Monday, November 30, 2009

Pinky Lady Contest

UPDATED!!! TARIKH TAMAT DITUNDA SEHINGGA 30 NOV, 11:59pm :)
saje nak bg uols bgaya di raya aji ^___~

updated ** nak tgk kehebatan PINK dlm hidup i?? sila baca entri {wonderpink} ini =D

Huh selama ni asik org lain yg buat contest. hah! now aku pulak nak menganjurkan suatu contest. HIHI. alaa tujuan contest ni bukan ape, saje suke2 kot. mari lihat ape motiff puan ciare membuat contest ;)

tujuan #1: saje suke2 sbb dgn tiba2 ting!!! I got this contest idea ;)
tujuan #2: sbb aku sukekan PINK maka rasa mcm nak tgk ladies out there yg turut menyukai pink.

Utk sertai contest ini mudah ajaaa. mari lihat ape dia terma dan syarat yg aku kenakan ;)

http://1.bp.blogspot.com/_0VDV0OnEQQ4/Svu_EQKO9TI/AAAAAAAAEaU/1GKSO25QnAk/s1600/pinkladycontest1.JPG (ni link gamba banner di atas)

t&c #1: Buat satu entri bertajuk "Pinky Lady Contest" dan ceritakan apekemenda yg best sgt tntang PINK ni. heh :p (buat sticky mode entry smpai end date ye)
t&c #2: Upload 1 SAHAJA gamba anda yg serba PINK (saya tidak mgalakkan gamba kawen ok. FYI, ada 2 org pengadil jemputan)
t&c #3: Copy contest banner di page ini dan paste di entri anda. Dan sila link gamba tersebut ke page ini. Nak follow? it's up to you :)
t&c #4: Letakkan banner contest di sidebar anda. utk copy banner di atas sila click aje gamba tersebut sbb i dah disabledkan rightclick kat blog ni.
t&c #5: Letakkan link entri anda di ruang komen entry ini ye. Then, puanciare akan buat pemantauan. Make sure bg direct link ke contest anda ye.
t&c #6: Sila submit sebelum 30 Nov 2009 11:59PM. pemenang akan diumumkan seminggu lepas raya aji eh. hadiah? misteri....hihi..anyway xde special sgt pon adiah ni. aku saje2 je wat contest. dont imagine dapat microwave ke hape..KAHKAH

Okay ols, good luck!!

psssssssttttt:
ape2 pon for enquiry please contact puanciare

Xoxo;
Ciare =)

6 bulan bersama beliau ^___~

Aku ada buat Pinky Lady Contest. Mari mari join :) Goodluck semua =p

Wuaaa seperti tak sangkaaa. dah 6 bulan menjadi isteri sah beliau. kena sebut word SAH tu. HAHAHA. ceh mcm best ;p

Eh mmg best menjadi isteri beliau. selalu geli2 ketiak dan pinggang beliau kerana beliau sgt penggeli orgnye (ehh tetiba teringat ikan keli. tp xde kaitan ;p) maka berlari2 lah satu umah ke depan ke belakang sbb aku dok kejar dia. KAKAHKAH. okay skip skip. abaikan hal2 laki bini ni. HEHEHE.

ops! gambar adelah bergoyang T__T

ouwwh menggodalah beliau ni. aummm ;p kahkahakh. diam kau ciare!!! ehh biar laaa...beliau mmg makhluk Tuhan plg sexy pada i. heeeeeeeeee. uhdjagsdgajjhfhv577564507^$^$%^#!!! sila skip lagi ayat gilo di atas ;p

Ehh mcm takde gamba berdua latest. rupanya susah nak suh dia posing. erm budak kecil di atas bukan anak kami. sah sah baru kawen 6 bulan. apejadah da ada nak umur 3 thn?? *&^&$^#%#^$!! hehe saje emo sbb ade org ingat aku mak org beranak 3. tak apa. i redha.

last but not least, i always love you sayanggg. and i know, you love me too. berani tidak love i?? HAHAHA. okay ucapan jiwang yg lain tak perlu tulis dlm blog. i ucap secara live depan u mlm ni. auuuwww =D

Xoxo;
Ciare =)

Solat Sunat Aidiladha Bersama dgn Dia ;)

Aku ada buat Pinky Lady Contest. Mari mari join :) Goodluck semua =p

Alhamdulillah kami berkesempatan utk menunaikan solat sunat aidiladha bersama2. aritu solat aidilfitri di terengganu. kali ni solat aidiladha di perak. wuaaa lengkapnyaaa idup i rasa :) i love you sayang. ehh nape tetiba jiwang ni ko nak kena lempang?? HAHAHA. okay fine. actually bukan nak menunjuk2 pegi semayang ke ape. sila jgn salah paham T______T. tapi cume overseronok itu saje. haish kalo nak menunjuk2 solat 5 waktu aku buat entri tau. KAHKAHKAHAKIJAU. hihi.

Aritu time solat aidilfitri ala2 tersegan2 nak snap picture segala. well, raya tempat 'baru' kan. pastu siap solat sebelah ngn adik ipar. wahaaa ko nak menjatuhkan maruah ke menggedik dpn adik ipar?? HIHI. i kan merangkap kakak ipar sulong di sana T___T sila behave okek. hehe. ceh ceh poyo ah. padahal kat umahh mertua tak hengatt jugak posingnye ;)

yesss! berjaya menyelit smpai ke sof depan2 sket. aleh2 time b4 nak semyang dpt sof pertama. wuaaa best best :) alhamdulillah ramaii umat islam menunaikan solat sunat aidiladha bersama2. lepas solat beramai2 pulak bergotong royong mengkorbankan lembu kobau unta kambeng itik ayam segala kan. huhu.

muke tidak bermakeup adalah sgt horror bukan?? naseb korg xdpt click gambo.
kalo tgk gambo size besonye, abes arr nampak segala lopak
dan noda2 di muka ku T___T
naseb ada 3 bijik taik lalat yg manis ^__^

okay lets go home dan melantak rendang =D yeayy inilah yg kutunggu tunggu. jangan kau tanya berat terkini aku berapa kalo nak idup lama! hihihi.

Xoxo;
Ciare =)

pakar IT, can you help me?

Aku ada buat Pinky Lady Contest. Mari mari join :) Goodluck semua =p

Kepada pakar2 computer di luar sana. aku ada satu soalan. dah blur xtau nak tanya sape. agak2 korg tau tak camne nak selesaikan? begini alkisahnye.

di satu pagi yg mendung, aku telah mengsetkan satu folder penting berkaitan resit2 online banking, slip gaji, etc. set ape? aku telah setkan attributesnya menjadi hidden pd propertiesnya. sbb mcm taknak sepupu2 aku godek2 folder penting itu.

sekali bile arini aku nak unhide balek folder tu, ia tak mau keluar sampai laaaa ni. aku buat camni......

* masuk main folder di mana folder yg dihide itu berada: contoh my documents
* then aku pilih tools
* kendian folder options
* pilih tab view
* click radio buttin show hidden folders & files
* apply

sekaliiii tak jadi pape daaaaaa ~~~ tension i nyahhh. so can anybody here tolong i?? pleasee T__T

Xoxo;
Ciare =)

makeup to wedding

Aku ada buat Pinky Lady Contest. Mari mari join :) Goodluck semua =p

Ok. tgk dok boring2 ni aku display ajelah ape yg patot korg tgk. wakakaka. mcm 1 kewajipan pulok ye dop? haha. layankan aje. makeup ni aku pakai masa anul's wedding. biasa je. xde yg spesel pon T___T. haaaa xsabar nak pegi workshop mekap. hehe. siap ah lepas tu aku nak mengapply semua teknik dan menambah pendapatan. HOHOHO
Tak sia2 kecik2 dulu aku dok mekapkan cousin2 aku yg comel. time tu umur aku 4@5 tahun. cousins aku 3 dan 4 tahun lah kot. haha. abes muke dorg aku conteng2 ape yg patot. hehe. see?? aku dah menunjukkan bakat since that small??? hihihi

wuaaa bulu mata adalah bertebabur. tak apa lepas ni nak pakai bulu mata pelesu. wakakaka :D ok sekian saje entri melepaskan batuk kahak di tangga. ngeeeee =D

Xoxo;
Ciare =)

aidiladha datang lagiiiii......=D

Aku ada buat Pinky Lady Contest. Mari mari join :) Goodluck semua =p

Salam aidiladha 2009 ;) Akhirnya beraya jugak aku kat perak. hehe. seperti yg diplankan, raya aji kat perak so beraya laa kami sekeluarga. ohhh! walopon ade peristiwa sedih yg menyebabkan kakrubi & suami x dpt pulang, tapi raya perlu diteruskan. ceh ceh ceh :p uuuu tp still sad maar sbb xlgkap 1 sekeluarga. dah le fmly kecik pastu x complete plak. aiseh. incomplete ~~ rasanya. okay xpayah membebel. ko ingat ada org nak baca??? =p

bukan mak saja rindu~rinduan dgn budak2 kecik ni. aku pon rinduuuu bangat si kecik ni. especially kyra la. kat kyrin rindu jgk, tp dia still mengkepit kat celah ketiak mamanye. camne aku nak main ngn dia?? huhu. kejap2 nak mama kejap2 nak mama. meraung toksah ckp ler. huhu. kaki sape dlm gamba di atas? lu pikir lah sendiri. hihi. baju raya aji i tu adalah adiah pemberian yani sbb kenduri belah ganu dulu. TQ yani :)

woho makin tinggi ini budak. perangai naseb dah intelligent sket. xde lah susah dah nak bagi arahan kat dia. hehe. dah bleh tlg mama dia kat dapur. i mean, tlg menyemak dgn jayanya. wakakaka. adiknye si kyrin toksah ckp ler, dah start nakal dahhh. hihi. tp nakal standard budak2 ler bukan. masih bleh dikawal lg. yg pening kepala kakak aku le sbb sampai 3-4 kali sehari tgk cite upin ipin. si kyra smpai dah hapal skrip cite tu "tekejut makkk" haha. sape dah tgk tau le skrip tu ;) aku 1st time tgk upin ipin secara full raya aji aritu. heh :p

adeh mcm melalut pulak. tajuk alkisah raya tp isi kandungan mcm apetah. layankan jelah. sape suruh uols baca. kehkehkeh =D

Xoxo;
Ciare =)

Sunday, November 29, 2009

sessi melepaskan batuk di tangga. kang tulis sessi mengidam ada org komen bukan2 pulak

Aku ada buat Pinky Lady Contest. Mari mari join :) Goodluck semua =p

Wahaaa mau ngelat taknak cite pasal raya aji bleh? huhu. nak cite pasal2 regular life. bile dapat gaji, kami akan mengunjungi Sushi king. bleh makan kenyang2 smpai kuar air idung. bkn sbb kuar air idung kerana pedas. tp kerana pengsan tgk bill. HAHAHAHA.

aku adalah peminat ala2 die hard fan gitu pd sushi king. aku rasa pekerja sushi king tuuu dah tertunggu2 kitorg datang makan situ afta dapat pitih, huhu. dan semasa makan di sushi king aku tak pernah minum air selain cold tea ni. sbb bg aku cold tea sushi king mmg sedap even tho mula2 minum dulu rasa pahit payau rasa nak sepak waiter dia. hahaha. tp lama2 rasa sodapppp. rasa ketagih. plg minimum, 3x aku suruh dia topup air tu selalunye :)

dan my favvy set of sushi is kodomo bento. tiap bulan pon aku pesan yg ni. hahaha. ops! sorry. gambo itu ditgkap lepas telah memakan nasiknye sikit. huhu. dah ada perubahan sket. ade half telur rebus disertakan =D haaa selain kodomo bento harussss lah aku amek berpinggan2 sushi yg dok berpusing2 atas bar dia tu. aku sokmo TERamek yg merah. huuu mahal lak tu T___T. nak wat camne, i ni tekak beruang polar, perot saiz mak badak. aku ngaku. so?? mmg dah gemuk pon. sape berani tegur2 kebulatan aku siap dia! i serius ni nyahhh.

dan ini set utk pasangan i. hehe. dia ni suke tukar2 set dia. kira brani amek risiko jgk lar. i menten dgn kodomo bento. hehe. ehh i tak pegi sushi dgn pasangan halal i. tp pegi dgn pasangan haram. yakni pasangan lesbianku. wakakakaka. amek ko ade statement terlampau di situ. siapakah dia?? biar lah rahsia ~~~~

Xoxo;
Ciare =)

Contestants for Pinky Lady Contest as of 29th Nov :)

Aku ada buat Pinky Lady Contest. Mari mari join :) Goodluck semua =p

Hye hye, this is the latest contestant utk pinky lady contest. ade sesapa lagi mau join tak? :)

ok sila check, kalo ade sapa2 lg nak join sila lah komen di entri contest ini ya http://ciare.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

1) asmieyra ~ http://lilprincecharming-asmieyra.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

2) zie fauzi ~ http://fztogether.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

3) ieda ~ http://iedaimmi.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

4) umi ~ http://girlperak.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

5) ziemah ~ http://myziemah.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

6) ezza ~ http://notaharianmama.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

7) wawa ~ http://wawa-syaidasyaida.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

8) mrs fieza ~ http://mrsfiza212.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

9) cekyus ~ http://chekyus.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

10) sofea ~ http://luvlysofea.blogspot.com/2009/11/pinky-ladies-contest.html

11) mama irdina ~ http://sweetyirdina.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

12) juera ~ http://ajuera-story.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

13) nurul ~ http://karipapsayur.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

14) http://beautifulgirl84.blogspot.com/2009/11/pink-lady-contest.html (xde nama lak dlm blog dia =p)

15) shahida ~ http://idadamia.blogspot.com/2009/11/sticky-mode-pinky-lady-contest.html

16) orked ~ http://ometomeiorked.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

17) melissa ~ http://oshinborninperak.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

18) zai kulim ~ http://zaikulim.blogspot.com/2009/11/lady-pink-contest27nov.html

19) farhana ~ http://littlehuge.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

20) dudu ~ http://littleflowerfarm.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

21) erynaraisya ~ http://erynaraisya.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

22) kak ina ~ http://lina-klina.blogspot.com/2009/11/pink-lady-contest.html

23) cikchelsea ~ http://cikchelsea.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

24) nur imirah ~ http://nureimi.blogspot.com/2009/11/pink-lady-contest-by-ciare.html

25) nadiah ~ http://norllmaster.blogspot.com/2009/11/pink-lady-contest.html

26) fiza ~ http://fizaqadida.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

27) rina ~ http://rinastories.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

28) ross ~ http://rossrazif.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

29) princess N ~ http://ayein0905.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

30) xett hereen ~ http://cikgabanpunyablog.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

31) farra ~ http://farra8979.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

32) emaduel ~ http://emaduel.blogspot.com/search/label/Contest

33) pja ~ http://merahjamboo.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest-sticky-mode.html

okay besok mlm yakni 30 Nov 11:59 PM end date contest, aku akan update lg list ni okay :)

Xoxo;
Ciare =)

Saturday, November 28, 2009

Contestants for Pinky Lady Contest as of 28th Nov :)

Aku ada buat Pinky Lady Contest. Mari mari join :) Goodluck semua =p

Hye hye, this is the latest contestant utk pinky lady contest. ade sesapa lagi mau join tak? :)

ok sila check, kalo ade sapa2 lg nak join sila lah komen di entri contest ini ya http://ciare.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

1) asmieyra ~ http://lilprincecharming-asmieyra.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

2) zie fauzi ~ http://fztogether.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

3) ieda ~ http://iedaimmi.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

4) umi ~ http://girlperak.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

5) ziemah ~ http://myziemah.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

6) ezza ~ http://notaharianmama.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

7) wawa ~ http://wawa-syaidasyaida.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

8) mrs fieza ~ http://mrsfiza212.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

9) cekyus ~ http://chekyus.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

10) sofea ~ http://luvlysofea.blogspot.com/2009/11/pinky-ladies-contest.html

11) mama irdina ~ http://sweetyirdina.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

12) juera ~ http://ajuera-story.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

13) nurul ~ http://karipapsayur.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

14) http://beautifulgirl84.blogspot.com/2009/11/pink-lady-contest.html (xde nama lak dlm blog dia =p)

15) shahida ~ http://idadamia.blogspot.com/2009/11/sticky-mode-pinky-lady-contest.html

16) orked ~ http://ometomeiorked.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

17) melissa ~ http://oshinborninperak.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

18) zai kulim ~ http://zaikulim.blogspot.com/2009/11/lady-pink-contest27nov.html

19) farhana ~ http://littlehuge.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

20) dudu ~ http://littleflowerfarm.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

21) erynaraisya ~ http://erynaraisya.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

22) kak ina ~ http://lina-klina.blogspot.com/2009/11/pink-lady-contest.html

23) cikchelsea ~ http://cikchelsea.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

24) nur imirah ~ http://nureimi.blogspot.com/2009/11/pink-lady-contest-by-ciare.html

25) nadiah ~ http://norllmaster.blogspot.com/2009/11/pink-lady-contest.html

26) fiza ~ http://fizaqadida.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

27) rina ~ http://rinastories.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

28) ross ~ http://rossrazif.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

29) princess N ~ http://ayein0905.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

30) . . . . . .

31) . . . . . .

32) . . . . . .

okay ahad nti aku update lg list ni okay :)

Xoxo;
Ciare =)

Friday, November 27, 2009

Salam Aidiladha :)

Aku ada buat Pinky Lady Contest. Mari mari join :) Goodluck semua =p

ciare & mk
ingin mengucapkan
'SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA'
maaf zahir & batin

pada sape yg menjalankan ibadah Qorbann, tahniah diucapkan :) pada sape yg pulang ke kmpg, sure seronok kan? hehe aku pon time entri ni dipublishkan konfem tgh huuhaaahuuhaa kat kmpg. heh. biasalah demi sesuap nasi (ok tipu sgt)...demi blog tercinta, insyaAllah akan ada entri sepanjang weekends ni :)

have a nice weekend uols ^__~

Xoxo;
Ciare =)

Thursday, November 26, 2009

panaskan enjin cepat. jom balek kampung! =D

Aku ada buat Pinky Lady Contest. Mari mari join :) Goodluck semua =p

Bismillahirrahmanirrahim.

InsyaAllah time entri ni dipublishkan, kami bertiga sdg dalam perjalanan ke ipoh perak. err bertiga?? teettt HAHAHA ini bukan kontroversi k. bertiga means campur mak i laaaa. bukan ber'tiga' sbb ada insan lain dalam diri ini T____T. bile laa nak balek kmpg smbil bawak 'berita baik itu' yer? insyaAllah jika ada rezeki, adalah kan. doakan kami =D ehh tetiba larik tajuk.

Okay. sambung balek. so camner percutian korg end of this month ni? balek mana? cuti bape lama? em okay tak sudi nak jawab pon tak apa T__T (apehal pempuan emo ni??? ko nak kena lempang?? hihi). aku adalah excited berkuasa infiniti lah rasanya sbb nak beraya di perak. keluarga kami kecil aje. mula2 sggh umah kakak kat ipoh (yeayy plg xsabar nak jumpe kayya ngn kayyin =D), then besok br angkot dorg blk kmpg.

Kek rendang sume dah siap dah. tapi malas nak letak gambo kat sini. aku wat pas raya lah ek. kang menangisss pulakkk sape2 yg xdpt lik kmpg tgk rendang perak i ni haaa. hehehe =D sekian saje kot. dgn ini puanciare ingin mengucapkan:

selamat hari raya aidiladha
mintak maap andai terkasar bahasa, terkecik ati kat pelusuk blog ni terhadap readers (adeh mcm kurg dipahami ayat ni tapi malas nak backspace. haha. so layan je. anggap anda paham)
semoga selamat pulang ke kmpg masing. dan smoga selamat balik semula ari ahad ni (kerjaa woiii isnin nanti. jgn wat2 lupe pulak)
gonna miss me? (wekkkk. haha. dont worry i'll blog everyday okek)

terima kasih maxis broadband. hehe. ko wat hal xdpat line kat kmpg aku siap ko!! aku sumpah ko jadi upgraded broadband agar ku boleh mengakses blog. HAHA. adios!

Xoxo;
Ciare =)

Kek Rendang Nasi Impit

Aku ada buat Pinky Lady Contest. Mari mari join :) Goodluck semua =p

Wuaaa. maaf maaf aku tgh busy ni (kate busy tp wat entri. apekah?? gile blogging minah ni. haishh T__T). maaf kenapa? maaf sbb ujudnye entri tak berkualiti ni. actually aku di rumah ni. heh. terpaksa cuti okkay sbb aku tak sempat prepare ape2 pon utk raya. maka aku cuti. tp aku cuti half day okek. lagi half tu mmg tmpat client aku bg cuti. so kira full day lah aku cuti. paham tak? paham tak? tak paham pon xpe :(

anyway, kek dah siap. pgi td shopping kat giant smpai kol doblas. lepas tu masak lunch. now rendang ayam pulak. kul 7 nak gerak balek perak lepas MK smpai umah. wuaa sempat ke ni? (maybe smpat kalo tak buat entri ni. HAHAHA) fuuuu baju dop kemas lagi. migraine migraine. suami cepat pulang bantu isteri mu k. muaah dalinggg ~~

Xoxo;
Ciare =)

Contestants for Pinky Lady Contest as of 26th Nov:)

Aku ada buat Pinky Lady Contest. Mari mari join :) Goodluck semua =p

Haluuuuuu....ade sambutan jugak rupanya contest pink ni. ramai jugak mensahut cabaran pink ni. haish, pas aku sentap baru ramai join. tau takottt. ke sbb korg nak adiah? hehe =p okay kat bawah ni adalah latest list of the contestants. sila check nama korg ade ke tak? takot aku termiss. apepon, contest masih berjalan sampai senin depan 30 Nov 11:59PM k. sempat lg nak post gamba korg beraya serba pink. alaa tp taun ni aku tema merah & purple. hehe. xpe raya puasa dah ade pink ;)

ok sila check, kalo ade sapa2 lg nak join sila lah komen di entri contest ini ya http://ciare.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

1) asmieyra ~ http://lilprincecharming-asmieyra.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

2) zie fauzi ~ http://fztogether.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

3) ieda ~ http://iedaimmi.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

4) umi ~ http://girlperak.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

5) ziemah ~ http://myziemah.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

6) ezza ~ http://notaharianmama.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

7) wawa ~ http://wawa-syaidasyaida.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

8) mrs fieza ~ http://mrsfiza212.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

9) cekyus ~ http://chekyus.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

10) sofea ~ http://luvlysofea.blogspot.com/2009/11/pinky-ladies-contest.html

11) mama irdina ~ http://sweetyirdina.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

12) juera ~ http://ajuera-story.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

13) nurul ~ http://karipapsayur.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

14) http://beautifulgirl84.blogspot.com/2009/11/pink-lady-contest.html (xde nama lak dlm blog dia =p)

15) shahida ~ http://idadamia.blogspot.com/2009/11/sticky-mode-pinky-lady-contest.html

16) orked ~ http://ometomeiorked.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

17) melissa ~ http://oshinborninperak.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

18) zai kulim ~ http://zaikulim.blogspot.com/2009/11/lady-pink-contest27nov.html

19) farhana ~ http://littlehuge.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

20) dudu ~ http://littleflowerfarm.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

21) erynaraisya ~ http://erynaraisya.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

22) kak ina ~ http://lina-klina.blogspot.com/2009/11/pink-lady-contest.html

23) cikchelsea ~ http://cikchelsea.blogspot.com/2009/11/pinky-lady-contest.html

24) . . . . .

25) . . . . .

26) . . . . .

okay ahad nti aku update lg list ni okay :)

Xoxo;
Ciare =)

ponnnn ponnnnnn !!!

Aku ada buat Pinky Lady Contest. Mari mari join :) Goodluck semua =p

Ketepi ketepi!! excuse me?? blog udah bersawang okay?? smalam 1 entri je? huuu. arini plak?? mcm xde entri. HAHA. okay nah entri utk blog semua. hehe (budget artis sgt. ko ingat ada org nak baca blog ko? ;p)

Ok utk bg exercise buat korg, sila jawab satu pertanyaan yg aku pon dah penin camne nak setle down kan. kenapa, semua lemak2 aku pegi ke pipi?? mmg obviously, muke aku mcm muke sembap yg amaaaaat. mengalahkan pempuan pregnant 9 bulan!! (aku pnh dgr org ckp preggy woman yg dah nak bersalen ala2 sembap gitu)

MasyaAllah, malam tadi aku try godek2 camera dan saje ah test test tgkp kan. katee nak blajo photog so harus la khatam dulu menu2 camera aku ni. n u know what?? byk function aku dah discover mlm tadi. yeayy =D (ok skip part ni) erm so bila aku tgkap gamba aku without tudung lah kan. dah dok dlm umah sendiri ape jadah nak tudung2 bagai. erkk??? dan PIPI KU TERSERLAH okayyy. i mean, sgt sgt tersembul. wuaaaa sedihnyaaaa. nape pipi aku begini??

aku dah try mkn chewing gum smpi naik kejung xde kesan. aku dah try wat senaman tepuk2 double chin tp xde jadi ape2. kalo aku diet sekalipon, tmpat lain bleh laa kempis sket, tapi nape pipi tidakkk??? malah berganda2 double triple chin i. wuaaaa tolongg i T_____T

hah, sila pikirkan jawapannye sekrg! jgn nak bg idea bodoh2 siap korg nti. HAHAHA.

Xoxo;
Ciare =)

Wednesday, November 25, 2009

Takziah. Kamu harus tabah

Aku ada buat Pinky Lady Contest. Mari mari join :) Goodluck semua =p

T______T nak mulakan dengan nangis T_T. emm korg, sila doakan kawan saya yg bernama cikenlitel (pangggg ko jgn nak buat lawak skrg ciare!! nak kena sepak?? T__T. ok fine mari sorok nama sebenar kerana aku xmau dia bsedih bila baca entri ini kelak T__T) telah kehilangan bayi pertama yg dinanti2kan, doakan dia agar kuat dan tabah atas musibah ini. sesungguhnya ini dugaan di dunia. kamu bertuah kerana bayi kamu yg sempat bernafas selama satu jam itu telah selamat di Sana dan sedang menunggu kamu di Sana. InsyaAllah.

urmm enough said, lebih kurg mcm peristiwa yg menimpa kakak ku hmpir 1 tahun 9 bulan yg lepas (kalo nak tau sila korek entri lama2 dulu). bersabar ye. aku tau kamu tabah. kerna dalam geng keras kamu lah puteri pertama. dan puteri yg paling kuat. lainlah aku puteri akhir yg paling besar sizenya namun jiwanya cepat runtuh (ko shut up ciare!! jgn lari tajuk). Kamu tabah, aku yakin!!

Kpd kalian yg sdg berbadan dua, berhati2 yea. jgn makan masin2, manis2. kena minum susu & ubat yg doktor bg k. take care :)

pssssttttt: maaf ye sbb xsebut nama kamu.
aku xmau kamu bsedih bl bc entri ni kelak.
anggap je ni entri utk org lain kalo kamu
TERbaca entri ini. KAMU TABAH & KUAT!
InsyaAllah.

Xoxo;
Ciare =)

Tuesday, November 24, 2009

Tutorial: Disabled right click at your blog =)

Aku ada buat Pinky Lady Contest. Mari mari join :) Goodluck semua =p

Oleh kerana ade permintaan bertanyakan tutorial utk meng-disabled-kan right click pada blog anda, so aku pon buat la satu tutorial ringkas ey. kalo tak paham lg nanti pls drop your comment right here :)

1) masuk dashboard
2) click Layout menu
3) click page element
4) click Add a Gadget
5) pilih HTML/Javascript
6) copy coding kat bawah ni

<script language='JavaScript'>
<!--
var message="Sorry, u're not allowed to right click on any area of ciare's land blog! TQ!";

function clickIE4(){
if (event.button==2){
alert(message);
return false;
}
}

function clickNS4(e){
if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){
if (e.which==2||e.which==3){
alert(message);
return false;
}
}
}

if (document.layers){
document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);
document.onmousedown=clickNS4;
}
else if (document.all&&!document.getElementById){
document.onmousedown=clickIE4;
}

document.oncontextmenu=new Function("alert(message);return false")

// -->
</script>

notes: aku cume copy terus coding dr gadget aku.
x ingat dulu aku jumpe mn coding ni.aku google2 je dulu.
ape2 pon credits to whoeverowner yg aku cilok ni. heh =p


7) paste coding ni dalam pop up HTML/JavaScript tu ek :) Dalam coding tu sila tukar sentence "Sorry, u're not allowed to right click on any area of ciare's land blog! TQ" kpd ayat korg sendiri k. korg bleh la tukar dgn ayat lain. wat la 1 karangan pon ade aku pedulik?? HAHA.
So lepas tu save dan test laa hehe.

Akhir kata, kalo dah berjaya tu drop ah komen kat entri ni. korg ni aku dah bg tutorial dan korg dah bjaya buat senyappppp aje. huhu. kecik ati tau T___T

Xoxo;
Ciare =)

Home made biscuits for Eid Al Adha :)

Aku ada buat Pinky Lady Contest. Mari mari join :) Goodluck semua =p

Salam hari raya haji ;) ops salah belom tiba lagi hari raya. aku je over excited nyahh sbb da lama xbalek perak. ehh xde la lama sgt. em tp lama jugak. last skali blk kmpg raya aritu lah. lepas tu balek perak tak balek ganu pon tak. haha. so duduk KL diam2. heh =p

So oleh kerana excited bangat nak balek kmpg beraya bersama2 keluarga aku pon buat sikit biskut raya. err i mean, part paling tak sabar tu adalah berjumpe dgn anak2 sedara i dan bermain dgn mereka. wuaaa bestnyaaa tak sabar nak main dgn kyra kyrin ;) aummm =p

Ok berbalek kpd biskut raya, agak2 aku buat biskut raya ape? hmm aku ni tak suke sgt biskut2 moden yg choc chip bagai tu, baik aku beli chipsmore je! HAHAHA. em actually mak yg request biskut ni, dan oleh kerana aku pon teringin so laju ajelah aku buat. ehh bukan aku sorg, tp mak tolong. biasa lah i lemah sket wat2 biskut ni. huhu

biskut makmur. aummm sedappp. yg ni tak pakai acu2 segala tu.
bentuk buat secara manual. bentuk bulan sabit. heh.

owh yg ni i very like ler. biskut mazola =D aummm. udah le sikit aje.
risau abes cpt tak sempat raye ;)


see?? sikit aje kan? itu pon sehari suntuk nak siapkan. sampai lenguh2 tulang belakang aku ni. aduhaii tp demi raya haji dan utk santapan family aku buat jugak. huhu. so lepas ni insyaAllah aku dah tau le camne nak buat biskut ni. bleh la buat byk sikit. sbb serius sikit. sikit pon sehari nak siapkan. aku rasa kalo nak byk, kena buat sehari sejenis biskut lah =p

Sekian saje. so pada yg tak percaya aku buat biskut tu, meh aku lepuk sket!! i dah maju setapak k!! =D

Xoxo;
Ciare =)

Monday, November 23, 2009

True or Lie?? Jgn tipu2 arrr ;)

Aku ada buat Pinky Lady Contest. Mari mari join :) Goodluck semua =p

The RULES:
Bold the statements that are true to you.
Italic the statements that you WISH are true.
Leave the Fibs alone.
Then, stab 5 ladies to do the same test.

The LIST to Bold/Italic/Just-let-it-be:

I miss somebody right now
I don’t watch TV these days. (except nur kasih hehe)
I own lots of magazines (mingguan wanita. tampak matured bukan? HAHA)
I wear glasses or contact lenses (color lenses.lepas kawen tah mana aku campak)
I love to play video games.
I’ve tried marijuana.
I have been in a threesome.
I have been the psycho-ex in a past relationship (hahaha cam real =p)
I believe honesty is usually the best policy.
I curse sometimes.
I have changed a lot mentally over the last year.
I carry my knife/razor everywhere with me.
i'm independent
I’m totally smart. (KAHKAHKAH)
I’ve broken someone’s bones.
I’m paranoid sometimes.
I would get plastic surgery if it were 100% safe, free of cost, and scar-free.
I need money right now.
I love sushi.
I talk really, really fast.
I have long hair (was)
I want to cut my hair. (i am. HAHA)
I have at least one sibling.
I have 4 sibling
I have worn fake hair/fingernailseyelashes in the past.
I couldn’t survive without Caller I.D
I like to cook
I am usually pessimistic
I have a lot of mood swings.
I have a hidden talent. (ape dia? namapon hidden. HAHA)
I’m always hyper no matter how much sugar i have.
I have a lot of friends.
I am currently single
I have pecked someone of the same sex.
I'm happily married
I practically live in sweatpants or PJ pants.
I love to shop.
I enjoy window shopping.
I would rather shop then eat.
I don’t hate anyone. I dislike them. (confuse nyah)
I’m completely embarrassed to be seen with my mother.
I have a cell phone.
I believe in God.(Allah swt)
I watch MTV on a daily basis.
I have passed out drunk in the past 6 months.
I’ve rejected someone before.
I have no idea what i want to do for the rest of my life.
I want to have children in the future.
I have changed a diaper before.
I’ve called the cops on a friend before.
I’m not allergic to anything.
I have a lot to learn.
I have been with someone at least 10 years older or younger.
I am shy around the opposite sex.
I have tried alcohol before.
I have made a move on a friend’s significant other or crush in the past.
I own the “South Park” movie.
I would die for my best friends (gile ke nak mati utk org lain? cube ingat dosa ko tu)
I think that Pizza Hut has the best pizza.
I have used my sexuality to advance my career.
I love Michael Jackson, scandals and all.
Halloween is awesome because you get free candy.
I watch Spongebob Squarepants and i like it.
I have dated a close friends’s ex.
I am happy at this moment!!
I’m obsessed with guys (on TV).
I study for tests most of the time.
I tie my shoelaces differently from anyone I’ve ever met.
I can work on a car.
I love my job
I am comfortable with who I am right now.
I have more than just my ears pierced.
I walk barefoot wherever i can.
I have jumped off a bridge.
I love sea turtles.
I spend ridiculous money on makeup.
I plan on achieving a major goal/dream.
I’m proficient in a musical instrument
I worked at McDonald’s restaurant.
I hate office jobs.
I love sci-fi movies.
I think water rules.
I went college out of state.
I like sausage.
I love kisses (ops! hihi)
I fall for the worst people.
I adore bright colors.
I can’t live without black eyeliner.
I don’t know why the hell i just did this stupid thing.
I usually like covers better than originals.
I can pickup things with my toes I can’t whistle.
I can move my tongue in waves, much like a snakes slither.
I have ridden/owned a horse.
I still have every journal I’ve ever written in.
I can’t stick to a diet.
I talk in my sleep.
I try to forget things by drowning them out with loads of distractions
Climbing trees is a brilliant past-time.
I have jazz in my blood.
I wear a toe ring.
I have a tattoo.
I can’t stand at LEAST one person that i work with.
I am a caffeine junkie.
I have been to over 15 conventions.
I will collect anything, and the more nonsensical, the better.
I’m an artist.
I clean my room every day
I like a person of the same sex
I love being happy.(^_*)

Hey sweet ladies, u've been tagged ;)

Xoxo;
Ciare =)

Art Expo 2009

Aku ada buat Pinky Lady Contest. Mari mari join :) Goodluck semua =p

Okay ni informative entry. ecececee =p

For your information, now dekat MATRADE ada event ART EXPO 2009. erm menarik bukan? event ni diadakan since rabu lepas lagi. tp aku adelah superb busy mggu lepas x sempat nak melawat event kat bwah nun. so, ni baru sempat. heh :) jom layan hasil karya seniman seniman yg terdiri dari sekitar Asia. Haaaa ape ko ingat ni event cikai2 ke? emm ni sume hasil luar negara. but, ada jugak hasil2 dari Malaysia :)








Okay harap maaf sbb xde caption. xtau aku nak buat caption apetah. kang aku komen bukan2 kang kena hentam dgn penggiat seni pulak T___T. cukup lah sekadar memaparkan hasil2 karya seniman di sini.

sekian, see you again!

Xoxo;
Ciare =)

Wedding: Anul Suhada & Jai ^___~

Aku ada buat Pinky Lady Contest. Mari mari join :) Goodluck semua =p

Okay arini kite straight tunjuk gamba pengantin. hehe. malas lah nak taip banyak2 ;) yg penting anul sgtttt cantek..huuu mcm anak patung i tell you. ok jom tgk =D

anul pakai baju kaler krim dan berhias manik gold. cantek i tell you. fesyen ape? emmm kebaya moden kot. hehe. mekap meletop! fuhh ~~

dekorasi pelamin. krim & maroon. naik seri kan? :)

hiasan bilik. krim & gold jugak =D

owh i likee this picture. kalo tgkp dgn Dslr lg mantop T___T

umi, anul, ciare, im :)

cantekk ^___^

pose jgn tak pose. aku ngn im smpai awal gile. haha. so melaram le posing ;)

cepak cepung cepak cepung. yeayyy suaminya udah smpai ;)

z0om sket pengantin. awat dahi kerut2 ni? emmm panas kot time ni. hehe.

okay tamat sudah semua gamba. ada melambak lg gamba kawen anul. biasa lah aku mmg suke jadi freelance photog. hehe. tp utk koleksi sendiri ler. auuwww ;) to anul & jai, semoga berbahagia selalu dan selamat beramal ~~ erk?? motifff????

daaa ~~~

similar entri
~ http://ciare.blogspot.com/2009/11/selamat-pengantin-baru-anul-suhada-jai.html
~ http://ciare.blogspot.com/2009/11/dah-macam-gathering-kat-majlis-anul.html

Xoxo;
Ciare =)

Sunday, November 22, 2009

Dah macam gathering kat majlis anul semalam. HAHA

Aku ada buat Pinky Lady Contest. Mari mari join :) Goodluck semua =p

Wuaaa happy bangat sih semalam sbb dapat jumpe ramaiii sgt kawan2 semetrik dulu masa majlis kawen anul semalam :) walopon tak seramai reunion dulu, but still ramai pd aku. dan plg penting dpt jumpe kawan2 yg dah lamaaaaaa tak ketemu ^___^

niza, etot, yatie, im, ciare & shi
aku sdg dukung aimanina. baru 3 bulan ni. amek berkattt amek berkattt. HAHA. mamanye yg bertudung merah tersebut. ayu namanya. org nye pon ayuuuu je ;) shi sdg meriba anak sulongnye bernama aiman. ish nama anak pon nak dekat sama. hmmm nak berbesan katanye. KEKEKE. err dlm perot nye ade lg sorg baby. dah 8 bulan tu. amek berkattt amek berkatttt =p im ko sorg single dlm gambo ni. pecita? ~~

nur imirah. dulu org slalu ckp muke kami serupa. mana ada ~~~ ainun sdg mdukung anak pempuannye, shiqa :) ain rasyiqah nama penuhnye. hehe. comei nok mapuh. putih melepak!! eee geram kt anak ko enon. tak pcaya?? meh aku zo0m in muke anak dia.

see??? putih melepuk kan?? wuaaa comelnye. harus aku tonton gamba anak ko tiap ari agar anak ku comel seperti anakmu. HUHU (??? apekah)

mentol (suhaimi) yakni ayahnye si shiqa :), un dan jafni jejaka terhangat. haaa single lg ke tak ntah le. sape nak kenal?? HEHEH

yati bersama aimanina :) wuahh sume amek berkat ni. ops!

niza & madal yg mendukung aimanina. ceh mcm couple lak korg. tp bukan yerr ~~ pitnahh. HAHA

shi & suaminya :) alaa xtau laa namanye sape =p

ceh pempuan ni hrp maklum le. dia tau nak posing ajeee. tak pedulikkan org sekeliling. photog pon cam pelik tgk aku. hmm aku ade inteview photog tu. dia punye dslr mak aihhh mahalnye, rm13 k T_____T mampuih nak beli

amek berkat & praktis. amiiiinnnn :)

muhallimah & me. wuaaa kangen sama im. well bila im ada di sisi, aku akan gelak mcm pontianak kerna dia suke buat lawak selambe nak mampus. haish mati kering gusi aku ;)

dan photo wajib :) sedapp yummmm =p

pssssssssttttttttttt: mcm pelik kan xde gamba
pengantin??? HEHE. well, saje nak publishkan besok.
hrp bersabar yer :)

Xoxo;
Ciare =)

Saturday, November 21, 2009

Persediaan Eid Al Adha (Raya Haji lah)

Aku ada buat Pinky Lady Contest. Mari mari join :) Goodluck semua =p

Assalamualaikum. wah wah koraaaanggg, kalo dulu nak sambut aidilfitri mcm2 korg buat yer?? siap checklist bagai. contohnye..........
tempah baju raya 2-3 lai bbrp bulan before puasa. ish ish ish
order kuih raya sana sini, test kuih sana sini seawal bulan Januari. biar betik?? T__T
bergaduh laki bini nak berebut blk kg masing
ok cukup la xpyh byk2.

Kesimpulannye korg berhabis2an utk menyambut Eid Mubarak padahal time tu 1 Ramadhan belom menjelang. ceh! ape tu?? tak baek tau. So kali ni aku nak tanya, ape persediaan Eid Al Adha korg?? (hah ustazah ciare dah dtg ni smbil bawak rotan T__T) Aku rasa begini kot............
tempah baju ~ pakai jelah baju raya aritu, tak baek membazir sbb baru raya aritu 5 pasang (-_-")
order kuih raya ~ ah xpyh lah, kite delivery pizza jeeee (ish ish...omaigod sgguh)
bgaduh laki bini berebut nak blk kg ~ xpayah balek mn2 lah. kite raya kat KL jelah. bleh jalan2 pegi sunway lagoon! (*&*%&$$$!!)

Ish ish ish. ada yg terasa ke? HAHA. sori entri ini tiada kaitan dgn yg hidup atau pon yg telah meninggal dunia. napa ko rasa panas? adakah ko buat ape yg aku ckp di atas? hehe. well, jika ada yg terasa2 tu, pulang lah ke pangkal jalan. sesungguhnya Eid Al Adha perlu disambut semeriah yg ko sambut masa Eid Mubarak.

Bagi puanciare, raya haji tetap semeriah mcm raya aidilfitri. malah mungkin lebih meriah :) em baju raya aji dah siap. sehari dua lagi nak pegi amek kat tailor. 2 lai tau. siap bleh pakai sambut tahun baru. KAHKAHKAH. insyaAllah nak buat biskut kegemaran mak iaitu biskut mazola. hehe. of koss kena buat di bawah pemantauan mak. teehee =p i lemah sket wat biskut ni. dan of kos, kek aku tu menu wajib. org kat kmpung dah request nak kek i. lalalalallaa ~~ kalo wat bisnis dah kaya dah ni. hoho berangan japs.

Aku rasa beza raya aji dgn raya aidilfitri ada satu je, duit raya. hmm yg lain sebijik semua sama. yelah, time raya aji org labur duit nak korban, so xyah bg duit raya. hihi. tahun ni, kami suami isteri tak dapat join acara korban2 ni. i mean, tade amek bahagian. insyaAllah tahun depan kami akan amek bahagian dalam korban. insyaAllah :)

Xoxo;
Ciare =)

Selamat Pengantin Baru Anul Suhada & Jai ^___~

Aku ada buat Pinky Lady Contest. Mari mari join :) Goodluck semua =p

Yeayyy mkn nasik minyak HAHAHAHA. jakun betol rasanya sbb dah lama xmkn nasi minyak di majlis org kawen (yeke lama xmkn. erm last skali kat kenduri rdna kot. hihi). Ucapan utk anul & suaminya (by this time konfem dah nikah kan. ehem ehem =p)

abaikan watak tempelan ni T__T

Tahniah. semoga Allah merahmati kamu berdua dan juga majlis ini. insyaAllah segalanya akan berjalan lancar. u've worried so much enough. skrg semuanya realiti :)

Semoga kekal bahagia ke akhir hayat. welcome to wifey club. trust me, being a wife not as simple as ABC. ada pahit ada manis. mula2 tak biasa kot. haip!! xbleh blk kg slalu dah. ur place is beside ur husband. dahulukan dia no matter what. gudluck! seronok tau jd isteri..hehe aummm =p

U're gonna be the most beautiful bride. Congratulations again to both of you :)

~~~ wuaaaaaa tak sbar nak tgkp gamba anul byk2. hihi. dia pasti comel =p btw korg penah tgk ikan buntal tak??? HAHA ni lah dia ikan buntal yg hidup di darat =p

T___T

Xoxo;
Ciare =)

Friday, November 20, 2009

Makeup: Nude Lips ;)

Aku ada buat Pinky Lady Contest. Mari mari join :) Goodluck semua =p

Haaaaaa aku tetiba wat entri ni sebab aku terlalu happy!!! Alhamdulillah. kan dah cakap bila kite menangis atas sesuatu kesedihan (owh yg ni sedih w0o000 huhu. biarlah rahsia kan ann =p) tapi Allah membalas pula dgn kehappyan dalam rupabentuk lain. hehe =p Tak ada lah ape sgt, tp apepon bentuk rezeki yg diterima atau ganjaran itu, kite kena lah bersyukur. tak perlu lah memperkotak~katikkan ketidakpuasan hati etc. belajar lah utk redha :) well, lately, aku betul2 paham apa maksudnye redha. bukan la maksudnye selama ni bengong sgt tak paham. means, bila ko hadapi sendiri ape slalu ko tgk kt org lain, now u know lah. nak menangis?? buat apa. tp nangis perlu utk kelegaan :) so apa yg perlu2 kita pahami waktu di saat2 kejatuhan semangat teramat adalah REDHA. okay ustazah ciare balek skrg.

Padahal aku nak cite pasal nude lips. huhu melalut pegi mana lak pempuan ni. ko nak kena sepak??? HAHAHA.

rupa sebenar warna di atas adalah lebih pucat. zo0M terlebih mcm pink sgt pulak T__T

Okay 1st of all maafkan kulit2 mengelupas atas bibir aku tu. huhu. harap korg xnampak. wakakaka. anyway, lately aku suke dan jatoh cinta dgn nude lips tau. i mean, pakai lipstick yg pucat2 gitu. haha. sentappp wei mggodanye...hihi. so nak beli lipstick nude aku xde pitih ah wei. so aku godek2 youtube maka terjumpa lah 1 tutorial heh. wuaaaaaa baru aku tau youtube banyakkkkkkkk sgt ilmu2. dulu aku tak suke youtube sbb mcm tahapa2. ramai org x btgjawab upload video bukan2. but now, youtube tu sntiasa ON kat lappy aku. dan mengreview segala mak nenek pasal makeups tutorials dan jugak coding tutorials :) TQ kat org2 yg mgupload ilmu2 tersebut kt youtube :)

Maka gamba di atas adalah pinky-nude-lips. hehe harus la ade pinky kan. tapi aku lebih suke yg betul2 nude without any colors. sampai mak tegur "ape kena pucat sgt gincu kamu??? mcm org sakit!" HAHAHA bg org2 tua mmg gitu kot. ini fesyen la maaakk. HIHI. nak tau camne nak buat pinky-nude-lips?? hmm nti aku wat tutorial eh. sonang yo0o0o0o0 ^____~

psssssssttttt: emm korg tau kan ape itu nude-lips.
dia ala2 mcm kaler yg terlalu takde kaler.
mostly no lipstick ah org tgk.
tapi hasilnye mantap dan terjuih sket.
bibir akan tampak lebih bervolume :)

Xoxo;
Ciare =)

Blogging itu dadah ~~

Aku ada buat Pinky Lady Contest. Mari mari join :) Goodluck semua =p

Wuah bukan main busy tak cukup 24jam sehari dah rasanya. erm paling terasa sekali, tak cukup masa opishour. tapi utk melanjutkan opishour (for free?? no way man) mmg jgn harap lah kan. dulu zaman bujang trang tang tang bleh la. tp time dah jadi bini org ni, lu pikir lah camne. tiap2 petang asik laki aku tlg bukak pagar bila aku sampai umah. siap tlg angkat beg laptop i lagik (vahhh romantikkan suami i =p muaaahhh darling ^,^) kekadang teringin gak sang bini nak balek awal dan menjojolkan muke yg tak berapa cun ni (namun wajib plg cun pd mata suami. kahkahkah) pada laki dia. hehe.

Lately keje menimbum. hampir terkambus aku dalam lautan kerja tu (ok fine. ni metafora jek) dan rasa mcm tak penah nak abes. makin banyak ade. tang mana berkurang aku kurang nampak pulak T____T. Erm tapi dalam sibuk2 pon blogging jalaaan. HAHA. penting tu. sbb aku rasa aku addicted gile kalo tak taip entri dalam sehari. aku tak sgt addicted mcmbaca blog org lain (tapi ada few blogs yg wajib ditonton tiap ari. cannot mention marr) dan tak kuasa jugak nak baca blog sendiri. tu kes meroyan namanya baca blog sendiri tak henti2. KAHKAH. tapi aku lebih addicted, ehh bukan.....aku SANGAT addicted utk menaip entri baru setiap hari. kalo gian sgt, 1 entri murahan pon jadiklah. KAHKAHKAH :))

okay tamat dah. inilah contoh entri murahan. sekarang anda paham bukan kenapa aku ckp aku addicted??? wuahhhh ade dadah ke ape dalam blog ini??? T_____T

pssssttttt: okay ptg nti aku bagi informative entry k :)

Xoxo;
Ciare =)

mana datang idea utk berblogging ;)

Aku ada buat Pinky Lady Contest. Mari mari join :) Goodluck semua =p

Hmm for me, utk berblog tak memerlukan idea bernas2 sgt. tak macam buat esei time nak exam SPM dulu. huhu. time tu ko kena buat isi penting dulu pastu kena ada pendahuluan, lepas tu hurai2 kan isi2 penting tadi. tiap point 1 perenggan. lepas tu jgn lupa penutupnya mesti ada kesimpulan, pengajaran @ nasihat (ceh ceh mcm pelik aku ingat lagi formatnye. haha =p) anyway thats why lah BM BI dapat score A kan. hehe.

But now, bila org tanya "bila masa ko update blog ha?"..."bila masa ko pikir nak buat entri tu?"....."panjangnye entri ko, bape jam ko taip?"

HUHU soalan2 di atas sgt2 mcm paparazzi dah kaedahnye T___T seram kooo nak jawab. ape2 pon jawapannye hanya satu NAK 1000 DAYA, XNAK 1000 DALIH. so now u know la kan??

sbb aku rasa utk membuat satu entri plg lama pon 15 minit kot. lama kan 15 min? mana taknya...dengan kelajuan brodband mcm siput bab*nye, lepas tu nak edit2 codingnye, nak bold2 text, nak hyperlink text, nak buat caption gamba bla bla bla. so 15 minit tu maximum utk 1 entri.

Response to reader's comment?? erm yang ni kacang kok. eventho aku buat comment tu mesti kena approve dulu, tapi aku laju aje approve kan ye dop? (pada yg rasa komen dia tak approve tu, lu pikir la sendiri =p) Sebabnye, aku online email bleh katakan selagi aku celik, aku online email. so comment korg terbang terus ke email aku. so senang aje lah aku nak response komen korg. maybe nak reply komen tu lambat sket kot. tp aku rasa kalo komen yg berunsurkan pertanyaan tu wajib aku jawab.

MULTITASKING. ya! blogging maybe sesuai utk org yg tau nak buat multitasking. sbb aku ni walo sesibuk mana pon pasti ada entry. dan aku bleh blogging sambil bercoding system (coding kat tempat keje arrr) lepas tu bercoding blogging skali. HAHA. so kerja dalam bidang IT ni agak memudahkan aku utk berblogging. erm bukanlah maksudnye aku amek kesempatan utk online dekat opis manjang sbb aku dah ade brodband. so entries yg korg baca ni sumpah aku dah scheduled kan awal2. bila aku taip?? tak perlu la gtau. tu ikot suke la bila masa aku nak taip. Cuma aku rasa bkerja dlm bidang IT memudahkan serba serbi lah aku nak bercoding~codingan utk template blog ni.

Erm sekian aje kot. see?? menda ni pon aku modalkan utk berblogkan? blog is simple and no need to work ur brain mcm nak pecah. just open 'new post' and type whatever you want. its easy huh? :)

Xoxo;
Ciare =)

Thursday, November 19, 2009

Bestke "Jangan Tegur.......lagi" ??

Aku ada buat Pinky Lady Contest. Mari mari join :) Goodluck semua =p

Wuah mcm menarik kan? takde lah, 1st time aku tgk preview cite ni kat tv3, terus melompat setinggi 2meter aku rasa!! HAHA bleh join acara lompat tggi terus. huhu =p alaaaa tapi aku ade keberanian ke nak nengok cite2 unsur seram ni?? malam tadi yg konon2 nak tgk cite antu pon aku dah seram sejuk mcm hape dah. laki dah tido, aku sorg terkebil~kebil mata membulat. huhu. tension 0o0o kalo tak dapek tido. mule ah pikiran ni pikir bukan2. haish T____T


bila baca sinopsis cite ni, ala2 okay lah kot. hmm bila lagi nak sokong barang buatan malaysia kan. drama kategori barang le jugak. huhu. oleh itu, mari tgk ramai2 malam ni di tv3 :D pukul 9 ke 9.30 ek? itu aku tak ingat. hehe. yg penting, paku bontot ko depan tv malam ni. huhu. selamat nonton ;)

pssssttttt: besok gtau i ape jadi,
sbb kebarangkalian aku utk TAK tgk....
adalah sgt tinggi. HAHA.
i penakot la nyahhhh ;)

Xoxo;
Ciare =)

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha