Saturday, October 31, 2009

Roses

1st and foremost roses are not my favvy flower. erm apekah bunga kegemaran aku? adekah bunga taik ayam? hihi. teka cepat teka cepat! em time cousin's convo aritu aku tercari2 jugak bunga peberet ku.....namun, takdok. hehe :)

tp bile dicapture roses ini, nampak lawo pulak bile close up. bau pon wangiiiii bangat deh :)

haish udah layuuu rose ini. cian dia. mana taknya, kena jual kat tengah panas. mano lah tak terkulai layu ye dop?

Eeee sgt tak berkualiti entri ni. abaikan. sekadar melepaskan batok di tangga. wakakaka :)) anyway selamat berweekends semua. malam ni malam minggu, mau pegi mana?? jom jom pegi jenjalan. hihi. tapi i tak dapekk kuar kot. huuuuu. sabooo sabooooo.

pssssstttttttt: another scheduled entry.
aduhhh i really i really looking forward
to have my own dslr......
kena menabung lah nmpaknye :)

Xoxo;
Ciare =)

Orang Tamak

psssstttttt: scheduled entry scheduled entry! maybe time entry ni publish aku tgh ngemop lantai +___+. haha

Okay lah weekends gini kita wat entri ringan2 lah ye. huhu. tuan umah tak berapa nak ada mood utk menghapdet apa2 yg serius. later, maybe. maybe. aku skrg ni rasa nak makan roti canai buatan sendiri bukan buatan org (ehh lain mcm pulak kedengaran buatan org tu. slalu org sebut buatan org tu kalo yg sihir2 tu kan? nauzubillah) atau pon buatan pakcik2 mamak. saya mahu roti canai buatan tangan sendiri. malangnye aku sakit kepala pikir nak tebar roti canai atas apa. slalunye kat kmpg tebar roti canai atas bontot talam tu. tp kat sini kemain susah lagi nak cari talam tu. err tu belum masuk dgn kes malas nak cari lagi. kahkahkah
Aritu masa jenjalan aku pon pegi la sambar 2 keping roti canai koooo. pakcik yg jual tu pon tgk aku semacammmm aje. ceh! org nak beli roti canai dia pon pandang kerek! tapi aku wat bodo je. siap request utk top up kari lagi. wakaka.

Namun akhirnya, pembaziran berlaku +__+

Xoxo;
Ciare =)

Friday, October 30, 2009

The Mines Tempat Bersejarah

Erm seperti yang telah kuwarwarkan sekian lama (ade ke org baca blog ko nenek ciare? huhu T__T sentap kejapans), aku adalah SINGLE on saturday. dengan itu, diri ini adalah keboringan tahap cipan sbbnye, suami i pergi berjuang di medan perang utk mencari sesuap nasik (drama kena lebih hehe) buat kami sekeluarga. jadi, aku adalah boring pada hari bernama sabtu. hanya ada sekali sabtu je dalam sebulan suami tidak pergi ke medan perang.


Maka terbatas lah segala pergerakan aku pada hari sabtu. aku rasa nak keluar, mau window shopping...tp mau ajak siapa?? kerna insan lain pasti mau menghabiskan masa bersama insan2 tersayang. owh tetiba rasa mcm sebatang kara #___#



yg penting aku nak pegi mines besok. ada sapa2 nak teman@join x? ehem ehem tawaran ini terbuka utk girls only yeee. ko namampos ke keluar ngn jantan lain??? wakakaka =D okay siapa nak join nenek ciare ke mines besok sila ym beliau di narapidana84@yahoo.com. talian ym dibukan dari jam 8 am hingga 12 pm besok yea. hehe. kalo xde sape2 teman tak apelah.......i know i know laaa korg busy kan (dituju utk bikuchan. hihi), tapi tak apalah aku tetap akan pegi mines besok! sama ada dalam realiti ataupon mimpi pun boleh. wakakaka.


psssstttttttt: sian. bini sape desperate sgt
cari kawan secara on9 ni?? haha.
sian sian =p


Xoxo;
Ciare =)

5 months

Dan aku.....adalah masih gigih membilang hari perkahwinan kami. bukan sbb tak ada keje tapi sebab utk menghargai tiap masa yg kita ada untuk membahagiakan dia. kamu paham kan maksud aku? Sebagai manusia, kita tak akan pernah tau berapa lama lagi kita akan berada di sini. dan kita tak akan tahu sampai mana perhubungan ini. yang pasti, aku mendoakan hanya mati yang boleh memisahkan kami (ok ayat terbaikkk bleh wat novel huhu). Bukan ape, aku ni jenis manusia pemikir dan kadang2 bleh berpikir di luar kotak universe tanpa sempadan. kadang2 aku rasa inilah punca migrain aku kot. terlalu byk berfikir. termasuk benda2 yg tak penting pon nak pikir jgk (eh eh lari topik pulak. back on track :p)



Anyway xde motip kot entri ni. kahkah. sekadar utk menambahjelikkan gamba2 dlm belog sendiri. gamba di atas adalah gamba terbaik semasa sessi photoshoot. mmg terbaekkkk ;)




psssttttt: aku rasa mcm nak beli DSLR pulak.
wakaka. ehh penin penin...
aku nak jadi kakakandam ke photog ni?? KAHKAH.
i kan tamak :P

psssssttttttt: gamba di atas adalah tidak
sengaja okeee TERtarik kain.
tak koseeer aku nak selak2 kain ni.
tp oleh kerana scenary nye lawa. aku upload jgk.
:)


Xoxo;
Ciare =)

The parcel! The parcel! Hihi.

Hehe hectic ke tak hectic ke kat tmpat keje, aku menten beronline shopping as usuals. hihi. aku mmg byk jugak wat online shopping lately, but at least aku tak bshopping secara physically pergi ke kedai. so it's fair enough la kan. lain ah kalo yg online pon aku rembat yg offline pon aku rembat. tu namampos namanya. HAHA.

Anyway sebab utama aku shoping secara online adalah kerana.....
ia dimodelkan oleh manusia. lebih feel kot nengok manusia yg pakai berbanding patong keras kematu tu.
harga kdg2 jauh lebih murah dr pasaran. pastu ko kena tambah kos pos je. so anggap je kos pos ko tu utk gantikan minyak keta ko utk jalan. malah ia lagi murah berbanding minyak keta, paking cost, toll lagi. haaaa betolkann betolkannn? :)
kan aku aritu aku ada ckp mengidam nak beli foundation kryolan kan? actually time jalan2 kat PAS aritu aku pegi la satu butik tu. sbb dia ada tampal sticker kryolan depan pintu. so aku bdget dia ada jual lah. tapi masuk aje kedai tu, konon lah mcm makeup artis gred A lah konon, buat dekkkk jek. haishh aku ni hati panas sket. nak berniaga buat cara nak bniaga. ko main acting ngn aku silap aribulan lah. terus blah ah ape lg.
err point seterusnya sila buat sendiri :p

Kesimpulannye semalam 3 parcel smpai kat tangan aku. wuahh pantas sgguh itu semua blogshop. hehe. aku pon dah tahap jadi pelanggan tetap jek. hihi. well now kegilaan aku adalah shawls and makeup! hehe. yeayyy dan udah berjaya beli foundation kryolan =D xpe xpe aku nak kumpul satu2. aku dah booking dah kat tuan kedai tu ape aku nak beli bulan depan. wuahh akhirnya! akhirnya!! dan insyaAllah, akan join makeup class after raya aji kot. sbb skrg betol2 pack aku punye scheduled suami isteri (cececeee mcm artis plak ko. puiii :p)

Em aku dah janji kat tuan2 kedai yg aku beli tu utk buat testimonial kat sini. tp adalah tak cukup masa. em nti lah aku buat weekends ni ^__~ nti baru lah aku informkan blogshops terbabit yea. until then, adios!

pssstttt: ini pon scheduled entry jgk.
sori kalo tak sempat reply komen korg.
skg aku sempat approve/reject komen jek.
nti ah ptg2 sket br senang lenang kot.
teeeheee :p

Xoxo;
Ciare =)

Sekilo berapa RM ko agak?

Aku adalah dalam mode berdukacita skrg ni. owh tensi tensi. tapi nak buat mcm mana. lagi dikawal lagi membiak lemak2 ni. tapi perot merayu2 mintak makanan. pagi2 aku dah telan nasik kat umah. sampai tmpat keje kul 12 aku dah lapa balek. tu blom masuk lg time petang pulak. asik melantakkkkk aje. tension nyah. selain tension pasal berat badan yang terdadak2 naiknya, i tension pulak dgn kos perbelanjaan makanan seharian. kalo sehari belanja makanan only lebih kurang RM15~20 (utk makanan sahaja. makanan sahaja. diulang sekali lagi, makanan!) maka sampai mana lah akan bertahan pitih dalam wallet Polo aku ni. lama2 mau bergadai pulak wallet ni. murah murah RM5 je kot aku let go. ko nak beli ke? kahkahkah (baek saya shut up skrg T__T)


Kadang2 bukan lah nak berkira dgn perot sendiri. tapi agak2 lah kan, walopon suami bagi nafkah, tp takkan aku nak tabur duit aku tu kat cafe RM20 sehari. pakcik kayo lah dia. makcik ciare yg kayap kang. wahaha. erm anyway tak tau lah bg korg RM20 sehari utk makanan tu murah pulak. tp kalo totalnya lebih kurang begitu dalam satu hari, maka disaster utk budget November shopping i. hahaha. okay aku ada bdget bulanan bukan bdget tahunan mcm negara ni. ko ade bdget bulanan??? hehe kerek sekali diri ini. but who cares??



Itu belom lg kos sara hidup minyak kereta utk pegi balek keje, parking RM5 sehari lagi. mau gile aku masuk tjg rambutan sbb kira duit duit duit. nauzubillah. mintak simpangggg ~~~ Tapi itu lah, dah lumrah idup manusia yg tggl di KL. kalo keja kat kmpg aku rasa relax je kot. nak makan pon tahap petik pucuk ubi kat belakang umah. hehe :p



Ehh mcm merepek2 pulak cite aku ni. actually aku nak cakap psl berat badan aku yg semakin membesar angkanya ni. haish. hampir 60 kg aku skrg. 60 kg. 60 kg. perlu ulang lagi skali ke?? 60 KG ya anak2 harap maklum :p tapi hampir laa...dlm 59.9999 KG kot. KAHKAH. berat aku skrg adalah lebih berat dr berat kakak aku masa dia pregnant 9 bulan. disaster kan? belom ada isi kandungan bernyawa lg dah 60 KG. skrg kandungan aku tak bernyawa dan buleh dikeluarkan sehari sekali ikot pintu belakang. kakakakakakakuseweldahtamat @___@



pssstttt: ini adalah scheduled entri ya.
keje aku hectic weh skrg. entry sume buat in advanced.

Xoxo;
Ciare =)

Thursday, October 29, 2009

My current fav pose is 'bercekak pinggang dan membuat peace'

fine. korang dah muak yer? ok this is the last scheduled entry for today :)

Okay tajuk je dah cukup utk menggambarkan segala2nya. so tak payah la baca. tutup aje window ni. hahaha. Anyway sume gamba dlm entry ini is clickable dan akan dibuka pada tab @ window baru. depends on your setting lah. hihi. bukan ape, ade silent reader berkomen agar biarkan gamba2 dlm blog ini clickable. tah ape ko nak tgk? nak tgk jerawat i ke?? sila sila. make sure pempuan pregnant tak tgk gamba2 aku yang tak rupawan langsung ni. baik pegi tengok objek2 cantek yg lain T___T

Pang! fokus bleh dok ciare?? nak kena sepak? haha. Okay kali ini adalah gamba semasa aku melawat ala2 mini muzium utk tokoh sejarah Malaysia. bangga seh aku memasukkan diri aku ke dalam tempat2 ilmiah gini. owh terasa educated tetiba. wakaka. padahal masuk situ utk berposing bukannye membaca fakta! teeeetttt =p

Dan kamu jgn terkesima melihat aksi2 puan ciare ini yer. tah napa aku rasa mcm ade identiti baru bila pose lately. ternyata sebelah tangan akan dicekak dipinggang dan satu tangan lagi di angkat smbil membuat peace @ thumbs up @ etc. depends on the mood lah. hihi. contoh pertama sila pandang gamba di atas. teeheee

we all siap sign dalam guestbook tu nyah. nti bleh suh anak cucu aku pegi check ade tak nama opah dia dlm guestbook minimuzium ni. hahaha.

yg menarik perhatian adalah, Agong terengganu Sultan Mizan. hehe. see?? terengganu jgk menarik perhatian i nyahhh. lalalalaaa~~~~

wah rona cahaya ini betol2 wat aku migrain. OREN bebeno. berpinau bijik mata makkk. haish

see?? another cth seorg nenek bercekak pggang dan membuat peace. hoho. rasa mcm "ugh! pls dong!!"

kami menonton filem pendek sejarah dlm bilik kecik yg disediakan. fuhhhh ngantuk nengok fakta2 sejarah gini. hehe. tp xpe. layannnnn. kateee educated :p

ta!

Xoxo;
Ciare =)

Pieces of Art ^__~

Well done uitm! sbb aku rasa time aku belajo dulu xde pon tempat2 menarik camni tau. errr atau adekah aku tak tau kewujudan tempat2 seperti ini?? hahaha. logik jugak aku tak tau sbb aku sgt2 tak amek pot tentang alam sekeliling ape yg terjadi kat U dulu. most of the HOT news aku adalah orang yg terakhir tau. fine. i mmg taknak amek tau. wtf nak amek tau sume2 pasal ni. really not me lah. dan jangan pernah tanya nama lecturers @ cikgu kat aku. ternyata hanya satu atau dua nama je aku dapat sebut (kecuali semetrik lah, time blaja situ sume sgt close dgb cikgu. tanpa cikgu2 tersebut aku xkan berada di sini. i lap you cikgu <3), malah selalu sgt berlaku sessi meniru nama lecturer time exam. biasa lah kat U mesti kena isi ruangan nama lecturer kan.

lawaking gile ah sbb sumpah aku tak bleh nak recall nama lecturer. aku hafal nama subjek dah cukup brilliant. haha. xpe yg penting result mantap (walopon xdpt dean list xpe xpe fine). dan selalunye puanhanacikenlitel lah yg menjadi mangsa tiruan aku. sbb dia mmg prihatin bab2 nama lecturer ni. erm yg lain pon prihatin jgk kot. tp time exam mcm suke dok dkt hana. dpt auraa nak sbb hana selalu baca doa utk kami semua b4 exam. muuuah sket kt Hana.

Eh Eh ini bukan nak cite pasal Hana yer. weehee :p. ini adalah nak cerita pengalaman aku berada di Uitm Shah Alam selama lebih kurang 3 jam sbb lagi 4 jam aku berjalan ke PAS, SACC mall dgn PKNS. wakakaka.

Erm anyway haruslah keboringan time konvo kan, so aku pon pakse ati bawak aku jenjalan sekitar tempat konvo tu. which quite interesting lah. sbb mostly U lain dewan konvo dia mcm ala2 jauh dgn facilities lain. tapi kat uitm tak. ada mcm2 pulak tu. ada mini muzium, bilik pameran bersejarah, bilik art etc.

Dan yg paling menjadi kesukaan aku adalah Art Gallery Tuanku Zahirah :) emm mcm smgt nak masuk sbb dia permaisuri negeri terengganu. boleh ke alasan camtu?? haha. okay jom masuk!!

Sebelum nak masuk art gallery ko akan nampak mende ni. hmm....excited nak masuk :p

hah tgk si pink lady tu, jalan menonong tgglkan i. huhu. dia pulak semangat nak nengok gallery ni. helloooo ati! ko bukan budak uitm s.alam ke? apekesss ko excited lebih? nampak sgt ko pon 1st time masuk sini. kikikiki :p

gambar blkg ati tu cantek. tp bila tenung lama2 aku jd penin. maka aku nak replace dgn muka ati =D

ish aku ni suke jugak bunga2 ni rupanya ek. i ingat i macho rupanya minah bunga. kahkahkah =D errr gemuk giler seh aku dlm picture ni. hmm salah teknik ni ;)

one of the best picture ever. serius terpaku dan terpana beberapa minit depan lukisan ni. ermm cantekkkkkk. dan ia telah menjadi wallpaper laptop aku skrg. hehe. owh canteknyaaaaa. ehh jgn lupa beri credit kpd penulisnya :) sila lihat di bawah yer.

em ini lah pelukisnya. memang semua art di sini adalah hasil karya pelajar2 uitm :)

okay beri laluan beri laluan :p

Xoxo;
Ciare =)

Ikan Cencaru Sumbat Sambal

Wuah bukan main panjang beno yer tajuk makanannye. aku rasa sementara nak sebutkan 'ikan cencaru sumbat sambal' tu aku da abeskan sebelah ikan cencaru tu! hahahaha. Anyway, tidak lah susah utk membuat menu seperti ini. dan bertambah tidak susah dgn adanya mak kat umah aku.

"mak lepas ni nak masuk ape?"

"letak cili dulu ke asam dulu mak?"

"mak bawang nak bape biji?"

See? see? senang bukan? :) Eh eh ini utk certain menu la kan. but utk menu yg jarang jarang kadang kadang dimasak gini, harus lah aku mintak consultant kan. teettt :p
gambar ini ihsan google. aku punye ikan cencaru sumbal sambal tak sempat nak snap pictures dah selamat kena rogol. haha. errk! rogol means...errm paham2 sendiri lah camne rupa ikan yg diserang beramai2 =p

Ape ko ingat aku ni semulajadi tau masak sejak dilahirkan ke ape? aku kalo menu2 tradisional gini harus mintak confirmation dari mak. kang kot tersilap naya weh. tapi kalo takat masak spageti ke crispy wantan ke, aku pegi tanya mak, mau kena lepuk ngn tongkat dia. kahkahkah. haish kome ni, menu2 moden gini sila search google yer. menu2 tradisional baru bleh rujuk mak. hehe.

Sekian, ta!

Xoxo;
Ciare =)

Terima kasih daun keladi, selalu2 la tolong bini =D

Cececewah puan ciare bukan saje dah pandai berpantun, malah rasa gilang gemilang tak terhingga kerana ternyata suami beliau ternyata memang ringan tulang. I dont think seorg lelaki bleh berlakon rajen tlg bini di dapor walaupon udah 4 bulan lebih berkawen. kerana rata2 manusia sukar utk menyelindungkan sifat sebenar dia lebih dari 3 bulan. Tahniah sayang tahniah! u mmg suami paling baik hati dan ringan tulang dalam dunia. mmmuuaahhsss!
edited on 10.14am: wuahh mcm kesian gilerkan? potong bawang pon atas lantai berlapikkan surat kabo. tsk T___T. xpe darling, demi masa depan, kita jimat cermat yer. beli umah dulu. go go go!!!

Tapi jangan ingat aku boleh membuli suami sesuka hati dan berkuasa kuku besi ke ape! no no no. sbb aku tak penah mintak tlg. tapi tiap kali i memerlukan, dan rasa tak cukup kaki tangan peha betis semua nak memasak kat dapur @ apa2 kerja umah, pertolongan akan datang. macam superman tlg org dlm kesusahan.

"Kejap eh nanti i tolong potong bawang" ..huuu i really really appreciate this. i mean, really. sbb walo seteror mana pon aku masak, aku pasti akan nangis mcm baru selesai menonton kalhonaho tiap kali kupas dan potong bawang T____T

"nak buat ape lg yang? i siang ikan yer"...wuahh terharu lagi rasa nak menitis air mata. mcm mana laaa aku bleh dapat suami yg baik hati lg comel ni...aummmm :p

Dan mcm2 lagi lah, tak perlu lah i kabarkan lagi betapa penyayangnya suami i. dan ternyata, dia tidak berlakon ringan tulang. i love you sayang. i hope u forever mcm ni. i never ask, but having you to help out the wife's job, i feel relief :) TQ sayang. muahhhs!! Alhamdulillah, aku bersyukur, i couldnt ask for more than a very loving husband. alhamdulillah.

edited on 10.14am: ish sampah sampah sampah.
siap ko! IP ko aku dah tau.....

Xoxo;
Ciare =)

Wednesday, October 28, 2009

selamber lah babes!

I may not pretty, malah tak senonoh. kahkahkah. ehem ehem! bukan tak senonoh terdedah sana sini yer adik2. tapi tak senonoh dalam keimanan dan menutup aurat. wakaka. haish, dah start meroyan minah ni. beri laluan ~~~
Ehh walopon xde entri arini, hits tetap naik. wakakaka. ceceeceee mcm glamour ko nyah. pigidah :p okay fine fine. i tak syok sendiri pon taknak kasi chance.

Okay berbalik pada topik 'selamber' kan. agak2 tahap keselamberan korg terlalu tipis ah berbanding aku ni. ternyata aku seorg manusia yg selamber dan tak pedulik ape org sekeliling nak kata apa.

Lihat gambarajah di atas nun. hmm agak2 ko lah, ko nak pakai ke tudung gitu tahap tercabot batu bata nya ke opis atau ke khalayak ramai?? haha. aku bole jeeee. well aku pedulik ape?? bukan aku bogel ke ape. I pakai tudung nyahh. tapi i miskin takdok pitih nak alter tudung. tapi i kaya kasih sayang. muahahaha =D

Okay mood masih tak setabil maka berhasillah sebuah entri tak seimbang zatnya. sekian terima kasih.

Xoxo;
Ciare =)

Owh I feel miserable +____+

Bila macam2 perasaan bercampur baur ini lah jadinya. bila otak belah kiri, otak belah kanan dua2 pon dah penat buat kerja. until then, see you again next time yang ntah tak tau bila.

pstttt: ini tidak dikira sbg sebuah entri.

Xoxo;
Ciare =)

Tuesday, October 27, 2009

RESEPI: Puding Buah

mula2 mcm malas nak buat scheduled entri, namun demi korg yg nak resepi, aku turutkan jgk permintaan korg. lepas mtk resepi sila buat la ape lg =p

Sebelum mulakan, i nak ucapkan trima kasih bebanyak kat shida sbb bg resepi ni. now its my turn pulak nak kongsikan dgn you all semua. berkongsi tips dan resepi ni amalan mulia tau. hihi. okay taknak membebel banyak2 banyakckp. okay lets proceed to the ingredients eh.

Bahan2nya adalah....
ros 1/4 agar2 
ros gula 3/4 cawan 
ros susu krimer (i cadangkan cap ideal) 2 tin 
ros tepung custard 4 sudu 
ros 1 sudu esen vanilla 
ros telur 3 biji 
ros 1 tin buahan2 cocktail 
ros 1 tin buah peach

Cara2 memasaknya adalah......
ros rebuskan agar2 bersama 10@11 cawan air. depends lah ko nak masak byk mana. tp adunan yg aku nak bg ni bleh dimakan oleh 20 org kot.
ros campurkan gula ke dalam periuk bersama air ngn agar2 tu. make sure agar2 ko betul2 hancur.
ros pukul telur bersama 1 tin susu. bila air agar2 dah mendidih tambahkan susu+telur ni.
ros bila dah mendidih lagi, ko masukkan tepung custard. tp cairkan sikit tepung tu bersama 2-3 sudu air. then tambah esen vanilla pulak.
ros bila da mendidih dan agak sebati bahan2nya, ko taruk lah dlm bekas. biarkan sejuk seketika dlm 30 min lepas tu br masuk peti ais. lepas 3jam dah keras kot. then taburkan buah2an cocktail & peach ke atas puding. lepas tu curahkan susu cair lg 1 tin. sooo thats y dia berkuah lemak berkrimmm amatttt ^___^

Hah camne? senang bukan? sila la buat supaya dapat menambat hati insan kesayangan kamu ^____~

Xoxo;
Ciare =)

Meeting Meeting Meeting Mee Kari Mee Sup Mee Bandung

This is a scheduled entri ya. tuan umah busy seh arini.

Today is going to be a hectic day. meeting 9am - noon - 5pm I guess. haiyaaa lemau tol nak meeting2 segala ni T____T. aku rasa mcm projek sengal ni tak bleh siap aje. silap2 delayyyyy lagi. tp nak wat camno. sbg kuli tetap a.k.a hamba abdi, maka i redha je. yg penting dorang bayar aku tiap bulan tanpa sebarang onar maka bermood sket nak bekerja kan? biasa lah, money really motivates me in work! haha. okay fine aku mmg mata duitan. so what??duit at least utk memilih suami i tak mata duitan sgt. mata duitan sikit2 aje. wakakaka =D

Erm tah ape lg aku nak merepek dlm entri ni ek? tak apelah simpan for the next entri kay...which is i dont know when. no other scheduled entry after this. tengok ah nanti kalo ada masa extra time lunch, bleh la buat entri untuk santapan korg. hihi. cehh mcm famous je blog ko ni nyahh oi. huhu.

okay until then, adios!!

pstttttt: haish perasan tak mentol atas batang idung aku di atas??
geram betol! harus ke tumbuh jerawat atas idung??
but anyway, it can be healed dgn krim kunyit. hihi

Xoxo;
Ciare =)

Monday, October 26, 2009

Dah kawen baru nak pegi 'pameran pengantin' =D

Ish ni yang buat aku rasa nak kawen lg sekali ni =p err i mean get married to the same person aaa. ape ah ko ni asik salah tafsir jek. bukan ape, rasa mcm tak cukup grand le pulok majlis aku dulu. hihi tak tak. gurau je. kang ade yang kecik ati baca entri ni kang (maklum le teman memang mesra i dah pandai baca belog i skrg. love u cayangg <3). ape pon aku bersyukur perjalanan majlis pernikahan dan perkahwinan aku 30 & 31 Mei lepas, berlaku dgn gilang gemilang sekali (walopon ada byk dugaan di sebalik tabir T___T). Alhamdulillah.

Maka, untuk apekah aku pergi ke pameran pengantin ni? hehe. actually ni adegan cuci mata jek. time sepupu aku si shamsul ni konvo ari sabtu lepas, aku dgn ati punye la mati kutu keboringan seh time tggu org setle konvo kat luar. bukan main panas pulak tu! so we all amek keputusan utk jejalan ah. hehe. ape lagi, dgn pantas jalan2 ke PAS, SACC, PKNS seawal kul 10 am dan siap tolong tuan kedai bukak kedai2 dorg. HAHA. psttttt, by the way kami pegi jejalan naik bas koooo. enjoy sgt sbb rasa mcm berzaman weh tak naik bas. hihi. nape naik bas?? sbb keta ku telah diparking di padang kawad kononnye family graduan tak bleh naik smpai dewan, so nak taknak aku parking ah situ. tapi mcm malas nak kuarkan keta time nak pegi jalan2 tu. naek bas jelaa jawabnye :)

pssstttt...korg perasan tak ni macam ala2 pelamin nan indah bloger tegar tu? sape lg kalo bukan bukan chika yg comel tu ;)

Pelamin anganku patotnya ni. tapi kat perak takdoooooo pelamin gini. nyampah aku. pelamin pon tahap edisi terhad yg zaman bila punye tah. excuse me pada bridal boutique kat perak, plisss lah enhance korg punye produk. asik patern samaaaa jek. pastu mcm agak ketinggalan zaman (sori to say). Aku ni sound gini for the sake of sedara mara aku kat perak nun. sian depa nti dapat pelamin mcm aku jgk padahal zaman dah berubah time tu (errr not to say my pelamin tak cantek, cantekkkk tp kalo 10 tahun lagi mcm tuuu je rupanya....what the ****??)

ushhh gaun idaman jugak. boleh dienhancekan utk pengantin bertudung. kalo mak andam nye teror mcm2 dia bleh wat bg matching dgn kehendak pelanggan. bukan?

awuuwww i teringat gaun merah i. canteknyeeee :)

mcm2 ada lagi weh. ramai2 pegi PAS, shah alam ccepat.

haa ni pulak pelamin versi baru. ala2 mcm kelambu pulak. but cute gak :)

Erm itu saje. hehe. kpd bakal2 pengantin ujung tahun ni, korg dah sevey ke belom?? cepat tau sebelum baju idaman ngn pelamin idaman di ambil org :p

Xoxo;
Ciare =)

KOSMO!: Ibu lahir bayi 5.3 kilogram!

sila klik link ini utk baca keratan Kosmo! yg sepenuhnya :)
woowweee 5.3 Kg tu. huhu. mcm lebih berat dr anak Erra Fazira tak silap aku. plus, dia deliver secara normal dan tanpa sebarang masalah. korg tgk ah baby tu ya ampun montelnyee. sedap nak pelok ni. hihi. pandai jeling camera pulok tu. comei ^__~

psttt: anyway ini entri selingan aje. hihi.
malas nak buat entri berat2. korg baca paper je lah arini :p
ade lg satu berita menarik: 7 beradik tak mahu berpisah.
menarik sbb parent anak2 ini accident di tempat yg sama
kami pernah accident Ramadhan 2008.
tempat 'keras' kot T____T

Xoxo;
Ciare =)

Puding Buah Yummyy Baik utk Kesihatan ^___~

perasaan makan puding buah ni sgt best sbb ia lembuttt sgt tau. pastu ada rasa manis buah2an cocktail ni haa. adehh yummyyy ~~

Akhirnya berkesempatan jugakk nak wat puding buah resepi shida ni =p ish aku ni suke resepi2 gini. sebab ia senang dan tak complicated. tp senang2 pon hampir kecundang jugak bukan??? haha. kecundang sbb terlalu tidak manis. dgn kata lain tawar. hihi. tawar ni bagus sbb mak aku kan ada diabetes. so xde lah dia makan yg manis2 kannnnnnn ~~~~ hihi (padahal mmg tak sengaja tawar :p). by the way, untuk atasi ketawaran tu, aku decided utk add on buah mangga manis yg dibawak oleh maklang aku dr kampung. hihi. so skrg tak tawar sgttt. yeayyyy ^__~. so amacam? dari rupa di atas agak menyelerakan tak? nak resepi ke?? hihi

Xoxo;
Ciare =)

Sunday, October 25, 2009

Quick post

Fuhh, I had so much fun owh smalam meraikan convocation si shamsul (ni sepupu aku ni. umur dia 21thn, masih single but not available sengihnampakgigi sape nak kenalan masih terbuka, sila tgglkan msg berkenalan anda di sinipeace) ni kat uitm shah alam. dia blaja kat uitm segamat (sama ngn model hanis zalikha. heehee ;p) tp konvo kat shah alam rupanya. baru aku berangan nak jalan jauh sket ke segamat. haha. anyway smlm FUN bangat seh. bukan fun tgk org konvo tp fun sbb aku ngn ati wat sessi photoshoot merapu sekeliling uitm ngn s.alam. TQ ati layan mood merapu aku ;) gamba sume kat FB tp mls ah nak upload gamba gedix semua. haha. okay ah itu saje. aku nak berkejar ke dapo msk bfast ni. daaa~~~

Xoxo;
Ciare =)

Saturday, October 24, 2009

kontroversi

Hye hye selamat pagi 1 Malaysia :) ini scheduled entri yer sbb skrg ni aku berada kat Uitm Shah Alam. doing what? dah gtau dah sbb ape aritu kan? :p

Well well well, u remember entri 'hak anda apabila jiran sedang mengubahsuai rumahnya' ini?? hehe. kalo tak ingat klik link tu dan baca dulu ape yg telah terjadi yea. tak syok arr kalo kamu x ikuti rentetan peristiwa nye.
hah nampak tak nampak tak? ini ar umah jiran aku tu. erm lawo seh bile siap. lampu depan pon asek pasangg aje. hehe. jgn dia pegi wat hal litar pintas lagi skali sudah ~~ memang aku lepuk ah jiran aku ni kang. errr rumah kami yg pagar dawai tu aje. siap ada lalang yg berbunga. wakakaka. ehh tp lalang tu di luar kawasan umah rasanya. huhu tp nampak cam kat dlm pagar kamu pulak T___T.

gate dia otomatik youuu pakai remote segala. hihi. umah dia mcm ala2 double storey dah jadiknye. magic betoi. dia punye master bedroom udah diruntuhkan dan dipindahkan ke tgkat atas.

ehh nampak pulak no rumah i jgn gtau org eh diam haha. okeh lah itu saje entri yg ringan2 je i bg uols baca. selamat bercuti ya~~~ celebrate

Xoxo;
Ciare =)
© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha