Wednesday, January 20, 2010

Bukan senang nak bagi org paham

Assalamualaikum :) aku nak buat press conference ni. hihi. wartawan da ready? ;) okay ini bukan main2. ini seriuss (ikot nada wonderpet. hadoi terus tak serius ;p)

XYZ "Ehh suami ko mana?"
Aku "Dia tak ikot. dia keje"

Aku rasa dah lebih 10x kot dialog ni berlaku sepanjang kami kawen. well, people do understand. tapi hrp2 mereka tak salah paham. for me, its not a big deal though. tapi bila tiap kali nak kuar umah sbb ada majlis kawen/tunang/ape2 majlis lah, MK for sure akan cakap

"tak apa ke you pegi sorg?"
"nti ckp kt kwn2 u i keje ye"
"agak2 ape kwn2 u ckp nti sbb i biar u pegi sorg"

then, bila dah balek dari majlis mesti dia tanya soalan ni
"kwn2 u ckp ape2 tak i tak ikot?"

hmmm, sayang sayang. actually, dia bukan heran sgt ape org nak ckp2 belakang ke ape. MK is a very positive person as far as i know. dan insyaAllah kalo ada org ckp ape pon kat dia, dia akan what dont know as if nothing happened.

Tapi, dia risaukan bini dia ni kena jwb mcm2 soalan dan pandangan2 pelik dr org lain. owh! dia bukan beprangsaka buruk dgn kwn2 bini dia akan ckp mcm2. BUKAN TAU. tapi, dia taknak org pikir mcm "siannn ciare, pegi mana2 sorg2. laki dia asek keje je". see?? huhu. dah mcm PJJ @ perkahwinan jarak jauh pulak kaedahnya ;p

Oleh kerana dia paham dia tak dpt nak teman aku masa dia keje on weekends yg tak menentu tu, dia izinkan aku nak pegi mana2 ikot suka hati aku. HOHO. kalo time aku cuti, dia lak keje, harus dia akan tanya

"u tak kuar ke?"
"tak nak kuar mana2 ke?"
"ajak laa XX pegi tgk wyg"
"pegi la lepak dgn YY"

eh makhluk2 di atas harus lah pempuan k. i know my limits maar :)

dan mcm2 lagi idea dia bg. aku tau, dia wat camni sbb dia xnak aku boring kat umah. dia takot aku boring jd bini dia sbb dia bz keje kot (dia la pnh ckp camni. sedih tau T__T). sesungguhnya x pernah aku rasa mcm tu. paling teror pon aku kuar ngn kwn2 pegi kenduri atau pon pegi kedai@giant sorg2 utk aktiviti masak2. hehe (nak kuar ngn kwn2 bujang pon dorg mcm tak sudi. sume ckp bini org tak sesuai dah nak hangout. haih sedih tau nyahh. nak merajuk 3 tahun lah mcm ni T_____T).

eh mcm dah melarat pulak entri ni. good bye! :)

Luahan hati;
Ciare =)

8 comments:

  1. nak teman kamu..jauh sgt!

    MK sgt romantik n caring la ciare..bertuah kamu dpt die tao.tao.

    ReplyDelete
  2. aish..bsalah je aku.tp aku xpenah ckp xko xsesuai hangout?jgn merajuk ngn i ye nyah....

    ReplyDelete
  3. xpe ciare, aku paham, xpenah terfikir pun seperti dialog2 diatas hehe..

    erm MK jangan risau tauu, kawan2 rapat ciare x tanye soalan pelik2 dan fikir pelik2 pun tau :D

    ;P

    ReplyDelete
  4. meh lepak ngan i
    =p

    i pon selalu kene tinggal

    ReplyDelete
  5. ^^yani^^ alhamdulillah.hehe.dia mmg sgt memahami.itu kelebihan lelaki lebih 'matured' dr kita kot.

    saje xnak tulih TUA so tulih MATURED.wakakaka :D

    ^^Biku^^ adeh biku.part bwh skali tu selingan aje.motip utama entri ni psl ketiadaan MK sbb ramai yg tanya kalo g mn2.hehe.jgn lupa girls day out! :D

    ^^Dudu^^ puteri 7 terkecuali dari entri ini. puteri tujuh sgt memahami. syg korg semua :D

    ^^farah^^ owh yeke?u dok mana? ;p

    ReplyDelete
  6. alahai, me abg x bz tp dia pun x suker sgt kuar2 nih.. tp, alhamdulillah, dia bg kebebasan la sbb me pun kuar ngan adik atau kawan yg dia dh kenal jek...

    owg bujang tu rase cam susah plak nk kuar ngan bini owg padahal, pd me, abg x kesah asal tau jg diri la.. n kena ingat tanggungjawab sbg isteri tu...

    ReplyDelete
  7. hammm..aku bangga ngn ko. u can do it...i am now, facing a big problem, just because of the time. 'HIS' time...how bad i am... :(

    ReplyDelete
  8. ^^farra^^ setuju :) yg penting kita pndai jaga diri sbg status isteri kan :)

    ^^mawar^^ wuaaa nape kamu...jgn la camni...usaha la sesuaikan diri lg...lama2 nti okay kot :)

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha