Thursday, January 21, 2010

Kisah Malam Jemaat

Haih. lately aku rasa mcm gile lembik lemah lutut ketakutan. tambah2 kalo malam jemaat. (ehh korg pikir ape ehhh??) kenapa? kenapa? ada apa dengan malam jemaat?

kalo b4 this org dok usik2 malam jemaat, malam jemaat. sampai naik mual nyah. please lah jgn wat aku muntah pink depan ko. sape usik gitu, berganda2 lawak dia aku balas. apa dia ingat aku tak berannnn?

okay jgn lari topik.

sekarang ni aku nak bcakap pasal ada apa dgn malam jemaat (a.k.a jumaat @ friday maa. tp aku suke eja JEMAAT. sebutan org kmpg just like me ;p). Kawan aku kat opis ni ada cite something lah yang terjadi kat dia pada satu malam jemaat. It's not that freaky. But, i am truly understand apa yg telah dia lalui.

dan semenjak aku dengar cerita dia, aku susah gile nak tido malam2. kekadang suami sendiri terkejut tgk bini dia terkebil2 dan ckp mata aku 'bulak gete'. itu bahasa ganu. setelah ditranslate maksudnya 'bulat sgt' haha ;p

Dan malam ini sekali lagi, adalah malam jumaat. aku nak tido awaaaal. supaya aku tak terjaga sorg2 bila org sebelah dah tido. ketaq lutut i nyahh. aku kan penakot giler! huhu.

oleh itu, bbrp perkara yg perlu dilakukan pd mlm jumaat sblm tido:
1) baca yasin
2) baca doa sebelom tido
3) baca ayat kursi sbyk mungkin masa nak lelapkan mata

moga2 malam ni aku tido nyenyak. amiiiinnnnnn

Xoxo;
Ciare =)

3 comments:

  1. lepas tu berjangkit pulak kat aku...
    apesal ko publish n3 ni memalam hah????
    aaaaaaarrrrrr aku tido sorang2 niiiiii

    ReplyDelete
  2. hahaha ... mau tk meremangnya bulu roma ... tpi sebenarnya smpai habis bace pun ainol pun tk paham apa yang ditakutkan sangat tue .... dush3x hahahha... mmg dasar lmbat pick-up nk uat cane ...

    ReplyDelete
  3. ^^ayep^^ ops! sori ;p

    ^^dhiela^^ ala bkn xnak cite tp takot mar nak cite..huu huu

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha