Friday, January 8, 2010

Menu orang berdiet la kononnye =)

Okay kali ni mkn menu betol2 sihat :) kerana semuanya di panggang ala2 steam dlm oven. aku sendiri keliru ni kategori bakar ke steam. huhu. ianya bukan totally steam sbb aku masak dlm oven. tp ia jugak bukan totally bakar/panggang sbb aku letak dlm ketas aluminium tu, pastu letak air suam dlm sayur lebih kurang 1/5 cawan. sikit aje. kira ala2 mini steam lah kot. hihihi

Then tambah black pepper dan sikit garam sbg perisa. kalo tak tawar habiaq lah. hoho ;p antara bahan2nya, sayur brokoli, sayur kacang sweetbean, sayur campur (lepas snap pic baru letak. hihi ;p), kentang, sosej dan isi ketam :)

Dah siap!! hehe. masuk dlm oven dlm 20 min sbb ada kentang. actually agak byk utk mkn sorg (tp idak le teman abeskan semua sayur mayur yg i beli, sosej dan isi ketam tu. sosej 2, isi ketam 1 ;p). last skali tak abes pon. haha. membazir jek. nak telan semua plak xlarat. hihi. tak apa, next time dah tau lah byk mana nak bdget masak utk sorg.

the saddest part is T____T . . . i still have to cook for my husband. bukan sad sebab KENA masak. tapi sedih sbb tak dapat makan ape yg aku masak. dia hadap makanan LAZAT. aku hadap makanan HIJAU. huuuuu.

Xoxo;
Ciare =)

5 comments:

  1. sabar2... all this healthy food kan.. hehehe...

    ReplyDelete
  2. ui.. kalo aku.. belom tentu dapat telan seme makanan neh.. hahahaa.. I HATE SAYUR2 NI SEMUAAA!! huwaaa

    ReplyDelete
  3. ^^ann^^ hehe paksa dalam rela ;p

    ^^zack^^ yup.hrp bleh bertahan lama :D

    ^^ana^^ duuuh.u dok makang sayur keee?hoho.i likee syur very much.hehe

    ReplyDelete
  4. ish...cm besh je yunk..selera N ni..nak wat laa..

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha