Wednesday, January 6, 2010

makeup makeup makeup. okay 3x cukup ;)

Sorry sgt2 pada yg request makeup, sbb aku adalah tak ada masa lg nak buat step by step tutorial utk korg lg. biasalah bila da kawen ni, tgjawab bertambah (belom ada anak lg.poyo jer i). so mmg tak sempat nak curi2 utk wat tutorial mekap. mybe weekends ni tapi tak janji k :)

So kat bwh ni adalah koleksi mekap mata aku yg terbaru. ni semua tgkap curi2 sbb nak cepat. beselah, bile nak kuar jalan2 bsiap mcm ribut. pastu dah la terhegeh2 ada hati nak pose2. hoho. purata masa utk makeup diri sendiri adalah lebih kurg 15 minit sajeee. myb cpt sbb da bese dgn muke sendiri, tp kalo nak solek org lain, hampir sejam kot. HAHA ;p

kening tu nampak poyo sket warna coklat terang adalah kerana flash kot. maafkan flash ku T__T. sila jgn cukur kening tauuuuu.
color combination: orange brownish + dark red + black

ini adalah gamba di atas bila pejam sket

patotnya letak highlight kat bwah kening supaya tampak lebih WOW! hihi. tp aku tak buat. den malas.

perasan tak ketiga2 gamba di atas, tang eyeliner tu, mcm ade sedikit gap dgn bulu mata. haaa mcm burukkan kalo zoom dekat2. btw, semua tu bleh dihapuskan bila pakai fake eyelashes :)

color combination: soft pink + light pink + black
nampak pelik T__T. patotnye kena blend lagi supaya lebih mesra.

erm patotnye gini lah kot.

ting! to make more WOW looks, letak la sket warna bawah mata sama mcm eyeshadow. hihi. mabeles gitu ;p

So amacam? ada soalan ke? komen ke? kritik ke (T__T)? huhu. anyway, oleh kerana i'll do the tutorial very soon, can u girls suggest what type of makeup, color combination, etc yg korg nak tgk dari http://ciare.blogspot.com/? sila nyatakan di komen okay. TQ :)

Xoxo;
Ciare =)

11 comments:

  1. wah..cantekknyerr mata..letak eyeshadow bwh lower eyes mmg cntik kn..ni pn.ciare guna eyeshadow color dr 88 pellette ker?

    ReplyDelete
  2. aku mmg masalah nk letak eyeliner.. tgn gegar2 wehhh

    ReplyDelete
  3. ^^norhaizan^^ yup. pakai eyeshadow 88 pro palette :D best tau..mantapppp :P

    ^^qaseh^^ liquid eyeliner yg waterproof by maybelline :)

    ^^zarith^^ laaa, awat??kena praktis selalu tu.aku dulu gitu gak ;)

    ReplyDelete
  4. wahh.. ade improvement! =) bagus2. hehe.. but for the liquid eyeliner, kalau xnak nmpak harsh sgt ..and obvious..buat nipis jee at first.. then tarik tu baru tebal sikit.. but make sure.. letak sgt close to ur lash line.. and top it with black eyeshadow utk nmpak smooth n blended lagi =) keep on praticing!

    ReplyDelete
  5. ^^eyrarizal^^ yeayy ade improvement :) a'ah betol2.eyeliner tebal tu nampak kelakar actually.dah le mata kecik tak patot tebal2 sgt kan ;p baik cikguuu. anak murid mu akan lebih gigih lepas ni =D

    ReplyDelete
  6. Tak dapat bayangkan puan ciare macamana la nanti kalau dah ada baby..sempat ke nak makeup..hehe..mesti kene siaps ejam kalau nak pegi mana2.

    ReplyDelete
  7. pandai nye ciare.. wat la tutorial.. (wlupun slalu jenguk blog cikgu kamu tu.. hihihi..)

    ReplyDelete
  8. bestnya bleh mekap2 sendiri gini
    boleh melawa tak kira masa
    ni main taram je
    tu pun kalau rajin
    kalau tak...trima je lah muka kosong sesaja

    ReplyDelete
  9. ok..mmg mngaumm tgk make up ayeshadow ni..ai like!! tq...

    ReplyDelete
  10. ^^kak ili^^ hehe ye tak ye..cemana laa agaknye ;p

    ^^farra^^ erm mmg ade cdg nak wat tutorial.sabo yer :)

    ^^dayu^^ huhu mekap supaya laki lalu sket tgk muke bini dia +__+ hihi.selagi mau mekap,kang dah beranak pinak tak tau lg bleh mekap ke x ;p

    ^^N^^ aauuummmmm :D

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha