Tuesday, January 12, 2010

aghhhh! cerita pasal diet lagi?? tapi ko tak kurus2 pon (-_-")

He He. rasa mcm best pasal cerita diet2 ni dalam belog (eventho i know ade pihak yg nyampahs =p but i dont care at all. HAHA) sbb rasa lebih seronok dan what the fun utk menjayakan misi diet ni. yelah, aku dah ckp pung pang pung pang psl diet dlm belog, so aku lebih self-motivated lah. nati idak laa bila jumpa kwn2 (yg baca belog) kat luar dia ckp "apesal ko makin gemok? dlm belog berapi2 ckp diet!" see?? so, at least secara halusnya aku lebih berazam utk diet agar dialog tersebut tidak jadi kenyataan. &^$$^* it's kinda cruel jgk ah, sbb mcm tak berapa nak ikhlas dietnya. but then again, i dont care at all.

aku rasa nak tembak aje bekas jerawat kat pipi ku tu T___T

Bagi aku kalo sampai at the end of this month dpt kurang 3-4kg pon dah cukup alhamdulillah. tak apa pelan2 dan yg penting secara sihat. apepon, aku tak berani nak excercise mcm joging ke, pegi gym ke, atas sebab2 peribadi (cewah bajet artis ;p). bukan ape, aku jenis takot nak amek risiko. prevention is better than cure. am i right? =p so buat sit up dediam je kat umah. setle!

Ni makan kat kedai. orang lain order mee bakso, kuey teow sup, bla bla bla.
"adik nak makan ape?"
"bagi saya fishball soup la bang"
"awak nak mee, kuey teow atau bihun?"
"fishball kosong aje"

haih (-_-") kesian kesian.

Xoxo;
Ciare =)

13 comments:

  1. sedap2,,,ckit....

    maner soup ayam,,,,,nakkkkk

    ReplyDelete
  2. kalau tak sampai target pon jangan la give-up ok~ berusaha lagi..

    xtry poco-poco ke? i suke tau..xpon try la carmen workout..seksi u!

    ReplyDelete
  3. gud luck.. hope de penurunan berat badan ye..

    zana pun tgh turunkan berat bdn.. hehehe.. doakan kita sama2 dpt trnkan berat badan ye..

    ReplyDelete
  4. kental semangat akk nk kurus..
    bagus2..
    =)

    ReplyDelete
  5. kalau yani org ckp nak fish ball..yani bg je fish ball semata..tergolek2 la ko dalam itu pinggan!ahahhaa kejam gler..

    sape yang nyampah tu??meh nk piat sket tinge die

    ReplyDelete
  6. xpe sis...slow2 diet...t lame2 tbiasa...cnfirm selim..

    ReplyDelete
  7. Ciare,
    Mmg perjalanan nak kurus ni akan lalui onak dan duri..cewahh.
    Bile dah kurus pun nanti duri2 tu ada lagi..
    Anggap la kata2 orang tu satu semangat..

    ReplyDelete
  8. Pn ciare..diet ni bukan takat tang pemakanan je..tp kene bersenam gak..kalau tak..tak jalan..heheh...tp kan..sy suke tgk akk yg biasa..comel..hehehe

    ReplyDelete
  9. Pn.Ciare, takper..fishball sup pun besh ape *diet punye pasal*...
    satu lagi petua nak share untuk pn.ciare,
    minum kopi/green tea skali sehari..
    buatkan metabolisma bdn kite cepat proses..so takde lah berkumpul sgt lelemak tu..kite akan cepat berpeluh dan kerap kencing...

    so selamat berdiet ok. :)

    ReplyDelete
  10. Sukatila kita nak gemok ke kurus. Kan kan? Yang penting gebuuuu. HAHA.

    Kat blog I camtula. Bila I gemuk hantu-hantu ni bising cakap I gemuk sangat la apa la. Bila I kurus cakap I tak bahagia. Bangang kan?

    Elmosi aku. *HAHAHAHA

    Ciare, kalau bernasib baikkan (ehem) nanti pregnant *insyaallah moga Allah berkenankan* Ciare boleh lost weight 12 kg. KAH KAH KAH.

    Jangan obsess sgt about losing weight tau. Kalau rasa badan sehat and fresh, that's enough :) Kurus sangat apa bestttt :P Tapi bagusla kalau jaga makan mcm ciare buat sekarang. Walaupon mungkin tak buat ciare hilang berkilo-kilo just in a blink of an eye. Tapi it helps you a lot to live a healthier life :)

    ReplyDelete
  11. ^^mazz^^ haha.lupa lah nak snap gamba sup ayam tu

    ^^farah^^ mmg x akan giveup.tak akan!owh da lama xwat poco2.xbest la wat sensorg.

    ^^yanti^^ TQ :)

    ^^adieyza^^ sama2 chayok!

    ^^zack^^ terpaksa gigih mcm ni.kalo x,smpai bila pon tak kurus

    ^^yani^^ haaa sabar jelah =p hmm mybe sbb kite mtk fishball soup kosong dats y dia tambah sket mcm2 bhn kot.xde lah kosong sgt.bagus pkcik tu :)

    ^^N^^ yup.takat ni pon dah bese.x tgoda pon dgn mknn.ahamdulillah :)

    ^^kak Ili^^ tulah,lg org kondem, lg tu lah kite nak buktikan CIARE BOLEH!

    ^^marziey^^ ade senam.tp wat sit up.

    ^^areja^^ haaa fishball soup tu mmg sedap tauu =D tea/kopi tak bleh minum nti pening.

    ^^chika^^ eee ni tak sabo nak pregnant ni!;p 2-3 org kwn yg pregnant pon turun at least 10kg!! wuahh bestnya. hihi =D em nak kata obses tu tak jgk, cuma takot sume baju yg ada ni tak muat la kalo x diet dr skrg.tnda2 tak muat tu dah ada. hahaha

    ReplyDelete
  12. chaiyok ciare!!!!
    takpe kuatkan semangt..nk diet ni yg penting hati and niat..kena tahan godaan nafsu tekak tu..
    klu tak tahan susahla nak berdiet..

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha