES TIME. SO AMEK PILIHAN GANTIRUGI TAK SEBERAPA AJE. JADI, OLEH KERANA KEDAI TERSEBUT SUDAH BAYAR GANTIRUGI DAN DAH MINTAK MAAF, JADI AKU TAMATKAN SEMUANYA DI SINI. pada korg yg nk buat kad kawen, berhati2 okay. kalo ikotkan ati aku mcm nk gadoh ngn tokei kedai tuh, tp mujur tunang coolkan balek. xpe lah. yg pnting dorg bertanggungjwb. aku bukan nk sgt pon duit gantirugi tu. STILL SAD AND ANGRY ACTUALLY. pasrah. pasrah. APELAH SGT ADA PD KAD?? akhirnya org buang jugak kan? This is what my fiance said. So aku REDHA ajelah. Lagi satu, kalo nak buat kad, MAKE SURE AT LEAST 2 MONTHS before, then kalo ade problem pon still sempat nk reprint segalakan. unless kedai tuh bleh print dlm sehari momantai lah kan. UNFORTUNATELY, they cant.

T________________________T

Love; Ciare =)


Tetamu Si Cilik Bergaya ^___-

Okay aku rasa tak puas sbb entri2ku arini tiada gamba. So rasa gataaaaai aja tangat nk upload kan. haha. mujur ada event kat umah aku mlm td. maka adalah benda aku nak update kan. miahahaha =D weii bukan senang nak jadik blogger tegar. erk?? nak tercekik aku dgr pkataan blogger tegar. walhal. bukan aku wat fulltime pon. takat bantuan sikit2 nuffnang, ada jugak penyeri idup aku. walopon jumlahnya sikit dan tak sebanyak korg at least ada somethg yg akan buat aku tersenyum. hihi

Okay seperti dlm entri yg aku tulis td (pepandai lah scroll ke bwh, malas sihh masuk hyperlink segala. hehe) umah aku kan ada tetamu mlm td. So inilah salah seorg dari tetamu aku. comeikan?? :)
gegurl ini sgt pandai posing. serius! aku tak ajar pon dia cara2 posing tp dia wat sendiri. bila aku on aje camera fon dia trus posing gitu gini. kawaaiiiii =D

owh smpai sini saja. ngtoks laaa weii ~(=___=)~

Love; Ciare =)


Waktu Senggang

Ugh!! ponat jer aku wat scheduled entri malam tadi sampai jam 1.30 pagi (bg aku ni dah cukup lewat dah ni. wakakaka) dengan harapan arini aku tak payah menonggeng2 perah otak utk menghasilkan sebuah entri yang takda maknanya. tapiiiiiiiiiiii.........aku kecewa okay. Usahaku sia2! (ewaahh i like berdrama. wakakaka ;n)

Yelah. Korg bayangkanlah (sila bygkan aku ckp. h0h0) awal pagi jer aku masuk opis client ni haaa, bukak laptop, connect LAN & server, bukak system, hasilnya tak lain tak bukan adalah SLOW dan TERUS DOWN. wakakaka. haishhh. Dahla DBA tak produce lagi database structure baru ke database development. kalo aku tau camni, baik pakai aje DB production. haishhhh. peninnnnnnnnnnnng!! Serius pening.

Err look at the bright side ----> aku mempunyai waktu senggang utk berblog, bloghopping, tgk video blaja makeup, tgk baju2 wedding, ym dgn kwn2, googletalk pasal tudung lah awning lah, xde duit lah. hahahaha. KESIMPULANNYA, dah 3 jam aku duduk di atas kerusi empuk ini, menghadap laptop yang udah selow malah usang ni, sambil mengetuk2 papan kekunci. ewaaaah drama again! sila skip =P

---------------- okay back to business please -----------------

Jadi, aku rasa nk merancang masa depan aku kejap. err i mean selain kahwin lah kan. aku rasa macam mau join bisnis yg akan mendapat keuntungan dari jumlah duit shoppingku! yeahh aku mmg nk join benda ni. u know what?? bisnis ni SGT LAIN sebabnya, selagi ko hidup dan mengeluarkan duit utk perbelanjaan seharian, ko akan mendapat keuntungan. bukankah best??? wahhhhh bestnyaaaa i loveeee $$$$$$$$$$. haha jujur sejujurnya.

betollah kata org, bisnes adalah sumber rezeki yg paling besar. namun, bukan senang korggggg. kalo senang kompom aku dah jadi jutawan!! apa korg ingt aku tak penah join MLM?? PENAH! korg ingat aku tak penah JUAL BRG?? PENAH. Edagang yg cari downline tp xjual produk?? PENAH. tapi sumanya tahap gitu2 aja. sumanya berhenti di tepi jalan bukan di tengah jalan. kalo benti tengah jalan maka ko pon boleh jalannnnn skali. hahahaha. okay stop it. serius okay! ehh jap! Jual perfume aku masih berjalan seperti biasa. Sila nantikan kemunculan perfume CK after this ;) hihi.

So at last, aku akur dgn fakta bisnes sbg punca rezeki utama yg digalakkan dlm islam :) tp bakal bisnes aku ni tak tahu lah bila boleh start memandangkan skrg perlu byk duit utk K.A.H.W.I.N. kahwen lg??? isk nape kekadang aku rasa perkahwinan di malaysia ni menyusahkan diri pengantin kalo pengantin tu bukan anak org kaya macam aku?? nak kawen lari kat SIAM lah.
"Mak adik dah kawen kat siam" hahahaha
ahahahahahahahahakugila. jimattt. yg penting SAH dan HALAL. hihihi gila kronik aku ni sebab tertekan. duit duit duit duit. sebab itu aku mau mencari sumber rezeki tambahan. kalo dah stabil dan bukak kedai jadik stokis, insyaAllah boleh benti keje dan jaga kedai :)

hehe mesti korg tertanya2 apa dia kan?? smpai nk jadi stokis bukak kedai segala. ops! bg aku masuk bebetui dulu. nanti bila suma da okay bjalan lancar aku promote kat sini. InsyaAllah.

INFO: bisnes ini plg byk diceburi oleh CA YA NUN ALIF sbb mereka nmpak apa potensi bisnes ni. STOKIS pon ramai dari golongan mereka! MELAYU di mana?? melayu tau beliii aje. kan rugi. SO instead of mengayakan org lain, baik kayakan diri sendiri. Chewaaaah udah pandai berkata2 macam masuk politik pulak. I hate politics. Ugh!!

Love; Ciare =)


Fake But Natural =)

Yeahh. i like it i like it :) owh lupa. Assalamualaikum. dah lama tak bg entri yg sopan santun disertai dgn salam ukhuwah. ewahhhh pndai pulak :P

Owh next week cuti ari Jumaat kan? Sempena Hari Buruh. errr Software Engineer kategori buruh ke? bleh cuti lah kan? aku tak ingat lah tahun lepas aku cuti ke tak masa labour day. Almaklumlah busy sokmo kan. Adoiii sila jgn anggap aku suka cinta syg pada kerjaku. apa ko ingat aku suka kerja pd hari cuti???!! ugh!! kalo bagi aku RM1000 sehari baru aku kerja dgn enjoyyy kot. kalo cam skrg ni.................errr aku keje dgn enjoy jgak tp smbil wat kojo molot tak abes2 menyumpah seranah mengomel mcm2 benda yg terlintas kat otak. hihi. Ehh aku nk cite pasal lain td. apesal cite pasal keje pulak?? kenapaaaa kenapaaa???

Perhatian: ada tak sapa2 yg baca blog aku kerja kat TPM or mmg bos TPM, bleh tak bg saya kerja kat situ. almaklumlah lagi beberapa hari mau pindah ke Bukit Jalil maka adalah disarankan utk bertukar kerja kpd kerja yg lebih selamat, dekat dan berkat. aminnnnn.

eh sempat pulak cari keje. HAHA. adoii keje model ade kosong tak?? jawatan stuntgurl pon okay. ahhahahahahahahanggila. Yelah, aku tau korg tak baca pon pasal entri ni kan? korg trus layan gamba kan?? layannnn~~~
MAGIC COLOR (2 TONE)
code: CM-724
Updated at 9.52am:
Advantages GEO lenses ini adalah
1) murah
2) tahan lama
3) natural color
4) membesarkan mata hitam. so nmpak galak
5) i luv it! (haha ni advantages ke??;n)

mata merah?? erm actually masa 1st time pakai je merah. sbb aku dah lama takpakai contact lenses ni. last skali bulan 1 kot. so mata aku tekejung. haha. But hari ke-2 aku pkai menten lawooo. xde merah2 dah ^____-. ada byk website yg jual GEO lenses ni. tp aku beli DI SINI sbb ada promosi :)

----------- sekian utk entri mata palsu ---------

Rumah baru?? adoi apa aku nak sumbat dalam umah aku tuh yek?? lapang sgt! kalo bersembang berdua nanti (ehem ehem ehem ;n) kompom sampai bergema2 dan kedengaran sampai umah sebelah. awakakakaka. errr okay stop sini. aku nk layan catalogue IKEA. ops! catalogue ni aku TAK SENGAJA CURI TAUUU. sori IKEA. err aku mmg 1st time masuk situ smpai jakun2 tahap gaban lah kejap ahad lepas. tuh pasal sampai tercuri pulak catalogue korg. erm anyway, bape sen lah sgt buku tuh kan? sekelip mata je korg bleh produce baru. hahahaha. sorry IKEA. dont worry I will shopping at your place AGAIN n AGAIN. hahahaha

erm 1st time masuk IKEA?? yup its wierd but its true. even though dah dekat 6 thn tinggal sekitar KL Selangor ni tp aku tak penah masuk IKEA. baru2 ni jer aku baru masuk website dia sbb nk search mattress. apatah lagi nk pegi kedai! haha. So bila MK ajak aku ke IKEA aritu aku adalah AMAT JAKUN. hihi. almaklumlah, before this aku rasa takda keperluan langsung nk pegi situ sbb blom smpai masanya nk beli brg2 umah. but now, u know lah kan, baru tersemput semput nak beli barang umah sekali harung. hoho. kempissssssss wallet MK haha. wallet aku jugak berisi. wakakakakaka ^_______-

Okay lah nk masuk bilik study catalogue IKEA. ehh ini entri autopublish lah. masa publish ni korg tengah keje. even aku pon tgh nonggeng2 kat opis nun wat keja mcm nak gila tp xpenah lgsg dpt award pekerja paling rajen. hihi. ok stop. adois =P

Love; Ciare =)


Isteri Solehah

Waaaa lewatnya!! inilah hari terlewat aku tido mggu ni. err to be frank lately aku blaja tido awal. bukan ape tp sbb aku xnak mengantuk tahap cipan besok ari di opis smpai merah2 mata then smpai berair bijik mata mcm tgk cite industan Kal Ho Na Hoo pulak kang. haha. So utk avoid kejadian tu berlaku maka aku kena tido awal dari biasa. Namun, mlm ni aku xdpt tido awal sbb ada tetamu dtg umah. Kalo dah tetamu dtg kompom arr ada mknn kan? kalo dah ada mknn kompom arr aku mkn scara tamak xhengat nk kawen lg 1 bulan 1 mggu 1 ari kan?? ewahhh smpat count down lagi tuh. hoho

Jadi oleh kerana sbb2 di atas, ada org dtg, ada mknn, so pas tetamu pulang aku pon wat pusingan marathon makan lg skali. hahahahahahancuss arr dietku. adoiiiii kalo camni sila sepak aku kalo aku ngadu lagi aku gemuk whatsoevaaaar lahkan. sendiri makan sndiri tanggung lah. ape kess ko nk membebel ko gemok dlm belog? ko tak tau ke readers naik meluat dah baca?? (yeke? tp readers baca jgk. hihi) YA YA. ni statement utk diri sndiri. takda kena mngena ngn kegemukan org lain. hanya semata mata mengenai kegemukan diri sndiri selepas menyesal makan terlalu byk dari biasa. Hah ko bygkan lah betapa azabb nya! ish ish ish...

Okay oleh sbb tension dgn berat badan (apetah lg bentuk yg badan yg langsung tak mggiurkan. ehem ehem senset pulak ;n) maka aku mau tido lewat. dan berblog berbloghoping smpai aku pengsan atau smpai streamyx offline tetiba atau sampai aku lapa dan makan semula. hahahah. tipu jeee. kang mau kena panggggg lagik kalo aku mkn lg. hewhewhehwHEW =P

Err sedar tak sedar ini masuk perenggan ke-4. hihi korg sedar tak?? aku tak berapa sedar gitu. wakakakakaka ^__-. Owh ya! Khamis ni (insyaAllah) aku akan pegi another TT for www.savoc.com.my kat tmpat makan sungai ramal :) so I would like to take this chance tuk distribute kad kawen aku. errr korg yg dah bg alamat, sila bersabar ye. aku takmo arr pos kad awal2. nti basi pulak. nti korg terlupa pulak aku ada pos kad jemputan. Huuuuuuu T___T. bukan apa, cuma ambil ikhtibar dr kes2 yg penah terjadi pd org lain :)

okay okay aku tau. ini perenggan ke-5. hahahha. erm nampak sangat desperado wat entri smpai sggup mengira jumlah perenggan (total words aku takmo kire. ko mau kire? sila sila) smpai juling2 bijik mata. desperado?? hihi. erm tak lama lagi aku bleh berlakon crita desperate-housewife-with-nonexciting-career..haha panjang pulak jawatan aku ni. kahkahkah. redha jer lah.

Ohhh..aku mula berangan2. bagaimana yek kehidupan pas kawen? Seronok tuh konfem kot. tp...........buleh ke aku jadik isteri solehah? berjaya masak tuk suami? (errr i mean mskan yg sempurna, kalo takat ayam msk merah pahit xmasuk kategori berjaya ok) menyelesaikan hal2 rumahtangga mcam basuh baju, kemas umah, sapu smpah (mcm beso jerr rumah. haha) boleh ke? boleh keeeeee?

jawapannya BOLEH. ciare BOLEH!! =D

alamakkk aku kena belajar masak nasik kerabu nasik dagangggg...OMG!! okay nk google resepi skrg. Bye!

Love; Ciare =)


Tuesday, April 21, 2009

Tambah Duit Hanya Dengan Berbelanja =D

NAK PENDAPATAN TAMBAHAN? KALAU NAK, ADA CARANYA...
ISI MINYAK, SHOPPING DI GIANT, TESCO, CAREFOUR, PARKSON ATAU MANA2 YANG MENERIMA KREDIT KAD ATAU DEBIT KAD, MAKAN PIZZA, MCD, KFC...
BERBELANJA MACAM BIASA JE, TAPI BOLEH TAMBAH PENDAPATAN!!

hah menarik kan?? at least dgn ini kita akan dpt hasil selepas kita berbelanja. ko xpyh jual brg pon. ko shopping aja di mana then u'll get smthg. xde arr kosong ajeee kan??

maka amat seswaii lah dgn aku yg suke membuang duit berbelanja ni. (erm mcm kejam plak pkai words buang) tp dgn adanya pendapatan dari hasil pendapatan tambahan ni, maka bleh cover balek duit2 yg dah dipakai tuh, aiseh. menarik bukan?? =)

sape berminat??
xyah anta komen, call aja terus ke talian ini!
012-5986140 =D

Love; Ciare =)


Thanks Dilot =)

Award chommel ini dari DILOT =) memula segan jgk nak amek..tp oleh kerana dilot da smpaikan pesan kat shoutbox trus tak malu ambek..wakakaka :)

Err arini sedikit busy...takat ngomel2 kat shoutbox ngn bloghop sikit2 aje lah kot..

Daaaa ^_________-

Love; Ciare =)


Monday, April 20, 2009

Nak Mungkir Janji Boleh??

Blog kecayanganku, pertama skali kakak (ewahhh tetiba jadik adik beradik dgn blog. haha) nak mintak maap sbb kali ni kakak mau mengadu domba pasal kerja kat sini. err I know I dah janji ngn u I xkan cerita lg psl KERJA yg very the **^^#%$#%^$^$ but I have too. Almaklumlah, kakak (seronok pulak membahasakan diri sebagai Kakak di sini. teringin wooo ada adik =P) hanya ada kamu utk dijadikan medium maki hamun. ugh! kasarnya??

sian belog kan menjadi tempat utk diperkotakkatikkan? padahal aku nak mengukir blog aku dgn cerita2 indah (ewahhh berpuitis pulak. panggggg :P). eeee dlm situasi camni camne aku nk kawen dgn tenang eh?? aku xnk lah di hari aku kawen nanti ada org dari opis call dan bertanya aku "Ehh system %$%$% down arr. ada SQL sangkot pastu server hang bla bla bla". kompom aku jwb seperti tagline Zie "Errr ada aku kesah???" hahahaha. Seronoknya KALAU dapat watcamtu. huhu

erm itu saje.

END

--
regards;
ciare baha
p(^^,)q

Tiada Tajuk Yang Sesuai =P



Nak tau x?

ehem2 ni mukadimah. haha.

I was tagged by LAYLASIMANIS hehe =)

1.Bekas kekasih saya adalah
err..Brad Pitt??

2.Saya sedang mendengar
bunyi suara makcik2dlm opis ngumpat. haha

3.Mungkin saya patut
pasang lagu supaya dpt tenggelamkan bunyi makcik2 ni ngumpat. ^__-

4.Saya suka
blogging! isnt it obvious?? lalala ;)

5.Sahabat-sahabat baik saya
sume kwn2 saya adalah sahabat baik saya :>

6.Saya tak paham
kenapa saya suka shopping walopon xdak $___$. hoho

7.Saya kehilangan
my late father when I was 5 years old.

8.Ramai yang berkata
pipiku unik. susah nk cari org yg pipi cam aku. hihi

9.Makna nama saya
errr cahaya keberanian rasanya. ni lah yg ustazah skolah agama aku masa form 1 gtau. xtau arr kalo dia tipu plak. haha

10.Cinta itu adalah
segala2nya ^________^

11.Di suatu tempat, seseorang sedang
berak?? hihi

12.Saya akan cuba
sedaya upaya saya utk tidak shopping smpai ujung bulan unless benda itu berada dlm checklist kawen aku.

13.Ayat SELAMANYA membawa maksud
abadi bleh??

14.Telefon bimbit saya
cikai saje. namun ia sgt penting.

15.Bila saya terjaga dari tidur
trus check ada jerawat baru x? kalo ade, owh shitto!!

16.Saya paling meluat bila
org mengumpat pasal org lain, then dia xsedar dia pon sama cam org yg dia umpatkan tuh. very the *&^%^%$*&^!!

17.Pesta/Parti adalah
errr..what is it actually? I dont party at all. hihi

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah
mestilah CAT. i love cat. and i want to have one bila masuk umah baru nti. cyg jgn lupa carikan cat utk i tau ^__^

19.Peringkat umur yang paling menyeronokan bagi saya ialah
err now maybe. haha.

20.Hari ini
hari isnin. 20 april.

21.Malam ini saya akan
teruskan misi mtk address kat kwn2 thru sms. then sambung completekan invitation card.

22.Esok pula saya akan
holiday boleh?? haha. kerja laa babe.

24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini
saya terfikir "mirror mirror on the wall..." haha..err NO lah. cuma rasa kecewa sbb ada jerawat2 degil.

25.Pusat membeli belah atau arked permainan
lagi mau tanya. konpom lah tempat shopping. melainkan kat arked permainan tuh ada bazaar jual baju ke bidding jual baju ke. haha =D

26.Makanan Barat atau Jepun
Both.

27.Bilik yang terang atau gelap
erm kalo tgh takot nk terang. kalo ada teman nak gelap lah kan. op kosss.. haha

28.Makanan segera adalah
sedap walaupon x menyihatkan :P

29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang
"rabu ni kita dating eh" HAHA

30.Siapa yang anda nak tag?
farah aminuddin

Love; Ciare =)


Err Borong Sakan bleh? =P

Yeay!! Alhamdulillah :)

Akhirnya setelah berhempas pulas mencari umah jumpa jugak...fuh~~~~walaupon penat tp berbaloi lah jgk. Sbb dpt ciri2 umah yg diidamkan dan jugak harga yg kami mahu :)

Dekat mana?? Erm dekat
.
.
.
.
TAMAN PUNCAK JALIL. Hehe :)

umah single storey. yeayy xsabo nk bpindah randah dan mengemop lantai. ewahh bukan main rajen lagi. haha.

Lepas jumpe umah, then jumpa agent, calling2 owner then bayar booking pastu challo ke IKEA. haha. nmpk sgt xsabo2 nk isi umah ngn brg2 kan. hihi. mesti arr =D

So inilah hasilnya dr shopping2 ptg td :) amek itu ini itu ini, melayang duit. huhu. xpe xpe pasni kita wat senarai brg eh =P

Err yg ni pon aku beli dekat IKEA. jawatannya bibik umah aku nanti. kahkahkahkahkahgilake. hihi. muka senyum lega sbb da lepas salah satu beban yg berat. hOhO.

Bye!

Love; Ciare =)


Selamat Pengantin Baru Kak Aja ;)

Jeng Jeng Jeng ;) kebetulan masa aku balek kmpg mggu lepas ni, ada kenduri kak aja yg kat belah husband dia kat Gopeng. So aku apa lg zroom Zr00m laaa kan kejo nasik myk. HAHA. sbb dah kepingin bangat nk telan nasik minyak. hoho. eh eh xde lah. mstilah sbb utama nk jmpe pengantin kan :)

Nilaaa kak aja :) tau sgt dia mmg suke kaler ijo. hihi. erm dulu dia ni housemate aku msa kat umah bujang di putrajaya. yg aksi manja tu Ain :) ex-housemate jugak.

kak aja and me :) err abaikan pakaian x formal aku. aku mmg gitu. suka pkai ikot sukahati lah kan. haha. nasib org xpndang jelek :P

amek berkat :)

Sekian saja. hihi. (sah2 entri malas :P)

Love; Ciare =)


Budak ini tak suka posing pulak =P

Hehe I'm soooo happy. korg tau?? cik kyra kita ni udah pandai sebut "ACU" yg previously dia sebut "ATU" di mana aku xtau dia sebut ACU atau ANTU atau SUSU. haha. sumanya ATU. but now dia da pndai sebut ACU aku sgtttt sronok =P

But, ada masalah sket. xtau napa pulak dia malu2 kucen mau posing2 ni. ya ampunn sgt jenuh hokay aku nk tgkp gambo dia. last2 sempat snap gini aje.




Si kyrin pon susah bangat mau posing. dia malu2 plak. anyway mybe dorg malu sbb 1st time ada special guest ikot aku blk ipoh kali ni. HHEHE. guess who?? lalalalaa~~

Love; Ciare =)


Balik Kampung Atas Urusan.....???

Err korg rasa ni sessi ape? ada mcm sessi nikah tak?? HIHI.

Selamat menjamu selera. arini byk gamba dari text. Hoho.




erm macam sesi rehearsal kawen pulak. wakakaka :D

Love; Ciare =)


Ciare Is Back =D

Assalamualaikum :)

FYI, tuan tanah a.k.a CIARE is back =D

Arini blog ini akan dipenuhi dgn entri2 autopublish. Slmt mbuang masa di sini. Ceewahh mcm lah byk sgt entri. wakakaka.

Love; Ciare =)


Thursday, April 16, 2009

Hari Terakhir Bekerja??

Merujuk entri aku pg td ramai jugak yg heart attacked. hewhew. mana taknya. title baekk punya HARI TERAKHIR BEKERJA. kalo project manager aku baca blog, konfem dah kiokkkk agaknya. haha. bgs jgk idea tuh. nti nak suh dia baca. wakakakaka.

Malah ada yg smpai sms aku dan bertnya di ym atau googletalk "Ciaree td aku baca blog ko gtau arini last keje? pasni keje mane??" hewhew. basically gitu lah scara rambang soalan mereka. Terima kasih kwn2 kerana begitu mengambil berat. aku paham korg borink dgr aku cite sumpah seranah psl keje kan. thats y korg suh aku keje lain. miahahaha ^___^ ni gila punya serkap jrg ;) aihhhh aku bukan mempersendakan korg, tp saje jeee. gurau2 ptg terakhir aku berkerja di sini =)

Errrr..okay okay aku tipu jer. ehh tp xde lah tipu sgt. actually mmg benerr arini ari terakhir aku bkerja di sini.....







To be exact, ari last bkerja utk mggu ini. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAokaydahcukuppjng. sgt annoying gelak gitu. huhu. haishh nk dpt keje baru camne nye?? cari keje pon idak. SURIRUMAH?? err soo not me okay. aku tau keje surirumah mmg sgt mulia & dituntut. Tp wat masa ni aku lebih suka ada duit sendiri berbanding aku kena ngorat2 husband seperti ini..
"bangg nk duit bang. i nak beli eyeliner MAC ngn KHOL eyeliner MAC. errr pastu I nk transfer ke MAYBANK sipolan sbb I nk beli baju kat onlineshop dia"...okay aku xsggup.

Lainlah kalo laki kooo gaji RM5000 ke atas okay. "Okay syg I letak jawatan arini jugak. U tlg taip surat resign kat bos i yek" hewhew bestnya =D

Errr sape2 surirumah jgn marah yek. ini cuma opinion jujur dari aku. tp nanti andai kata 1 ari aku jadi surirumah korg jgn gelak guling2 kat aku plak! hahahahahahancusss. Bukan apa uols, serius aku ni suka membeli mcm2 so kalo ada duit sendiri sng aku beli mcm rather then kena mtk2 izin segala kan..sbb kalo duit sndiri ape kess nk mtk izin. WAKAKAKAKA. betul ke salah?? hihi. bedal laaa. janji ko beli benda yg HALAL okay lah. jgn ko beli najis dadah ataupon kasut berasaskan ba-alif-ba-ya udah laa..huhu~~

{ehem ehem. new lenses ;p}

- BYE all, I'm going home :) Xsbr jumpe mak, sista, kyra&kyrin-

Love; Ciare =)


© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha