Friday, May 29, 2009

My Wedding Teaser

Err tipu aja. sesungguhnya tiada wedding teaser. hakhak. ey!! jgn dushhh dushhh dushh aku. yelah2 nah layankan aja gambo neh :)

Sesungguhnya gambar2 di atas adalah dari fail sulit pengantin. cewah =P Eh bukan. gamba di di atas adalah isi2 goodies. oh! lagi satu.....

"My dream to have a pure pinky everywhere does not happen on my wedding"

So jgn mengharapkan segalanya pink okay. hakhak. sbb aku dah synonym dgn kaler pink. If I do pink here there and everywhere maka tak naik seri pengantin. nanti org kompius mana pengantin ngn mana dinding!!! HAHAHAHAHAHAHAHAapaakugelak :P

Jadi tema adalah PINK & ________ rahsia ^___-

korg nak ikot tema ke apa aku tak kesah. jadi bleh dtg dgn memakai apa saja kaler. dont worry police fashion tiada di majlis utk mengjudge pakaian anda. hehe

sekian.

nakbgtaujgk: agak2 masa ni apa aku tgh wat kat kg ey ;)

Xoxo;
Ciare =)

Thursday, May 28, 2009

My Wedding Invitation =D

**sticky mode until whenever i like. haha giler kerek =P**
Salam. entri ini ditujukan utk:
SEMUA RAKAN2 DI ALAM NYATA & DI ALAM MAYA =) THX to ALL yg byk beri idea bernas2 psl kerja2 kawen ni kan. TQ again ^___^

WHOAAAA!!! YEKE ADA YG TAK DPT LG KAD DARI AKU?? SILA SALAHKAN POSMEN TAU SBB AKU DAH POS SINCE LAST MONTH LAGIK T_____T
Dengan penuh rasa rendah diri, tuan umah blog ingin menjemput kamu kamu dan kamu ke majlis perkahwinan tuan blog nanti.

Di rumah tuan blog, akan berlangsung:
Pada: 31 Mei 2009 (nikah 30 Mei yer. ehem ehem ;n)
Beralamat di: No 27 Kg Telok, Ayer Tawar, 32400 Perak Darul Ridzuan
Masa: tak kisah lah kul bape pon. mybe around 11-4 pm. tp mlm pon ada acara. dtg je kalo rajen. depends lah. hiks.

&

di rumah lelaki pulak akan berlangsung:
Pada: 6 June 2009
Beralamat di: sila lihat kad. hoho~~
Masa: err tghari kot. bedaal ajek =P
Sila klik gamba ey kalo nk tgk lebih jelas :)

Penaja kami (ASTRO & STREAMYX eh eh kena tipu lagi) akan berbaik hati teramat utk menganjurkan aktiviti2 istimewa dari siang sampai mlm. huhu aku dah rasa macam fun fair pulak majlis kahwin aku nih nanti. HAHAHAHA. ops!! itu dah tak surprise lah pulak. hihi. apa2 pon. dtg lah kalo sudi.

sebelum mengundur diri, tuan blog berharap kedatangan kalian sume dapat menyerikan lg majlis perkahwinan kami dan memberkatikan lagi majlis ini. Doakanlah agar masjid yg kami bina ini kekal bahagia ke akhir hayat & ke cucu cicit. Amin. Kalo xdpt dtg pon, doa dari jauh pon okay. Pos adiah dari jaoh pon sgt2 memberangsangkan. (HAHAHAHA larii larii.. jgn dush dushh dushh aku ;n)

Sekian, Wassalam.

Xoxo;
Ciare =)

I'm on my way to my hometown ^___^

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum kwn2 :)

owh ketika korg bc entri ni, aku adalah on the way pulang ke kg. SORG2 okay T_____T sgt thrill pengantin blk kg sorg2. haishh kalo ikot ati nk balek ari senin aritu jek. rasa mcm nk buat jahat ponteng keje. yeehak! namun, tak baekkkk tau tipu2 ni. redha ajelah wat keje kat opish dulu.

So, tolak campur tolak campur, ari khamis balek kg. yakni arini. fuh~~perjalanan yg pnjg u know. sorg2 pulak. komfem aku nk minum sekaton kacip patimah bg segar sket.

Okay lah uols, doakan perjalanan aku ke kmpg selamat sampai yek. amin ^___^

nakbgtaujgk: blog ini akan ada scheduled entri. ada masa sggah sini yer.

Xoxo;
Ciare =)

Wednesday, May 27, 2009

Tagged by Ceera: 10 Fakta Seorang Blogger :)

Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
Telah ditagged oleh Ceeramoon blogger tegar tahap masuk majalah. (haishh bila nk masuk majalah gak ni? ASTRO @ streamyx xmau sponsor I masok majalah pengantin ke? hahaha. diam diam diam ;n) oh! malu seh dia baca blog ini =P. Kak ceera ni opkos lah aku kenal dia melalui blog. besa arr slalu blogwalking kan. bila terjumpa blog dia terus melekat babe. hakhak. penah membeli belah di butiknya :) nice leggings. hiks

Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri.
nah layan dulu aku dgn spek nicole richie nih. kahkahkah =D
okay aku just tulis secara random mengikut kejadian apa yg aku ingat lah yek. kalo nk tulih facts start dari aku dilahirkan smpai ke arini xmuat 1 blog ni. tak psal2 aku kena BLOCK dgn blogspot kang. ~~Overload entry~~ hahahaha =D

okay lets start :)

#1 sudah bertunang dgn Mohd Khairunizam @ MK pd 27 Disember 2008
#2 akan bercinta lepas kahwen since aku kenal MK tak sampai setahun. Perkenalan yg singkat terus ke jinjang pelamin. err tumpang lalu.
#3 akan bernikah 3 ari lagi. hOHoo00. rasa cam xcaya. pantasnya masa berlalu. start buat countdown aritu masa lagi 2 bulan few weeks. now countdown aku tggl 3 ari. Oh!! :)
#4 err HOBI?? erm membeli dan blah. hihik. tgk wyg. mkn2. errr mkn tu bukan hobi yer tp keperluan. ~~
#5 Rumah baru @ rumah after kahwen adalah di Tmn Puncak Jalil
#6 sudah berblog since...err... (jap aku nk tgk profile ;n) Oyya..since September 2007. bulan 9 ni genap 2 thn. hihi. tp dulu memula aku mmg pasif giler lah dlm bidang blog nih. tp lama2 its a MUST. hoho. I love blogging. And will keep on going. nanti aku nak ajo MK berblog :)
#7 oh lupa nk ckp majlis kenduri kendara sempena perkahwinan aku & MK adalah 31 Mei. YA this SUNDAY. jemput dtg yer sume.
#8 I love PINK. isnt it obvious?? hehehe. err but I LOVE MK moreeeeee. op kos! =D
#9 aktiviti terkini: sedg membakar dvd (err burn dvd lah korg ni. kalo ckp BM menggelupur xpaham. hakhak) lagu utk dipasang di dalam kereta. Supaya otak akan menjana benda2 yg ceria waktu jln jam.
#10 aihh lupa plak aku ada HOBI. erm HOBI aku adalah into makeup2 ni. And I have a testimonial. sila klik sila klik :P InsyaAllah pas setle2 psl majlis kahwen aku ni, aku akan masuk kursus makeup profesional & memulakan kerjaya sbg seorg kakakandam freelance :)

Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.
#1 Neezareef
#2 ANN GREENSTRAWBERRY HEAVEN - MY.LOVE.LIFE
#3 Hidayu's Journal (err bakal pengantin ni ;n)
#4 E-yya's blog
#5 ♥~mÝ Lífé~♥ ®
#6 darlingfarah

Xoxo;
Ciare =)

Today is my last working day

Hye hye =D

hehe sengih lebor sgt aku arinih. cewahh. mana tak sengih babe. arini last keje. o0o0o0whh cuti pjg bestnyaaaaa. aku mau rest secukup rasaaaa. yeahhh. ditambah pulak perisa kawen kawen kan. hik. apo ayat aku nih? tolonggg tolonggg. korg layankan aja tuan blog yg bakal berinai mlm besok^______________^ suka sukka berinai ;n

Dengan ini, tuan umah blog ingin mengisytiharkan bahawanya

CIK CIARE AKAN BERCUTI SELAMA 9 HARI BEKERJA MULAI BESOK. best! =D

secara tepatnya

28 MEI - 9 JUN

owh aku rasa inilah cuti terpanjang aku sepanjang sejarah aku bercareer woman menjadi seorg software engineer. naseb lah kawen seumur hidup cuma sekali aje. kalo tak bankrup lah kompeni asik bg cuti pnjgggg ajek. hiks. Erm dari total 9 hari bkerja tuh, 3 ari je cuti free. means 6 ari tolak annual leave T____T sygnyaaa cuti da nak abes. nti raya xyah lah cuti. KITA RAYA KAT UMAH KITE JELAH NTI WAHAI MK ;)

okay entri arini xmau pjg2 sbb riso kang TERmerapu meraban kang sapa yg susah?? akakkkk jgk. hiks. tgh berDARAH MANIS nih kena behave sket. cewah =D

Xoxo;
Ciare =)

Tuesday, May 26, 2009

Pelamin Dah Siap Dihias Tapi Pengantin Belom Pulang T_____T

Owh sedih aku dgn tajuk di atas T_____________T. Title tuh aja dah mengambarkan everything yg terjadi di kmpg aku skrg ni. uuuuuuuuuu tak best lgsung. apa kes?? pelamin dah siap dihias bilik dah siap dihias tapiii

tapii

tapiii

.

.


.

PENGANTIN MASIH BEKERJA KERAS DI OPIS SETENGAH MAM*** SAMPAI NK TERTONGGENG PASTU OTAK RASA DAH NAK PECAH AIR MATA MATA RASA NAK MELELEH SBB TEKANAN DI OPIS T______________T

nak balek kmpg...mak...T________T

Xoxo;
Ciare =)

Owh happy happy day!! =D

Owh sesungguhnya tiada erti rehat dlm idupku. T____T. oii tipu aje. hahaha. errr tp benar jgk kenyataanya itu. mmg dah lama tak dpt rehat. i mean rehat yg dimaksudkan adalah tido semula lepas subuh dan bgn kul12 thgr dan makan di luar tanpa perlu buat keja umah. to be exact, tahun 2009 ni aku tak berehat lagi since bulan mac. sian otot2 urat2 saraf aku ne tak dpt rehat. almaklumlah. mac april & mei. singkat bukan. semua benda kena buat macam halilintar. bila terfikir terus kena buat. or else mmg tak sempat nk setlekan everything. tp skg, aku LEGA. eh tapi tetap tak dpt rehat lg. cuma rasa LEGA bila mind dah kosong tak serabut dah. alhamdulillah.

Bila camne, baru lah spend time jalan2 ngn family yakni kakak aku & suami, ati & abg man. wahh da lama tak jln2 ramai2. walaupon singkat tp okey apa. better than nothing.

Owh selamat tinggal kehidupan bujangku yg dipenuhi dgn sifat2 semulajadi pemalas baekk punya. pasni kena wat keje2 suriumah (err career jgn dilupakan. owh nak resign lah. hiks), masak, basuh baju, sidai baju, basuh pggan, cuci umah, mop umah (yg ni aku cam sudah suka ;n), jual ayam panggang kat psr mlm, amal jariah utk mangsa2 banjir di terengganu...bla..bla..bla..YA allah apa aku merepek ni? korg plak redha aja baca. hiks ;)

Erm patotnya entri ini disiarkan sebelum entri ini. sebab kejadian ni berlaku Sabtu dan kejadian ini berlaku on the next day. ah blasah aja. bukannya kena demerit sistem kejara ke ape kan (ehem ehem) =P

So mari mulakan!!! yeayy. dlm kul 11 pg camtuh (owh benci sbb tidur diganggu oleh *&^^&^&$%$!!! taknak cerita bikin panas aja) siap2 dan gerak ke Giant kinrara 5. well, ni tempat shopping terdekat dgn umahku selain carrefour bukit jalil @ JJ tmn equine. (as long as ada tempat shoping aku bleh idup. hahaha) Owh giant ni best okay. segalanya ada di sini (nk jadi DUTA giant lak arini. kehkeh) Anyway mmg utk jln2 dan tak berniat tuk beli ape2.........
ati & ruby & me. I'm wearing this.

.............tpiiiiiiiii terBELI jgk. hiks. btw, aku ngn MK mmg nk bli tikar yg ala2 buluh ni. carpet beli next time je kot.
Dalam proses pemilihan. tp aku pilih yg lain. lawo giler warna dark brown. ada kotor pon xde lah nmpak sgt (padahal mls nk basuh2 segala ;n) dan sejukkkk aja bila baring atasnya :)

Ruby. ni kes baru beli spek lah ni. ekekeke. paris hilton neh =P

neh adek beradek yakni cousins ku. abg man & ati :)

kak ruby & abg ed =)

owh siapakah?? =P sodapnyeee spagetti kerol kyros kebab tuh. yummmyyyyy ;)

owh yg ini adalah penantian di PUDU RAYA. actually we all g anta abg ed nek bas balek ke kedah. mcm rombongan cik kiah pulak kan =P

owh sudah berTAHUN rasanya tak naik tren. since ada blackbaby aku dah tak jejak kaki nek tren. HAHA. time ni we all parking kat sogo then naik tren ke puduraya :) rindu zaman naik2 tren ni. owh..kisah silam T________T

Xoxo;
Ciare =)

Monday, May 25, 2009

3 jam lagik

Owh Ya Allah. Kau kuatkahlah hatiku. cekalkan semangat hambaMu yg lemah ini. aminn


T_________________T

3 jam lagi............











utk berbuka ^_____^

hak hak msti rasa nk dushh dushh dushhh kan? =P

Xoxo;
Ciare =)

My Wedding Checklist = DONE

Alhamdulillah. Akhirnya setle jugak wedding checklist aku tu. skrg ni tggu nk kawen aje lagik. hahaha. well done. xyah penin2 dah. last2 menet camne xbleh kalut. kena tenang aja walau apa pon dugaan mendatang (cewah ;n)
Owh penat babe shopping smlm. err btw MK yg shopping. not me. aku cuma beli tudung utk akad nikah & kat ganu nti. tudung utk gaun & mlm ms potong kek?? owh blasah ajalah pkai tudung apa2 nanti. jgn tudung saji suda~~ jenuh lah kalo tiap baju ada tudung baru. tudung aku dlm gobok kat umah pon dah penuh. pkai aja tudung yg mana2 pon :)

MK yg shopping smlm. last menet baru nk beli suar slack, kemeja ngn kasut. mujur ada sales kat SOGO. (segalanya ada di sini. ehem ehem mcm duta) Kan bagus ada sales2 gini. save sikit. hakhak. oiii!! nk kawen duit mcm air tejun tau. so watpe nak membazir bukan2. baik simpan utk emergency masa kenduri nti. kot2 gula abes ke garam abes ke. ini cth.

lepas ke sOGO, pegi pulak ke kedai pengantin tepi2 jalan kat sogo tuh. beli tempat letak mas kahwen & brg kemas (rantai??gelang??cincin?? rahsia ;n) utk aku nti. gile last menet betol MK nih. susah betol bila miscomunication ngn family dia di kmpg. fmly dia ingat dia udah beli. dia ingat family dia beli kan. ceh! naseb aku tanya dan paksa dia call & tanya bebetoi detailsnya. sbb aku ada bad feeling mengatakan benda2 tuh tak ready lagik.

SAH!! kan dah ckp. tak siap lagik pon. so aku lah yg kena pilih itu ini. nak hrpkan MK pilihkan? haish xtau lah camne pilihan lelaki cam dia tuh. mau pulak lah mcm spanar keta nti ropenye ;n hiks. ish tak baek tau kutuk bakal suami. erk!! bakal suami??? eeee mcm xcaya. wakakakaka. nk gelak laju2 hahahahahaha =D

So lepas beli bekas2 tuh, gerak ke chow kit pulak. sbb MK punya bunga telur ngn paper bag tak ckup. dan dan bakal mak mertua aku suh tambah. haisshh lari bdget camne T___T. xpe layankan ajalah. 5 ari je lg SYG. pasne kita wat garage sales jual balek sume benda yg kita beli neh. WAKAKAKAKAKAKA :)) mau kena gelak 7 keturunan aku nti. hahahaha. JOKES okay ;n
Yeayyyy 5 ari jer lg syg =D

Xoxo;
Ciare =)

Have Fun @ Funfair Bukit Jalil ^__^

Assalamualaikum =)

arini cerita psl funfair okeh. (padahal dah peram masuk ari kelima dah. hiks) actually ni cerita ari kamis mggu lepas. almaklumlah, kata pindah bukit jalil kan. so harus lah kena mengexplore keseronokan yg ada di situ. takde lah keras kejung kang duduk situ sebab keboringan kan :>

Tp funfair ni last day kat bukit jalil 24 Mei yakni semalam. mujur kitorang sempat terjah dulu sebelum dorg menamatkan riwayat di bukit jalil. yeayyy ^___^

Owh tp sebenarnya bukan nak pegi funfair semata2. kitorg ada MISI X yg berlangsung pkul 1 pg di KL. hahaha. disco disco?? itu dlm otak ko yek. abes tuh xkan nak masuk disco bertudung gini?? ko giler! (err xtau lah kot ada org buat. kalo ada, bwk2 lah insap)

So utk mengisi masa lapang sampai 1 am, kitorg pon berseronok2 lah dulu kat funfair neh. nak pegi giant @ carrefour takde pitih dah. baik selamatkan duit aku dulu. weeee ;)
sesampai di sana. cewah ;) malangnya tiada flash T__T

ati bakal pengapitku. hiks. time neh dia nak men game bernama Sky Rider. nampak cam comei babe. tp...............................amat seram. mujur aku tak naik. I had a bad feeling mengatakan permainan ini tak secomel rupanya.

owh berposing di depan sky rider. masa ni ati dok atas buaian tuh lagik. tp lom start lagi. seram babe. berani sgguh dia main sensorg. cam pelik rope aku kat sini :(

See???? bukan comei okay! macam nk terpelanting dah si Ati tuh. owh ngeri. naseb aku tak naik. kalo tak komfem histeria kat atas tuh. hahahahaha.

Seperti biasa, inilah satu2nya game yg aku bleh naik. hehe. iaitu euro wheel. ala2 mini eyes on malaysia lah. (ehem ehem aku dah naik EOM okay. berrraaani tauuu =P. mestilah berani sbb ada MK ;p) itu pon aku dok berpaut kan tiang2 tepi tu haaa. sbb aku rasa mcm tak stabil lah benda tuh. open-air pulak tuh. haishh. rasa nya kalo angin monsun lalu aku dah tercampak sampai ke mana lah agaknya. takot gilerrr T____T

Huh macam2 dorg main. aku main 1 jek. hehe. aku jadik photog lah kaedahnya. seram arr nk men game2 kat sini.

Yang ni pon takot jugak. owh penakot bagai lah aku ni ;)

yang ni pon game nya tidak secomel mesin dan lampunya T____T

Ni lah sky rider yg ati naik. serius aku takkan naik sampai bila2 (ini siiiriyes --> nada wonderpet hahahaha)

Rasanya dlm kul 11 jugak baru kuar dr funfair neh. pastu we all meneruskan MISI ke KL. masa tuh dah lwt dah aku rasa. dah ingat bantalll aje. ari jumaat apa lg? bgn lewat & pergi keje lewat & balek awal. hah amik ko. nmpak sgt kualiti kerja aku menurun skg ni. owh x suke situasii gini T________T.

Xoxo;
Ciare =)

Friday, May 22, 2009

Berjam jam di JPJ Setapak tapi hasilnya T_____T

Mintak maap sekali lagi. Sila beri laluan pada cerita ari isnin yer. huhu. very the basi. tp xpe lah. nak cerita jugak. sebab aku sgt geram dgn peristiwa ini T______T

Alkisahnya begini. Eh sebelum tuh, ini hanya luahan hati tau you all. jgn salah paham aku nak mengutuk mana2 pihak ke apa. just mybe ada salah paham ke aku yg tak paham ke apa kan. huhu T____T so sad.

Kalo pegi JPJ komfem lah berkenaan lesen kan, err tp xtau lah kalo korg pegi JPJ utk berdating ke ape kan ;n hakhakhak. Actually, LESEN P aku akan mati pada 28 MEI iaitu mggu depan ari khamis yakni ari aku start bercuti sebelum kahwin. hiks. YA YA masih lesen P. sila kutuk kalo berani. ehhh jgn main2 walopon lesen P aku dah melenjan keta aku sampai 50+++ dah skang nih. jgn memain dan memandang rendah terhadap sticker P yg melekat kat cemin keta aku tuh. HUHU~~

Aihh sampai warranty keta abes dulu sebelum lesen P aku jadi lesen FULL. wahwahh. kembang idung kojaps (>__<)
Ramai sgt org dekat JPJ. aku pegi masa lunch break. mujur bukak. tp masa lunch break nih dia bukak 2 kaunter aja. alamatnya berjanggut lah penantianku itu. huks.

Hah tengok tengok! nombor 453. masa aku sampai nombor 3++. erm lama sungguh menunggu.

Sambil tuh aku siap2 kuarkan lesen P ngn sekeping gamba. erm okay kutuk lah puas2 ngn gambo tembam aku tuh. hihi. ni gambo taun lepas okay. xde duit dah nk tgkp gambo baru T_____T sedih kan?

Bila sampai giliran aku, aku pon pegi lah kaunter. Layan dialog ini:
aku: "Saya nak renew lesen" - sambil tunjuk lesen ngn IC
officer: "Okay" - ambil lesen ngn IC aku dan membelek2nya.
. . . . . .....
officer: "Eh lesen awak mati 28 Mei. mggu depan."
aku: "A'a. nape? ada mslhke?" - aku tanya sbb muke dia mcm masalah besar pulak lesen aku mati mggu depan.
officer: "Dik, tak boleh renew lagi lesen ni. mggu depan lah baru boleh"
aku: "Ehh nape pulak? kan elok renew awal2? lagi pon mggu depan saya out of town"
officer: "laa awak nak pegi mana? xpe org lain boleh renew kan"
aku: "err saya nk kawen mggu depan. So nak balek kg kena lah drive" - kelakar kan ayat 1st aku tuh. hahahaha. saya nak kawen mgu depan. kelakarnyaaaaa. hahahahaha =D
officer: "Laa xpe awak suruh lah org lain renew kan. lagipon xkan pengantin kena drive sendiri kot" - sambil tersenyum

Dalam hati aku adalah berapi ^^*()&(^&$^%#%$%$$^%%&*()*)&&*%$#$#$%#^ betol!!!!!

Yup aku drive sendiri balek kg utk kawen???
Tak boleh ke??
ada berdosa ke???
bak sini bg aku driver kalo camtu!!!!


Owh geramnyaaaa. sesungguhnya aku mls nk gadoh2 kat situ. sebab aku pon xtau apa rules sebenarnya nk renew lesen kali pertama. sebab konon2nya lesen yg dah full buleh renew di pjbat pos aja. tp kalo yg lesen P nak tuka ke full tuh, kena wat kat JPJ jugak.

adehhhhhhh aku marahhhhh. tp aku xtau sapa yg slh. sebab kalo aku tanya sesapa even MK yg dah bertahun tahun dekat sedekat ada lesen, komfem lah dia tak ingat camne dia renew lesen P dia dulu. nyampah!

EEEEEEEEEE geram. Pada sesapa yg keje JPJ sila lah jwb bbrp soalan aku ini:
#1 Kalo last date lesen expired adalah 28 Mei, kena renew PADA 28 mei atau LEPAS 28 Mei?
#2 Napa tak benarkan renew lesen awal? bukan bagus ke? nak jadi rakyat cemerlang pon susah.
#3 kalo pas expired drive keta jugak camne? dpt sama bape ringgit?
#4 kalo polis tanya napa tak renew lesen bleh tak jwb "Owh saya dah pegi renew lesen tp JPJ kata tak boleh renew lagi." - Siapa salah neh?? T_____T

Sekian dari sahaja rungutan seorg rakyat cemerlang tp rules tak bg saya jadik cemerlang.

Xoxo;
Ciare =)

Thursday, May 21, 2009

49999 atau 50000. apa bezanya?

Sgt sedih ketika ini T______T. (sila fokus gamba)
Okay kalo sebijik keta tuh ko beli dgn hasil titik peluh ko, ko pasti akan bersedih bila mileage dia mencapai 50000km T______T.

kerana skrg kereta tuh 100% di bwh tgjawab ko. warranty year selama 2 thn dah abes. after this, anything happen, pengeluar kereta xkan bertgjawab dah. it's all up to you lah. kalo cermin xbleh trun naik otomatik, kena baik sendiri. kalo water pump leaking, kena baik sendiri. kalo whatevarr terjadi, dorg xkan lg bg free sparepart. uuuu T_____T.

mujur ada MK ku syg ^__- kau lah mekanik pujaanku. cewahh. (padahal nk bodek nih. kahkahkah)

Haishhh aku rasa macam baru 2-3 bulan aku beli WQG**** aku tuh. owh sayangnya kpd beliau. tapi sian keta tuh sbb bertuankan org yg mcm aku. tau drive aja. psl penjagaan kereta satu haprak aku x tau. kekadang, kalo takat calar2 sikit tuh aku wat bodo aja, tp slalu ada suara2 berikut yg TERover amek berat pasal beliau:

"EHHH ni calar kat pintu ni bila dpt ni??" -- ehh tak pasan pon

"
yang ni mesti bukak pintu kasar x tgk tiang. kan dah bertanda!" -- erkk. baru ada ek??;n
"angin tayar okay x? check kempis ke tak." -- nti lah org check
"heat meter tuh kena tgk selalu. kalo lebih 3 bar brenti keta" -- heat meter yg mana satu ehh?? sambil wat muke cam sotong nak kena belasah. hahaha sbb aku slalu kompius ngn yg rpm ke apetah namanya.
"mileage dah bape yang? kena servis dah tu" -- eh dah tlebih 1000km dah. lupe nk servis =P
"ya allah kotornyaaa keta ni. anto lah cuciii" -- malas lahhh. ehh tp luar je kotor. kat dlm tiptop kemas okay. cume ada abuk sket. lalalalalaa~~

iklan di atas disponsor oleh ASTRO dan STREAMYX. hihi. tipu lagik. kahkahkah. gelak guling2 smpai masuk longkang =D

Utk pengetahuan korg, perbualan di atas mestilah antara aku ngn MK. (turqoise=MK; pink=aku) ish susah jgk bila ada org yg terlalu sygkan kereta lebih dari bini (berani lah dia syg kereta lebih dr sayang aku. dushhh dushhh dushhh ;n). Segala mak nenek pasal keta dia check. kalo dia lebihkan kereta siap lah aku calar keta dia ngn syiling 50sen nti. HAKHAKHAK. naseb naseb dpt bini jeles cam haku ;) ada ciri ciri queen control a.k.a QC tak? lariiiiiiiii~~~...

erm begitu lah situasinya antara aku, MK dan vro0m vr0om =D. tak kesah lah keta aku ke keta dia ke, bg dia sama rata. kekadang tuh keta dia pon dia wat xlayan tp keta aku dia nk take over ambik alih kuasa pulak. amboi! hehe. tp xpelah, nak hrpkan aku ni take care blackbaby aku tuh, xtau lah zaman bila. so aku bg can arr MK jaga dia. hihi. aku nih syg keta kat molot aja. tp tak reti jaga. kalo berdebu dah 2 inci pon aku gile pemalas nak anto basoh. Syg, blackbaby dah berdebu 1 inci setengah. sabtu ni cukup lah 2 inci. nti tlg basoh eh. depan umah kita kan ada paip. hahahahahaha :))

Xoxo;
Ciare =)

{Storyboard^Balik Kg}


Xoxo;
Ciare =)

Berhabis duit demi memulakan hidup baru. Yang penting Kerjasama!! {wonderPINK} huhu

Tipu kalo ckp duit aku masih ada berkepuk2 dlm bank. Hari demi hari aku tgh counting down bilakah mau dpt gaji ni? (wat masa ni count down gaji lagi penting dr counting days kawen. boleh? haha) Bos, taknak bg hadiah kawen dlm bentuk mata wang ringgit malaysia kah?? mampuih aku kalo bos baca blog ni. nauzubillah. sapa bg link blog aku kat bos aku siap ko aku kerjakan. (takot tak takot tak? =P)

Begitu lah pengorbanannya sebuah perkahwinan. (unless ko anak hartawan ke ape kan. so no prob lah bg ko psl duit nih) macam aku ni, serius anak org susah dan kena berusaha segalanya secara sendiri. sumpah sgt berdikari kitorg bertiga beradik. (errr okay tak mau cerita dah pasal kisah dulu. sgt sedih & pahit. harus dilupakan T____T)

Bila dah kerja ni, baru lah 1st timenya aku rasa pegang duit yg byk dlm wallet aku.(tp kekadang ada jgk smpai tggl rm5. haha) Dan jugak duit ribu2 tiap ujung bulan (ujung bulan aje lah, pastuh alamatnya lesap lah pas byr segala mak nenek expenses utk survive di bumi Allah ni). ALHAMDULILLAH. okay skrg motif aku bukan nk menunjuk2 okay. sapa yg berfikiran sedemikian sila undur diri. huhu.

Oleh kerana perenggan di atas, sebab itu lah aku ada berciri kedekut dalam diri aku. YA. KEDEKUT. sebab apa? sebabnya aku adalah dari golongan org susah. kedekut dari segi duit lah. kdg2 5 sen pon aku kutip2 jgk kalo terjumpe dlm poket2 suar. sedih no? T___T. tp, kalo dari segi ilmu, idea, gelak ketawa aku tak kedekut. huhu. cuma skrg bila dah keje aku jadik kedekut senyum. pelik lah bukan. tp aku rasa zaman dulu aja kot aku kedekut. skrg ni bila dah ada duit sendiri, aku sgt pemurah bg duit kat org yg berjual kain baju. errr bukan bagi free aja, maksudnyer bershopping lah adik2 oi. haha.

Ehh apa aku merepek sampai ke zaman susah pastu ke punca pendapatan pulak ni. aaaiii aku lesing jugak penulis ni kang. huhu. baik, mari bercakap mengenai 'Berhabis Duit Demi Memulakan Hidup Baru'. Okay kalo orang lain berhabis duit utk kawen, tapi aku tidak. aku rela berhabis duit utk persediaan lepas kawen. That's why hantaran yg aku kenakan pada MK pon tak tinggi. average aja. kalo bleh mmg aku nk mintak at last 30k hantaran sebab kena ikot lah ekonomi zaman skg kan. Tapi aku redha. aku mintak hantaran biasa aja. mas kawen hanya senaskah Al Ma'thurat (okay tipu sunat jer ;n).

Sebab apaa?? sebabnya aku mau MK focus pd kehidupan kitorg pas kawen. Supaya dia dpt sediakan sebuah umah (buat masa ni umah sewa dulu T____T) yg selesa, ada kelengkapan asas dan plg penting dia bleh membahagiakan aku secara sederhana tapi selesa. Sebab itu lah aku taknak berhabis duit masa kawen semata2 utk menunjuk2 dan bermegah2 kemudiannya bbrp hari lepas kawen udah bergadoh sebab tak ckup duit utk itu ini. (tapi kena bersabar lah dgn ckp2 org. biasalah mulut org bukan mulut tempayan) Buat apa membazir utk kawen. Yg wajib aja cukup. Paling penting sebuah majlis akad dan majlis perkahwinan utk menghebah2kan bahawa pengantin telah berkahwin :) bukankah lebih sweet utk masa depan :">
Aku rasa aku tak banyak bercerita pasal umah baru kami kan? (ehem ehem KAMI. cewah ;n) err tp wat masa ni aku, kakrubi & cousin aku yg dok situ. nak mampuih dok situ ngn MK skrg? tak ingat hukum hakam ke?? hoho. mana tau kot ada yg tersalah tafsir kang kuar headline dalam kosmo berbunyi begini:
'Seorg blogger mengaku di dlm blognya bahawa dia tinggal serumah bersama tunang'
HAHAHAHA jgn main2 tulih dlm blog ni. kena explain secara terperinci. Sorry Kosmo, saja wat perumpamaan. Kalo tulih kuar Buletin Utama tv3 kang lagi trauma sampai 7 keturunan nanti. hoho. Okay smbung semula psl rumah KAMI. err aku rasa baru sekali aku tepek gambo umah aku masa dlm proses perpindahan arituh kan? hiks. (owh tetiba teringat mak kata 'mak tak sabar pergi umah adek' owh terharunyaaaaa. mak i love you) Malu lah nk letak segala dalaman rumah tuh. biasalah baru pindah, so umah pon serius kucar kacir tahap kena langgar garuda ke apetah.

Alhamdulillah again. rumah KAMI dah nampak lah sikit macam umah manusia yg berumahtangga (padahal blom nikah lagik, aku tampo jugak penulis ni kang ;n) sebab brg2 keperluan asas dah ada. Bila aku cakap brg2 keperluan asas sila bygkan yg betol2 keperluan asas. Ko jgn bygkan umah aku dah ada:
# jakuzi
# ruang air terjun berkonsep bali ke apa
# bilik tidur set english style
# set dapur yg canggih pkai api elektrik ke apetah
# ruang bersenam atau poco2 disertai cermin sebesar dinding
# sbuah mini workshop utk MK di ruang garaj..
#...
# ..


hah sah meroyan sapa yg pikir camtu!!! huhu. Makanya, bila aku cakap ASAS ianya betol2 ASAS. ada paham x?? Itu pon setelah ditaja oleh ASTRO. terima kasih ASTRO. hahahaha terkedu ko. aku tipu pon ko percaya jgk =P. Actually dibelasikhsankan oleh bbrp ahli keluarga & bakal ahli keluarga. Terima kasih daun keladi lain kali buat lagi kpd:
# KakRubi: menjual sofa dgn harga ___. okay xpayah letak sbb sgt murah. tiada harga di pasaran camni. hiks. abes tuh xkan nk free jeee??
# Kakno (adik MK): jual peti ais dgn harga roboh bukan harga runtuh dan peti ais nya masih nmpak baru walaupon keluaran lama. ehh aku tak kesah. yg pntg ada tmpat nk simpan brg2 basah. actually dia nak bg jer, tp MK baik hati sgguh (Kamu sweet lah) bg jgk duit knon2 beli.
# bakal ibu mertuaku@MA: mensupport langsir utk sliding door & bilik tidur & lain2. TQ ma. cewahh da berlatih sebut MA :P tp ada lg langsir yg x psg. tak sampai lah. blom ada kerusi. susah nk panjat2.
# MK: sebab benda pertama dia beli adalah mesin basuh. huhu. tau xpe. aku kan komfem mls nk basuh2 baju bagaiii neh. masa dok umah bujang pon aku anta ke DOBI yer harap maklum ;)

haihh sesungguhnya serius baru ada yg asas aja. so sapa2 yg baca nih pandai2 lah bg adiah best2 sket masa aku kawen nti. hahahahahahaha. GURAU GURAU SERIUS AKU BERGURAU JERR TAUUU. tak reti aku nak demand2 ni. sebab kalo aku demand aku akan demand benda2 yg mcm tak logik seperti errrrrrr...okay lain kali lah cite psl neh =P

nakbgtaujugak: waktu menaip adalah sesampai di opis. b4 wat keje warmup dulu. aku taip ni dlm ms 15 min je. hiks. okay nk keje. slmt bkeje & slmt ari kamis yer korg. masa korg baca entri ni aku xde kat opis =D

Xoxo;
Ciare =)

Aku dapat anak sedara gegirl =D Tahniah bakal adik ipar ^__-

New baby in town =D. Tahniah pada adik ipar aku, Shima (err to be exact bakal adik ipar) yg telah selamat melahirkan baby girl seberat errr...xtau bape. huhu. nti aku bg yg details eh. tp kena tggu aku balek ganu dulu lah awal bulan Jun nanti (ehem ehem) dan kemudiannya menjadi nanny kepada baby tersebut. haippp! pengantin mana bleh wat keje. haha. okay aku tido jer nanti. wakakakaka. ko nak mampos ke ciare kena baling ngn periuk belanga kat umah MK di ganu nti?? huhu. Dah lah kat umah MK nti bergotong-royong, maka jangan harap lah aku nak rehat. kompom kena wat keje kan? erm redha jelah. sapa suh gatai sgt nak kawen. hah! menjawab lah ko ciare. hihi

Ehh tajok baby isi entri pasal kawen jugak. ko ni saja nk mintak disepak ke apa ciare oiii? huhu. erm layankan aja entri ni. kata lg less than 10 days (nape tak sebut 9 ari jek) nak menikah, kompom arr tiap perbuatan, percakapan, per'ym'an, percodingan akan diselit dgn unsur kawen. cth:

SELECT Form="dfETPRegister" & STATUSSYNONYM = "MARRIED" & HOST = "MATRADE" & EVCODETEMP="7M2DPE" & COMPANYNO = "87533X" --- erk?? haha :))

Okay. yang paham sila gelak. yang tak paham sila skip perenggan ini. actually aku pon tak sedar camne aku bleh tertaip gini. mujur aku sorg jer yg prasan. haha. gelak sensorg aku depan laptop ni ha. bila dah tersasul gini, baik aku berenti wat keje kejap then berblog =D

Stoppppp!! please ckp pasal baby yg baru dilahirkan bleh x?? aii aku lempang jugak ko kang. erm okay baby tersebut (anak bakal adik ipar aku lah! ko dah lupa ek aku byk sgt membebel? ;p) telah dikeluarkan secara tidak normal iaitu secara pembedahan. Sian sgt. Sebenarnya Shima dah terbabas dari due date dia. patotnya mggu pertama/kedua MEI. Tapi macam takda tanda2 macam mahu bersalin pon. Kata MK (bleh pcaya ke tak cite MK ni? haha) baby Shima tu lemah, that's why dia (Shima) tak boleh bersalin secara normal. kena operate. Sian shima. actually shima ni misi @ nurse @ bidan. dulu, aku penah tanya dia nk bersalen normal ke operate. dia kata nak normal. tp bila ada masalah camni tak bleh plak nk normal.

Baby? baby tu alhamdulillah okay. tp oleh kerana baby tu lemah so kena masuk inkubator (camni kaa eja. hoho) smpai betul2 kuat. korg, doakan baby shima selamat dan sihat dan aktif mcm kanak2 lain yek. amin.

Ya ya aku tau korg pelik. apasal adik MK dah beranak? ape kes?? bape umur adik dia? 17 thn ke? (okay tak logik, jgn marah eh. hiks) Owh jawapannya SALAH. bukan adik MK yg muda atau kawen di usia muda. in fact adik dia si shima tuh udah 27 thn tak salah aku. kiranya macam 'err aku nak pgil ko adik ke kak ke ha??' haaa..susah susah. aku selalu kompius. padahal dia adik. aku akan kawen ngn abg sulong dia. aku nak pgil dia kakak ke camne tah. penin aku. owh yg paling penting 'AKU ADALAH KAKAK IPAR YG MUDA COMEI CANTEK BERGAYA MCM FIFI' aikkk??? apesal kuar iklan bergaya macam fifi ni? lempang kang. okay tipu jer. aku edit balek okay. --> owh yg paling penting 'AKU ADALAH KAKAK IPAR YG MUDA'. Hiks jgn jeles ye adik2 ipar aku sekalian. hoho (err harap dorg tak baca blog aku ;n)

Maka jika adik ipar aku adalah 27 thn, dan ada lg sorg kakak di atasnya (Kak Nor) maka ko agak2 lah sendiri bape umur si MK ku itu. hak hak hak. best apaa....golongan veteren (erk?? mampos aku kalo MK baca. kompom majuk gila2 nti. kahkah) ni lebih romantik, pandai pujuk, kalo aku marah ke bebel ke dia layankan aja, bla bla bla. ada banyak lg. tp xmo arr cite sini. urusan suami isteri tidak akan diblogkan. kahkahkah. belom apa2 dah over ko ciare. blah lah. hiks. okay jom pulang dari kantor ke rumah manis rumah (home sweet home lah) =D

nakbgtaujgk: masa menaip=5.28pm, tarikh menaip=20 Mei. saje peram entri. chow amigos ;n

Xoxo;
Ciare =)

Wednesday, May 20, 2009

{wonderPINK}

Lately, rasa mcm gila kronik aku terhadap warna PINK. Ya betoi. itu mmg warna kesukaan aku err since bila tah. tak ingat sbb dah lama. err tp xlama sgt. rasanya start dari matrik (KMPP) kot aku suke PINK. tp seingat aku takde peristiwa yg mengingatkan napa aku jatuh cinta pd PINK. erm tp sebelum tuh, aku takde lah tak suka PINK pon. sebelum sukakan PINK aku takda warna kegemaran. maka hidup aku adalah PELANGI. sebab i like all colors. tak de lah mcm skrg ni, wardrobe begemerlapan warna PINK. huhu. rasa muak jugak kekadang, but PINK is nice. aku tetap akan beli jugak sesuatu yg PINK sampai kdg2 berlaku situasi ini:
situasi 1: Di telefon
MK: "Syg, aritu i nampak wardrobe baju warna PINK. lawa. nanti kita beli nak?"
aku: "erk?"
situasi 2: Di kedai kasut sukan
MK: "syg cantek lah kasot sport PINK ni. beli nak? nti pkai masa jalan2. xde lah u boring pkai kasot tggi aja. xde lah lenguh2 kaki nanti"
aku: "tak nak. nak high heels jgk ;n"
situasi 3: Di sebuah JJ
MK: "Ehh tshirt PINK! lawa" (tshirt lelaki tau)
aku: **tersenyum girang** MK skg dah pndai pkai baju PINK. bg aku lelaki yg pkai PINK tak semestinya NYAH ke LEMBUT ke ape, malah nampak lebih gorgeous dan tampan (cewah) dan perkasa sekalipun lelaki itu SLIM mcm MK =D
situasi 4: SMS
mak: "adek, mak ngah kamu jait langsir. warna PINK"
aku: **speechless
situasi 5: Di rumah
Sepupu (ati): "akak, nah amek baju ni." --> baju kebaya pendek warna PINK dari wardrobe masa dia berteater.
aku: "PINK?? lawa =D"
situasi 6: Di kedai spek mata
Sepupu (aishah): "Akak, beli lah spek PINK ni. lawa"
aku: "ape kess spek PINK?? huhu"

Hahaha. comelkan mereka2 semua? =D oleh kerana mereka tau aku suke PINK dorg plak yg lebih2 mengingatkan aku pasal PINK. kamu semua sgt comel dan supportive. dengan ini aku ingin mengisytiharkan bahawa aku adalah

{ w o n d e r p i n k}

err...bukan wonderpet eh =P

nakbgtaujugak: haishh. lmbtnye lunch time berlalu
Xoxo;
Ciare =)


{Lagu Pilihan Harini}

Sila klik play utk dengar lagu pilihan ciare arini :)

Yezzaa. gedik kan. nak siap ada lagu pilihan segala. ingat ni konti radio CIARE.FM ke apa tah ;n hoho. owh. lupa. mari dengarkan lagu di atas sambil nyanyi. ini liriknya:
* * * * * * * * * * * * *
There's nothing I could say to you
Nothing I could ever do to make you see
What you mean to me
All the pain, the tears I cried
Still you never said goodbye and now I know
How far you'd go

I know I let you down but it's not like that now
This time I'll never let you go

I will be all that you want and get myself together
'Cause you keep me from falling apart
All my life, I'll be with you forever
To get you through the day and make everything okay

I thought that I had everything
I didn't know what life could bring
But now I see, honestly
You're the one thing I got right
The only one I let inside
Now I can breathe 'cause you're here with me

And if I let you down, I'll turn it all around
'Cause I would never let you go

I will be all that you want and get myself together
'Cause you keep me from falling apart
And all my life, I'll be with you forever
To get you through the day and make everything okay

click here to see more :)
* * * * * * * * * * * * *
Owh bestnyaa lagu ni. aku mmg suke bangat ngn lagu2 si Leona Lewis ni dari dulu. suara dia mmg mencengkam jiwa lah. kalo ada lagu baru dia aku dgr kat radio, aku mesti dpt teka ni Leona Lewis...ohh sedap sedap..nak dengar lagi. nak play play dan play smpai pengsan =P

Xoxo;
Ciare =)


{pagi rabu}

Banyak story mory yg aku nak cerita kat sini. kejadian2 hari sabtu sampai lah semalam. huhu. ari sabtu lepas kan balek kg buat kali yg terakhir sebelum mendirikan rumahtangga. cewahh ayat nak sedap aja. budget buat novel ke apa?? huhu

Yup it's true. 10 days until our solemnization. owh! tak tahu nak cerita camne perasaan. yang kelakornya bila org tanya:

Mrs. X: "ciare nak dekat dah ne tarikh kawen. persiapan camne? dah ready? mesti neves kan?"
C: "persiapan okay je. ada lah sikit2 tak siap lg. ready? neves? sikit2 lah jugak. riso majlis tak sempurna"
Mrs. X: "lor riso majlis tak sempurna?? itu pulak yg ko riso"
C: "errk abes tuh ape yg patot aku risokan??"
Mrs. X: "^%$$^$^"
hahaha kan dah kena brainwash dgn Mrs. X nih. hahaha =D

Okay seriously aku xtau nk ckp camne tah perasaan. debar2 tuh baru dtg sikit. maybe pada hari tersebut tuh nanti baru debar2 sampai rasa nak pecah jantung kot. hiks ;)

Ehh entri ni ikot secara random tau psl apa yg aku nak ckp. huhu. maaf lah kalo ada yg nak pecah kepala time baca neh. haha. disyorkan utk pergi membaca blog lain yg lebih stabil sket jiwa penulisnya ;n

Bluetooth Device aku ilang. yg size pendrive utk cucuk kat laptop tuh. sbb laptop nih xde build-in gigibiru (bluetooth) that's why lah entri aku macam ^$%&^&&(& sebab tak bergambar! ishk! tensi aku. rasa mcm blog mayat idup aja tanpa gambar ni. biasa lah, kalo dah sebati suka menjaja gamba tak kesah gamba semut sekalipon, rasa tak sah kalo takde gambar T______T. i mean gamba yg aku snap laa kan. mls nk pkai gamba kat google. apa kes??

Owh rasa menyesal buat entri tahapa2 nih. layankan aje lah.

Xoxo;
Ciare =)



Tuesday, May 19, 2009

Camne org lain bleh fokus keje tah di saat genting neh??

Hah amek ko bukan main panjang lagik title aku bagi. kahkahkah =D err apasal ketawa?? tajuk bukan main serius bagaii kan? erm mggu ni kan aku nak berusaha berada di dlm mode JGN EMO. hihi. so kalo emo pon buat buat tak emo jelah. layannnnn ~~~~ hiks

Tapi betui apa? time kritikal a.k.a genting (bukan genting highland. haipp!! ;n) camne, aku dah tak bleh nk fokus buat apa pon. tipu aku ckp aku bleh fokus wat keje ke apa kan. sedangkan dlm mimpi pon aku termimpi aku tgh isi telur kat bunga telur! apa kes?? hahaha. apa tah lagi masa berjaga dan otak tengah waras. mesti lah otak aku asik berpikir ke arah hari besar tu nanti aja.

Tak waras lah kalo ckp ada bakal pengantin yg wat dunno whatsoevarr psl wedding dia. kalo ada tuh maknanya sesuatu adalah ikan (something is fishy larr huhu). aku dah CUBA sedaya upaya utk tak memikirkan sgt psl tu especially time tgh opis hour kan. aku dah cuba utk fokus psl keje. fokus dan fokus. tp MALANGnya cam tak berjaya jek.

HASILnya kerja aku sekarang adalah tunggang langgang. saya mintak maap bos. sebab kualiti kerja saya amat buruk masa ni. i'm sorry T______T

XOXO;
Ciare =)



{Tarikh Yang Sesuai}

Assalamualaikum.

erm arini aku nak ckp psl tarikh yg sesuai utk mendirikan rumahtangga (tapi umah aku takde tangga. ngeee =P). Mostly, org melayu mmg suka nak kawen masa musim cuti sekolah (including me dlm masa 11 ari lg). Sebab apa?? antara sebab2nya:

#1 atas permintaan family. tak kiralah famili belah pempuan ke laki ke. kdg2 sampai timbul gadoh2 sebab ada yg tak setuju. aku pon ada krisis gak aritu masa nak pilih tarikh kawen. amat payah. tp Alhamdulillah sbb fasa memilih tarikh. Now tgh menunggu tarikh tu tiba :)
#2 bila ada adik beradik cikgu (mcm aku, mama si kyrin kyra tu cikgu) so korg paham2 aja lah. jadik cikgu bukan senang nk mintak cuti unless ko saket. kalo sedara meninggal pon blom tentu ko dpt cuti EL melainkan sedara ko tuh betol2 rapat. pathetic no?
#3 Bila ada byk sedara cthnya sepupu2 yg tgh belajar. So kena tggu dorg cuti lah bagai kan. uuu~~ ikot kan ajaa
#4 ...
#5 ..
#6 err ada banyak lg sebab.

Tapi utk kes aku ini lah 3 sebab utama. Walaupun pada mulanya ada konflik dan ada baur2 nk gadoh jugak tp akhirnya setel lah jugak. hehe. tp xde lah gadoh2 pon. jgn salah paham plak. korg bukan bleh caya sgt. kang mula tafsir bukan2. ops!! bukan kamu kamu atau kamu. tp adalah beberapa makhluk Tuhan tu. huhu~~

Ok jom tengok senarai keburukan berkahwin masa cuti skolah. errr maksud aku keburukan dari segi pilihan tarikh tau. xdelah sampai menjejaskan perkahwinan tuh pon. bg aku kawen ari apa pon tak kesah. tp nk wat camne....pilihan keluarga diutamakan T_____T

#1 Konfem akan clash ngn banyak kenduri lain. utk tarikh aku jer (di kalangan blogger only) hampir 10 yg nk kawen tarikh aku nk kawen. tuh belom dgn sedara mara ke jiran tetangga ke opismate ke. ramai gile siot nk kawen cuti skolah ni.
#2 ramai yg tak dpt hadir sbb ada majlis lain yg perlu diutamakan. yelah, kalo tetamu tuh pon kawen ke adik dia kawen ke mak dia kawen ke (???) mestilah dia pilih majlis yg penting pd dia kan.
#3 ....

Yang lain2 pikir sendiri lah apa kan. Oleh itu, korg2 yg bakal mendirikan rumahtgga ke rumahlift ke, disyorkan agar mula berpikir tarikh ko nk kawen eventho taun depan ke ape kan. pikir dulu siap2. pikir tuh maksudnya u can come out with few dates lah kan. senaraikan. dan bincang mana satu tarikh yg sesuai. kalo last menet (err i mean 2-3 bulan before) jawapnye gundah gulana lah korg.

Kesimpulannya, isi penting entri ini adalah: pilih lah tarikh yg anda suka tak kira org lain suka ke tak suka.

HAHAHAHA gila selfish (lebih tepat adalah jual ikan bukan jual dadah) sebenarnya masa nak kawen ni. kita perlu berdiri di kaki sendiri dan di bumi sendiri, then senang nk buat keputusan. kalo asik nk ikot cakap org. sampai ke tu0 lah tak dpt apa yg ko nak. ops! ni bukan maksudnye suh ko kawen lari ke apa kan (??), maksudnya...err ko pikir lah sendiri, xkan asik aku nak pikir =P

XOXO;
Ciare =)



Monday, May 18, 2009

Erm macam best =P

For the instructions, add your name on the list and simply spell out your name using the given Japanese letter- translations below. Tag six of your friends and inform them of the tag. Have fun.

TRANSLATION:

A - kaF - luK - meP - noU - doZ - zi
B - tuG - jiL - taQ - keV - ru
C - miH - riM - rinR - shiW - mei
D - teI - kiN - toS - ariX - na
E - kuJ - zuO - moT - chiY - fu

Yezaa...sperti yg korg lihat di atas nun adalah instruction utk buat tag ini. aku rasa mcm penah tgk dlm email dan dah cuba. maka seingat aku hasilnya sangat lah terkelakar. jom tgk XD

errr ini adalah hasil nama penuh aku. haha. so pepandailah eja sendiri apa nama penuh aku =p

{tomoshi rikarinarikikari tukarikashidotetekito}

yang ni pulak camne nk eja nama pendek ku:
c - mi
i - ki
a - ka
r - shi
e - ku

sekian sahaja tag dari cik dudu. tag ini ditag utk sesapa yg nak eja nama dia dlm bhs Jepun. erm tp actually aku rasa benda ni cam tak betui aja. blasah aja lah. just for fun dan gelak2 =D

XOXO;
Mikikashiku ='D



Peraduan Bibir Menawan Bersama LIPICE ^___-

**ini adalah sticky entri sampai 31 Mei bila aku suke.. hiks**
Kenapa aku submit jgk gamba dlm contest ini? (ada sape ke nk tau? hehe. erm layan ajelah ;n)
#1 Sebab rasa macam syok sendiri senyuman menawan mcm setengah mampos nk posing gini utk mencari gambo yg sesuai. kalo pkai camera yg ada filem rolls tu komfem abes 3 rolls at least. hurm tetiba tingan rolls sushi king. slurp! ;)
#2 Kerana tarikh tamatnya adalah 31 Mei. hahahaha. apa kena mngenan dgn aku? hehe sebabnya 31 Mei tuh aku kan..err ...ehem ehem..sedang menjadi raja seharilah kononnya. so ingin lah abadikan tarikh 31Mei tuh dlm situasi yg berlainan sket. at least ada 2 kejadian yg bleh mengingatkan aku ttg 31 Mei ^_-
#3 Bergambar bersama Lisa Surihani?? hehe. mcm kelako. tp kalo dpt ada salahke? ada berdosake? hihi. tidak sama sekali. erm psl kemengangan bukan lah motip utama masuk contest ini. lgpon syarat2 penyertaan xsesusah mcm kena pegi malaysia idol ke OIAM ke ape kan. just tangkap gambo dgn lipice and pose! bukankah mudah?? =D
#4 ..takde sebab dah kot
#5 Okay ada. sebab utama aku submit gambo utk contest ini adalah FOR FUN dan bukan FOR FUNNY. wakahkahkah =D errr...seronok bukan melihat muka sendiri di website lipice?? ;)

Cara2 utk mengundi saya (cehh tetiba jadik sopan ;n)
#1 mula2 masuk ke website lipice.
#2 masuk ke menu contest
#3 kemudian pilih menu gallery
#4 cari penyertaan saya dgn memasukkan email saya iaitu narapidana84@yahoo.com di ruangan Enter Email then click Search! kemudian vote aje sesuka ati you all. TQ =D

nakbagitaujugak: anyway aku telah vote utk hanis zalikha kerana dia sgt commmel. hehe. agak2 ada org ke nk vote aku ey ;)

Love; Ciare =)


Jgn Emo Jgn Emo...

Assalamualaikum.

Lamanya rasa tak berblog. hehe. padahal baru aja 2 ari aja kan. mmg dah gila blog aku ni. xpe xpe. sementara masih rajen dan muda belia ni bleh lah berblog kan. nti2 bila dah tua tak koje dah aku. hoho =P

Penat Penat dan Penat bila balik kg. tapi penat penat pon takde jugak lost few kg(s) kan? haha. xpe lah, kalo sume pngantin kurus, biar aku plak jadik pengantin tembam T___T. Apapun, balek kg tuh sebab nak tunjuklah lah komitmen sket kan. xkan pengantin tau nk balek terus kawen aja. tolong2 lah sikit. tak sikit banyak tak banyak sikit. sian plak sedara mara kat kmpg. mcm anak dorg plak yg nk kawen. huhu. TQ soooo much tak terkata..

Haishh penin kepala lah bila tak cukup tido camni. camne lah aku nak ngadap keje nih? Ya Allah. berikan aku kekuatan. Okay sila jgn emo ciare. mari kita ceria ceriakan sket idup nih. hehe. sabaq noooo 12 ari jer lagi.

bertahan



bertahan



bertahan



=)


hah camtulah. senyum okeh. senyum tuh awet muda :>

XOXO;
Ciare =)



Friday, May 15, 2009

{ p e t a n g j u m a a t y a n g h e n i n g }

## sila skip entri luahan perasaan ini. goto X ##

Owh boringnyaaa. u know what? arini ****** dtg pukul 4.05 pm?? WTF!! ape ko ingat ni opis bapak ko ke apetah. nape mesti dtg lewat pastu nk drag sume org utk stay dgn dia with all his meetings laa discussion laaa whatsoevarr lah kan.

uuuuuu~~~~geramnya!! eeii geram geram betoi. dahla mlm ni aku nak balek kmpg. yg aku tau aku nk balek keje tepat kul 5.30 arini. kira okay lah dari aku balek kul 2 td ke ape kan ;n erm kalo dia pggil aku masuk bilik meeting tuh dan tanya soalan merapu melebihi kul5.30 mmg siap dia. aku calar keta dia ngn duit syiling 50 sen nti. huahuahuahuahua =D ni bukan vandalisme yer adik2. ni maksudnye fair and square. huhu.

X: Motip balek kampung.

#1 tolong mengecat rumah.
#2 bayo duit catering pd mertua pakcik aku. catering turun temurun. haha
#3 tempah kek! tempah kek! jgn lupa wahai cik ciare.
#4 kalo ada masa, bayo duit kanopi. kalo xsempat bayo masa dia naikkan kanopi pom bulehhh ;V
#5 kemas umah kemas umah. cian kat makngah aku asik nyusahkan dia aja.
#6 err smbung edar kad. if termissed out insan2 tertentu.
#7 tanya Tok Kadi, borang nikah telah diambil oleh beliau kah?
#8 buat sket2 goodies bag tuh. I mean isi ke dlm bekas ke apetah. kalo sempat lah. tp aku rasa mcm tak sempat aja. saja nk tulih bg panjang list XD

Sekian aja kot.

Love;
Ciare =)



{Bertengahari di ChowKit}

Salam. (ewah arini suci murni sket bg salam pg jumaat :p) alkisahnya arini aku sedikit relax sbb most of the checklist yg aku pening smlm udah setle. alhamdulillah :) tak sia2 jugak aku pening2kan kepala sendiri lepas tuh terus berapi2 dan semangat nak siapkan cepat apa yg pending.

Maka, tengahari semalam aku telah mengheret opismateku iaitu Dina pergi ke pasar chowkit. mula2 ingat nk pegi semua house. tp kat semua house mcm mahal sket lah aku rasa. aku kalo bleh nk cut cost apa2 yg boleh dicutcostkan. huhu T.T

Oyya sebelum itu, pagi semalam, aku telah menambah doorgifts aku. err i mean yg nak taruk dlm goodies bag tuh kan. (haihh sapa lah yg cipta goodies bag ni? meh aku lem*pang sket. haha. zaman akak aku kawen xde mende ni. jimat babe. hah kan dah terkeluar sifat kedekutku. tp xpe lah, demi nak jadi raja sehari dan mau meraikan bersama keluarga, kwn, jiran maka aku jadik dermawan pulak ;n). Alkisahnya di MIHAS arituh, aku terbekenan satu brg yg menjual cakes, coklats ngn segala jenis mak nenek goodies tuh. So aku belek2 macam lawo ngn murah lah pulak doorgifts tuh. Plus! mmg murah bila dicomparekan dgn ChowKit. maksudnya, gila murah =D

Jadi masa MIHAS tuh aku order lah kat kakak tuh. kedainya kat jln kg attap. jgn tanya kat mana sbb aku dah ilang flyers dia. ni no phone akak tuh 019-3378164. So sapa yg nk dptkan doorgifts dgn harga rendah bleh call situ :) Aku order mggu lepas ari Khamis. Then semalam pg baru akak tuh free dan menghantar sendiri doorgifts tuh pd aku. sweet no? :) plus! no delivery charges. hiks

Problem doorgifts setle! tp kiranya ada dua jenis lah doorgifts. erm lantak lah nak bg yg mana satu pd sapa. itu pndai2 lah fmly aku handle nti. aku dah ckup penin nih. hrp2 sume tuh ckup utk kwn2 dan sedara2. org kg tak payah. haha. keji keji. okay lah tuh, sbb aku catering kan, tak nyusahkan sesapa so xyah lah nk amek ati sesapa. huhu. kejam kejam. makin hampir ngn 30 Mei aku makin kejam. perasaan ku yg penting harus dijaga. org lain?? err pandai2 lah korg jaga perasaan sendiri. huhu.

Okay terus ke tghari. dgn sepantas kilatnya aku call teksi. panggil ke matrade utk pegi ke chow kit. malas babe nk drive bagaiii. tak kuasa aku nak menghangatkan diri semata2 nak pegi chow kit. baik aku amek jalan mudah dan pakai khidmat teksi aja.

Sesampai kat Chow Kit, apa lg? terus shopping laju2. err actually bukan shopping tapi membeli. bagi aku, kalo tak beli baju, kasut, make up..itu bukan shopping namanya. hahahahahhahahannggila =D

Jadi semalam aku memborong bunga telur (tambahan sbb mcm xckup), bekas kuih muih nak ltk dlm paperbag, bunga manggar, tag Terima Kasih yg comei ^_- pastu aku beli apa lg tah. total nya rm162..uuuu~~melayang duit T_____T. ape ko ckp?? sikit rm162 tuh?? huhu erm maybe sikit kot. sbb kalo belanja kat semua house paling cikai pon rm200. erm okay lah tuh. sabarrr sabarrr.

Dengan itu, saya mengisytiharkan bahawa saya pokai. T____T. eh eh tak baek tak baek. mana ada pokai lagi. kang Allah tarik balek rejeki tuh kang. tarek balek tarek balek. belom pokai lg. insyaAllah ada lg rezeki tu. MK chayok chayok!! cari duit byk2 ye utk bakal bini you ni. dia ada macam2 lagi dlm senarai nk beli. hoho ~~ kejam tak kejam tak? ahh tak kesah. nak jugak! =D

Tp, oleh kerana MK TERLalu busy mencari rejeki, maka aku adalah diabaikan. Tiada moment bercinta saat ini kerna saat ini MK sibuk bercinta dgn customer dia, eh silap! choiii. MK sibuk bercinta dgn kereta2 customer dia. dah la opishour kat toyota. balek keje sampai malam pon kat workshop!! ugh! bosan okay. lepas kawen kalo camni jugak i nak lari balek kg (??). ehh silap lagik, pas kawen kalo camni jugak i nk ikot you g workshop. bleh jugak tlg pas2 spanar ke jek keta ke. huhu jek ke jet aku pon xtau. kahkah. erm mari kita bercinta mcm spanar jaya pnye drama pon okay jugak :) I jadi secretary you merangkap akauntan merangkap menyimpan mohor2 besar sume duit hasil kerja you. then kite enjoyyyy. kHKAHKAH ^%$^$^$%^!!! hahahaha. sifat mata duitan tetap ada. T.T

Okay lah ckup saja setakat ini. tghr ni mau pegi Plaza Damas. pagi td aku dah campak seseorg di situ maka kena kutip balek. hahha. sekian terima kasih.

Love;
Ciare =)



Thursday, May 14, 2009

{ K E L A M K A B U T}

**UPDATE PADA PUKUL 5.00PM. YEAYYYYYYYYYYY ^______^ i'm so happy kerana dlm masa sejam setengah bbrp items telah setle. fuh~~bagos jugak bila ada kesedaran sivik ni kan?? hakhak. ehem ehem. dengan bangganya, item yg telah distrikekan telah siap. tp masa lunch time aku bergegas ke chow kit. haha. nama pon nk bdgetkan? so what?? hahah. segalanya ada di Chow Kit. AILEBIU chow kit. muah. hiks **

** 5 JAM SEBELUMNYA, PD PUKUL 12.00 PM**
OWHHH NAPE BILA AKU DEKAT OPIS AKU RASA MCM PENINNYA?? BYKNYAAA TAK SIAP LAGIII?? tp bila sesampai aja kat umah relaxxx aja gitu. haha. nak kena lempang sitembamciare nih. pangggg!!! =P

Bila sampai di opis. baru aku teringat.

#1 Owh doorgifts tak ckup! alamak!
#2 Paperbag mcm kena tambah!! T____T
#3 Omaigod! kemeja slack kasut MK tak beli lagi. huhu. (ehh ni bukan tugasan aku. tp MK relax aja. aku tlg peninkan bg pihak dia. kahkah. melampau lah hormon perempuan LEO ni. kahkah)
#4 Bunga telur ckup tak? ckup tak??
#5 Err benda yg ltk depan umah tu apa namanya? alaa yg plastik kilat2 letak kat lidi tuuu?? erm apa nama tah. haa yg tuh tak beli lagi. ** okay dah tau namanya bunga manggar ^_-
#6 Bekas kuih ada tak? ke nak pkai balot tisu paper aja? kahkahkah (aik?? hehe)
#7ehh tudung aku?? YA ALLAH. tudung aku tak beli lagiii. aku tak nak tudung ekin. nyampah nyampah. sapa yg syorkan aku lagi pkai tudung ni siap aku sula nanti. aku nk tudung bawal nombor kosong. ada tak? blah la ciare. ngengada! =P
#8 err jamuan masa nikah apa yek?? aku dgn cam nasik ayam lah nasik tomato lah. huhu. apa keputusannya wahai keluargaku sayang??
#9 korg dah dapat kad ke ek? dpt tak dpt tak? sapa tak dapat lagik sila hubungi aku a.s.a.p. Actually kad tuh tak lawa pun. hahaha. mesti nyesal kalo korg dpt kad tuh. Tp my intention adalah mau bagi map kat korg supaya selamat sampai ke majlis aku nanti. Bukan nak buat kad utk bermegah2. sapa2 yg kutuk kad aku sila blah skrg!
#10 errr konon2nya ada 2 masakan yg akan di masak sendiri. So aku terlibat ke dlm proses ni selain terlibat dari segi mata wang ringgit malaysia?? T_____T
#11 Ya Allah. byk nyaa bermain dlm kepala otak aku. tak cukup ruang otak nak pikir. pinjam otak ko jap. tak cukup jari nak menaip. pinjam jari ko jap. huhu. oyya! chalet pula bagaimana Sayang? ckup tak utk family you 1 bijik chalet gergasi dan 4 chalet comel? tak ckup? sila buat khemah aja tepi laot tu nti. huhu. kejam kejam.
#12 oh oh oh!! door gifts tuh kosong gitu jeke? takkan takde nak letak tag terima kasih ke ape ke? kan? erm tetiba rasa nak ke semua house @ chow kit lunch ni.
#13 ..
#14..
#15 err akan ditambah lain masa.

Love;
Ciare =)



© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha